- LG LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bada Bing
tag
A 72 Hz-es és 75 Hz-es módokról szeretnék információt kérni, amelyhez némi vállalkozó szellemre van szükségem.
DVI kábelt használva az a 74,... Hz az valójában mennyi?
Elmondom miért kérdezem: más nagy felbontású monitornál is lehetséges 75 Hz-et megadni a Windowsban, még driver mókolás nélkül is. Ilyen például a HP LP2475W. Ez azonban csak csalfa eredmény, a videokártya ugyanis minden 5. frame-et eldobja, így a monitor számára továbbra is csak 60 képkockát fog elküldeni. Ennek az a prózai oka, hogy a DVI kábelen a szabvány alapján sem lehetséges FullHD felbontásban 60-nál több képkockát továbbítani, a DVI-D sávszélessége ugyanis ezt elméletileg sem teszi lehetővé.
clayman írt egy programot ennek a demonstrálására, amelyet innen letölthettek. A program arra alkalmas, hogy lássuk, valóban dob-e el kockákat a videokártya. A működése arra az esetre lett kihegyezve, amikor 75 Hz-es frekvenciát beállítva valójában csak 60 Hz-cel küldi ki a videokártya a jelet. Ekkor az 5 színes oszlopból csak 4 látszik, az egyik végig sötét.
Ha valóban 75 Hz-cel menne ki a jel a videokártyából, akkor mint az 5 oszlop teljesen egyformán lenne megvilágítva.
Ha 75 Hz-nél kevesebbel, akkor pedig valami villodzó jelenségre lehetne számítani, ahol az oszlopok közül valamelyik mindig sötétebb kicsit, mint a többi, és a sötétedés helye vándorol.
Na most, mivel elméletileg nem mehet ki 60 Hz-nél több a DVI csatornán, ezért nagyon szeretném, ha valaki, aki tutibiztos benne, hogy márpedig az 74,xx Hz, lefuttatná a programot és beszámolna a tapasztalatairól. Annak is örülnék, ha valaki, aki DisplayPortot használ, szintén lefuttatná és leírná a látottakat. DisplayPorton elvileg tényleg kimehetne 75 Hz, ekkor a tesztprogramban tökéletesen egyenletes képen 5 színes oszlopot kellene látnia. A program mellett a 60 Hz-es és 75 Hz-es esetekről is van fénykép.
Nagyon fontos, hogy a teszt futtatása előtt a videodriverben a Vsync-et forced-ra kell állítani.
Előre is köszi.
-
Directors
senior tag
válasz
speedmetal #2694 üzenetére
Most is LCD monitorom van 1440×990 75Hz. Itt sem látom már a vibrálást.
Csak nem tudtam,hogy az új monitoron amit majd kézhez kapok ott a 60Hz miatt lesz-e érezhető változás.
De így akkor értem a dolgot.Köszönöm szépen a segítségedet. Már nagyon várom milyen lesz. -
speedmetal
tag
válasz
Directors #2693 üzenetére
Szia!
A régi monitorodon, ami CRT, tehát képcsöves, a megjelenítés úgy működött, hogy egy elektron ágyú szépen soronként kirajzolta Neked a képet, amit a képfrissítéstől függően másodpercenként lehetett 60-tól akár 120 Hz is. Minél magasabb volt ez a szám, annál kevésbé vibrált a kép. Mivel az én szemem érzékeny, nekem a 75 Hz is látványosan vibrált, így én mindig olyan monitort vásároltam, ami legalább 100 Hz-et tudott az általam használt felbontáson. Ezt egyébként úgy tudod ellenőrizni, hogy "mellénézel" a monitornak és egyből feltűnik majd, ha vibrál.
Ezzel ellentétben az LCD monitorok nem kirajzolják, hanem megjelenítik, tehát az összes kristály egyszerre "világítja" ki a képet. Így a frissítési frekvencia itt már nem ugyan azt a célt szolgálja, mint a CRT monitoroknál.
Jómagam 60 Hz-en használom ezt a monitort, s egyáltalán nem érzékelem, hogy vibrálna. -
Directors
senior tag
Üdv!
Megrendeltem én is ezt a monitort.Hétfőn hozzák is.
Az lenne a kérdésem,hogy ezen a monitoron miért csak 60 Hz a képfrissítés?
Ami most van nekem azon 75Hz.Illetve én úgy hallottam,hogy minél nagyona Hz annál jobban kíméli a szemet is.Régen azt mondták,hogy 100Hz az már nagyon jó.
Itt mi a helyzet? -
szimcsi
senior tag
Sziasztok,
azt kérdezném, hogy miért kell usb-n keresztül csatlakoztatni a pc-hez? Azért kérdem, mert nekem ez új, meg leírás se írja. köszi -
vlevi
nagyúr
Nem tudom, ide tartozik-e, vagy máshova, de ma érdekeset vettem észre.
Amikor a tévé előtt ülök, akkor be szoktam dugni a vezetélnélküli billentyűzetet a gépbe. Tegnap a DELL monitor egyik USB-be dugtam be, és ma reggel nem volt hajlandó elindulni a gépBejött az ASUS-nak a BIOS-os képernyője, és onnan semmi.
Kikapcs, újra be, semmi.
Kihúztam a vezetéknélküli billentyűzet adóvevőjét, és rendben beindult a gép.
Ezt ki érti?
Korábban nem emlékszem, hogy lett volna ilyen. De az is igaz, korábban nem a monitorba volt dugva. Vagy ez csak a csillagok szerencsétlen együttállása miatt volt? Vagy mégis van ahhoz köze, hogy ez egy USB HUB, és amikor bootol a gép, akkor rossz néven veszi, ha abba be van dugva valami -
FireFoxer
tag
A közeljövöben tervezgettem monitor vételt és ugye nagyon sokan ajánlgatták ezt a típust, viszont mikor itt olvasgattam hogy kifutó széria, kicsit próbáltam részemről megsürgetni a dolgot . Szerencsére akadt egy PH!-s kolléga itt aki 8 napos darabjától szeretett volna megválni így mostmár énis a "csoda"monitor tulajok körébe tartozom
Iszonyú szép képe van, az egész összeszerelés, forgathatóság nagyon megfogott.
Viszont azt mint minden komolyabb alkatrész vásárlás előtt jól utánanéztem a dolgoknak és ittis láttam, páran említést és nemtetszést fejtettek ki a sarkokból való erős fényerőtúltengésre. Azt persze láttam hogy ez nagyon keveseket érint így nem is gondoltam volna ,hogy tényleg ennyire szembetűnik ha CSAKIS azt nézem, mellette persze filmnél játéknál egyáltalán nem zavar (eddig), de jól megnézve ez inkább úgy néz ki ennél a darabnál, hogy a jobb felső sarkánál halványkéken a bal alsó sarkánál mer halványsárgán világít jobban kb 3-4cm es befele halványuló módon.
Persze ezen kívül tényleg pöpec monitor főleg, hogy elődje egy TN paneles (19') Samsung 943NW volt -
vlevi
nagyúr
válasz
David89 #2682 üzenetére
Ne várjál, mert kifutó széria. Ennél olcsóbban soha nem fogod lecserélni a TN-es monitorodat.
CAD-hez persze jobb a nagyobb (mondjuk egy 27"-s, 2500-as felbontású), de sajnos nagyon megkérik az árát -
David89
tag
hello!
új monitort szeretnék a mostani samsung TNes helyett, elsősorban építészeti cad programokhoz, másodsorban film+játékhoz. Elég jókat hallani róla és az ára is még elfogadható nekem, érdemes lenne most megvenni, vagy mást, vagy várjak?
-
vlevi
nagyúr
A CCFL technológiánál a megválítást végző fénycsövek a panel mögött vannak. Ezzel szemben a LED-eket oldalra szokták elhelyezni, ettől lesz keskeny a monitor. Egyrészt nem értem, miért jó, ha 6 helyett csak 4 centi vastag, szerintem csak mókusvakítás. A másik része viszont már probléma. Nevezetesen az, hogy az oldalt elhelyezett LED-ek fényét megpróbálják egyenletesen eloszlatni az LCD panel mögött. Azaz megpóbálják, de nem sikerül nekik, még a többszázezer forintos LED
tévéknél sem.
Najó, kicsivel kevesebbet fogyaszt a LED, mint a fénycső, de az elenyésző. -
czanga
őstag
Csak nálam, vagy másnál is megvan az hogyha kicsit megbillenti a káva tetejénél fogva a monitort, akkor a talp, csak egyik csücske elemelkedik?
-
SimS
senior tag
Üdv
Ez valóban ekkora érvágás, hogy kifut ez a CCFL változat és csak a LED-es lesz? (nem azért kérdem, mert bármelyik párti lennék, csak érdekel összességében)
Ennyivel rosszabb, vagy csak úgy gondoljuk, hogy rosszabb lesz?SimS
-
vlevi
nagyúr
Tegnap próbából felraktam az ATI Catalyst 11.8 drivert. Felismerte, hogy lehetne hajtani 75Hz-en a monitort, pedig nekem ez a 75Hz-es driver nincs fennt. Az már más kérdés, hogy nálam a 11.8-as Cata nem vált be, visszatettem a 11.4-t. De az nem ismeri a 75Hz-et. Engem speciel nem zavar, mert nincs igényem a 75Hz-es megjelenítésre.
-
Nova96
őstag
Ubuntun 60hz nem lehetne elállítani a monitort 72-re vagy 75-re?
-
Thusor
őstag
Semmi esély arra, hogy még októberben legyen raktáron U2311H? Nekem csak akkorra lenne lehetőségem megvenni egy ilyet.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Bati0501 #2671 üzenetére
Akkor leírom még egyszer: A P2411H TN paneles, az meg, hogy LED-es, csak egy dolog.
Az U2311H-nak azért vannak szebb színei, mert nem TN, hanem IPS paneles.
-
Bati0501
őstag
Lehet,h már láttátok:Nekem az u2311h jobban tetszik,sztem szebb a képe.
-
Nova96
őstag
Ubuntu-ra hogyan lehet a drivert felrakni?
-
Bati0501
őstag
válasz
old_artist #2665 üzenetére
-
cool13
őstag
válasz
Tappancs2001 #2660 üzenetére
Vagy itt is látható, mit hogyan.
Ha nem megy akkor a lemezen megkeresed a Driver mappában az inf file-t kidobod az asztalra. Megnyitod, és amit leszedtél szöveget kicseréled. Ezután követve a leírást, betallózod, és már csak egy restart. Nagy vonalakban. -
Bati0501
őstag
Sztetek meddig lehet majd még kapni ezt a szépséget?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Idézek neked az első hsz.-ből. Íme: "Először mentsünk le a választottat (jobb gomb -> hivatkozás mentése más néven...) Majd: Képernyőbeállítasok->Speciális->Monitor->Tulajdonságok->Illesztőprogram, és utána majd a Saját lemez opcióval telepítsük!"
Ez így elég segítség?
-
Speed®
titán
válasz
[link] Ha elolvastad és van még kérdésed, akkor van baj ;p
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Ha filmeket nézek a monitoron akkor a 72 Hz-es, vagy a 75 Hz-es meghajtót lenne célszerűbb letöltenem? Ha jól olvastam vissza, a képfrissítések miatt inkább a 72 Hz-est javasolták. Próbaképpen rámentem a letöltési linkre, de ott csak szöveges részt találtam. Ezekből pontosan mit kell letöltenem? Elnézést a tudatlanságomért, de remélem nem akadtok ki. Előre is köszi
-
AndrewTdi
addikt
Ennek a monitornak nincs egy újabb (akár LEDes) tesója?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Tappancs2001 #2653 üzenetére
A Windows 7 tudja rendesen állítani a háttereket. Nem csak nyújtani, középre igazítani tudja, hanem a "kitöltés" opcióval a képarányokat megtartva kivág a képből egy akkora darabot, hogy jó legyen. Ha tehát egy 2500x2500-es képed van, abból középről kivesz egy kb 2500x1500-as darabot, és az lesz a háttér. De ha kisebb a kép, az sem baj, legfeljebb a nagyítás miatt látszik csúnyábbnak.
Háttereket egyébként én az interfacelift.com oldalról szedtem le. Itt automatikusan beáll arra a felbontásra, ami neked van (de tölthetsz le más méretben is), és azt ajánlja fel. Párszáz darabot már letölöttem, de folyamatosan frissül. A win7 meg cserélgeti.
-
Speed®
titán
válasz
Tappancs2001 #2653 üzenetére
Ennek semmi köze nincs a monitorhoz..megfelelő kép kell hozzá.
Tehát 1920x1080 vagy bármilyen más felbontású, de 16:9 arányú. -
Tappancs2001
senior tag
Szia! Arra lettem volna csak kíváncsi a magyar nyelvű leírásból, hogy milyen módon lehet úgy beállítani a monitor képarányát, hogy a Windows 7 asztalára feltett háttérkép teljes terjedelmében betakarja az asztal felületét. Elnézést, ha nagyon primitív dolgot kérdeztem. Köszi a segítséget előre is. Üdv
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Tappancs2001 #2650 üzenetére
Azthiszem ez egy olyan dolog ami csak elviekben létezik letölthető formában a DELL oldalán. Gyakorlatban még senki nem találta meg. Ha tudok segiteni, segitek szivesen. Melyik funkcióval nem boldogulsz?
De aztán old_artist lehet tud többet...
-
válasz
Tappancs2001 #2650 üzenetére
Nem nagyon találtam kérdezd meg old_artist
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A Dell U2311H monitorhoz keresek magyar nyelvű használati útmutatót. Ha valaki tudna segíteni, azt előre is nagyon szépen köszönöm.
-
Nova96
őstag
Üdv 10 perce kaptam meg a monitor,eszméletlen szép.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kleinguru #2645 üzenetére
Persze, hogy elolvastam (Ezúton is köszönöm old_artist-nak!)... De leginkább nem is erre irányult a kérdésem, hanem arra, hogy - nagy színhelytelenségek nélkül - milyen módon tudom 0 "alá" vinni a fényerőt... Persze nem komoly munka alatt akarom így használni, hanem netezés, általános használat mellett, hogy azért kicsit pihentessem a szemem...
Egyébként tegnap este jópár órát ültem előtte, s a végére egész megszoktam a magasabb fényerőt is, úgyhogy nem is hiszem, hogy kellene nekem a 0 "alatti" érték... Csak érdekelt volna, hogy van-e valami biztonságos módszer (nem Catalyst állítgatás)...
Ájmhepividit...
-
szimcsi
senior tag
sziasztok.
Nem jár kicsit részletesebb leírás a monitorhoz, vagy csak én nem kaptam? Csak egy olyat kaptam, amin az van, hogy rakjam össze, meg mi micsoda a készüléken. köszi
-
speedmetal
tag
válasz
kleinguru #2633 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!
Ügyi voltál.
Én is átállítottam a monitort 24/75-re. Jónak tűnik, meglátjuk hosszútávon mit szól hozzá a szemem.
Azért ez a 20 W nem semmiFőleg az IBM P260-am 110 W-hoz képest
Mire kipurcan, addigra behozza az árát, szóval valószínűleg ingyen lesz ez a monitor -
Tomekk.
aktív tag
Én is a héten vettem egy ilyen monitort, tényleg nagyon jó, de lenne egy kérdésem, hogy az oldalsó USB portokkal lehet telefont feltölteni és elbír egy táp nélküli külső vinyót is? Még nem mertem rádugni egyiket sem.
-
vond
MODERÁTOR
Nah, mit hozott nekem a futár ma délután? Csak nem egy ilyen kis DELL-t?
Végre összejött a dolog... Nagyon kellett már...Ezúton is köszönet old_artist-nak a gyors és körültekintő ügyintézésért és a szakértő kalibrálásért!
Sikerült mindent beállítani, mindent feltelepíteni, megelégedésel használom már pár órája... Egy 19-es, 4:3-as, 1280x960-as CRT-ről váltottam, úgyhogy egyelőre azon izmozok, hogy hogyan fogjam be a szemeimmel a 23 col, 16:9, 1920x1080-at...
A designer munkához ideálisabb lett volna 1200 sor, de "csak" ezt engedhettem meg anyagilag... És nem bánom... így is sokkal nagyobb tér áll rendelkezésemre...
A kép tűéles, a színek nagyon rendben vannak (nincs delta értékem 0,5 fölött
), s nekem a kontraszt és a fekete is eléggé tetszik... A kinézet, ergonómia is nagyon bejön, s hát a jobb oldali gombok... Tudom, hogy kis dolog, de számomra nagyon kellemesen "járnak", szeretem, hogy ténylegesen meg lehet nyomni őket, nem csak érintgetni... Azokkal mindig csak a baj van (főleg sötétben
)...
Ha meg kell említenem némi negatívumot, akkor a teljesen fekete képernyőn sarkokban látható bevilágítást és sötét képernyőn az enyhe tükröződést mondanám... De ezek eltörpülnek a rengeteg pozitívum mellett...
Most a sötét szobában, egy kislámpa fényénél a fényerőt levettem a kalibrált 23-ról 0-ra... Előbbi nappal tökéletes lesz, de esténként már kisütné a szememet...
Azt nem tudjátok esetleg, hogy kicsit 0 "alá" hogyan tudok úgy lemenni, hogy ne kelljen a Catalyst beállításait használnom? Csak mert az meg eltolja a színeimet... Vagy a 0 "alatti" fényerő már nagyon nem ajánlott?
Nnnno, nem tépem tovább a számat... Örülök a monitornak nagyon!
Aki teheti, és még gyorsan le tud csapni rá, az ne gondolkozzom, ne várjon tovább... Ennyi pénzért szinte ajándék...
-
válasz
speedmetal #2630 üzenetére
Szia, sikerült lemérnem
30/70 mellett 21W a fogyasztás, ez egy rövid mérés átlaga
24/75 mellett (ez a kalibrált érték) 20W a fogyasztás szintén egy rövid mérés átlaga -
válasz
speedmetal #2630 üzenetére
Hazaértem, csak elfelejtettem, de felírtam telóba lemérem neked
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Tappancs2001 #2626 üzenetére
Inkább el kellene kezdened gondolkozni, mire tudod kihasználni a fennmaradó helyet. Mert igy gyakorlatilag nem lett nagyobb a monitorod, mint az előző
-
válasz
Tappancs2001 #2626 üzenetére
ctrl+egérgörgő felfelé
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! 1 órája én is boldog Dell U2311H tulaj lettem és teljesen meg vagyok elégedve a monitorral 8 év 17 colos Neovo monitor használat után. Tűéles, nagyon tökéletes a monitor képe. Nagyon köszönöm old_artist kérdéseimre adott mindent kielégítő segítségét. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetne azt megoldani, hogy ha, böngészés közben a weboldalak, és a képernyőn található tartalom (háttérkép) a teljes képernyőt lefedjék? Ugyanis, azt tapasztalom, hogy a megtekintett weboldalak a képernyő bal oldalától kb. a képernyő közepéig húzódó sávban jelennek meg, és nem fedik le a teljes képernyő területét (4:3 képarány talán?) Outlook használatakor nem tapasztaltam ezt a problémát. Előre is köszi a segítséget
-
7600 GS
addikt
Fogyasztást valaki tudna mondani?
(csak egy megközelitő érték kéne hogyha jól be van állitva a monitor)
-
str8
tag
Tegnap én is egy ilyen monitor tulajdonosa lettem. Nagyon szuper, és külön köszönöm a monitorguru segítőkészségét!
-
szimcsi
senior tag
sziasztok,
Most jött meg a monitor. Érdeklődnék, hogy hogyan kell letesztelni, az esetleges pixelhibák miatt? Le kell vmit futattni? 1x kell csak megnézni, hogy rossz e?k öszi
-
( V )
veterán
válasz
kleinguru #2600 üzenetére
azért ératani nem árt és bőven megéri azt a párezer pénzt!
elötte:
utána:
kalibráló mester:
old_artist
-
Revolit
senior tag
Sziasztok!
Sok oldalon láttam már, sőt itt is egy oldallal hátrébb, hogy beállításoknál a response time az overdrive-ra van téve (azt már ki is gugliztam ez mit jelent) )
Nos, lehet én vagyok vak, de sehol nem találom, hogy ezt hol lehetne beállítaniVagy alapból azon van és nem lehet állítgatni? (ami nekem megfelel) Csak akkor minek van odaírva beállításként sok oldalon?
-
cool13
őstag
Beálltam a sorba én is! Leellenőrizve a boltban, pixelhiba mentesen vettem át. Pixelhibára 8 nap cseregarancia, + 3 év gyári. Működik.
-
czanga
őstag
Akkor énis megejtenék egy beszámolót, így 3 hét elteltével a vásárlást követően:
Jómagam a maximalista vevők táborát gyarapítom. Nagyon körültekintőnek, alaposnak, és megfontoltnak ( egyszóval tudatos vásárlónak) ismernek. Ezek (illetve az elvárásaim) tükrében került a látóterembe ez a DELL modell.
Az igazat megvallva két nagyon apró dologtól eltekintve maximálisan elégedett vagyok a monitorral. Mondhatnám, hogy 23 colnyi szín tiszta élvezetet nyújt, de ez már marketing bullshit szagú lenne erősen.
A panelről ódákat lehetne zengeni, de mivel erről már sokat beszéltek is ezt nem teszem meg. Legyen elég annyi, hogy a kép tűéles, és kristálytiszta, még kalibrálatlanul is. Főként akkor feltűnő ha TN paneles monitorról váltunk egy IPS-es modellre.
A káva és a talpszerkezet eszmélenlen masszív összhatást kelt. Azt kell mondjam, nagyon össze van rakva. Nem recseg, nem ropog, tényleg minőségi termék.
Eddig egy monitoron sem tapasztaltam ilyen jó kijelző csatlakoztatási rendszert, mint a DELL-nél. 2 pillanat alatt csatlakoztatni lehet a tartó szerkezethez, levenni pedig egy gomb megnyomásával tudjuk, ami oldja a zárszerkezetet.
A gombok és a menü nagyonjó, de ez a páratlan puritán egyszerűség / letisztultság mindenhol visszaköszön, amit imádok. Végre valami, ahol a működést jelző led nincs túlspilázva, így nem zavarja a szemünket. A gombok nyomáspontja is kiváló. A pivot módot valószínüleg még sokáig nem fogom használni, erről nincs is véleményem. Viszont ami a magasság állítást, és elforgatást illeti, az valami fasztasztikus. Magasságot állítani ennél egyszerűbben nem is lehetne, egyedül az apró helyzeti "finomhangolások" nehézkesek, mivel nagyon direkt a rendszer mozgása, viszont ha nem lenne ilyen tartok tőle, hogy egy idő után kikotyogósodna, és az komoly problémák forrása lehetne. Amúgyis csak egyszer kell foglalkozni a beállítással jó esetben. A kijelző döntése is profi munkára vall. Recsegés mentes, és egyszerűen mozgatható.Most, így a beszámolóm írásakor újbol (eddig összesen 8. alkalommal) leellenőríztem OS X alatt a monitorfriend nevű alkalmazással, és továbbra is tünet, azaz pixes és subpixel hiba mentes a kicsikém.
Játékok alatt is tökéletesen szuperál. Nem volt semmilyen laggolás, vagy utánhúzás, vagy input lag. Filmnézésre tökéletes, de ezek már magától érthetődő dolgok.
Nálam egyedül két dolog szúrt szemet, mint azt említettem is. Egyik az a káva oldalába ültetett USB portok rossz beszerelése. Ferdén ülnek benn, és kicsit erőltetve kell az eszközöket belenyomni vagy kiszedni.
A másik, hogy a saját modellem (teljesen sík felületen) talpának csak a bal felső sarka elmozdul felfelé ha pl picit megmozdítjuk a monitort felül, a kávánál fogva.Annyit szeretnék tanácsolni minden tulajnak, hogy valamilyen asztali lámpa segítségével világítsa meg a monitor mögötti területet/falat, az sokmindenben nagyon sokat segít. Ez persze bármely monitor használatánál javasolt. Recommended: ikea LED lámpa Alig fogyaszt valamit, és jó fénye van.
-
7600 GS
addikt
válasz
kleinguru #2605 üzenetére
Hát én úgyvagyok vele, hogyha már veszek egy IPS-es monitort és a bekalibrálásra rászánom azt az 5-8 ezer forintot, akkor én inkább odaadom a VGA-mat, hogy akkor tényleg profin kalibrálják be nekem. Egyébként FPS játékoknál nem igazán fogom észrevenni, de mondjuk egy GTA-nál ahol van időm nézelődni ott tuti.
Apropó, valaki meg tudná mondani hogy a monitor mennyit fogyaszt azzal a beállítással amit ő használ? Néztem tipikus adatot, de ugye az csak egy irányadó értéknek jó
.
Marci
-
Nova96
őstag
Üdv szerdán jön meg a monitor és displayport-hdmi kábelt fogok venni amit találtam az itt ph-n 4e ez a legolcsóbb?
-
válasz
7600 GS #2604 üzenetére
Nem, leég az hogy Nvidia, és old_artist Nvidiás gépen kalibrálja, az már jó.
Ha nagyon profit akarsz akkor elég vinned a vga-t ott beleteszik egy gépbe és kalibrálják neked, de ez már személyes megbeszélés (privát) tárgyát képeziBár én úgy tudom, hogy házhoz is megy kalibrálni, de ezt szintén vele kell megbeszélni
Játékoknál mondjuk pont ( kis túlzással ) lényegtelen a színhűség, de a te szemedet fogja átlag használat mellett gyönyörködtetni (képek, videók stb, vagy akár a játék is)
-
7600 GS
addikt
-
válasz
7600 GS #2601 üzenetére
Attól függ milyen minőséget szeretnél*, 5-8 ezer forint a dolog, akit ajánlani tudok: old_artist Nagyon lelkiismeretesen és nagy szakértelemmel dolgozik
* minőség alatt azt értem, hogy vga kártya márkához "igazítva" végzik a megfelelő kalibrálást és nem csak kapsz egy icc profilt és kész. Fontos még, hogy bemelegedett monitorral készüljön a dolog, a környezeti fényekre sem baj ha figyelnek stb.
-
Egon
nagyúr
LOL. Kár megszokni olyan hibát, ami valószínűleg orvosolható...
Igaz, ez a nagytesónál vált be, de gondolom a 23 colos modellnél is így van...
A probléma megoldása bővebben: le kell emelni a monitort a tartólábról. Ahol a monitor csatlakozik a lábhoz, látni lehet 4 db csavart. Ezek tartják a lábon azt a kb. négyzet alakú panelt, ami a monitor hátuljába illik. Ez a panel a hiba forrása: jobban megnézve (vízszintmérő ajánlott) jobbra dől picit. A csavarok kilazítása után, be kell igazítani vízszintesbe, majd erősen meghúzni a csavarokat, és máris megszüntettük a dőlést...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- LG LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Acer Nitro xv272uf3 , 300hz , 2k, 27" ,2027.11 ig gari
- LG ( 32SQ700S-W) 32" 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- Újszerű Dell 34 -es hajlított kijelző - 3440x1440px / 100Hz / USB-C 65W töltéssel (S3423DWC)
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest