- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Watt25
veterán
-
törölt tag
Szerintem ez fontos közlemény a DIGI-től.
-
törölt tag
válasz
shtirley #48424 üzenetére
"Engem inkább az érdekelt volna, hogy hány dB a jel akkor amikor sok."
Ebben az anyagban megnézheted a DVB-C jelszintek (jelteljesítmények) min. - max. határértékeit (A digitális csatorna teljesítménye dia), de a mérésükhöz mérőműszer kell.
-
törölt tag
Én kipróbáltam egyet, de vagy nem jó a box kijelzője jel erősségre, vagy nem tudom mert értékbeli változást nem nagyon láttam.
Viszont ahogy tekergettem változott a csatorna, ami korábban nem jött be...
A slusszpoén, hogy most anélkül is bejönnek már a csatornák. Igaz nem mind, pár frekvencián még van némi tökéletlenség...
-
shtirley
tag
válasz
Watt25 #48416 üzenetére
Köszi, azt már megnéztem. Nagyon jól látszik rajta a lényeg.
Megjegyezném, hogy panelben ez a szerencsésebb eset, mint amikor kevés a jel, mert azzal csak a szolgáltató tud vmit kezdeni, úh lehet vele hadakozni.
Engem inkább az érdekelt volna, hogy hány dB a jel akkor amikor sok. Nálam nincsenek hibák, viszont nem tartom normálisnak, hogy a jelerősség 100%, amikor a jelminősség csak 70-80%.
Beszerzek egy ilyen csillapítót, nem kerül olyan sokba hogy ne lehetne kipróbálni. -
mzso
veterán
Az mennyire baj, hogy ha az ZXHN F668 ONT-n folyamatosan piros a nálunk a CATV LED?
Láttam, hogy másnál zölden világít... -
törölt tag
válasz
Watt25 #48408 üzenetére
Ez nagyon igaz...
Én elsorakoztam 1-2 hete a saját boxommal, és egy csillapítóval, a helyzet vmit javult pl szupertv2, de a poén még csak most jön. Úgy tűnt kell még egy, hogy más frekvenciák is jók legyenek... kiszedtem, de mikor visszakötöttem, mémi kísérletezés után osztó nélkül is a legtöbb csatorna, jól, megfelelő jelszinttel bejött.
Mára 3 frekvencia amivel gond van...
De ez a tapasztalat alapján, ha újra szét szedem, megint más eredményt fogok kapni, és lehet rosszabb lesz erősítő vel vagy anélkül...
az sem mind1, hogy kötötte össze a kábeleket. hogy milyen az érintkezés, szír új kábelnél sem.
A másik furcsa jelenség, hogy alap kereséssel, bár megtalálja a csatornákat de csak 1-2 frekvenciát ment el...
újabb és újabb 0-ról indított keresések újabb akár más eredményeket hoztak...Végül program megtartás és manuálisan beállított direkt frekvencia kereséssel oldottam meg a dolgot.
Már amennyire ez megoldás, mert megtalálja, csak nem mentette el a jó részét alapból, holott korábban meg igen.
Nálam egyébként a jelminőséggel van gond 1-2 frekvencián 64%- illetve alatta nem igen mennek jól a dolgok...
Ezt hogy lehet növelni?
-
Kenderice
senior tag
Lenne egy kérdésem.
Pontosabban technikai kíváncsiság ez.
Diginél volt TV-NET előfizetésem.
A TV-t visszamondtam már régen.
Kíváncsiságból lekerestem a TV-n a kábeles frekvenciákat.
Azoknál a frekvenciáknál, amelyeken voltak csatornák az előfizetésem alatt, a csatornakeresés megáll, szöszmötöl a TV, majd keres tovább.
A többi frekvenciát gyorsan átlépi.
Ezeken a frekvenciákon kijön az ONT-ből a jel csak kódolva van amit levesznek ha előfizetek, vagy csak a TV sajátossága lehet a szöszmötölés? -
mexel
veterán
Közben leteszteltem BDV-T-vel is, ahol a Strong minden adót megtalált az új box semmit. A Signal sokszor 90%-os de a végén nincs eredmény. Tehát biztos hogy hibás. Köszönöm az infókat és a segítségeket!
-
-
mexel
veterán
válasz
Watt25 #48408 üzenetére
Tervezem a próbát, de éppen akkora jelszinttel megy másnál, akik ilyet használtak, küldtek már fotót is.
Természetesen nem vetem el a több próba lehetőségét, kipróbálom majd a DVB-T tunert is amint tudom, és iagaz van ebben, nem egyformák a készülékek. Csak ugyanitt, ugyanezen a kábelen több hasonló eszközt teszteltem már és eddig mind működöttEzért gondoltam hogy ezzel baj lesz, ha ennyire érzékeny akkor szerintem hibás, mert akkor a legtöbben nem tudnák használni.
Mindenesetre kipróbálok még mindent amit lehet. -
Watt25
veterán
A különböző eszközök azért különböző módon viselkednek a különböző jelszintekre. Nálam túl magas a jelszint. Volt itt Digi-s box, azzal nem volt gond, a tévén viszont szétesett a kép. Csillapítót beraktam, jó lett a tévével is.
Szóval, csak annyit akartam mondani, hogy baromi távol vagy attól, hogy kijelenthesd, hogy rossz a tunere a cuccnak. Jelszinteket ellenőrizni, ha túl alacsony értéket mutat, akkor próbálni erősíteni rajta, ha túl magas, akkor csökkenteni. Semmit nem számít az, hogy más eszköz működik ugyanazon a kábelen. Próbáld ki másik helyen, akár vidd át a szomszédhoz, ilyesmi. Attól, hogy az új cucc nem működik ott éppen, az baromira nem jelenti azt, hogy rossz! -
M_AND_Ms
veterán
-
mexel
veterán
A mellette lévő másik DVB-C boxon évek óta hibátlanul jön az adás, abból kihúztam a kábelt. Most visszadugtam és megy tovább. Nem ilyen gondok vannak. Egyszerűen hibás a box úgy tűnik.
Sajna a gari nehéz lesz, ha visszaküldöm kínába túl sokba fog kerülni.
Volt itt régebben Wetek-em, ugyanezen a kábelen hibátlanul ment. -
mexel
veterán
Egyértelműen. Androidon kívül Libreelec alatt TVheanded és VDR- el is próbáltam. Auto és manual módban ott is. Nem alap problémáim vannak hogy nem tudom melyik gombot kell választani DVB-C-hez, hanem az hogy semmilyen módon nem talál csatornát.
Egy beállítással megtaláltam M4-M5-öt, (D05 - 135500 - 6000 ) De olyan gyengén jön hogy nézhetetlen, szétesik, kockás stb.
Több ötletem nincs, teljesen biztos hogy hibás a tuner.
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Home server / házi szerver építése
- Ford topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ukrajnai háború
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest