Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz LSL1337 #46869 üzenetére
Kérem szépen, én (Digi előfizető) csak annyit jegyeznék meg, hogy véleményem szerint hazánkban, irreálisan alacsonyak a garantált sebesség értékek. Nem akarok rosszhiszemű lenni, de ebben én érzek egyfajta vadkapitalista nemtörődömséget, mert a lúzer user úgyis kifizeti a havidíjat, legtöbb esetben bankszámláról. Ide tartozik még a félnapos, vagy akár egynapos hálózatkimaradás, ami után én még egyszer sem tapasztaltam, hogy akkor egy kis kedvezmény, itt van, nesze, vagy egy ajándékot küldünk (tök mindegy mit, csak a gesztus lenne), szóval ez az egész olyan, mint akár a mobiltelefon piac, ahol a készülékek szinte bármelyik országban olcsóbbak, a havidíjak, és az azokhoz tartozó szolgáltatások olcsóbbak, a percdíjakról ne is beszéljünk. De hát mi akartuk ezt, kedves polgártársak, és senki nem tett, tesz ellene semmit. Így megy ez...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz viktorhu #46880 üzenetére
Ez teljesen így van.
De mivel kezdek öntudatra ébredni (annyira elegem van sok mindenből), ezért várom külhoni ismerőseim mérési eredményeit, szerződésük apró betűs idézeteit."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Amúgy mennyi idő telik el a "vonalvizsgálat" ürügyén? Merthogy csomagot váltanék, de előtte a műszaki arcoknak meg kell nézni, hogy alkalmas-e az én helyszínem erre. (100-ról 500 lenne a váltás). csak mert van Tp-link kuponom, nehogy már érvénytelen legyen, mire végeznek...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz torrente777 #46929 üzenetére
Az fasza. Én ma hívtam őket, 15 napot mondtak. Mondom erre én: 2016, EU, és nincs egy táblázatuk, hogy hol, milyen a kapcsolat, a kábel, a jelerősség...stb? Válasz: nem, ki kell menni, utána írnak emailt, aztán be kell fáradjak az ügyfél-szolgálatra, mert csak ott lehet (érdekes, eddig mindent telefonon intéztem náluk), és majd utána. Kérdeztem, hogy karácsonyig levezényelhető-e, mert van kuponom egy vadiúj és erre alkalmas routerre, és ha elbukom a határidőt, az nekem plusz hatezer pénz, de a válasz csak a szokásso, igyekeznek a kollégák volt.
Szánalom.
Hihetetlen.
Kár, hogy még tart a hűségidő, különben most felbontanám a szerződést.
Várok.
Ha nem lesz meg karácsonyig, akkor viszont nem lesz díjcsomag változás, kivárom a hűségidő végét, oszt lépek lefelé.
Azért milyen az már, hogy szeretnék feljebb lépni, többet fizetni, és ennyit xarakodnak?"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
Üdv srácok!
Szóval: DIGI100 előfizetésem van.
És egy Tp-Link Archer C20i router. Most frissítettem a firmware-t.
A gondjaim:
1. a wan sebesség nekem lassú, a korábbi bármelyik méréshez képest: Első méréskor 100/40 lett, aztán most megint rendre 50-55 / 50-55. Korábban a 90/50 volt a sztenderd sebesség, akármivel és akármikor mértem. Most nem értem, hogy miért van ez.
2. Wifi kapcsolat is rosszabb lett, igaz, van, hogy 3 eszköz is rajta van. De akkor is. Akadoznak a videók...stb.Valakinek ötlet? Mit kell beállítanom a router menüjében, van-e amit kihagytam, vagy szimplán visszavett a DIGI?
-
Hunork
veterán
Amúgy melyik a legjobb sebességmérő oldal/felület?
Mert két magyar független oldalon is kemény 30/27 lett az eredmény.
most mérek majd router nélkül, kíváncsi vagyok úgy, mi lesz."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz cadj92 #47194 üzenetére
Majd megnézem, köszönöm.
De a probléma nem itt lesz, mert négy különböző oldalon mértem, és egyenként háromszor mértem.
DIGI saját, DIGI Románia, Speedtest, Netmérő.
És mind router-el, mind nélküle.És valami nem oké, mert mikor még 50%25 volt a csomag, akkor voltak ezek a mérések. Szerintem több, mint egy éve van 100/50 es csomagom, és az elején rendre a 90/50 eredmények jöttek. Ennek fényében írtam.
Valami nem jó. Router firmware frissítve, minden beállítva, a wifi hálózat is, nincsenek 3rd party programok a háttérben."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz cadj92 #47194 üzenetére
Köszönöm!
A beta valóban az elvárható értéket méri, és nem csak egyszer, hanem sorozatosan (93/54), míg a többi csak egy-egy alkalommal. Most akkor a kérdés, hogy a speedtest ennyire jó, és a többi egyszerre ennyire rossz? Mert ez is gyanús...[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
-
-
Hunork
veterán
válasz Apucy01 #47315 üzenetére
Hmmm.
Én is hallottam olyasmit, hogy a 100-as helyére a 200-as. Bár szerintem legenda, vagy talán régi előfizetőknek, nem tudom."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Apucy01 #47317 üzenetére
Nem is fogsz. Anno amúgy így volt az 50-es csomaggal. Egyszer csak 100-as lett, és a díj maradt. Most talán arról van szó, hogy lehetne olcsóbb is a net a törvény módosítás szerint, de nem lesz, hanem magasabb sebességet adnak. Vagy csak egy álom, nem tudom.
-
Hunork
veterán
válasz Gróf... #47334 üzenetére
Hát most már én sem biztos, hogy váltok 200-ra. Tök felesleges, ha majd a garantáltat tolják, ami a mostanival megegyező. Így kivárok, meg már régi ügyfél vagyok, és hátha lesz valami eksön, és akkor kapásból 500. Csak ugye új router...stb. Majd meglátjuk.
-
-
Hunork
veterán
válasz MDanny #47415 üzenetére
Hát ez az! Pedig az lenne a nagy csáberő.Akkor simábban vállalnám be az 500-at. Most minek menjek felfelé? Ha a több pénzért jön úgy a net, mint nemrég a 100-al? Annyira ingadozik, hogy nem bízok most bennük. (lásd elmúlt egy hónap csevegéseit itten)
-
Hunork
veterán
válasz wwenigma #47427 üzenetére
A garantált megvan. Ezzel nincs gond. De az már gáz, hogy az elmúlt 2 évben folyamatosan 95/55 volt a mérés eredménye, most meg ugrál veszettül, 30/25 és átlag 70/40 között. Ezzel természetesen a garantált cucc megvan, és befoghatjuk a szánkat, de nem ez volt eddig, az utóbbi egy hónapban van a változás. Reklamáció? Elhajtanak a garantált számokra hivatkozva. Így most akkor azért fizessünk seregnyien többet egy nagyobb csomagért (plusz egy értelmes router is, ugyebár...), hogy a korábbi kisebb csomag standardja meglegyen? Nem jó üzletpolitika ez...nagyon nem az. Arra lennék kiváncsi, hogy Norvégiában, és Ausztráliában is így megy ez? Ott is ilyen különbségek vannak? Ott is a garantált ennyire kritikán aluli?
-
Hunork
veterán
válasz wwenigma #47432 üzenetére
Szakmai érvelést szívesebben fogadok... (miért ez a változás, meddig tart, lesz-e javulás,...stb)
De mindegy, hagyjuk. Gondolom itt van DIGI ügynök is.
Én meg szabad akarattal rendelkezem."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz wwenigma #47435 üzenetére
Nem lógok állandóan rajta Csak hozzászoktam a jóhoz. És nekem vannak játék kliensek, és az is számít nekem. (tehát nem virágbolti multikról beszélek, pl)
-
Hunork
veterán
válasz *miklos* #47441 üzenetére
Hát ezen berosálok. Akkor kezd dagadni a mellem, és rajta szőrzetem...
Talán lemaradt: nekem is elég a 100/50, csak legyen közel ennyi, ne a garantált felett legyen valamivel. Ennyi az óhajom."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Csak hozzátenném, tök mindegy hol mérek, egy szánalom már az egész. Mindjárt hívom őket, és panaszt teszek, bár elhajtanak majd, hogy a garantált megvan, fogjam be. De biztos nem váltok csomagot csak azért, hogy majd a több pénzért megkapjam azt, amit korábban ezzel a csomaggal. DIGI100 100/50 és rendre ~50 / ~40 a valóság. Röhej. Egész évben 80-90 / 40-60 volt. Decembertől van ez a szánalom...
-
Hunork
veterán
válasz szatocs1981 #47525 üzenetére
Igen, és akkor már valóban 100-as lesz a net
-
Hunork
veterán
válasz szatocs1981 #47530 üzenetére
Csak poénkodtam.
Bár nem lenne rossz ötlet, kérdeztem én is itt már korábban, hogy esetleg nem-e lesz automatikus csomag emelés, főleg azoknak, akik hosszú évek óta előfizetők. Érdemi válasz nem volt, így marad a reménykedés. Magamtól váltani kockázatos, hiszen mist is félsebesség van, én nem fizetnék többet, ha nem muszáj. Vagy várok, míg lesz fejlesztés, a hétre ígértek választ, hogy mi az elgondolás a környéken. (Bp 3. kerület)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Ma este csoda történt! 89/53.
-
Hunork
veterán
Üdv!
Na, egyet el kell ismerni, nagyon kedvesek az ügyfél szolgálatosok a DIGI-nél, imént beszéltem velük. És most küldtem az újabb levelet, mert elfelejtettem csatolni a képernyőmentéseket. Azt ígérték, hogy gyorsan utánajárnak, hogy mitől lett standard közel 50%-os esés a letöltés esetén. Mondtam, hogy amíg ez nem tisztázódik, addig nem váltok csomagot, mert pórul járni nem szeretnék. Remélem, hogy sikerül mielőbb tisztázni, és majd jelzem itt is, hogy mit sikerült intézni."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Flashget #47594 üzenetére
Az a baj ezekkel az oldalakkal, hogy azt nem fogadja el a DIGi esetleges reklamáció esetén. Csak a honlapon szereplő mérést. Mondjuk esetemben nem baj, rendre "alul teljesít" az itt végzett mérés. (az már más kérdés, hogy Firefox alatt nálam nem nagyon akar menni, csak Edge alatt, ott viszont hibátlan...) Gondoltam, megosztom eme tapasztalatokat.
-
Hunork
veterán
válasz elite.cs11 #92353 üzenetére
Nálam is ez van, Bp. 3. Ker. DIGI 1000
WIFI megy, Steam és Battle.net is online, de egy weboldal se tölt be a gépen, se Firefox, se Chrome, se Edge alatt
-
Hunork
veterán
Üdv!
Nagy problémám van, és már nem igazán tudom, hogy mit tegyek. DIGI 1000Mbit-es előfizetésem van már régóta, szinte mindig hozza a minimum a 870Mbit-et a letöltés, de ma valami nagy baj van.
Speedtest(Ookla asztali program) egyfolytában 120-170Mbit/s között mutatja nekem a sebességet, akármit is csinálok. Tényleg mindent megpróbáltam amit tudok.
Router újraindítás, gép újraindítás, Flush DNS, többször átnéztem az ethernet beállításokat, próbálgattam is néhány különböző opciót, de semmi sem segít. Az alap DIGIs helyett próbáltam Google és Cloudflare DNS-t is használni, de nem változik. A router egy narancssárga DLink, a pontos verzióra nem emlékszem, de ilyen "bogár" kinézetű. A tesztek során természetesen semmilyen hálózatot használó program nem futott/fut, a háttérben sem történik semmilyen frissítés. Windows 10 Pro 64bit, legújabb verzió.
Mit tehetnék még? Van bármi adapter beállítás, ami segíthet?
Válaszokat előre is köszönöm
-
Hunork
veterán
Na, annyira idegesít már a probléma, hogy ezt el is felejtettem
D-Link DIR-869 a router típusa.
-
Hunork
veterán
válasz Hunork #99537 üzenetére
Hmm, érdekes módon a router többszöri újraindítás megoldotta a hibát. Lehet, hogy már haldoklik(minimum 3-4 éves már) és megérett a cserére.
Viszont pingelésnél feltűnt, hogy azért a DIGI DNS se megy valami jól most, Google jobb értékeket dob vissza.
-
-
Hunork
veterán
Na, a gond már a hírekbe is bekerült, több települést érint. Az okáról és a várható megoldásról hír természetesen nincs
-
Hunork
veterán
Valakinél bármi javulás vagy valami hír? Mert a DIGI amúgy hivatalosan még mindig nem ismerte el, se a Facebook, se a hivatalos weboldalukon. Kicsit komédia, hogy reggel ~6 óta nincs internet, most már TV sincs, de a sablon "központi hiba" szövegen kívül semmit nem tudni lassan ~5 órányi leállás után.
-
Hunork
veterán
válasz 4Grider #114919 üzenetére
Nem is az, hogy hol, mit vágtak el. Csak szolgáltatásért fizető emberként jól esne valami hivatalos közlemény, hogy "Igen, nincs szolgáltatás itt meg ott, dolgozunk rajta, sorry" a sunyi lapítás és hárítás helyett...
Főleg ha azt nézzük, hogy ma már sokkal többen dolgoznak home officeban, és nem feltétlen tud mindenki mobilnetre támaszkodni B tervként
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest