- Házimozi belépő szinten
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNNIA1920
őstag
Látom kezdünk nagyon elkanyarodni a témától, úgyhogy én itt inkább kiszállok a játékból. Ha valaki azt élvezi, hogy a másikba keresi a hibát, annak további jó szórakozást kívánok hozzá. Sajnálom, hogy egyesek idáig képesek lesüllyedni.
Mindenesetre köszönöm mindazoknak a segítséget, akik a monitorral kapcsolatos kérdéseimre válaszoltak.
Szerk.: legközelebb inkább privát üzenetet használjunk, ha már van ilyen opció. Oda várom az emberiség ellen elkövetett bűneim listáját.
-
HUNNIA1920
őstag
Szerintem teszek egy próbát a DP - vel mégiscsak, ha a már a VGA - n és a monitoron is van ilyen csatlakozó. Megpróbálok szerezni olcsóbban kábelt, mert a bolti ára 4 - 5k (1 méteres), ami elég húzós.
Off
/* Nem használom az off topic opciót, mivel idáig nem volt rá szükségem. Viszont ha kérhetném ne menjünk le óvodás szintre, hogy ki mit ír az aláírásába és használ-e nagy betűt vagy sem. Szerintem senkinek semmi köze ahhoz, hogy a másik mit ír az aláírásába. Tudtommal a szabályzatot sem sérti az általam leírt "gondolat menet". Hajlandó vagyok a szükséges mértékig módosítani, ha az bármiféle szabályzatot sért. Ha viszont nincs erről szó, akkor a témát le lehetne zárni. Nekem sem célom szép Magyarosan írva "szétoffolni" a fórumot.
*/ -
HUNNIA1920
őstag
válasz
WonderCSabo #811 üzenetére
Oké, csak amiatt kérdeztem a DP - t, hogy érdemes-e vennem DP kábelt, mert azt nem sűrűn adnak a VGA - k mellé.
Akkor gondolom nincs olyan különbség képminőség terén, mint mondjuk a VGA és DVI között. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
WonderCSabo #793 üzenetére
Nem szaggatott, hanem pillanatra megakadt a kép. Na most ezt 2 - 3 másodpercenként produkálta.
A héten szerzek egy DisplayPort - os VGA - t. Van értelme ezen használni, vagy maradjak inkább a DVI - nál? -
HUNNIA1920
őstag
válasz
WonderCSabo #790 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy a 4870 nem tudja az 1920*1080 - at 75Hz - en. Mondjuk erre nem is gondoltam.
Egyelőre marad a 60Hz, amíg nem látom értelmét a magasabb Hz - nek. -
HUNNIA1920
őstag
Szerintem egyszerűbb, ha az van oda írva, hogy igen van egy ilyen opció, amit mindenki saját felelősségére használjon, mert nem minden esetben működik 100% - osan. Én megvagyok a 72/75Hz nélkül is. Egyébként VLC Player - t használok, ott produkálta ezt. Mindegy, nem akarok leragadni itt. Használja a 75Hz - et, aki nem tud meglenni nélküle.
-
HUNNIA1920
őstag
Írták itt már mások is, hogy náluk is ez van.
75Hz - en ment, amíg a monitor nem mondta azt, hogy nem ad képet. Előtte is kockásodás és lassulás film alatt.
Utána vissza 60 - ra, amin most is megy, azon is ez volt. Igaz FullHD - s filmnél produkálta ezt, sima .avi - nál nem. -
HUNNIA1920
őstag
Én úgy értettem, hogy a monitor miatt van a hibajelenség. Lehet, hogy a monitor drivere kiforratlan, nem tudom. Nem hinném, hogy idáig mindenkinek jó volt a gépe, most az új monitor megvétele után hirtelen sz*r lett. Mindenképpen a monitorhoz köthető a hiba. Vagy így, vagy úgy, de az okozza.
Vagy VGA - k nem bírják a FullHD - t? Bár egy Ati 4870 - nek bírnia kéne. -
HUNNIA1920
őstag
-
HUNNIA1920
őstag
A monitor menüjében érdemes bekapcsolni a "LCD Conditioning" funkciót? Nem igazán tudom mi az, de ki van kapcsolva alapból.
-
-
HUNNIA1920
őstag
Szerintem nem a VGA, mert másik VGA - val sem akart képet adni. Esetleg az belejátszhat a dologba, hogy az előző monitorom drivere fent van még és a mellé lett feltéve a Dell drivere? Mert Windows telepítés nem volt. Esetleg összeütközik a kettő vagy nem tudom.
Szerk.: WonderCSabo: nem bolygatom, csak visszaveszem, hogy kevesebbet egyen a VGA. Sajnos ez a 4870 eléggé egy éhes jószág, így viszont a fogyasztását drasztikusan csökkenteni tudom.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
WonderCSabo #715 üzenetére
Igen, Sapphire Ati HD4870 1GB GDDR5 - ös karival.
Szerk.: esetleg az Ati Tray Tools játszhat ebbe bele? Mármint hogy ott eléggé le vannak véve a MHz - ek 2D - ben (200/400MHz). Lehet ez kevés a FullHD - hez?
Habár 3D - be 900/3600 - ra vált. Nem tudom akkor. -
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Az én U2311H - s monitorom csinál érdekes dolgokat. Feltettem hozzá a módosított 75Hz - es drivert. Pár napig nem is volt gond, bár a 60Hz - hez képest én semmi javulást nem vettem észre, még a Windows elindulásánál, mikor kiírja, hogy Üdvözöljük, majd vált a kép az asztalra, na ott ugyanúgy csíkozódik, sávosodik a kép. Azt hittem, hogy a 60Hz miatt van, de 75 - nél is ez van. A Windows szerintem érezhetően lassabb, mint az előző monitor 1280*1024 - es felbontásán. Valahogy az ablakok is lassabban jönnek fel.
Viszont tegnap elég érdekes dolog történt. Napközbe mikor bekapcsoltam a gépet a monitor nem adott képet. Ki be kapcsolgattam a gépet és a monitort is és többszöri próbálkozás után képet is adott. Elindítottam egy 1080p - s filmet, ami akadozott és kockásodott, pixelhibák ezerrel. Na mondom jó, majd este megnézem. Hát nem sikerült megnéznem, mert este már sehogy sem akart képet adni. Először a VGA - ra gyanakodtam, de másikkal is ez volt. RAM, táp csere, megint semmi. Procim, alaplapom nincs itthon több, így maradtak azok, mint hibalehetőség. Ma reggel eszembe jutott, hogy mi van, ha az újonnan vett monitorom nem jó. Megnéztem egy VGA kábellel a DVI helyett és láss csodát azonnal adott képet. Az alapból 60Hz - en megy. Visszaraktam a DVI kábelt és azzal is megy.
Egyelőre tesztfázisban van. Én a 75Hz - re gyanakszom. Esetleg valaki találkozott már ehhez hasonló esettel?Szerk.: sajnos a film kockásodása, akadása ugyanúgy fent áll most is 60Hz - en.
-
HUNNIA1920
őstag
Rendben, sikerült feltelepíteni. A kalibrálás meg marad úgy, ahogy van.
Köszi mindenkinek!
Kellemes ünnepeket! -
HUNNIA1920
őstag
válasz
HUNNIA1920 #646 üzenetére
Na ezzel a 75Hz dologgal nem jutok semmire. Ez alapján csináltam:
"Egyelőre csak az U2311H-hoz való file-ok fellelhetők a neten (72Hz, 75Hz), és úgy tűnik, ezek is csak Vista és Win7 alatt működnek, nálam legalábbis WinXP alatt nem ment (a második képet nem én készítettem), de az újabb OS-eket illetően van hazai pozitív visszajelzés. Reméljük, előbb-utóbb az U2211H-hoz is előkerülnek a vonatkozó file-ok. (A file-okat pl. a Képernyőbeállítasok->Speciális->Monitor->Tulajdonságok->Illesztőprogram útvonalon, és utána majd a Saját lemez opcióval telepítsük!"
Na most letöltöttem azt az 1db .inf fájlt, de azzal semmire se jutok. Betallózni nem lehet. Ötlet esetleg? -
HUNNIA1920
őstag
Akkor azért látom minden online tesztben más értékeket kalibrálás után. Ahány teszt, annyiféle eredmény Mondjuk ez csak a 3 szín esetében jön elő. Most a fényerő szerintem nem beállítás kérdése, hanem hogy ki mennyire akarja "kisugározni" a szemeit. A kontraszt az az egy, ami mindenhol egyezett (75).
Ezekkel a kalibrációs progikkal lehet valamit kezdeni (Eizo féle progi), vagy sokat nem érnek? Tudom nem olyan, mint a profi hardveres kalibrálás, de ha sokat nem változik a dolog, akkor nem szenvedek vele. -
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
A mai napon hozzájutottam egy U2311H - hoz elég baráti áron (35k).
Az lenne a kérdésem, hogy ha nem rakom fel a CD - n lévő drivert, akkor fog érni valamiféle "hátrányos megkülönböztetés"?
Illetve érdemes letölteni azt a 75Hz - es .ini fájlt?
Az ipon.hu weboldal szerint így lőttem be a fényerő/kontraszt/szín beállítást:
- Fényerő: 8
- Kontraszt: 75
- Vörös szín: 100
- Zöld szín: 95
- Kék szín: 99Gondolom ezek így jók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- BestBuy ruhás topik
- Garmin topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- SAMSUNG( LS32A600NWUXEN) 32" QUAD HD GAMER MONITOR ! AKCIÓ%
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest