Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Malachi

    addikt

    Sziasztok, az normális, hogy egy közel 400 ezres vadonatúj Inspiron 16 hangosabban visít, mint a 8 éves Asusom, amit lecseréltem? Ülök előtte, idle, netezek, Word, Youtube, tehát semmi, nudli - és véletlenszerűen felpörög a venti és visít, mint a rohadás.

    Dell gyári energia menedzsmentet kitapasztaltam, hogy a 4 mód közül a látszólag legbikább a leghalkabb (a néma mód hangosabban pörgeti a hűtést, wtf, az optimális közepesen hangos, a hűvöst legalább eltalálták, az 100%-on pörög) a Win11-ben beállítottam egy energia profilt, a CPU most 65%-on megy, de így is ugyanaz, szinte semmi változás. Annyi, hogy ritkábban pörög fel a semmire a venti.

    Két helyzet van, pár percig néma a gép és egyáltalán nem hűt, aztán bekapcsol a venti és mint az állat, pörög ki tudja mennyin. Az egész délutánom arra ment el, hogy találjak valami megoldást én látszólag nincs semmi, ami azért teljesen hihetetlen, mert 3-4 éves panaszokat látok a Dell supporton ugyanezzel a problémával. Az Asuson legalább volt egy 3rd party kis program, ami jól kezelte a gyárilag szintén vállalhatatlan hűtési módokat, de itt nem találtam semmit, egy fan control program sem olvassa ki az adatokat, nem kezeli semmi a ventilátort.

    Most mi legyen, vigyem vissza? Ez mellett így nem lehet éjszaka dolgozni, nem hallom tőle a gondolataimat. De nem tudom elhinni, hogy tényleg ez van, hát ez egy nem olcsó cucc, én ezt nem nagyon hiszem el, hogy ilyen létezik. Mondjatok valami biztatót, köszi.

Új hozzászólás Aktív témák