- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisbandi
őstag
- Létezik akku teszt, ami hirdetésbe elismert adat?
5 óra becsült üzemidő kiemelkedőnek számít? [kép]
Régi laptop 5580-as, új Ali-s akkuval (helyi kisöreg unalmában újít fel, ad tovább gépeket).
Egy éves sulihoz vettem (nem ment a gyakorlat része, otthagytam), nem igazán lett befogva a laptop. Ez lett volna az első működő aksis gépem.Meghirdettem, de nem igazodom el az akku témában. Mit szoktak akku időnek írni?
- A W11 által kiírt/becsült üzemidő mindig változik, terhelés-/energiaszint beállítás-függő.
- Nem találtam akku tesztelésre infót, hogyan lehetne.
Így Youtube lemerítős tesztet találtam ki.
Teli aksiról automatikus lekapcsolásig. 3 óra 40 perc lett (97%>5%-ra).De volt már 7 óra üzemidő is, közel sem került a lemerülés, még órákat becsült.
Igaz ez takarékos üzemben, sötét témával, airplane, stb. Gyakorlatilag fekete képernyőn olvasásnak felelt meg. Offline weboldalban futó hivatalos kresz teszt. -
andrisbandi
őstag
Have same problem on both my laptops - DELL and MSI.
Found in internet, that it is caused by defective Intel service that does CPU throttling. And fix is to disabled it.
https://www.wintips.org/fix-cpu-not-running-at-full-speed-in-windows-10/#method-3 -
andrisbandi
őstag
How to Charge Your Laptop With USB-C: Your Questions Answered
https://www.pcmag.com/how-to/how-to-charge-your-laptop-with-usb-c-your-questions-answeredEz úgy meséli, ha a laptop AC adapterén van USB Type C kimenet,
akkor venni fogja a töltést más forrásból is.Ennek van; Dell Latitude 5520 - Genuine OEM Laptop Charger | AC Adapter
https://www.thelaptoppowersupplyshop.co.uk/dell-latitude-5520-oem-laptop-charger-308171 -
andrisbandi
őstag
válasz Francia91 #75655 üzenetére
Digusting that Dell include Waves MaxxAudio on high end laptops
https://www.reddit.com/r/Dell/comments/173hu0w/digusting_that_dell_include_waves_maxxaudio_on/Ezt fusd át. Úgy meséli a csóka leírtás után win update-el vissza mászik a vasra.
-
andrisbandi
őstag
válasz DonThomasino #75666 üzenetére
How to Charge Your Laptop With USB-C: Your Questions Answered
https://www.pcmag.com/how-to/how-to-charge-your-laptop-with-usb-c-your-questions-answered
Ez úgy meséli, ha a laptop AC adapterén van USB Type C kimenet,
akkor venni fogja a töltést más forrásból is.Nemrég volt róla szó; elvileg ha a laptop gyárilag tud töltést fogadni usb-c-n, akkor szinte biztosan más forrásból is fogadja cén át a delejt. Egyéb márka hálózati adatpere, pl telóé, vagy power bank, stb.
-
andrisbandi
őstag
válasz DonThomasino #75670 üzenetére
Találtam pár leírást.
Can the WD15 docking station charge a laptop?
Dell WD15 docking station can be purchased in 2 configurations - with 130 W or 180 W power adapter. See the table below to understand how much power can the WD15 docking station provide through the USB-C cable to charge compatible laptops.
- A dokkoló vissza tart némi dzsúszt. Úgy értettem később csatlakoztatható eszközök miatt.A vas leírása szerint ez elég.
A nagy titkot is megpróbáltam megfejteni; mitől függ hogy egy dokkoló kompatibilis.
A megoldás: "DisplayPort"Dell Docking Station WD15
User GuideEz a laptop tudja.
Latitude 7440
Setup and Specifications -
andrisbandi
őstag
válasz traktorgumi #75677 üzenetére
Egy ezressel drágább a 210-es kb.
Ha a rooter tudja a Wi-Fi 6E-t, akkor használható ki, úgy olvasom.Intel AX200 vs AX210 – a comparison
Final Thoughts
In the battle of Intel AX200 vs AX210, your specific needs and the compatibility of your devices will largely dictate the winner. Both are high-quality Wi-Fi cards that can significantly enhance your wireless connectivity.If your device or router doesn’t support Wi-Fi 6E, or you’re looking for a cost-effective upgrade to Wi-Fi 6, the AX200 is a great choice. However, if you want to future-proof your connectivity with the latest Wi-Fi 6E standard, and you have compatible hardware, the AX210 will be the clear winner.
-
andrisbandi
őstag
válasz traktorgumi #75680 üzenetére
https://www.hwinfo.com/
- Az akkunál; "Kopásszint"Itteni kolléga képzett ki nemrég. Így meg lehet tippelni az akku állapotát.
Nálam 5.7% az elhasználódás; kb 94%-os az akku. képÉv elején volt cserélve új alisra az aksi (helyi kisöreg újít fel gépeket, majd passzol el).
- A gyári garis delles 2 év garis, meg szuper, de annyiba kerül mint a gép. Majd 50 ropi.
Az alis meg tizenvalamennyi.Nem tudja a gyári teljesítményét újonan sem.
De elmegy. Windows 5 órát becsül, Youtube lemererítős teszt 3ó40p. Fekete képernyőn olvasás volt 7 óra felett is.Aliról nem mernék venni aksit.
De itthonról garis utángyártottat simán.
Vagy egy drága gépbe lehet megéri a gyári aksi is.[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz tylerddd #75686 üzenetére
Akkor ahogy mondtad, még akku nélkül lehetne megpróbálni. Ráguglizva a dellek elindulnak. Ezzel ki lehetne szűrni az aksi gondot.
Mert ha nem AC adapter, vagy akku hiba, akkor rövidzárlatról lehet olvasni ilyen esetekben. Jobbikban power jack ajzat, rosszabikban alaplap.
- Ilyenkor ha világítós a power jack, és áram alatt az ac adapter, akkor világít. Bedugva rövidzárlatkor elalszik, és a laptop elején lévő töltés led sem világít.Még egy olyat is hallottam, h nagyon poros környezettől szintén produkálhat zárlat tünetet. Teljes, szétszedős tisztítással orvosolható. Ilyenkor semmit nem kell cserélni.
-
andrisbandi
őstag
válasz nokiauser #75692 üzenetére
How to install an SSD in a Dell D430 laptop
http://vastmeridian.blogspot.com/2014/11/how-to-install-ssd-in-dell-d430-laptop.htmlNeki is így sikerült.
-
andrisbandi
őstag
-
andrisbandi
őstag
válasz Dr. Oid #75698 üzenetére
Jártak itt hasonló cipőben. Nagyobb teló töltő bevált.
Egy reddites csóka így meséli
link
Yes, the Precision 5540 supports charging via USB-C PD.
The expected power supply wattage is 130W, and anything below that will result in "slow charger" warnings.
A 61W Apple USB-C PD charger charged mine from 70% to 100% under a light load (casual web browsing, fairly dim screen) in about 1.5 hours. You'll probably need a higher wattage charger for heavy loads, but a smaller one seems to work ok otherwise.
Relevant Specs:
64GB RAM
T2000 GPU
i9-9980HK CPU
-
andrisbandi
őstag
válasz DonThomasino #75696 üzenetére
bhphotovideo Comparing Dell
Most találtam; táblázatos összehasonlítást tud.
-
andrisbandi
őstag
válasz Dr. Oid #75706 üzenetére
Ha költekeznél, garisként az emagos kínaiakat is ki lehetne próbálni.
Volt nálam 45 és 65 wattos tök ismeretlen nevű pár alkalomig. Táblát és telefont töltöttem néhányszor. Dolgoztak mint a kisangyal, nem melegedtek.Pl; 100 w-os, 22 dkg
USAMS US-CC145
usams.usEmagon ~18e Ft
- Küldtem már vissza 14 napon belül nem emagost automatán keresztül Emagnak. Simán ment.---
Nagyon off - sokan nem is tudjuk mennyivel modernebb a fejlett Kína.
Érdemes belenézni a videóba; magyar csóka utazgat.Hihetetlen: ebből a HIGH-TECH városból indult a COVID
youtube.com -
andrisbandi
őstag
power jack pin kép
- Olyat olvastam, h ilyen hibánál görbült volt a töltő tüskéje. Kiegyenesítve megjavult.Meg volt xatkás megoldás;
- Mindent lehúzni a notiról, lekapcs, (akkut kivenni ha olyan). (Töltőt a falból is kihúzni.)
- 30 mp-ig benntartani a bekapcs gombot. Kisüti ha van maradék mini töltés a rendszerben.Utána simán mennie kellene a megszokott módon, a töltésnek is.
-
andrisbandi
őstag
The AC power adapter wattage and type cannot be determined.
FIX for battery not charging and “AC power adapter wattage” warning
youtubeTaláltam egy csókát aki egy kis barkácsolással meg tudta oldani.
- A notiban lévő adapter ajzatot támasztotta ki belülről, mert rádugáskor kicsit beljebb tolódott. Szétszedve látszik csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Acer Nitro 5 Gamer laptop
- Asus ZenBook UX305CA 13.3" FHD/Intel Core m7-6Y75/8GB RAM/256 SSD/Win10
- Acer Aspire 3 A315-56 15.6" FHD IPS, i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD
- Dell Inspiron 5537 laptop i7-es processzorral, AMD Radeon HD 8850M videokártyás eladó
- HP ProBook 440 G3 laptop újszerű akkuval eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest