Hirdetés
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Jöhet az új PlayStation kézikonzol?
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- iPad topik
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
mh197
őstag
válasz #05055892 #3504 üzenetére
Amúgy ez tipikusan megint a Digi kábelnet hülyesége, meg akik ezt az egész sz@rt működtetik, meg a gyengeképességű szakembereiké, hogy nem lehet beregisztrálni másik modemet a hálózatukra (mint ahogy ezt a UPC-nél lehet..), csak a saját fostalicska webstarjaikat. Ja, és persze szerintem is a MAC címml lesz ott a probléma.
Amit javasolni próbáltak, hogy dugd a géped hálókártyáját közvetlen a modemre sima UTP -vel, és a hálókártyád mac címéra klónozd rá a router mac címét (MAC klónozás gépen pl a KLC progival, vagy regisztriben is át lehet írni, utóbbi talán szebb megoldás ), amit bediktáltatok a központ felé. Ha ez megvan, mennie kell, amennyiben a hálókártya is DHCP -n van.
Ha nem menne, ugyanebben a felállásban írd be a böngésződbe:
198.162.100.1Na ekkor be kell jönnie a webstar modemed setup-jának, és ott rögtön a kezdő oldalon látod a jelszinteket, meg minden infót. Ha ez nem jön be, akkor szívás, akkor nincs a hálózatra felcsatlakozva a modem, tehát más lesz a gond, ezesetben ügyélszolgálat.
Amúgy ne várj a digi kábeltől csodákat, nekem volt, hogy két napig sem működött, majd elindult. Most a modemjüket bizgeréltem meg, mert egy rakás sz@r mint írtam, meg a jelszinttel játszok egy állítható csillapítóval, és így elviselhetően működik, most kapok akkora sávszélt, mint amennyiért fizetek. Ja, és persze ezt egyikőjük sem hajlandó beismerni, hogy szar a hálójuk, mindig a te lakásba vezető kábeledre fgoják a problémát, illetve arra, hogy rossz helyen laksz. Ja, és pl ha ledobja a netet a modemjük, utána nem akar újracsatlakozni autómatán, de úgy megy, mintha lenne net, de közben mégsem. Baromi viccesek ilyen tekintetben a digisek.
Bocs a hosszú válaszért, de ha valakinek lehetősége van, ne a digikábelt válassza, mert nem csak saját vélemyén/tapasztalat, a 9.ker belső részén (bár szinte az összes többi más helyen is) egy rakás sz@r a hálózatuk, ott semmiképp nem ajánlom, ha nem értesz a hálókhoz picit mélyebben csak szívni fogsz később is.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest