Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Doom
aktív tag
válasz
kiskornel #48862 üzenetére
Ha lelkes amatőrként megengedsz egy véleményt: szerintem a kép hangulata nagyon jó, átadja a helyszínét, "én is szeretnék ott lenni". Tetszik, hogy vannak rajta sötét és világosabb részek is. Viszont szerintem az a baj a képpel, hogy pont a felezővonalnál van ez a határ, a jobb oldala dominánsan sötétebb mint a bal, ezáltal ahogy nézem, számomra "kényelmetlen" érzést kelt. Lehet persze, hogy a nagy erdei nyugalomba ezáltal viszel feszültséget, de kicsit olyan érzés, mintha "fel akarna borulni". Lehet, hogy jobb lenne, ha ezt a felezővonalat valamerre eltoltad volna vízsszintes irányban, bár nincs annyi tapasztalatom, hogy ezt pusztán ebből a képből megállapítsam. Esetleg lehetett volna a víz is az előtér. A fehér szikla alul talán a kelleténél jobban vonzza a tekintetet.
Szeretem egyébként a képeid, ez most annyi érzést váltott ki belőlem, hogy gondoltam, ezt le kell írnom -
Doom
aktív tag
válasz
Karima #35301 üzenetére
Tetszik a kékes színvilág, fokozza a fagyos-jeges hangulatot, szerintem jó kép.
Személy szerint én az aljából vágnék egy keveset, hogy a kép egyensúlyát kibillentő (a szemet szerintem túlzottan vonzó) túl sötét részekből kevesebb legyen, a tetejéből pedig többet, egyrészt, hogy az egyhangú felhőkből kevesebb legyen, másrészt, hogy a horizont elmásszon középről a harmadoló felé.
Innen nem tudom megítélni, de lehet, hogy egy alacsonyabb szemszögből még jobban mutatna.A 35303-as számomra kicsit üres. A jégen valami mintázat, vagy ha a téma több helyet foglalna el a képből, az jót tenne neki szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Doom
aktív tag
válasz
Stitch #35152 üzenetére
Köszi.
Nem készült olyan sajnos, mert közvetlen mögöttem emelkedett a part, és sűrűbbek voltak a fák, így egyrészt a perspektíva sem lett volna olyan jó, másrészt az ágak mindent kitakartak volna.
Készült képem békaperspektívából is, de sajnos nem lett jó
Sokat meg nem tudtam tökölni, mert a többiek siettettek, meg amúgyis hamar lemegy a nap. Majd legközelebb figyelek jobban. -
Doom
aktív tag
válasz
eastsider #35107 üzenetére
Az első nekem nagyon tetszik, egyedül a jobb oldalán lévő belógó ág (vagy mi az) meg a kondenzcsík zavar, folyton vonzza a szemem. Badacsonyért viszont kár lenne, ha levágnád. Meg egyfolytában olyan érzésem van, mintha jobbra dőlne, de ez valszeg csak az elrendezés (vagy a sötét felhő) miatt.
A második is nagyon jó, csak nekem kicsit fakó (én mondjuk szeretem az élénk színeket, mint amilyen az első kép). Jó rajta a pára a víz felett. Bár a kép jobb oldalán nincs sok látnivaló szerintem, én valszeg a jobb 1/3-át vagy 1/4-ét lehagynám.
Az "összeállt a kép" is tök jó, az a jégben tükröződik? Külön tetszenek benne a vonalak (törések?).
Holnap megyek én is Balcsira, remélem, hasonló idő lesz -
Doom
aktív tag
válasz
bubi92 #35000 üzenetére
Utómunka nagyon kevés van rajtuk. Természetesen RAW-ban készültek, de nem vagyok nagy virtuóz, így csak némi zajszűrés, élesítés és szaturáció emelés volt majdnem mindegyiken. Ha valaki megmutatja, hogy egyik-másikból mit lehet kihozni (ötletem sincs), annak is tudnék örülni.
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Örülnék, ha kicsit megköpködnétek egy kezdő fotós első kicsit komolyabb(nak tartott) természetfotós próbálkozásait:
[link]
Van közte néhány, amik sajnos inkább csak turistafotók (a jávorok és az északi fényesek sajnos nem igazán sikerültek). Mivel elég sok, ezért inkább arra lennék kíváncsi, ha valamelyik nagyon (nem) tetszik, vagy ha általánosságban tudnátok hozzászólni.Előre is kösz,
D -
Doom
aktív tag
válasz
Szten Márs #24879 üzenetére
Abszolút nem szakmai szemmel nézve: mikor először ránéztem a képre, nekem speciel pont vonzotta a tekintetem a sziluett, és beindította a fantáziám, megpróbáltam elképzelni, milyen lehet a lányka
Aztán tovább nézelődve már előjött az általad is említett "kerülgetés", ami valóban kicsit zavaró.