- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sajty1
csendes tag
válasz
Neil Watts #3198 üzenetére
Az a gond hogy 60Hz-en nincs hibás frame, úgyhogy garanciálisan tuti nem cserélik ki.
-
-
Sajty1
csendes tag
Hali!
2 hete vettem egy ilyen (rev A03) monitort miután a régi dell 2007wfp (S-IPS) meghalt.
Összehasonlítva az előző monitorommal észrevehető, hogy egy kicsit olcsóbb a panel.cons:
U2311H-nál szemből is látszik IPS glow(jobb oldalt sárgás, bal oldalt lilás), 2007wfpnél csak oldalról nézve látszott.
U2311H-nál ha 15-30 fokkal srégen nézzük hirtelen van egy erős kontrasztos elsötétülés, míg a réginél lineárisabban sötétült.
Sokkal erősebb ghosting, de mintha 75Hz-en javulna egy kicsit a helyzet.pro:
50K Ft, régi 4 éve 105K Ft.(teljesen más árkategória)
23"(1920x1080@75Hz) vs 20"(1680x1050@60Hz)
Elsőre pixelhiba mentes.
Mindkét monitornál ugyanolyan jók a színek, talán U2311H kicsivel jobb.kérdés:
HD5770 GPU-m van, legfrisebb catalyst-al. 72-75Hz-en időnként felvillan egy hibás(elcsúszott) frame. Valamint ha akár 5Hz-el is felhúzom a GPU-t overdrive-al, akkor mégtöbb hibás frame van, valamikor folyamatosan hibásat csinál úgyhogy nem tudom felhúzni emiatt GPU-t. Valami ötletetek van ennek az orvosolására? -
benjoe1
aktív tag
válasz
WonderCSabo #3192 üzenetére
Ua. a szitu azzal is...
-
benjoe1
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam kipróbálom a 72/75 Hz-es módosított drivert (displayport, 1. hozzászólásból).
A 72 Hz működik is, de 75 Hz-nél az alábbi hibaüzenetet dobja a monitor: "The current input timing is not supported by the monitor display. Please change your input timing to 1920x1080@60 Hz or any other monitor listed timing as per the monitor specifications. "
Próbáltam win7 képernyőfelbontás alatt, és catalyst-ban is (HD5870), de nem működik. Ezek szerint nem is fogja tudni semmilyen moddolt driverrel?
Köszi, -
vlevi
nagyúr
válasz
maxika2004 #3188 üzenetére
Ha külön-külön vannak bekapcsolva a gépek, akkor semmi dolgod nincs. A jelforrás felismerése automatikus, ahonnan kap jelet a monitor, azt jeleníti meg. Csak akkor kell a menüben a forrást kézzel kiválasztanod, ha mindkét gép be van kapcsolva egyszerre.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
maxika2004 #3188 üzenetére
Persze hogy megy, tudod váltani a forrást.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Végre nekem is megvan a drága !
Egy kérdésem lenne a csatikkal kapcsolatban :a géppel dvi kábellel kötöttem össze,
ha a d-sub-ra egy másik gépet kötök akkor müxik felvltva a 2 géppel ?
(szóval ugy gondolom hogy mindkét csatira van kötve egy gép, de külön vannak bekapcsolva , )
kell valamit állitani ? vagy megy simán ? vagy egyáltalán nem ?elöre is köszi a segitséget !
-
Bone123
HÁZIGAZDA
GYORS FÉNYERŐ/KONTRASZVÁLTÁS (ATI)
Nos, íme hogy lehet 2 kattintással különféle fényerő, kontaszt és gammabeállítást eszközölni, ha gyorsan szeretnél változtatni funkciótól (szöveg, film, játék, fotó stb.) vagy napszaktól függően.
Control Centerben létre kell hozni egy presetet (bal menü tetején), az aktuálisat éredemes egyből elmenteni pl. "Alap" néven, majd Desktop Management --> Desktop Color menüpont alatt tetszőlegesen állítani a kívánt értékeket, Apply, majd menteni ezt az új presetet, pl. "Szöveg" vagy "Sötét" néven funkciótól függően. Nekem most van egy Világos (alap), egy Közepes és egy Sötét presetem.
Presetváltás: jobb klikk az ATI tálcaikonon --> Invoke Preset --> katt az adott sémára. A presetek ikon formában a Programok --> ATI --> Presets alatt is elérhetők, onnan tálcára, asztalra húzhatók. Szintén be lehet állítani gyorsbillentyűt 1-1 preset előhívására.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Nos, a Control Centernek is globális a brightness/contrast csuszkája, értelmetlen preseteket készíteni. Ilyen hülyeséget, mindenfélét be lehet állítani felbontástól képfrissítésen át 3D, AA stb módokig, fényerőt azt viszont nem adott sémához.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
CustomRGB-ben, ha erre gondolsz, én csak R G B channelt tudok kalibrálálni. Amikor a menüben szabályozom a brightnesst és contrastot, az az összes presetre vonatkozik. Samsungon 5-féle fényerő-séma volt és használtam is jó gyakran külső fénytől, témától stb. függően (egy cikk itt, egy kis YT videó ott, beesteledett, váltogattam mindig). Dell-sémák fényerőben hasonlóak, inkább színben különböznek.
A Control Center amúgy nem lenne rossz megoldás ha lenne gyorsbillentyű fényerőséma-váltáshoz, de így ugyanott vok időben: szép lassan feljön a Catalyst ablak, csuszkázás, apply, bezárás, nem túl gyors. Esetleg a Catalyst preset funkciója megoldás lehet, utána is nézek kaja után h használható-e ilyesmire, ha sikeres (és pl. ikonnal a tálcára húzható), csinálok egy leírást nektek.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Apróság, de a Dell miért tud normális power LED-et csinálni, a többi meg miért nem? Az LG standby fénye olyan erősen villogott h este diszkó volt a szobámban!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Kösz srácok! Szal kell egy USB összekötőt csatlakoztatni PC-hez hátul, és bármit rákötök elöl?
Visszatérve presetekre: egy dolgora bukkantam rá: a CustomRGB presetnek tudom a színeit állítani, de én egy preset fényerejét és kontrasztják szerentém levenni h legyen egy "csöndes" preset nethez/szövegszerkesztéshez, a többi lehet világos. Van rá mód?
-
kutkut
addikt
válasz
Neil Watts #3174 üzenetére
Csak ez az egy vga-m van és kábelből is csak egyet kaptam.
-
-
kutkut
addikt
válasz
Neil Watts #3172 üzenetére
Igen.
-
-
kutkut
addikt
válasz
Neil Watts #3170 üzenetére
Azt tegnap fel is raktam. Mit kéne benne állítani?
-
-
kutkut
addikt
válasz
WonderCSabo #3168 üzenetére
"WDM Integrated Driver" Ez?
-
WonderCSabo
félisten
-
kutkut
addikt
válasz
Neil Watts #3164 üzenetére
Biztos, hogy jó a link? Ezt kapom:
"We're sorry, but this download request cannot be authorized" -
-
kutkut
addikt
válasz
Neil Watts #3164 üzenetére
Köszi, mindjárt megnézem.
Amúgy, az nem baj, hogy tegnap már felraktam a módosított drivereket? Persze, nem működik, még mindig csak a 60Hz-et látom...
-
BiP
nagyúr
válasz
Bone123 #3159 üzenetére
Nem kell megsértődni. Túl egyszerű és értetlen a kérdés, ezért hitetlenkednek, hogy ezt komolyan gondolod-e.
De tényleg nem bonyolult: Lesz egy rakat usb portod, amit ugyanarra tudsz használni, mint az alaplapon lévőket, csak nem kell a gép mögé hajolgatni, hanem kéznél van.
Ráköthetsz bármi usb-s cuccot. Egér, billentyűzet, pendrive, mobil, külső vinyó. De hát ezt elmondták ők is.
a "tipikus magyar"-ozás pedig annyira tipikus magyar -
Bone123
HÁZIGAZDA
Annyira tipikus... egyszerű válaszra képtelen, ilyen a 21. századi magyar. Nem vágom. Össze kell kötni a gépet és a monitort egy USB kábellel, és lesz sok új portom? Szerinted édesapám, miért kérdezem? Nem kell hülyének nézni az embert mert te tudsz valamit a másik meg nem.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Ezekszerint valami alapvető számítástechnikai hiányom van. Rákötöm a pendriveot. Mégis minek kellene történnie?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3155 üzenetére
Én erre tippelek,de éppen ráérek amugy.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na jó. Hogyan lehet hasznosítani? Mondj egy példát a használatára.
-
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Találgassak?
Az ember akkor kérdez, ha nem tud valamit. Nincs kedvem találgatni, Tehát ha valaki értelmes válasszal tud szolgálni, kérem tegye meg. Nem tudom miért van monitoron sok USB port.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
A telefonkamerás teszt nagyon f*sza, az LG 60Hz-en egyértelműen hullámzott, ez 72-n egyáltalán nem, nuku hullám. Gondolom ez szemnyugtatóbb.
Még 1x: USB mire való, és lehet-e egy specifikus presetet sötétebbre állítani a többinél monitor menüben?
-
vond
MODERÁTOR
Asztal » Jobb egérgomb » Képernyőfelbontás » Tájolás » Fekvő/Álló
Egyébként én is Radeon 9600 Pro-val hajtom a monitor (egyelőre), de nálam semmi gond nincs (csatlakozás: DVI)... Próbáltam már 50, 60, 72, és 75 (74,6) Hz-en is...
A videókártya driver-t meg ITT tudod frissíteni... Menj végig a pontokon, s a végén megkapod a kártyádhoz kiadott legfrissebb driver-t...
-
kutkut
addikt
válasz
Neil Watts #3142 üzenetére
Hát, nekem csak az alap windowsos "megjelenítés tulajdonságai" van... És ott nem találok semmi ilyesmit.
Esetleg a driveres kérdésben tud valaki segíteni? Nehogy rossz helyről szedjek le rosszat...
-
-
kutkut
addikt
válasz
Neil Watts #3139 üzenetére
Azt tudom, de kb úgy hullámzik a kép is görgetésnél.
Am, a pivotos kérdésemre nem tudod a megfejtést?
-
-
kutkut
addikt
válasz
Neil Watts #3137 üzenetére
+ Megnéztem a vibrálós dolgot a telefonom kamerájával, és nem vibrált, még minimum fényerőn sem, csak fölfele hullámzott a kép. (Ha kell, teszek fel videót...)
-
-
kutkut
addikt
válasz
Neil Watts #3135 üzenetére
Ja, ezt elfelejtettem írni, DVI-n megy.
Hát, ezt meg nem tudom.
Kicsit régi ez a gép, akkor és kb azóta nem foglalkoztam ilyenekkel, hogy driver...
-
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Ma beálltam a sorba.
Pivot módot hogy kell belőni XP-n?
A másik:
Böngészőben ha görgetek, akkor néha le-föl hullámzik a kép...Ez minek a hibája? VGA kártya, kábel vagy monitor?
Egy ősrégi radeon 9600-am van, FullHD-ban megy az alap, 60-Hz-en. Még nem raktam fel semmilyen drivert, rákötöttem a gépre és kész.Ötlet? Köszi.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na, a menüben a monitor is 72Hz-t ír ki. Főleg 24p-s filmjeim vannak, úgyhogy egyelőre marad.
Szóval lehet presetek fényerejét külön állítani? Nem nagy cucc kézileg állítani a brightnesst se, na de inkább legyen egy sötét preset.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
72Hz
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
WonderCSabo #3126 üzenetére
A CD-n nem volt futtatható driver, csak cab stb. fileok, szal feltettem egyből az említett 72/75Hz file-t, de vibrált a kép teteje, úgyhogy frissítettem internetről. A különféle Hz beállítások megmaradtak. Nincs villózás, 72Hz-t ír ki. Media Player Classicot mindjárt megnézem.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Planet Earth fullHD-t nézve rendben tűnik a mozgás, enyébb a szaggatás az LG 60Hz-nél, ha a szemem nem téved, 72Hz-n kell hogy fusson, ahogy azt az ATI és Windows is írja.
Az USB bemenetek sokasága mire van? Ill. a preseteket lehet (legalább egyet) állítani? Beállítanék egy esti sötét módot, viszont ha Brightnesst állítok az az összes presetre alkalmazza.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Bone123 #3125 üzenetére
MPC-HC ban megnyitsz egy 24ps- filmet, CTrl+J-t nyomsz, és ha az 72Hz-et ír ki és egyenes vízszintes a piros vonal, akkor 72Hz-en fut. De ha a monitor menü 72Hz-et ír, akkor annyin kell mennie.
Mondjuk ezt nem értem: az illesztőprogram keresővel töltöttél le egy drivert és az ad 72Hz-et?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na jó. A következőt csináltam: monitor illesztőprogramot internetről frissítettem, megtalálta szépen a típushoz, a 72/75Hz-et továbbra is felkínálja. Most ezeken nem villódzik/ugrál a teteje. Vagy mert 1) minden OK, vagy mert 2) továbbra is 60Hz-en fut, csak épp 72-t ír ki.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
A videókártya amúgy Radeon 5770 és DVI-n csatlakozom, ha ez számít.
-
dex02
tag
hali
Vettem ma 1 DP HDMI átalakító kábelt 3500ért, a hdmi részét xboxra kötöm, h külön kábelen menjen, ne kelljen ki be húzgálni. De nem ad képet, a monitor nem vesz jelet, ki van választ a DP , de semmi. A kábel lehet a hibás? (a boxnak működik rendesen a hdmi kimenete)előre is köszi a választ
-
Bone123
HÁZIGAZDA
No. Nem lévén link Monitor.exe-ből a driver telepítéséhez vagy futtatható exe a a CD driver mappájában az első postban említett módon szépen feltettem a módosított drivert, egy újraindítás után felkínálja a 72Hz és 75Hz opciókat.
Bármelyikre állítva azonban vibrálást érzek, amikor pl. ablakokat lecsukok-felnyitok, kis ugrás a kép tetején, mintha nem teszene neki ez a két opció. 60Hz-en minden OK, visszaállítottam rá további instrukcióig. Win7-em van amúgy. Mint csinálok 'rosszul'?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na itt van előttem... spéci driver install előtt menjen CD-ről az alap? Ha már CD... Monitor.exe indítása után... izé... hol a driver install opció?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Bone123 #3119 üzenetére
Tudja a 72/75 Hz-et 1080p-ben az 1. hozzászólásban található driver segítségével... Jobb lessz tőle mozgás a 24/25 fps-es filmeken... Nem befolyásolja a garanciát... Nagyrészt minden aspektusban jobb, mint az az LG (nem is értem, miért nem egyből ezt vetted
).... Az új 2312HM egyelőre nem tudja a 72/75 Hz-et, előfordulhat, hogy nem is fogja tudni...
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hello tegnap vett hibátlan de 60Hz-s LG IPS231-emet lecserélném az U2311H-ra, amennyiben megerősítitek, hogy 1080p-ben tudja a 72/75Hz-et (Win7 alatt) bármiféle driverel, és ez kiküszöböli 24/25 frames filmeknél fellépő "szaggatást" mozgás közben, vagy legalábbis enyhíti. Régi 75Hz-es Samsung TN-es monitor kielégítette a mozgásbel igényemet (színbelit nem
Amúgy 75Hz-re váltás csökkenti az élettartamot, befolyásolja a garit? Különben fényerőelosztás, látószög, színhűség, gyorsaság, ghosting (kiküszöbölése) egy szinten van az LG IPS-ével? Gyors választ nagyon megköszönöm, és gyorsan váltok is. ha minden pozitív.
(illetve az új, 2312 is tudja rendben a 72/75Hz-et, van hozzá spéci driver?)
-
GyuZa
tag
Szeretnék egy ilyen monitort vásárolni, de valami nem fér a fejembe, nem vagyok otthon a témában...
Miért szükséges a monitor kalibrálása, vagy ha nem is szükséges, milyen előnnyel jár? Miért nem jó úgy ahogy lejött a gyártósorról?
-
Tegnap én is (végre) leadtam a rendelést
Eleinte kicsit hezitáltam a két modell közt, de a tesztek és a hozzászólások meggyőztek:
2311H
-
mclaren777
senior tag
válasz
zoleeno1 #3108 üzenetére
Azthiszem Justaview-é a helyes magyarázat. Szerintem kiváló, szemkímélőre épített? vezérléssel a kamerának alacsony fényerőn sem szabadna látnia semmi villódzást, csíkozást, ugyanis ennek kHz-es tartományban kellene történnie, (nem, nem a tollról és a fényerőről beszélek) elvégre nem CRT ez vagy mifene...
-
Jim-Y
veterán
Szerintem is érzékenynek kell lenni ahhoz, hogy valaki észrevegyen valamit ennél a videónál, én nem jöttem rá, hogy minek rángatja a tollat, tippem, hogy kis fényerőnél nem kéne látni a tollat amikor rángatja a rossz megvilágítás miatt, de én látom
-
Ninoka
tag
Sziasztok!
Én most készülök monitort vásárolni, és nagy valószínűséggel ez lesz a befutó. Csak nyugtasson meg valaki, hogy a kijelző felülete nem valami gagyi fényes fekete, amin tükröződik minden ami rávilágít! Sajnos a Samsung tv-m kijelzője ilyen fényes fekete, és csak lekapcsolt lámpáknál tudom nézni, különben a műsor helyett a villany fényét látom
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
mclaren777 #3105 üzenetére
Igen. És ne aggódj senki kedvét nem vetted el
-
mclaren777
senior tag
Gyerekek!
Eszemben sincs elvenni senki kedvét a monitortól, éppen én is pont ilyet készülök venni, de úgyérzem erről meg kell kérdeznem a nagyközönséget:
Vajon ez egy minden egyes darabra jellemző tulajdonság?? -
Tussky
tag
Boldog U2311H tulajjá váltam a nap folyamán.Az előző 19"-es TN paneles után erőteljesen leesett az állam.
/off
A boltban azt mondták,hogy az utolsó előttit sikerült megvásárolnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest