- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Google Chromecast topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yiggdrasil
aktív tag
Üdvözletem!
Segítsetek légyszi, mert elakadtam. Rám lett bízva egy XPS l521x - ami kapott egy kevéske rizstejet délelőtt - hogy mentsem meg. Elkezdtem szétbontani, és láttam, hogy a töltőcsatis sarokban kissé elázott a lap. Kiszedtem, felitattam ahol tudtam, alkoholos törlővel letöröltem a tejes részeket (anno ázott telefonoknál működött), majd összeraktam, viszont valami félrement, mert ha beakarom kapcsolni, akkor csak az elején lévő fehér led világít, és más életjelet nem ad. (se kép, se hang, még a venti se pörög fel)
A kedves tulaj szerint miután ráment még működött, gyorsan kikapcsolta, majd fejjel lefelé fordította, és betett alá pár papírtörlőt, hogy hátha kicsöpög belőle az elmondása szerinti 2 teáskanálnyi rizstej.Mit lehetne ezzel tenni?
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz premete #48354 üzenetére
Köszi!
Sikerült beszereznem a dolgokat, felment a Win10 is. 2 driver híján mindent megtalált magától, az egyik a Card Reader, a másik pedig a Control Point Security (legalábbis HWID alapján ezt találtam, Broadcom USH)
Érdemes azért a Win7-es drivereket felrakni kompatibilis módban, vagy jók azok amiket a Win rakott fel magától?
Nem tudom ennyire megbízható, eddig olyanokat, mint a chipset, mindig feltettem.Illetve van olyan Delles app, amit érdemes feltenni, vagy az összes csak helyfogó?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Anno Alfától vettem egy ilyen kis Latitude E4300-ast, viszont csak 2GB RAM-al. Kb 1 éve a fiókban hever már, viszont párom lecseréli a gépét, és addig szeretné használni.
A kérdés, hogy milyen RAM-al lehet ezt a kis gépet bővíteni? (min 4, de inkább 8 kellene bele)
Illetve egy Samsung 850EVO 250es SSD-t tennék bele, és vagy Win8.1 vagy Win10 lenne a cél, szerintetek ez megoldható, vagy ne is álmodjak róla? -
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok, ismét én.
Ha UEFI-ben telepíteném a laptopot (E7440) amiben mSATA-s SSD van, OS-nek meg Win8.1 x64, akkor AHCI vagy RAID módban érdemesebb? -
Yiggdrasil
aktív tag
válasz szabonagyur #47913 üzenetére
Értem, köszi.
Akkor beküldöm szervízbe, mert szeritnem ennek nem szabadna ennyire melegednie. Azt írja a honlapjuk, hogy PSF10 RTD a garancia. Ez futáros, vagy nekem kell bevinni a Lehel utcai C Szervízbe?
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz szabonagyur #47909 üzenetére
Értem, köszi!
@t72killer: És a Secure Boot milyen pluszt ad?
Illetve nézelődtem a BIOS-ban, és mindkét gépnél találtam egy olyan funkciót, hogy CompuTrace. Ez valami lopásgátló lenne?
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz szabonagyur #47905 üzenetére
Van bármi előnye amiért érdemes lenne csinálnom egy UEFI-s USB-t? Utánanéztem, nem olyan bonyolult.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Még egy kérdésem lenne.
UEFI/Legacy módban érdemes telepíteni a Win8.1-et? Ha kiválasztom BIOS-ban az UEFI-t akkor hiába nyomom az F12-t, csak PXE bootot kínál fel, az ugye meg nincsen itthon. -
Yiggdrasil
aktív tag
A 7737-re visszakerült a Win8.1, a játéknél (Heroes of the Storm) csináltam pár trükköt mostmár nagyon szépen viszi, viszont még mindig piszok meleg. Van valami hőfok monitorozó progi ami kiírja hogy milyen bennt az idő? Mert lehet, hogy csak a fémház miatt érzem nagyon melegnek, vagy nemtudom.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz szabonagyur #47868 üzenetére
Ezek szerint a Win10 még nem ajánlott?
Csak azért frissítettem le a rendszereket, mert nem akartam úgy beragadni a 8.1-re, mint anno a 7-nél voltam (évekig köpködtem a 8.1-re hogy milyen rossz aztán 1x feltettem és jé, ez mennyivel jobb..)Viszont a 7737 mióta megvettem azóta nagyon melegszik, és kb 0 a teljesítménye. Eddig 8.1-el használtuk
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Problémáim akadtak az itthoni gépparkkal. Adott két Dell Inspion gépezet:
- 7737 (i7, 8GB RAM, GF750m, SSD, Win10 Pro x64)
- 5521 (i7, 8GB RAM, ATI 8370, SSD, Win10 Pro x64)A 7737-est azért vettük, hogy lehessen rajta játszani időnként néhány nem túl hardverigényes játékkal, viszont mostmár lassan fél éve próbálkozom mindenféle megoldással, hogy rendesen működjön, eddig hiába. Maga a gép nagyon jó mindaddig amíg mondjuk egy Heroes of the Storm-ot el nem indítok. Egyből átmegy hőreaktorba, a bill feletti sáv majdhogynem éget, és a teljesítmény olyannyira visszaesik, hogy ha 5 player van a képernyőn, akkor félperc állókép.
Más játékoknál is sajnos érezni, hogy túlmelegszik, és jön az FPS-drop. Pedig mindent minimum beállításokkal, 720p-re visszabutítva indítok.
Alapból alkalmatlan ez a gép bármilyen játék futtatására, vagy nálam lesz valami gond?A másik, az 5521-es még mondhatni jobban szerepel, mondjuk az utóbbi időben az is elkezdett kenyérsütőset játszani, sok játéknál a kissé melegebb billentyűzeten kívül semmi gond, viszont újabban a HotS ezen is szaggatni kezdett, pedig eddig med-high-on vitte minden gond nélkül. Illetve random fagy, összeomlik maga a rendszer is.
Mit javasoltok, mi ilyenkor a teendő hogy újra normálisan tudjam használni?A 7737-re nagyon mérges vagyok, mert itt van mellette egy Lati e7440 és az jobban birkózik meg a játékokkal, pedig ugye annak nem ez lenne a profilja.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Na sikerült utolérnem egy régi ismerőst, aki ott dolgozik még hála az égnek!
Most vele próbáljuk megfejteni, hogy mi lehet a hiba okozója.SzaboZE:
Nem a Dell szervizesek/helpdeskesek munkáját akartam általánosítva leszólni, hanem csak megjegyeztem, hogy ha pont a munka hősét fogod ki, akkor rengeteget kell majd küzdened azért, hogy rendesen foglalkozzon a problémáddal. Természetesen nem várom el, hogy 2x fizessék ki a szervizest, mire megszereli a gépem. Csupán ha nem megfelelően kezelik telefonon a problémát, akkor az az ő hiányosságuk, ne nekem kelljen már plusz köröket lejárnom érte. (ha már pont a support miatt választom mindig ezt a márkát.)De természetesen alulképzett embereket máshova is ültetnek, pléda rá a párom Toshiba laptopja, amit usb-hibával vitt be, és hogy lötyög a kijelzőzsanér, a nagyérdemű meg adott neki egy új kijelzőt.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz Mottie #41544 üzenetére
nVidiából a legfrisebb stabil van fennt (ha jól emélkszem, akkor vmi 340.7 vagy mi, most épp fn+power teszt megy rajta). Úgy lett feltéve, hogy bepipáltam a tiszta telepítést, szóval ez elvileg leszed minden előző verziót, újraindítja, majd felteszi az újat. Annak így jónak kellene lennie, nem?
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz kk831228 #41541 üzenetére
Na most csinált egy új dolgot: berreg, gondolkodik, majd tálcán kis sárga háromszög írja, hogy a videokártya drivere leállt, majd újraindult, és ez ismétlődik. Most az nvidia oldalán található legfrisebb van rajta, de mikor a delleset tettem rá, akkor is produkálta a többi hibajelenséget. (azért gondoltam, hogy megpróbálom az nvidiással, hátha)
De még mindig akkor csinálja ezeket a disznóságokat, amikor 2nél több programot futtatok.Mottie: amikor berreg olyan, mintha a hangszóróból jönne.
[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
Volt egy nagyon problémás Inspironom kb 2 éve, azzal kellett mindent cseréltetni kb rajta. Ott úgy működött, hogy ha nagyon erősen mondtad, hogy te márpedig akkor is kérsz egy új alaplapot, mert tuti, hogy az a baj, akkor nagy nehezen rábólintottak, utána meg mondták, hogy csak 8 naponta lehet igénybevenni, szóval vártam 8 napot, majd hozták az új ramokat.
Új dolog amit észrevettem:
Van benne két darab 4 GB-os RAM modul. A Speccy szerint a plafon a 667 Mhz. Viszont elvileg 1033Mhz-es darabok. Ez miért lehet?[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz Mottie #41536 üzenetére
Az a baj, hogy ők csak annyit kérdeznek, hogy a power+fn teszt dobott-e kódot, hogy az általuk adott oprendszerrel használom-e, illetve hogy az ő drivereiket tettem-e fel. Onnantól ha mákom van és egy jófej tagot fogok ki, akkor esetleg vele már lehet jutni valamire, hogy kiküld egy alaplapot/memóriát, szervizes beteszi, tesztek, és ha ugyanolyan akkor 2 napra rá hoznak vmi más alkatrészt. De ha meg valami értelmetlent fogok ki, akkor mehet a barkóba órákig, majd kapok egy új ventillátort.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz kk831228 #41532 üzenetére
@kk831228: Feltettem, 50 fokot ír 100%-os kiváló kondíció mellett. (1 éve cserélték, egy 750gigás 7200 rpm-es darabról van szó). Újrapasztázni nem merek, nehogy bukjam a garit, pucoláshoz milyen eszközök kellenek?
@Mottie: Köszi, az lesz, csak előtte jó lenne, ha tudnék nekik mondani valamit, hogy miből hozzanak másikat, mert különben megoldják egy "hozd be, max 2 hét alatt kivizsgáljuk"-ra, én meg nem azért vettem Dell-t, hogy hetekig kelljen nélkülöznöm az egyetlen gépemet.
@beleszólok: Ezek szerint te is jártál már hasonló cipőben? Azért ez kicsit ciki, hogy elvárják az embertől, hogy magától tudja, hogy pontosan mi is a hiba, ellenkező esetben meg mossák kezeiket.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Van egy majdnem 3 éves XPS-em, még garis, és kb 2 hete elkezdett rosszalkodni. Még mielőtt belekezdek, egy Win8.1 Pro x64 van rajta, full eredeti, semmi vírus, kb csak eredeti szoftverekkel.
Na és akkor a hibái:
- szoktam játszani rajta (Aion, Diablo3, Borderlands2) és 80-88 fok között van, rettenetesen melegszik (Speccy szerint a proci meg az alaplap, a videókártya ilyen 70 körül van)
- van, hogy kapok egy kékhalált, ha mondjuk egy játékot leteszek alt+tabbal, böngészek mondjuk 6 lapot chrome-on, és neadj isten mondjuk meg van nyitva 2-3 Word vagy Excel.
- mostanában rendszeresen megakadnak a zenék, filmek is akadnak, kép szétesik, és előre-hátra ugrál 5-10mp-es intervallumban (ezt főleg akkor csinálja, mikor több program van megnyitva a háttérben)
- van, hogy 5-20mp-re beakad, megáll minden, és berregő hang jön ki belőle.Szerintetek melyik részével lehet a gond? Kérlek segítsetek, mert szeretném mihamarabb megcsináltatni, de volt már rá példa, hogy a szervízesek hasonló problémákkal (nem ennél a gépnél) leráztak egy telepítsd újra az oprendszert-el.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell XPS l502x (i5, nVidia 525m, nem a FHD-s) gépem, viszont valami gond mindig van vele. Most pl azért nyafog, hogy Win 8.1 Pro alatt nem működik az ST Microelectronics Frefall Sensor, és sehogy sem tudom megoldani a dolgot.
Van valakinek hasonló gépszörnye? Ha igen, szerintetek melyik oprendszer lenne rá a legideálisabb?
(Vagy hardveres a hiba?) -
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok, pár napja kértem segítséget 2 Dell noti kapcsán, a tanácsaitok alapján sikerült mindkettőt optimalizálni, ezúton is köszönöm mégegyszer a segítséget!
Hátha valakinek jól fog jönni a közeljövőben:
Dell XPS l502x (i5-ös, nvidia 525m, nem fullHD verziós):
-Win 8.1 Enterprise x64
-driverek: 1 -> Windows telepítésnél felrakja amit tud, 2 -> Dell gyári driverek a honlapról (kivéve az nVidia és a WiFi driver, 3 -> nVidia driver a gyártó honlapjáról (a Win-es alapdriver ajánlotta fel rögtön a frissebb verziót), 4 -> a WiFi maradt a Win-által először felpakolt, jobb vele, mint a gyárival.Dell Latitude E4300 (C2D P9300, 2GB RAM, Intel integrált VGA)
-Win 7 Professional x86
-driverek mind a Dell honlapjáról, helyes sorrendben (google-on kerestem a pontos sorrendre)Ezen kívül mindre mentek:
-CCleaner
-Auslogics DiskDefrag
-TC
-uTorrent
-VLC
-Malwarebytes Anti-Malware
-Kaspersky Internet Security 2014 (XPS-re)
-Avast Free (Latitude-ra)
Meg persze némi Windows-hangolás a fölös cuccoktól való megszabadulás és a teljesítmény optimalizálásának jegyében. -
Yiggdrasil
aktív tag
válasz TheProb #40029 üzenetére
Köszi! Akkor felrakok mindent szépen ebben a sorrendben
Illetve a VGA driverét a Dell-től vagy az nVidiától töltsem le?Most Kaspersky Internet Security-t, de ha nagyon lassítani fogja, akkor megy rá egy ESET Smart Security 7. Nortonhoz még nem volt szerencsém, lehet, hogy legközelebb megpróbálom.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Újrarakom a gépemet, mert eddig rossz vírusirtóm volt, és ez sajnos meg is látszott.
Windows 8.1 Enterprise x64 fog menni rá, a gé pedig egy Dell XPS l502x (i5, nVidia 525m, 8GB RAM verziós)A kérdésem pedig az lenne, hogy tud valaki egy driver-telepítési sorrendet mondani hozzá? Illetve a Dell honlapján található összes drivert feltegyem, vagy csak amit nem ismer fel automatikusan?
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #37851 üzenetére
Eddig nekem is úgy volt, hogy 2 partíció, csak mindenhol azt olvasom, hogy ha megbontom a partíciót akkor a recovery nem fog többet működni.
De akkor csináljak egy imaget a frissen recoveryből visszaállított rendszerről, és formázzam le az egész vinyót, 2 partíció és kész? -
Yiggdrasil
aktív tag
Üdv!
Ha valaki csinált már ilyet:Adott egy Dell laptop, azon egy Recovery partícióból elérhető Win7 HP.
Termszetesen volt winyócsere a Dell által, és az újon már nem fut le a Restore Backup.
Na én ezt vagy 1 hét keresgélés után meg tudtam oldani úgy, hogy egy Hiren's Boot CD-ről bebootolok, és egy 32 bites imagex.exe filet visszamásolok oda ahol lennie kellene, majd egy parancssorral formázom a C:-t, és egy marha hosszú paranccsal pedig elindítom a recovery-t.
Ennek eredményeként felkerül a gyári rendszer. Persze a Dell Datasafe akármi ami elvileg indítaná a Restore Backup nevű funkciót random időnként összeomlik és kikapcsol egy csokornyi hibaüzenettel.Én szerintem a szervizesek csesztek el valamit amikor felklónozták az új vinyóra a partíciókat, azért nem megy F11-ből a visszaállítás.
Persze hívtam is őket, mondták, hogy elvileg kaptam egy DVD-t amivel vissza lehet állítani, mondtam hogy nem, ere küldtek laza 1 hónap alatt egy Win7 HP DVD-t, felhívtam őket, azt mondták, hogy ezen csak egy előre aktivált Win van, de semmi több (se driverek, se semmi). Mondtam is magamban, hogy köszi, van MSDN accom, arról olyan eredeti Wint szedek le amilyet akarok.
A kérdésem pedig az lenne, hogy szeretném valamilyen formában megőrizni ezt a partíciót, mert hiába a parancssoros szenvedés, mégiscsak egy konyhakész rendszert kapok ha végigfuttatom, bánnám ha elveszíteném. Viszont nagyon kényelmetlen az a része, hogy minden egyes visszaállításnál minden szart le kell mentenem a ~750GB-os partíciómról, merthogy ugye csak egy C:-t kaptam.
Szóval a kérdésem, hogy le lehet valahogy menteni ezt az előre telepített csodát kölső vinyóra, vagy DVD-kre valahogy hogy szétszedhessem nyugodt szívvel az egy hatalmas partíciómat egy OS meg egy Data-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Villanyszerelés
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
- Dell Latitude E6440 szép i5-ös notebookom eladó olcsón akár ajándéknak is
- Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL, 1x bekapcsolt gyári állaptban!
- Acer Swift 3 Ultrabook Windows 11
- Toshiba Satellite D50 fémházas i7 laptop
- DELL Latitude 5440 14" FHD IPS 1345U / 32GB / 512GB SSD - még 2 év Dell Gari - Mobilnetes verzió
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest