Hirdetés
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- E-book olvasók
- Androidos fejegységek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Takarékoskodj az erőforrásokkal!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Talán páran láttátok, hogy android programokat honosítok. A frissülésekkel könnyebb lenne mennem, ha nem kéne átnyálaznom a nyelvi fájlokat, hol vannak eltérések az újabb verzióban, hanem ami benne volt a régiben, azt már át is emeli a többit meg lefordítom.
Tehát
Egy olyan programra lenne szükségem, ami két XML fájlt hasonlít össze és az azonos kulcsokat átmásolja egyikből a másikba. Illetve ha talál olyan kulcsot a másodikban, ami benne van ez elsőben is, annak az értékét átírja.Például az új (még angol) nyelvi fájlban benne van, hogy:
<string name="create">Create</string>
De a program korábbi verziójában ez már magyarítva lett, hogy:
<string name="create">Létrehoz</string>
Szóval meg kéne keresni ezt a "create" kulcsot a korábbii fájlban és a "Create" helyett át kéne emelni a "Létrehoz"-t
És szépen végig kéne mennie ez új XML-en kulcsonként, megkeresve a párját a régiben.
Szóval ezt hogy lehetne megvalósítani?
...
Delphi-vel szoktam "bohóckodni". Nincs nagy programozói tudásom.
Amit tudok fórumokból szedtem össze, könyveket olvasgattam. Szóval nem tanultam, egy kis Turbo Pascal ismeretem volt gimiből. Épp ezért hajlamos vagyok egyszerű dolgokat túlkomplikálni, mert ugye nem vagyok tisztában az egyszerűbb parancsokkal, megoldási lehetőségekkel.Az első gondolatom például az volt hogy TXT-ként megnyitom és seltext, sellenght, selstart-okkal mahinálva kikeresem a kulcsokat, majd megkeresem a másik fájlban, benne van-e ugyanaz, majd a csibecsőrök közötti részt átemelem...
Utána nézelődtem és kiderült, egyszerűbb lenne, ha kulcsos XML fájlként kezelném őket, nézegettem is XML komponeneseket hozzá, de nem tudom telepíteni, lehet a 64-bites windows7 szívat.
Bár úgy láttam a Delphi 7-ben van gyári XML komponens, csak nem tudom használni

Aki jobban benne van, hogy oldaná meg?
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poci F4 Gt 128GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lexar NM620 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 3500-3000 MBs - Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Amit tudok fórumokból szedtem össze, könyveket olvasgattam. Szóval nem tanultam, egy kis Turbo Pascal ismeretem volt gimiből. Épp ezért hajlamos vagyok egyszerű dolgokat túlkomplikálni, mert ugye nem vagyok tisztában az egyszerűbb parancsokkal, megoldási lehetőségekkel.