- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Diablo II Classic és Resurrected Alapok:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcsabee
senior tag
Jool -> Jewel
Mivel dzsuvelnek kell ejteni, ezért rövidítik jool-nak, ami dzsol magyarul kiejtve.
Akita, egyébként Hell Andy + Hell Mephi egszerű MF helyek, nekem leginkább Andy dobált eladható itemeket.
Valamint még a rare cuccok, amikben nagy lóvé van, de sajnos nem nagyon értek hozzájuk ^^.
-
AtHoS
nagyúr
Ne legyen. Ha neked megfelel a sebzés, akkor jó az. Játékstílustól is függ, hogy mekkora sebzés a "már elég" kategória.
Én szeretem 8-as játékban egyedül tolni baalrunt, oda pedig kell a nagy dam. Persze 6-8k-t már elegendőnek érzem. Igaz BO azért jól jön. Olyankor picit lehet lazítani, mikor soso 2.5k life-al csicsoja meg 5k+ life-al szinte meg se rezzen közben.
Jópár 8playeres baalrun után egyjátékos gamában szinte élvezet játszani, ahogy blizz széthasítja a szörnyeket, mint kés a vajat. Olyankor hull a férgese rendesen.
wikings2
Hamár így szóbahoztad az mf runokat, írhattál is volna róla mit/miket szoktál nyomni ill. mit találtál már közben.Én pl. ütöttem pindlét bazi sokat esett nála jópár dolog: IK páncél, TAL páncél, Mavina íj, Mavina sisak, zaka pajzs, shako, oculus, DeatFathorn (25-ös), 2-es valor, GF
Andi-t is toltam jópárat, de igazából űber cuccot nem dobott.
Durieltől maxos mara a legjobb ami esett
Countesstől vagy minionjaitól vagy körülötte lévő szörnyektől Tal páncél illetve IST rúna a legnagyobb amit dobott eddig
Mefi egész szép dolgokat dobált már: Shako, Azurewrath, Arach, Mara (27-es), maxos vipermagi, eschuta 3/18/18, oculusPersze biztos maradt ki rengeteg dolog, de általában ezeket szoktam runolni. Van mikor semmi sem esik, máskor meg egymás után peregnek a cuccok.
Ja persze Summoner és Nihlathak sem maradhat ugye ki, de tőlük nagyon kevés jó cumó került ki. Mondjuk mint említettem fentebb Baalrun-t is szoktam tolni, de ott legalább 3playeres gamában. Na baalrunok közben azért esett már Doombringer, Shako, Tal páncél, MAL rúna, 2-es valor, Allrez GC
-
mcsabee
senior tag
Hát, a Classic az azt jelenti, hogy nem kiegészítős a kari. Mikor csinálsz új karit, Akkor a név mező alatt van három kapcsoló, Expansion, Hardcore, Ladder, ha kiveszed a pipát az Expansion elől, akkor csinálsz Classic karit.
Classicban nincs Assa és Dru, nincs Act V, nincsenek charmok, rúnák, rúnaszavak, nincsenek exceptional, elite és cast specific junikok, és kb a setek fele hiányzik, mivel csak normal itemekből van set is.Valamint a resist mínusz csak 50% hellen.
Nem tudom merre lehet találni értékelhető Classic buildet, de mondjuk egy sosot le tudok írni, ha érdekel
Szal fegyvernek Shard, amunak 2 soso skilles amu (nincs 3 skilles amu sem, és 2 skilles CSAK hell diánál esik), FHR, STR / DEX, Resist sapka, Twitchthroe armor, 3 pdiamonded large shield, vagy ward, frostburn kesztyu,2 * 10FCR stat + resi ring, fhr + stat + resi öv, fhr, resi cipő :-). Ezzel hell act 4-ig lehet húzni norm act 1-ről ^^. Orb vagy Blizz ízlés kérdése.
/e: Mondtam már, hogy jön az 1.13-as patch ?_?
-
mcsabee
senior tag
Akita, elmondom a tutit. CTA 5 | 45 Forum Gold, vagyis a te CTA 5-öd, 6-7 istet ér, a többi stat tök mindegy, csak a Battle Orders értéke számít. Eth Bugged Armor 4sox 1100+def | 10 Forum Gold, minimum egy istet ér, én is annyiért tudtam eladni egy 1140 defes eth bugged armort.
-
mcsabee
senior tag
Szal, pulért nem vettél volna 5 sock flailt, viszont egy ohm, mal, ist runat simán beledobtál volna egy rossz fegyverbe
.
Egyébként csak FEHÉR és SZÜRKE betűs tárgyakkal működnek a rúnaszavak, többivel nem. CTA-t érdemes eth flailba, vagy cs-be tenni, mert az style
.
/e: Egyébként hanyas lett a CTA?
-
bolcsodal
addikt
A Slain Monster Rest in Peace:
Akit megölsz, azt nem lehet föltámasztani. Gyakorlatilag fallenek, csontik ellen kiváló. Amúgy boss-ok ellen teljesen felesleges (talán a prevent moster heal lehet esetükben érdekes).Egyébként értékes gyűrű, ha tudsz tömeggyilkolni rendesen.
-
mcsabee
senior tag
ED Armor = Enhanced Defense
ED Weapon = Enhanced DamageÉs aki azért nem vette meg az ETH Bugged armorod, mert no ED, az jó nagy láma, ugyanis az ED-es armort nem lehet buggolni!
A 40 ED jewel pedig azt jelenti, hogy van a jewelen 40 Enhanced Damage. Egyébként én bármikor adok 40 jewelért pult.
Loader: Olyan 3rd party program, amivel egyszerre több Diablot futtathatsz a gépeden mindenféle szarakodás nélkül (lást virtual box, vagy felhasználóváltás). Hasznos dolog.
-
AtHoS
nagyúr
Gondolom a nagy izgalomban nem figyeltél eléggé és kicsit elsiklottál két dolog felett:
1. Duriel, Izu, és Lilith mindig ugyanazt a szervet dobja
2. Ha van a portálnyitó karakternél pl. két szerv akkor a megnyílt portál pont a harmadik szervet dobó szörnyhöz vezető pályára nyílikBár én akkor állok neki szerveket gyűjtögetni, ha megvan mindháromhoz a kulcsmennyiség és egyetlen játékban nyitom meg mindhárom portált.
Rutintalanoknak javaslom, hogy minden portált más-más helyen nyissák meg, mert ha egymásranyitják a három portált akkor lesz anyázás
Mod:
mcsabee
Igen az OpenWounds és társai ennyit számít Durielnél -
bolcsodal
addikt
Összerakhatnánk a szerveket..nekem is van néhány. Mehetnénk Über tristram-ba.
Egyébként tényleg könnyítene, ha tudnál segíteni.
Lilithet leverted volna mint a pinty, ha duriel megvolt könnyen.
Egyébként Durinak Holy frost aurája van, csak nem látszik a nagy debla teste miatt. Azért fagytál meg. Az ellen nem segít a cannot be frozen...
-
wmarci
senior tag
Mondjuk ezt priviben biztonságosabb lett volna, no de mindegy. utólagos engedelmeddel megkukkantottam a cuccaid
Elnézést, csak a kíváncsiság mindig hajt, nem loptam el semmit sem. Szép az a 4sox-os armor (501-es deffel. kiváló cohhoz, gondolom, ahhoz van félretéve ) Na további jó gyilkolást!
-
bolcsodal
addikt
Ha találok félreteszem neked. Miért nem cserélgeted a kulcsokat. 2-1 arányban általában beváltják a gyengébb kulcsokat Dest-re.
Mondjuk én nem nagyon vágnék neki egyedül a szervgyűjtésnek. Én csak Über-Izu-t probáltam, de elég durva volt.
Hogy fokozatokról beszéljek. maikor Night-ról átlépsz Hell fokozatba, kb olyan érzés egy Über run..csak Hell fokozatból indul a lépés...
Anno még P2-es gépről játszottam...természetesen a Barbár volt a legjobb húzása a Blizzardnak szerintem..bár ízlések és pofonok.
-
AtHoS
nagyúr
Nekem előrendelésben postával küldték annó a játékot, ráadásul angol nyelvű kézikönyvvel. De ez nem befolyásolta azt az örömöt, amit a gyorsban összecsődített haveri banda érzett/sugárzott mikor nekiálltunk azonnal tolni a D2-t
Egy zeal paladinnal kezdtünk akkor.
Pár év múlva kerültem olyan helyzetbe, hogy neten is játszhassam (már EXP is kinnvolt akkor) és akkor derült ki, hogy a single játékban megszerezehető ismeretek erősen korlátozódnak a haverok darabszámára. Értsd: neten nagyon sok új "apróságot" lehet megtapasztalni, ami még sokkal élvezetesebbé teszi a játékot a rengeteg játékosnak köszönhetően. Ráadásul vannak olyan dolgok, amik csak bneten működnek (természetesen single D2 mod nélkül).
Kérdezni pedig nem szégyen.
-
bolcsodal
addikt
"Rune Words will only work in Socketed non-magical items. This means that Set Items, Unique Items, or Magic Items with enough Sockets and the proper item type will not allow or convert to Rune Words. Again, they will not work on Magic, Set, Unique or Rare items. So if you have a Mechanic's (or Jewelers item) piece of armor with 2 slots, the Stealth will not work on it because it's magical."
Ezt bogarászd át:
[link] -
bolcsodal
addikt
Igen, csak nemmágikus és superior,vagy ethereal item-ben működnek a rúnaszavak (és persze ezek lehetnek normal, exeptional, elite kategóriásak is). Mindkét esetben szürke!! színű. Arra is vigyázz, hogy nehogy ethereal legyen, mert alapból az is szürke.
Minden olyan tárgyat kerülni kell,a melyik kék vagy sárga, esetleg aranyszínű és socketed. Ezek nevében nem ritka az "ékszerész" elnevezés sem: "jeweler".
-
AtHoS
nagyúr
-
bolcsodal
addikt
Kösznöm. Közben találtam egy 3 sox phase blade-et..csak túl sok dex kell hozzá...
Az orphan sisakot eddig mindig megtaláltam és el is adtam...de mostanában valahogy nem esik...lehet érzik, hogy kéne..
Lehet inkább valami 3sox Divine Scepter lenne a legjobb, csak hogy valami skill-t is adjon ha már a kezembe van..
-
mcsabee
senior tag
Dusk bőven elég, de én nem a Duresst javasolnám inkább, hanem a Smoke-ot. Mass allresist van rajta (50%), amit többet ér a szerintem a Duress bármelyik statjánál, és elvileg van 68% CB-d, ami ugyan kevésnek hangzik, de szerintem pont elég. Vagy ha nem is akarod a Duress helyett a fentebb említett armort használni, akkor is mindenképpen rakj ki egyet szerintem ( NEF - LUM, egy két socketes armorba), mert szinte semmibe sem kerül, és érdemes kipróbálni
.
Soso is kibírja, hogyha ütik vágják, csak kell 75% allres + bo :-). Én rengetegszer teléztem throne-ba, kismillió baalrunba, sajátomban, máséban. De aztán meguntam
.
Egyébként, ebben az összekuszálódott piaci helyzetben, képesek egy akármilyen random itemért pult kérni... Reset után 1 hónappal az occu már free stuff, most pulba adják, röhej... Érdemes kitartónak lenni, előbb-utóbb hozzájuthatsz a kívánt tárgyhoz alacsonyabb áron, csak most mindenki nagyot akar szakítani...
.
-
bolcsodal
addikt
Egész jól összehoztad.
Én még nem cserélgettem senkivel. Inkább arra gyúrtam, hogy jó sok Dmg reduction, és Magic DMG reduction-t halmozzak fel.
Magic Dmg reduction-ból van most 55.
Dmg reduction-ból pedig 32+30% a Rockstopper helmet-ből.CB csak a Fleshrender+Gore ride-ból adódó 35%-van. De terveben van egy Black 3sox fegyver és Duress is (csak akkor bukom a DMG reduction-t).
Van valaki, aki tudja, hogy mit takar egy ilyen mértékű DMG és Magic DMG reduction, amit felhalmoztam? Egy az egyben all resistre váltható, vagy hogyan számolódik?
Annyit sikerült kihámoznom az információkból, hogy ezek az értékek előbb vonódnak le a sebzésekből, mint a rezisztenciákból adódó módosítók.
Más..egyszerűen nincs szívem rákölteni a Defiance-ra a maradék skillpontokat. Már felhalmoztam 18-at, de nem tudom mire rakjam. Szerintem pazarlás a Defiance-ra...
-
mcsabee
senior tag
Egészen biztosan számít a fegyver sebessége. Sőt, ütéskor nem a pajzsod a kopik, hanem a fegyvered ("Using Smite will reduce the durability of your weapon NOT shield"). Vsizont maxolt Fana aura mellett és flaillal a kézben túl sok értelme nincs egyéb IAS cuccokat felhalmozni, annyi pont elég lesz :-).
Bone nec nem egy tipikus PvM karakter, bár lehet vele ide-oda mászkálni, azért nem ajánlanám mf-re például, oda inkább egy szép csonti + revive hadsereggel rendelkező summon nec a jobb választás. Ellenben PvP-re a bone nec hibátlan, sokat funoltam vele előző ladderben. Ha ügyes vagy, legyőzhetetlen.
-
sirdond
őstag
AtHoS: Teljesen igazad van, smiternál nincs mana és life leech. csak poti működik, meg az X% damage goes to mana,ami így hirtelen eszembe jut. egyébként erről a convivtion aurás dologról én is olvastam már, de akcióban eddig nem láttam, mindenesetre érdekes, és lehet kirpóbálom
Akita: Mefinél inkább a light resire figyelj, az jobban kell
amúgy nem lehet,hogy olyan cuccot vettél fel, ami posion length reduce vagy valami hasonló volt? mert a resik bizony összeadódnak. és igen amennyi +x% to maximum light res van rajtad az is hozzáadódik, de 95 a max (érdekesség hogy a paladin resist lightning skillnek van egy rejtett passzív bónusza, minden ráköltött pontért kapsz 0.5%ot a max light reshez,ami 20. szintet 10%+a tgod10% és lehet 95%lightresed,nos ha emellé kimaxolod convictiont és vannak +skilles cuccaid, akkor sírva neveted ki mefit is) ha ilyen cuccot keresel akkor Thundergod's Vigor, übersmiterek előszeretettel használják
-
AtHoS
nagyúr
Azt azért érzed, hogy a Baalrun közepében álló palák nem smiterek
A smite sebzéséhez olyan dam adódik hozzá, ami pl. így néz ki egy cumón: +xyz dam (a % jelet nem véletlen hagytam le)
PvP smitereknél ezért van Grief a kézbenSmiter pala nem tud életet lopni smite-vel. Ahhoz át kell váltani pl. Zealre (manára is ugyanez igaz), tehát emiatt kell LifeTap, mivel az működik smite sebzésnél is. ÜT smiternél az egyik fájó pont a reziszt. Na oda nagyonnagyon sok kell (150+). Főleg lightra, de az is csak míg le nem nyomod über Mefit. Neki van csúnya aurája.
Az auráról jut eszembe. Elvileg lehet convis ÜT smitert is csinálni, bár én még nem próbáltam. Ugyanis van egy olyan bug a D2-ben, hogy a magasabb szintű aura érvényesül ugyanazon a területen belül. Tehát, ha ÜT Mefiétől magasabb szintű convi aurát használ valaki, akkor mefi aurája hatástalan azon a területen. Ha jól emlékszem valami lvl21-et írtak határnak.
icons
"számomra azt jelentette, hogy majdnem végigvittem egy nekrot, de igazából csak az első
actig jutottam el hellen"Erre csak annyit tudok írni, hogy az igazi játék HELL-en kezdődik.
Pár oldal, ahol találsz némi info-t
rakanis.hu
diabloworld úgylátom az eredeti oldal megszűnt
diablo páholy
Den of Evil
D2 Arreat Summit Hírek
Még 1-2 info
Pár info igaz ez már angolul
Hogy lásd mennyire nem egyszerű a D2 felépítése amúgy mélyebben belemerülve hasznos infók
Hivatalos oldal: 1.10-től élő Rúnaszavak amúgy itt szinte minden infot megtalálsz tárgyakról, szörnyekről
Cube receptek
A játékban fellelhető Unique tárgyakKezdetnek gondolom ennyi elég is, bár lehet kicsit túllőttem a célon
-
AtHoS
nagyúr
Black-hez mindenképp flail-t használj, mert kell az IAS is mellé, ami más fegyónál jóval kisebb és marha lassú lesz az ütés, ami káros az egészségre
A smite használatakor van jelentősége a fegyó sebzésének, de ÜT smiternél nincs. ÜT smiternél a Crushing Blow (röviden CB) a lényeges és nem a minél nagyobb sebzés. Persze Open Wound-s vagy hasonló nélkül még CB-vel se sokat ér, mert bazi gyorsan regenerálódnak a főmuftik. Akkora sebzésed meg bőven lesz, hogy LifeTap mindig kellő HP szinten tartson.
A 75% Block-ot tartsd szem előtt. Attól többet nem kell rakni DEX-re valóban. Arra viszont figyelj, hogy magasabb szintű palanal több kell a DEX-re a 75% Blockhoz. Ezért is nem szokták LvL80 környékéről fentebb nyomni ÜT smitert.
Mana meg lesz potiból, ill. ha véletlen dual leech-es gyűrű van rajtad, akkor onnan is egy kevés
-
mcsabee
senior tag
1. A 10/20/5-ös anni, az az Annihilus small charm bizony, 10 stat, 20 allres és 5% exp.
2. Nem kell magadnál hordani a cube-t. Azért kell neki hely, mert nem a stashben nyitod majd meg a portalt, hanem máshol, ergo ilyenkor magaddal kell vinned, így azért kell a hely, viszont én mindig magammal hordtam, mert jól nézett ki :-D. Én már jártam úgy, hogy tele volt charmmal a smiter, és kiraktam 4*2 str sc-t, és basztam visszarakni, mert figyelmetlen voltam (a cube miatt vettem ki, hogy megtudjam nyitni a portalt), és meghaltam... jött egy c/i, pár itemnek lőttek ^^.
Bolcsodal: Már megbocsáss, de elég nagy butaságot mondtál. Az Exile smiter csak pénzpocséklás. Én az Exile árából csinálok olyat smitert, ami simán 1 perc alatta leüti übertristet segítség nélkül. Exile csak akkor jó, hogyha verni akarjuk a nyálunkat, hogy nekünk erre futja, egyébként teljesen felesleges (bárki mondta azt neked, hogy must have cucc, az nagyon nem ért hozzá, vagy pedig itemshopol és neki mindegy).
Ja és a hibrid pala -> Zealot alapból nem egy erős kari, mondhatnám úgy is, hogy gyenge. És ebből csinálni egy hibrid smitert, hülyeség. Egy smiter annyira olcsó, hogy semmi értelme hibridelni, max akkor, hogyha egy MF hammert csinálunk meg úgy, hogy smiter is lehessen, akkor talán van értelme. -
bolcsodal
addikt
A Smiter Exile nélkül szart sem ér. Az Exile, pedig elég ritka cumó. Az anni-ról nem is beszélve (pandemonium diablo dobja egyedül).
Csinálj egy síma zealot-ot. Kimaxolod a Fanaticism-et, Zeal-t, Sacrifice-t. A maradék skillpontokat pedig smite-ra és holy shield-re rakod.
És lesz egy hybrid palád, ami smiternek is jó.
A 3 organ (magyarul szerv) ÜberRun-hoz kell. Először is nekiállsz kulcsokat keresgélni. Hell fokozatban leölöd soxor a Countess-t, Summoner-t, Nilathak-ot. Ha megvan 3x3 Terror/Hate/Destruction Key, akkor tudsz nyitni 3 kaput (3 különbözőt teszel bele a Horadric Cube-ba), ahol le kell ölnöd sok ellenfél mellett Über Izual-t, Lilith-et, és Über Duriel-t. Ezek mindegyike dob egy szervet (Izual pl. Mephisto`s Brain). Ha megvan a három szerv, akkor azokat belepakolva a Horadric cube-ba megnyithatod Über Tristam-ot, ahol Über Diablo/Mephisto/Baal egyszerre vár rád.
Sok sikert!
-
mcsabee
senior tag
Nincs mit. Hell cs az pedig Hell fokozaton Chaos Sanctuaryt jelenti (tudod, ahol diablo van). Van pár kari, ami rövid időn belül tudja ölni, akár egy baalrun közben is (players 8-ban w2-3-ra végeznek vele - w: wave, azok a szörnyek, amiket baal dobál throneban, w1: fallenek, w2: az egyiptomi múmia szerűségek, w3: traviban található councilok, w4: a szárnyas démon izé-bizék, w5: listenék). Ilyen kari a hammer pala, boner nec, infintys light sorc (kézben tartva), zerk baba.
-
AtHoS
nagyúr
Véletlenszerűen dobja be a kapukat, de ha már van megnyitott kapu egy játékban, akkor ugyanoda nem fog dobni mégegyet belőle
Tristben csak úgy van esélyed, ha szétválasztod a főmuftikat. Szépen el kell csalni akit legelőször meglátsz. Ha sikerül, akkor Mefit hagyd utoljára. Egy smiter pala 50-60% CB-vel megtápolva, bazi sok light rezzel, relative sok IAS-al meg tud birkózni a feladattal.
Open Wounds vagy Prevent Monster Heal azért legyen valami cuccon, mert anélkül elég gázos. Kesztyűnek ajánlott Dracul, hogy életlopásod is legyen rendes. Bár Exile se rossz csak azzal nehezebb a resisteket megtápolni.Necroval nemtom mekkora az esély túlélni tristet, mert a csontihadsereg sajnos feküdni fog már az elején. Azért írd meg mire jutottál
-
AtHoS
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fórum az aktualiása miatt a Resurrected-el fogalkozik
- Minden platform (PC, Konzol)
- Online (Bnet) és Offline
-Trading
-Game Party és Ladder
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest