Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smogus
őstag
válasz
kovacstibor79 #13 üzenetére
Ez lenne a szekennerem adatlapja ha úgy tetszik
Tulajdonságok:
# Készülék: Flatbed Scanner
# Fotoelektromos átalakítás: CCD line sensor
# Lapolvasási eljárás: Egymenetes
# Max. output Felbontás: 12800 dpi
# Beolvasási sebesség: Színes: 4 oldal/perc / A4; monokróm: 4,28 oldal/perc / A4
# Csatolófelületek: USB 2.0
# Tömeg: 3.2 kg
# Tápáramellátás: 220-240V
Természetesen a 12800dpi már nem valós ha jól emlékszem 4800dpi a valós de negánál már nem nagoyn láttam a különbséget 2400 felett csak nehezebben kezeli a gépem ezért számomra elég a 2400 -
Smogus
őstag
Én már lassan egy éve egy EPSON PERFECTION 2580 PHOTO-val szkennelek mindent amit kell papírképet negatívot negatívcsíkot diát és diacsíkot és dokumentumot (2400dpi-vel a negatívokat és diákat)
van diakeretes szkennelési funkció is csak az kicsit macera mert az üvegkeretes dia sokkal koszosabb tud lenni mint mondjuk a síma
Rengeteg beállítási lehetőség
már csináltam olyan it hogy előhívattam a képeket a negát beszkenneltem és onnan nagyítottam 10x15 meg már 20x15 méretben és ember legyen a talpán aki megmondja hogy milyen géppel készültmert nem látszik a különbség
-
gégé
csendes tag
Igen pl. epson lapolvasó felbontása:3200 x 6400 ppi képfelbontás.
Ez eléggé jó.(szerintem). -
gégé
csendes tag
válasz
georgeeboy #4 üzenetére
''A felbontásra viszont oda kell figyelni''
Milyen felbontást lehet kihozni egy diascannerből? Mert ugye a dia mérete alapból kicsi.
A képolvasó ekkora felületről tud olyan felbontást,mintha digitális géppel direkt fotoztam volna?
(Különben nem tudom,hogy egy jó minőségű hagyományos kép milyen mai dig.felbontásnak felel meg.)
Majd utánanézek. -
vati
senior tag
válasz
kovacstibor79 #6 üzenetére
Az Indexen egy régi és nagy topik foglalkozik ezzel.
[link] -
kovacstibor79
aktív tag
Hi én is mostanában foglalkozom ezzel a témával, ki is néztem már 1-2 scanner tipust ami erre a célra megfelelne. Pl. Epson Perfection 2400/4490/4990 Photo. Ár és tudás(minőség) szerint növekvő sorrendben.
Persze nem tudom hogy milyen minőség lesz a végeredmény, ezért is indítottam egy topicot (Epson perfection 4490 Photo...) hogy hátha van valakinek ilyen és tán megossza a tapasztalatait, de nem tolonganak.... -
georgeeboy
tag
''A diákat pl.dianézőből kifotózva?''
Azért én inkább a diascannert javaslom, nekem is van egy ilyen, a diascannelés működik.A felbontásra viszont oda kell figyelni. A negatív scannelés azonban egészen más terület, mert he bescanneled, és az ''inverzét'' veszed, sosem kapod ugyanazt, mint mikor előhívod. Elég macerás dolog. -
gégé
csendes tag
Helló! Sziasztok!
Azért indítottam ezt a fórumot,mert érdekelne,hogy milyen otthoni eljárással lehet menteni a régi negatívokat,diákat,papírképeket digitális formátumba.
(Az utóbbit talán egyszerű scanneléssel?)
(((A diákat pl.dianézőből kifotózva?)))
Köszönöm hozzászólásaitokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest