- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #5455 üzenetére
Szívesen.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #5450 üzenetére
Szia!
Ha PS-t szeretnél használni, akkor itt egy korábbi cikkem az erőforrásigényéről, valamint egy másik a monitor kalibrálásról. Ha 3D-t nem használsz viszont különböző blur-öket igen, akkor is kell minimum egy középkategóriás VGA, a többi meg adott: CPU és RAM a rétegek és a felbontás miatt, NVMe SSD az általános gyorsaság miatt.
Táblát a rajzolási szokásaid szerint választanék: ha csuklóból, kisebb mozdulatokkal rajzolsz akkor elég egy kisebb tábla is, ha könyékből-alkarból lendületesebben, akkor nagyobb rajzfelületre van szükséged. Az fix, hogy a megbízhatóság miatt Wacom - csak az a kérdés, hogy melyik: ezt majd a többiek megmondják, én az újabb táblákat illetően nem vagyok képben (Intuos 4-eink vannak).
-
Chronos85
tag
válasz
Dr. 444Hertz #5450 üzenetére
A tábla jó amit kinéztél, ismerkedni a dologgal tökéletesen megfelel. Ha jól látom akkor ehhez adnak egy Corel Painter programot. Meg mondom őszintén nem nagyon ismerem, tudtommal rétegek, ecsetek vannak benne, de asszem vektor grafikákat nem tudsz készíteni vele.
Photoshoppot ismerem legjobban és használom napi szinten. Ehhez tényleg talál mindent az ember az interneten (ecsetek, akciók-szűrők, tutorialok). Vmint ha vektor graf. kell akkor a Corel Draw szokott még képbe jönni. De van az Adobenak is Illustrator meg inDesign amik szintén elég jók. De rengeteg egyéb program is van pl.: Sketchbook Pro, Paint Tool Sai, Manga Studio, Gimp stb. ezek mind megfelelnek az álltalad felsoroltaknak.Ami a gépet illeti, ha laptopban gondolkozol, mert fontos lenne a mobilitás abban sajnos nem tudok segíteni nagyon nem vagyok otthon a témában.
Mondjuk gépben se igazán egy 7 éves 4magos procival, 2GB-os VGA (750ti), meg 16GB rammal dolgozok.Mindenesetre ha néznék biztos vmi i5 4 magos jönne szóba legalább 8 GB rammal és 128as, de inkább 2, vagy 1 250es SSD-vel, meg vmi HDD amin gyűjteném a dolgaimat
Bár nem írtad de gondolom az S-es táblát nézted. Ehhez 24"-osnál nagyobb monitort nem ajánlanék és fentebb már írtam vmi IPS-t keresgélj. FullHD, 60-75Hz +kalibrálás. Monitoros topikban biztos tudnak segíteni.
VGA jó kérdés, mert ugye most egyébként is nagyon elszálltak az árak, de nálam a mostani VGA két 24es FullHD monitort hajt ki viszont valszeg 2 éven belül ha ezt ki akarom váltani vmi 34" 4Ks csodával akkor nézelődhetek vmi izmosabb után és csak remélhetem hogy addigra a monitorok és a VGA árak is beállnak vmi emberi szintre.
Szóval ezt neked kell eldöntened mennyire hosszú távra akarsz tervezni. Azért remélem tudtam segíteni vmicskét.
Üdv.: Chronos -
Chronos85
tag
válasz
Dr. 444Hertz #5447 üzenetére
Hali, kicsit lehetnél pontosabb a programmal vagy legalább a felhasználással kapcsolatban.
Általánosságban elmondható, hogy ezek a programok memória igényesek, és bár nem mindegyik de a nevesebbek jobban szeretik az intel nvidia vonalat vmint az SSD-t a nagy lapozófájlok miatt, ha van lehetőség akkor rögtön 2-t, de 1el is simán elmegy ha szűkös a budget.És akkor itt kezd érdekes lenni a dolog ha nem akarsz 3d zsonglőrködni, renderelni akkor nem kell erős videókari.
A különböző programok másképpen használják ki a procit szal itt ugye megint tudni kellene hogy kell-e a HT, vagy inkább kevesebb mag magasabb órajel a nyerő.
Monitornál nyomdai munkákra dolgoznál vagy csak hobbi photo, webre. Azért érdemes IPS-t nézni (ha sok fekete fehér anyaggal dolgoznál akkor VA is szóbajöhet), de ha csak utóbbi akkor bőven elég a normál színeteres nem kell HDR, meg 10-bit. Viszont kalibrálntatni sztem mindenképpen megéri, nem egy nagy összeg és jelentős a különbség.
Így hírtelen ennyi, tényleg tudni kellene milyen irányban indulnál és akkor tudunk konkrétabb válaszokat is adni.
Üdv.: Chronos -
válasz
Dr. 444Hertz #5447 üzenetére
Memórai és proci kell. Proci a minél nagyobb és komplexebb ecsetekhez, memória pedig a minél nagyobb képmérethez és minél több réteghez.
Én rajzoltam Paint Tool Sai-ban kétmagos őskövület procival és 2 giga rammal is, de nem egy leányálom. -
LamaCube
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #5348 üzenetére
Nincs mit! Persze nem szentírás, amit írtam.
-
LamaCube
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #5346 üzenetére
Szia!
Digitális rajz eszközökben a Wacom az etalon. Ha kijelzőn akarsz rajzolni, akkor a legolcsóbb ilyen táblamonitora 13 colos és 290000 Ft. [link]
Lehet egy Ipad olcsóbb lenne, de én először a helyedben mindenképpen kipróbálnék egy digitalizáló táblát, hogy meg tudod-e szokni. kb. 20000-ből megvan. Nekem egy Wacom bambo-m van és egy 22 -es Dell monitorom.
Ezzel a kombóval is lehet jókat alkotni. Ha kíváncsi vagy nézd meg a rajzaimról a videókat. [link]A lényeg, hogy ha kijelzőn akarsz rajzolni, akkor zsebbe kell nyúlni !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Androidos fejegységek
- EAFC 25
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple TV eladó
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest