- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Keresnék a T20-hoz dvd író helyére való takaró műanyagot (előlapi panelt).
Gyárilag olyan változatot vettem, amiben van dvd író, viszont a csomagban nem volt ilyen előlapi panel (csak azokhoz adják gyárilag, amelyekben nincs dvd író. Ha ezt előre tudom... na mind1)
Ha valakinek volna ilyen és megválna tőle, megvenném.
Sajnos külön nem lehet megvásárolni, már körbejártam a dolgot (ebayen sincs), csak teljes előlapi panel vásárlására van lehetőség a dell-nél. Szívás, de ez van.
Be akarok építeni két vinyót a dvd-író helyére a közeljövőben, ezért szükségem lenne rá.
-
dbius
veterán
válasz
TomMusic #146 üzenetére
Tud adni számlát, én mielőtt beszereztem egy ilyen szervert, megkerestem priviben a kollégát, rendkívül segítőkész volt, de végül nem tőle vásároltam.
Keresd meg privátban a kérdéseiddel, válaszolni fog!
Szerk: A linked nem jó, de amennyiben ram és hdd nélkül veszed, akkor ram és hdd mellett egy oprendszer kell még, hogy használatba tudd venni.
Nekem személy szerint egy Linuxmint Mate 17.1 került rá, mivel asztali gép helyére került, de mellette az itthoni multimédiás dolgok is erről futnak.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Én is kinéztem ezt a T20-at, azonban RAID-ben kellene 2TB (azaz 2x2TB) HDD, illetve legalább 16GB RAM. És persze nem ártana, ha még lehetne a későbbiekben bővíteni (főleg HDD-vel, RAID-ben). Budapesten milyen üzeltek vannak, ahol ilyen paraméterekkel lehet kérni ilyet?
Előre is köszönöm! -
Agaba
csendes tag
Sziasztok! Bár nagyon leült a topik, azért csak megkérdezem.
Majd egy éve büszke tulajdonosa vagyok egy ilyen masinának. Főként otthoni labor & fileserver/torrent szolgáltatásokra használva.
Felmerült bennem, hogy jó lenne egy raid vezérlő bele, mert szívesen (végleg) áttérnék a esxi hypervisor használatára (tudtommal az esxi nem támogatja a szoftveres raidet ezért a gondolat).Tehát a kérdés: létezik egyáltalán azért legalább sata2 (de inkább 3) típusú vezérlő, mely működőképes a géppel és nem kerül vagyonokba? Én a dell perc h200 ill. h310 -et gondolnám megfelelőnek.
-
Brogyi
őstag
nlq
Miért kerül 300-ba ez a [szerver?]
Idehaza el vannak szállva. A linken a harmada. Mindegy, csinos darab. -
Balage85
tag
Most még csak tesztelgetem, nem tudom pontosan mi lesz a végleges konfig.
Ez a kártya elég olcsó volt, ki akarom először próbálni, hogy rendesen át tudom-e adni a virtuális gépnek VT-d-vel.Akkor kipróbálom másik gépben is, hátha. Néztem már hozzá firmware-t, csak így érdekes, ha nem is érzékeli.
-
Brogyi
őstag
válasz
Balage85 #135 üzenetére
Szerintem kizárt. Esetleg HP firmware van benne amit át kell lőni LSI-re, és talán a Debian nem ismeri a karit.
Szerintem rosszul választottál. A topic gazda is kérdezte miért valasztottam a 9211-et. Egy 23-ért jó ár volt, és 8 portos, pedig én is csak 4-et akartam. Kettő minden software megtalálható a 9211-nek. Nekem ez fontos volt a IT firmware miatt. A te kariddal is simán tolnám a RAID5 -öt, mégha nem is említi az LSI. -
Balage85
tag
Sziasztok!
Vettem egy LSI SAS3041E RAD vezérlőt és lehetséges, hogy nem kompatibilis a géppel?
CTRL+C-re nem reagál indításkor, bios-ban empty-nek írja a PCI slot-ot, Debian alatt se lát semmit.
Mindkét PCI-E slot-ban próbáltam, másik gépben még nem. Áramot kap rendesen, a led-ek világítanak rajta.A manual a PEXSAT32-t ajánlja, csak ez 2 portos, azért próbálkoztam az LSI-vel.
Más: Valaki próbálkozott már T20-nál, hogy SATA vezérlőt kiajánl VT-d segítségével virtuális gépnek?
-
stafff71
tag
Sziasztok!
Ha rendelek egy ilyet [link]
ehhez kell-e még valamit vennem, vagy elég csak a merevlemezeket megvenni, és XPEnology-t szeretnék rátenni.
Előre is kösz, -
nlq
aktív tag
nagyon megült a topic...
minap volt szerencsem tesztelgetni a t20-at egy xeon E3-1265V3 prockoval 32 GB rammal
jelentem gond nelkul viszi ezt a procit is (es a tapja is elbirja nem ugy mint a hp microserverek 150 wattos tapja) -
Brogyi
őstag
-
Brogyi
őstag
Lógok egy sörrel. Vazzeg hát nem eltaláltad.
Azt hittem csak az egyikbe megy. Megy mind a kettőben. Észre se vettem volna, de kernel error-t írt. Nem érdekel semmi MŰKÖDIK!!!
No, vissza. Egy kis információ is legyen. A kártyesz LSI 9211-8i. Azért 8 portos, mert ez volt olcsó. Kb. fele annyi mint a 4portos. Így lett 8 portos. Hát a másik az ára. 23 608Ft volt. Nagyon megéri. Ez volt amit ígértem.
Hasít.
A működő port SLOT1 kék a procihoz közel.
Működik, de kernel error van a log-ban, és smart 199-es hibát dob úgy hogy növeli a számlálót. Ez a SLOT4 fekete a doboz alján. Most már nem érdekel 2.0 vagy 3.0. Esetleg aki majd venni akar írjon lököm a tuti ebay seller-t. Ki nem akarom rakni. Csak priviben. -
nlq
aktív tag
van H200 kartyam, es mar jart is a legfelso PCI-e slotban gond nelkül
öszintén megvalva baromira nem foglalkoztam vele melyikbe dugomha jol emlekszem (es igen, mert megneztem a leirasban
igy neznek ki a slotok1x16 (x16, PCIe 3.0)
1x1 (x1, PCIe 2.0)
PCI
1x16 (x4, PCIe 2.0)direkt kevertem ossze a leirashoz kepest, mert fizikailag igy helyezkednek el...
szal a pcie 3.0 1x16 ban tutti muxik
1x1 be nem lehet beledugni (csak ha megfaragod a portot de ez nem hp microserver ez ott szokás1x16 (x4 2.0) ebbe be lehet dugni es szerintem gond nelkul fog benne menni (kb mintha erre talaltak volna ki)
egyebkent kerdes hova erdemes dugni, mert ugye a pcie3.0 x16 portot kozvetlen a proci vezerli, mig a 1x16 (x4 2.0) portot a c226 chipset
en igy hirtelen felindulasbol azt mondanam hogy ki kellene tesztelni hol jobb
azt nem hiszem hogy x helyen gyorsabb lenne 1 picivel, de azt igen hogy y helyen kevesbe (1-2%) terheli a procit
-
Pilok
tag
Megkaptam a gepet - koszonet erte nlq kolleganak - ment bele ket 500-as winyo, windows server 2012 R2. Eddig nagyon porgos kis masina lesz ez. Kap meg egy xeaon procit 4x4 vagy 4x8 Gb ramot. Jo lesz az hazi szervernek, virtualizalni es tesztelni.
-
nlq
aktív tag
a sima PCI 4 portos kb kuka kategoria manapsag (asszem 130Mbyte / sec amit tud a negy winyora parhuzamosan osszesen a legjobb esetben)
en 1 pci-e kartyat raknek csak bele, abbol is eleg a sata 2 (mert sztem ha 2db sata 3 at akarsz kihajtani ahhoz keves az x1
egyebkent miert kell ennyi port?? 10 winyot akarsz belerakni???
ha igen, akkor majd beszeljünk egy Dell Perc H200 rol az legalabb hasznalható is...
-
Pilok
tag
Sziasztok elvileg nekem is jovo heten lesz egy ilyen masinam.
A kerdes az lenne van a polcon egy sima pci-os raid kartya sil3124 chippel meg egy pci-e x1-es raid kartya sil3132-es chippel ez. win server 2012R2 alatt elvileg mennenek igaz? -
Brogyi
őstag
nlq
Ez a masina működik egy bolti ATX táppal, vagy csak a DELL márkát eszi? -
bon
őstag
Köszi szépen az értékeket. Eddig a HP Microserver gen8-al szemezgettem, de az baromi drága. De megtetszett a Dell T20-as, már csak megkéne győzni magamat, hogy megvegyem. A fogyasztása megfelelő lenne, mérete kicsit nagy, de valahova majd eldugnám.
Kérdések: kell e billentyűzetett egeret dugni rá, hogy gond nélkül elinduljon és ne problémézon a bios. Hagyományos vagy UEFI bios-a van? Esetleg a dell asztali gépeknél mgtalálható fa szerkezetű? -
Brogyi
őstag
Méregettem egy kicsit, és itt az eredmény. Még nem fejeztem be, de szerintem már így is van elég információ tartalma. A mérési intervallum 2,5 óra. A gép, és ami benne van:
T20/G3220
ASM1061 card
4db 3,5 HDD
2db 2,5 HDDPmin=41W
Pmax=57W
Pavr=43WA mérési periodusban volt írás/olvasás (ez nem torrent volt). Ezt a Pmax is mutatja. A négy nagy lemez RAIDz-ben van. Nálam nincs készenlét, és lekapcsolt vinyó. Ugye azt nem szervernek hívják.
Ha még van kérdésed akkor tedd fel nyugodtan. -
nlq
aktív tag
SZia!
hmmm en szemely szerint nagyon nem ajanlom... nagy eséllyel elindul, de senki nem fog ra garanciat adni hogy mukdni is fog vele...
lattam mar olyat hogy mas gyartmanyu memoriaval elindult a szerver, de nehany naponta ujraindult...
aztan megteszteltuk rendes bele valo memoriaval, azzal gond nelkul (ujraindulas nelkul) ment.
Persze lattam olyat is ahol megy vele es kimegy a vilagbol hiba nelkul...
Az ECC memoriaknal fokozottan ervenyes, hogy olyan memoria kell, ami az adott rendszer specifikáciojanak megfelel.
a dell t20 nal is en azt szoktam javasolni, hogy a gyari dell memoria ha dragalja a vevo akkor kingston ECC (amit ehhez ajanl a kingston) vagy sima nem ECC memoria (ha nem kell az ECC tudasa) de lehetoleg markas memoria menjen bele
szoval a javaslatom: ha a memoria mar fix, megnezni hogy ibm szervert mennyiert lehet hozza venni, ha memoria es a szerver is fix akkor igazan csak a teszt donti el hogy jo lesz-e... (hosszu tavon is) -
J00hnny
aktív tag
Sziasztok. Nem vág szorosan a témához, de adott lesz szeptembertől egy Peweredge T110 II szerver E3-1230 v2 CPU-val. Szerintetek elindul majd IBM PC3-8500 Registered ECC DDR3-1066 240-pin Low Power DIMM (p/n 46C7482) memóriával? (ilyeneket vásároltak....)
-
Hebehebe
tag
i3-4330 vígan fut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Medence topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Azonnali játékos kérdések órája
- Robot fűnyírók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- További aktív témák...
- INTEL COMPUTE STICK - STCK1A32WFC
- Apple iMac 24" M1 8/256 Green!
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- AMD Ryzen 7 5700X / RTX 3060 Ti / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD Mini-ITX konfig eladó jó áron
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest