- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
csaszi75
senior tag
Nem szedik le, ez már volt itt a fórumban téma:
https://digi.hu/hirek/vodafone-magyarorszagi-halozatara-koltozik-digimobil
"A DIGI a felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvenciahasználati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG csoport a későbbekben értékesíteni kíván." -
csaszi75
senior tag
Tomp, ezt rosszul értelmezed..
Itt is leírták, hogy nem kell SIM csere:
https://digi.hu/hirek/vodafone-magyarorszagi-halozatara-koltozik-digimobil
De itt ez a részletes PDF, itt linkelte valaki más is már:
https://digi.hu/sites/default/files/dokumentumtar/digi-mobil-vodafone-elofizetoi-level-2023-04.pdf
A Netfone az Vodafone IMSI-ket kap... a DIGI marad DIGI SIM...
"Telefonszáma nem változik meg, SIM kártya cserére nem lesz szüksége.
Mobilszolgáltatója továbbra is a DIGI marad, ügyeit továbbra is a DIGI ügyfélkezelési pontjain intézheti."
Ha az lenne, amit írtál, akkor Vodafone ügyfélszolgálaton intéznének minden DIGI-s ügyet.. -
sifarr
senior tag
Vagy itthon indít egy újabb 4. szolgáltatót lepkefing sávszéllel?
Majd megkapja a megmaradt 700-at hozományul.Államnak van már hálózata. MVM Net.
Te a kákán is csomót keresel? Ha van már, akkor van. Na és? És ne gyere más szőrőző ellenérvekkel se, mint racionalitás, gazdaságosság és hasonlók.
Ha egy ügy a nemzet érdeke, akkor semmi sem drága! Fő a haza és a haladás!
Ha van már, akkor megveszi az MVM Net, utána egyesítik. Na!
Mint mondottam volt, volt már ilyenre precedens.És lesz más, hisz mint tudjuk repülni szükséges.
-
zelikocc
senior tag
Én nem mondanám értelmetlennek. Több dolgot is figyelembe véve:
Így is ez lenne a legnagyobb spektrumuk, mert 2600-on is csak 15 MHz elérhető szabad TDD sáv van. Mivel amúgy is low cost szolgáltató lesz a jövőben is ilyen kevés spektrummal, így miért ne érné meg használni, főleg, hogy átlag 10 Mbit helyett átlag 100 Mbit megy rajta, tehát simán javítani tud a terheltségen.Az 5 MHz blokk a 700-on nem fogja megoldani a kapacitás problémát, csak a lefedettséget.
A 2300 MHz valóban alkalmas lehet a célra, de 5G-n úgy tudom több frekvenciát is össze szoktak fogni, így egy 2300 + 3500 kombóval például máris nagyobb sebességet lehetne elérni, nem kell lebecsülni azt a 20-30 MHz TDD frekit, igenis van létjogosultsága.
Újabb román példa: 50 MHz TDD-vel 600 Mbitet tud a Digi ~1000 forintért, sőt, ha otthoni szolgáltatással együtt van és van 4 SIM akkor már csak ~650 Ft/SIM.
Nem kell gigabitet várni egy low cost szolgáltatótól. -
törölt tag
Pontosan.
Az N78-at 20 MHz-el (vagy ha az övék lenne a még szabad 10 MHz, tehát összesen 30 MHz) el lehet felejteni. Sehol nincs ilyen kis szelet frekvencián 5G szolgáltatva (lásd spectrummonitoring).
Azonban ha "megszereznék" az N40-en lévő összes frekvenciát (80? vagy 100? MHz), azzal még jobban is járnának, mint a másik 3 szolgáltató az N78-cal. -
csernak75
senior tag
Mondjuk jelenleg az egész nem éri meg nekik. De most ha meg akarják tartani a mobilt akkor csak előre lehet menekülni. Építkezni kell, és megszerezni a maradék sávokat ott lehet 700MHz en az a 5MHz FFD+ 20MHz SDL. Aztán van még 25MHz TDD 2600 as sávban is, és 10MHz az N78 on is szabad még. Meg ha jól tudom lehet a 2300MHz et is lehet megpájáztatják.
Állami hátszéllel nem hiszem hogy ne tudnának egy modern jól működő hálózatot össze hozni.
-
törölt tag
Az N78-nál sem az történt, hogy a digi miatt cserélt a voda/yettel, hanem csak az érintettek rendezték át a sávokat.
Ezért írtam, hogy nem tartom valószínűnek hogy a voda (aki nem érintett) is sávcserét hajtson végre: mi értelme lenne? A digi/yettel az érintett: "elcserélik" egymás között és kész.... a többi szolgáltató esetében marad a tenderen megnyert frekvenciaelosztás. -
leo81
aktív tag
Egyértelmű, hogy se CA, se száguldás sem lesz.
De azt nem mond már, hogy ha egy bázison 3db 5Mhz-es cella van az ugyanaz mintha 6 db lenne. Egy bázis által ellátott területen pont a duplája akkor az elérhető sávszélesség. A több, de kisebb cellákban jobbal eloszlanak az ügyfelek. -
trooper44
csendes tag
A térképen Martonvásár is körbe van lőve már 1 éve, simán tudom használni a digis kártyát, de mégse kékül be, így előfizut nem tudok kötni.
Még jó, hogy van családtag, ahonnan tudtunk szerezni SIM-et... Pedig 2. kártyának, hivatalosan nem lenne rossz végre áthordozni a telekomos számokat.
-
slice14
veterán
Köszönöm a válaszokat.
A Telenor Denmark tapasztalatom az már kb tavaly év-végi. Nem szokásom a 1220-at hívogatni , hogy rövid szám hívásánál van e VoLTE. Csak most Digi-s kártya esetén is kellett tesztelni valahogy.
Közben átállítottam VoLTE_PTCRB profilra, most azon fut mindkettő. Azt írtad korábban hogy az független profil, így gondoltam használom azzal.Néztem egy speedtesztet kíváncsiságból beltéren, 60 centis vályog falak. (Bököny) Telenor, Digi
-
dchard
veterán
Értem. Én a helyedben megnézném a PCI-t is. Ha az sűrűbben változik, akkor nem egy cella. Valami a cellmapper-nél adekváltabb szoftverrel sem ártana megnézni, például az NSG-vel. Samsung-oknál szerviz menüben is láttunk már komoly csodákat, amiknek semmi köze nem volt a valósághoz
-
dchard
veterán
És mit néztél pontosan a cellmapper-en? CellID-t, PCI-t, CGI-t? Biztos vagyok benne, hogy itt valami tévedés van, már csak az a kérdés, hogy a cellmapper mutat butaságot, vagy értelmezési probléma van.
anglergab :
Erősítő alatt repeater-t értesz? Egyébként nem. Metróban talán 1-2 helyen láttam repeater-t, ahol valami eldugott aluljáró részt kellett lefedni. Kapacitás okokból ilyen helyeken nem repeatel senki, főleg olyan helyen nem, ahol esély sincs normális donorra
-
vbalint77
tag
Hát mert nem hosszabbított a TeleNER hanem visszaadta a 15Mhz-ét. Ezért van most a pályázatban 30Mhz szabadon (3x10Mhz)
De az is indulhat a 2100ért aki hosszabbított, csak az a kikötés, hogy egy szereplönél a végén nem lehet több mint 30Mhz.
A két Tnél 15-15Mhz van most, tehát 1-1 10Mhz-es blokkra pályázhatnak... -
dchard
veterán
A hatóság felé volt ilyen kötelezettségük, azt valószínűleg tejesítették is, különben már le kellett volna lőniük a 2100-at. Publikálni - ha úgy tetszik, tájékoztatni a társadalmat - inkább a hatóságnak kellett volna, de abban nem vagyok biztos, hogy ez törvényi kötelezettség.
-
dchard
veterán
Ugyanazért amiért még mindig 10wattal adnak: pénzbe kerül. A 64QAM felfelé opcionális, licensz díjat kell fizetni érte az Ericsson-nak.
Ez persze azt is jelenti, hogy érdemes olyan LTE képes eszközbe ruházni, ami tudja felfelé 64QAM-ot. A legtöbb telefon az elmúlt 2-3 évben már tudja ezt szerencsére.
-
bociusz
aktív tag
Úgy tudom, hogy a Telenornak van egy 5 Mhz TDD, ill. kicsit feljebb egy 15 Mhz-es FDD blokkja 2100 Mhz-en, és csak az előbbi jár le év végén (ráadásul az a 1905-1910 Mhz-es TDD sáv szabvány szerint nem is B1, hanem a B33-as band tartományba esik).
B1-es LTE cellát melyik eNodeB-n láttál? -
vbalint77
tag
Összesen 30mhz szabad van (15mhzet adott vissza a telenor, és 15mhzvolt eddig parlagon).
Ezt szeletelték fel 3 felé.
Így jött ki a 3x10mhz. 3x(2x5) ha így jobban tetszik.
14. oldal...
http://nmhh.hu/cikk/205699/Az_5G_bevezeteset_tamogato_es_tovabbi_vezetek_nelkuli_szelessavu_szolgaltatasokhoz_kapcsolodo_frekvenciahasznalati_jogosultsagok_targyaban_kiirt_arveresi_eljaras_DOKUMENTACIOJA -
DonMaster
addikt
ez se kizárt, lehetőség, sőt nem véletlenül kérdeztem hogy van-e megosztási követelmény. bár az nem feltétel, hogy megossza, de ha van akkor az a Digi-nek elönyt jelent, a másiknak pénzt, csak szerintem egyikse akar úgy járni mint a vodafone, járt a Digi-vel mikor megosztotta .
-
st3v3np3t3r
nagyúr
megvan a probléma gyökere... google drive nyitja meg,az meg csak olvasásra képes, én meg microsoft excel-t használok... leszedtem a google táblázatok appot, egyből enged beírni
nem hiszem el,hogy ez a google ennyire fapados
hogy nem képes felajánlani más appban való megnyitást
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Van a Telenornál is:
ÁSZF 1/A. melléklet
2.12. A Telenor az Előfizető – kivéve az All-In M, L és XL (Telenor), valamint a Telenor MyTariff M, L, XXL tarifacsomagokat használók – által kezdeményezett bármely hang- és adathívást 180 perc eltelte után megszakítja. Kivételt képeznek ez alól a „Családi Csomag”, „Vezetékes-hívó”, illetve „5 perc után 0 Ft” szolgáltatással rendelkező előfizetői hívószámok, melyek esetén a Telenor az Előfizető által kezdeményezett, átirányított, valamint továbbkapcsolt hanghívásokat 60 perc eltelte után megszakítja. -
retesz147
addikt
Én még nem csináltam meg, Zsoleszhuntól idézek:
"Alapból a Row_commercial van beállítva ezt tiltani kell és csak utána szabad aktiválni egy másikat. Minden működött csak a vezetékes számoknál nem hallották, hogy mit mondok ezért átváltottam a telia_estonia beállításaira mert ez is megegyezik a Digi hálózatfelépítésével de itt is ugyanaz a hiba állt fennt (ez valószínűleg a Digi hibája) Akinek van kedve és ideje az kísérletezgethet bátran."Én nem értek ezekhez sajnos...
-
retesz147
addikt
Xiaomi Mix2S-nél is valami ilyen okosságra van szükség, de ott van olyan panasz, hogy vezetékes számmal való telefonálásnál nincs hang.
Sajnos én ilyen mélységig nem értek hozzá, de örülnék, ha működne mindennel, így lefedettség beltéren kiterjeszthető lenne Wifi által.
Zsoleszhun fórumtárs leírása.#Xiaomi VoWifi
-
togvau
senior tag
Azzal a szabvánnyal komoly gondok vannak, aminél hardveres támogatás kell egy tisztán szoftveres dologhoz, mert a volte nem különbözik a sima voip-tól, csak ip alapra rakott hang.
De mindegy, a tavalyi voip támogató qualcommos xiaomim sincs egyik szolgáltató listáján, szóval mazsolázgatnak a tőlük vehető extra drága telefonok közt
-
DarkByte
addikt
Gyakorlatilag az OEM profillal a VoWiFi-re nem lépett fel nekem, sőt a 1272 hívása se ment (ez utóbbit persze lehet hogy közben függetlenül javították hálózati oldalon).
A Telefonica-ssal lett VoWiFi is.Nem zárom ki a véletlen egybeeséseket, mert még mindig csak halvány lila gőzöm van hogy mit állíthat egy-egy ilyen profil váltás, de ettől még ezt tapasztaljuk. Hátha hasznos, megosztom.
Zeki: Talán június 1-től lesz az 50GB-s csak net képes SIM havi 1000 Ft-ért. Ilyen minden egybe SIM-ről még nincs hír.
-
LAFAYETTE007
csendes újonc
Szép estét Kedves Mindenki, Régebbi és újabb Tagok, Csodavárók &Co.!
Köszönöm én is a táblázatot tomp!
Nekem BlackBerry Motion-ben ma elsőre vette a teszt-sim-et, alapbeállítások nyomán a hívás és fogadás is működött.De.
Bár a BlackBerry szerint is VoLTE és VoWi-Fi képes a készülék, a telefonbeállításokban nyoma sincs az opciónak...
BlackBerry amerikai fórumon utánaolvasva a szolgáltató kell engedélyezze, de ezen csodálkozom.
Tud valaki bővebbet erről?
Kérek segítséget, ha igen vagy jelzést, ha infója van valakinek, hogy nem!
Köszönöm szépen!S maga a kezdés: VÉGRE eljött a nap, ma!
Budapest, Shopmark, 9 óra után, alig sor, simán ment, vezetékes szolgáltatás mellé 4 sim.
Mire végeztünk viszont már vagy 15-20-an vártak sorra, érkeztek...
[kép]Soroksáron indult a "tesztelés":
[kép]Kb. 15 magyarországi/EU hívás alapján, kb 2* ki sem csengett, egyébként jól hallhatóan, engem is értettek.
Ha a fenti Vo-kérdésekre is lenne megoldás egész jól indulna a június...Köszönöm és szép estét Mindenkinek!
-
Albigator
őstag
Igen megy a VoLTE és a VoWifi is.
VoLTE-nél nem ugrott be, hogy az OP5 nem Dual VoLTE-s, így csak egy felirat van erről az értesítési sávban. -
viktorhu
veterán
A repülőmód nem reseteli a telefont és nem távolítja el a szolgáltatói apn-t, tehát megint nem egy releváns ellenpélda.
Reset után amíg a apn-t be nem állítottam, nem volt 4G mód. Ha volt apn és elindult már az adatforgalom, akkor onnantól volt 4G mód is.
Egyáltalán mi lenne apn nélkül a 4G kapcsolat célja? Csak egy felesleges extra művelet a minden hívásnál visszaváltás.
-
p2pp
őstag
Így van! Felhők miatt is nagyon nem mindegy a feltöltési sebbesség!
Nem vagyok Torrent Pityu, de számomra az lenne a jó, ha ugyanannyi lenne le/fel irányban is. De ez még szép álom marad.
Még a vezetékesnél is pont ez a baj a gyatra feltöltés!
De h itt mi lesz? Hamarosan kiderül majd! -
Depression
veterán
Na jó, de azt a tempót mobilon nem lehet kihasználni. Ezért is csodálkozom, hogy minden szolgáltató topicja tele van sebességmániával. Ki, hol, mikor mit mért. Nekem, ha megy a youtube, meg a twitch, annál többet sosem használok ki. Azt sem érdekel, hogy egy app 5sec alatt, vagy 30 sec alatt frissíti magát.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest