- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
Aktív témák
-
Blabcsi
senior tag
Ilyen szép lampionokat lehet szerezni Isee havertól.
Forduljatok hozzá bizalommal. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Eladó, bérelhető munkaerő.
Épület asztalos szakmával rendelkező, rendes, kedves megbízható munkaerő bérbeadó / kiadó.
Bármilyen, valós, kétkezi munka érdekli, lehetőleg nem éhbérért, mivel 3 gyermeket kell eltartani lakáshitel és egyéb kiadások mellett. Debrecenben, vagy hozod-viszed módon vidéken is.
A kiadó munkaerő önéletrajza elérhető ezen a linken.
Tehát, aki tud csak szóljon bátran.
THX. -
Blabcsi
senior tag
válasz
PindurAnna #34076 üzenetére
Szegény kád...
-
Blabcsi
senior tag
válasz
#65675776 #34003 üzenetére
Bocs, hogy bele vau-vau, de egy gondolat:
a szerver háttértár kapacitása alig több, mint fél éve lett jelentősen bővítve, de már tele vett verve a feltöltött képekkel
Talán lehetne hozzá írni valami kis progi félét, ami feltöltött képeket néhány hónap múlva automatikusan törli, vagy a feltöltéskor meg kelljen adni egy max időlimitet, hogy a feltöltött fájl meddig legyen elérhető.
Elvileg így nemigen telne meg egyhamar egy kellő méretű háttértár. Talán.szerk: mukibuci igen, ez is benne van, de ha értesít a rendszer, hogy sügérkém, két hét és kuka a képed, akkor nem gond.
-
-
Blabcsi
senior tag
válasz
copass #33836 üzenetére
Ej, ha nekem annyi pénzem lenne...
Na meg Max 4Gb DDR3
Vagy 2+1Gb nyáron vásárolt DDR3 1333Mhz-es Kingmax RAM-okat cserélek DDR2-re ( 800Mhz min. ) Persze min 4GB+ némi kp.
A gépemben lévő RAM-ok 3 év papíros garral bírnak.
Lehet bombázni az ajánlatokkal. -
Blabcsi
senior tag
válasz
szabi911 #33800 üzenetére
De igen. Vatera.
Legalább átlátható.Szerk: Né má mit leltem...
-
Blabcsi
senior tag
válasz
sto1911 #33792 üzenetére
Hát, ez az, hogy visz is mindent, ez nem gond, csak az zavar, hogy akadozik az egér. Persze az sem feltűnő, hanem olyan, mintha a háttérben őkelme valamit nagyon dolgozna.
Pedig 6 órából 4-et üresjáratban van ezt írja a szerencsétlen.
Senti szerint a rendszer vincsi 96/100, a háttér: 98/100 ( ezen van a swap. )
Amúgy valahol olvastam, hogy nem érdemes a swap-ot ramdisk-re tenni, mert a rendszer a RAM méretéhez igazítja a swap méretét, tehát amennyi a RAM legalább annyi a swap, vagy kicsivel több is. Meg vannak progik, amik csak akkor indulnak, ha vinyón van a swap.
Rendszeresen karbantartott rendszerem van, nincs fölös progi rajta.
Számít, hogy Chrome-ot használok? -
Blabcsi
senior tag
Más:
Általános kérdés:
Meg tudja vki mondani miért akadozik az egérmutatóm böngészés közben? Nem állandó, hanem ideiglenes jelenség, főleg akkor jön elő, ha képeket keresek, facebook, HA.
Olyan, mintha az oldal betöltése, az oldalon való böngészés lefogná a gépet.
konf.: E5500, 3Gb DDR3 (800Mhz), Giga 8600GTS, Maxtor vinyó.
Lehet lámaság, de ReadyBoost használatakor nem volt ilyen gond.Okítsatok.
-
Blabcsi
senior tag
válasz
mukibuci #33781 üzenetére
Csak próbálkozom, nemrég adta meg magát egy őskori 4Gb pen, ami be volt neki rakva.
Akkor nem szaggatott a cini böngészéskor, most meg időnként rángat, de rendesen. Ilyenkor rá kell nyomnom a system explorer progiban a folyamatok memória tisztítására, és helyrejön.
Amíg RB-t használtam nem volt ilyen gond.
Gondolom a vinyóm nem bírja sebességgel a lapozófájlban létrejövő, majd eltűnő apró fájlokat. Erre lehet ideális megoldás egy gyors pen. /olcsón/ -
Blabcsi
senior tag
válasz
Csöves #33778 üzenetére
ÁÁÁ Felejtsd el...
Új HA...
Összesen 2 UP lehetőséged van slussz-passz.
Tökmindegy, hogy 1 vagy 100 terméket hirdetsz.
Ha meg több termék van egy hirdetésben még azt fogják mondani, hogy bazárszerűen árulsz...
Gyerekek, erre a gatyánk rámegy. Lehet jobban járunk a Vaterával?
Egyébként erről mi a véleményetek? Megéri megvenni ReadyBoost? -
Blabcsi
senior tag
Gyerekrucik és vitorlások eladók Db.-ben.
Valamint gravírozást vállalok.
Akit érdekel csak szóljon.Remélem a fórum megmarad...
-
Blabcsi
senior tag
Ez az Upp-olás is egy fos...
Napi 2 ingyenes, és akinek több hirdetése van? A többit egye meg? Ezt a pénzéhséget...
A régi rendszernél is ha reggel nyomtam 1 UP-ot, délután már sokszázadik volt.
Így nem fog működni az oldal.
Legyen 2 UP/hirdetés/nap ingyen, aki meg többet akar, úgyis zsebbe nyúl. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Nekem leginkább a régi felület hiányzik.
Ezen alig lehet eligazodni.
Nagyon is jó megoldás volt, hogy jobb oldalt látszott ez eddigi hsz-eim. Most meg....
Maradok az itcafe-s felszínnél. És külön oldalként használom a HA-t.
ÚjításokSzerk: fenergie84 Csatlakozom. Amiben tudok segítek. Ez, ÍGY használhatatlan.
Szerk2: Miért nincs meg az a lehetőség, hogy legalább megyénként lehessen szűkíteni a keresést?
-
Blabcsi
senior tag
Nyugalom, hosszú az út, amin elindult az oldal és ezek csak az első tipegő-topogó lépésecskék.
Lesz ez még rosszabb is.
De reméljük, hogy a közösségünk csak jobb lesz. -
Blabcsi
senior tag
dr600 Meg, de normálisan csak itt éred el.
-
Blabcsi
senior tag
válasz
werszomjas #33662 üzenetére
Hát nem lett jobb...
Sok minden hiányzik. Legalább is nekem. -
Blabcsi
senior tag
válasz
ServerWorks #33649 üzenetére
Képes egy képfilét készíteni oda, ahova akarod, és azt visszatölti startkor.
Szerk: sto1911 A 4c-t nem igazán értem.
-
Blabcsi
senior tag
válasz
Daniel Alves #33629 üzenetére
Mibe akarsz fúrni?
Tégla, beton? -
Blabcsi
senior tag
Na most fogjátok a fejem venni:
Arra gondoltam, hogy ugyebár ez a randisk egy általam beállított méretű partíciót hoz létre a RAM-ban. Na már most mi van akkor, ha az én 2 + 1 Gb RAM-omból szeretném neki odaadni az 1 Gb-os modult? Hogy tudom megoldani, hogy csak ahhoz férjen hozzá és ne nyúljon a 2 Gb-os-hoz?
Másodszor: Ha már partíció, meg gyors, stb. Kell-e formázni? Mire? Lehet-e Readyboostra használni? Vagy csak bizonyos fájlokat lehet rá tenni? Pl.: Chrome előtöltés fájlait vagy ilyesmit? Ha csak simát átpakolom a fájlokat megváltozik az elérési út is az adott progi megtalálja? -
Blabcsi
senior tag
válasz
fenergie84 #33606 üzenetére
Egyenlőre nem telik RAM-ra és Pendrive-ra is egyszerre.
És a Pen az asszony szerint fontosabb.
Dobnátok egy magyar linket erről a ramdisk-ről, ahol le van írva, mit és hogy kell. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
A jelenlegi kínálatból melyik pendrive-ot ajánlanátok ReadyBoostra? Az alábbi konf. alá?
E5500 3Gb DDR3 (800Mhz) 80+300Gb Maxtor Dimondmax 10 és 9.
Deszka: GA EP35c-DS3r
Válaszokat köszi. -
Blabcsi
senior tag
válasz
Blabcsi #33536 üzenetére
Nektek is igazatok van, kipróbáltan, hogy több oldalt is megnyitok. És létok csodát tényleg külön feladatnak látja.
Viszont ott vannak a kiegészítők is szintén külön feladatként.
Szóval, ha az egyik kieg beadja kulcsot nem áll meg az egész hóbelevansz.Más:
A jelenlegi kínálatból melyik pendrive-ot ajánlanátok ReadyBoostra? Az alábbi konf. alá?
E5500 3Gb DDR3 (800Mhz) 80+300Gb Maxtor Dimondmax 10 és 9.
Deszka: GA EP35c-DS3r
Válaszokat köszi. -
Blabcsi
senior tag
válasz
werszomjas #33525 üzenetére
Egyetértek, jobb.
Bár furcsa, hogy a kiegészítői külön feladatként futnak.Szerk: nem az én gépemről van, de a lényeg ez.
-
Blabcsi
senior tag
-
Blabcsi
senior tag
válasz
rayoliviero #33468 üzenetére
A face-n szépen meg kell kérni, hogy X címre fáradjon le, mert oktatni kéne a gyereket német nyelvből, ott találkozni vele, aztán mehet a törés-zúzás
Ilyen 1X-ű.
A nyomihtóság meg felejtős a sebességük miatt. -
Blabcsi
senior tag
válasz
Daniel Alves #33438 üzenetére
Nagyobb áruházakban mintha láttam volna Tesco, Cora... Esetleg a plaza-ba volt vmi 478 vagy 576 a fene se tudja már bolt, ahol volt egy csomó game.
-
Blabcsi
senior tag
válasz
fenergie84 #33427 üzenetére
Csak nehogy te üsd meg a bokád, úgymond önbíráskodás címén.
Volt már ilyen gondom régen. Alig tudtam kimagyarázni. -
Blabcsi
senior tag
válasz
br.rak #33423 üzenetére
Mondjuk aki négyértékű cuccot vesz (10k+) jobban is utánajárhatna a vevőnek/eladónak
Isee haverom mesélte nemrégiben, hogy a fentebb említett Amadeus figurával neki is meggyűlt a gondja, pedig már "komoly" rangban volt az oldalom. Tehát az utánajárás is viszinylagos, nem 100%-os beazonosíthatóságú. Én ennél komolyabbra gondolok.
Egyébként a Vaterán is akad nem 1-2 csaló, tehát csak óvatosan... -
Blabcsi
senior tag
válasz
br.rak #33396 üzenetére
Hát, igen ez sajna így van.
Viszont valamit ki kell találni, hiszen meg kell szabadulni a csalóktól, még akkor is, ha "csak" pár ezer forintos tétel is.
Tehát tuti beazonosíthatóság kell, amit egy olyan rendszer véd, ami t nem lehet egykönnyen feltörni. Vagy lehetne ezeket az adatokat a rendőrségnél tartani, hátha az ő gépüket nem törik felBár ennek biztos lenne anyagi vonzata, de szerintem az a biztonság beleférne egy úgymond éves díjba. Szerintem kivitelezhető, persze sok utánajárást kíván.
-
Blabcsi
senior tag
Na látjátok, ezért kéne a regisztrációkor elkérni a személyi ig számot, aztán ellenőrizni a rendőrségnél, meg persze teljes név, cím, stb. Persze ez csak a rendszerben maradna, de ilyen esetben igen hasznos lenne. Addig nem is engedném a reg-et, amíg a yardtól a kért infók meg nem jönnek. Így ki lehet szűrni az invalid, elérhetetlen csalókat.
Drasztikus, de hatásos.szerk: De ha már így alakult elkapjuk...
Belegravírozom a homlokába, hogy CSALÓ -
Blabcsi
senior tag
-
Blabcsi
senior tag
Nem tudjátok mi ez a szinkronizációs hiba?
A face..-n is mondják, hogy nem tudnak belépni. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Ebben a mocskos anyagias világban kívánok mindenkinek érzelmekben gazdag Boldog Új Évet. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Megy valaki Pécsre mostanában?
Két halacskát kellene élve elvinni.
Persze nem ingyen, jelképes milkáért, amit a címzett fizet. -
Blabcsi
senior tag
Bizony-bizony.
Bár a havi 1 db szerintem kicsit kevés, mert mondjuk van 1 fölös régi tv-d 3.-án, meghirdeted, majd 10.-én vesz az asszony egy mosógépet a régi mosógépet meg kerülgeted kövi hónapig.
Csak egy példa volt, de sztem érthető mire gondolok.szerk.: ati012 : nem is rossz ötlet. X összeg fölött SMS díjas...
-
Blabcsi
senior tag
Na jó. lehet félre olvastam kissé.
Az utóbbival teljesen egyetértek.
A jutalékrendszer szerintem is elég gáz, ami a felhasználót illeti, viszont az oldal üzemeltetőinek ez éri meg a legjobban. Persze szerintem is inkorrekt.
Ha a hirdetések után fizetni kell, szerintem elég érdekes lesz. Sokan el fognak tűnni innen. ( lehet nem is baj )
Egy tényleg jól átlátható megoldást kell kidolgozni az agyaknak, hogy tiszta legyen mindenkinek, hogy kinek fizet és miért. Tény, hogy a mai világban mindenkinek meg kell élni.
Megoldás lehet pl. ha lenne egy éves díj, amit év elején befizet az ember és ezért tud hirdetni X db. terméket egész évben, uppolhatja, stb. Valamint egyszeri hirdetési lehetőség is kell, hogy egy adott terméket X ideig hirdet. Mondjuk ennyi beleférne egy éves díjba. Persze mindez rangtól függetlenül.
Rang / bónusz: kidolgozhtó lenne egy olyan rendszer felhasználóknak, hogy minél nagyobb a rangod, annál több képpel teheted színesebbé a hirdetést, vagy tehetsz hozzá több linket, stb.
Annak örülök, hogy megújul az értékelési rendszer, ha minden igaz átláthatóbb lesz, és rendszer számára is jobban nyomon követhető. Vannak olyanok sajnos, akik üzletszerűen állnak az oldalhoz, nem pedig úgy, hogy ez egy jó nagy közösség, amiben segítjük egymást.
Na ez megint jó bőre sikerült. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
A változásokkal kapcsolatban:
Olvastam, hogy fizetős lesz,rendben, viszont olvastam azt is, hogya fórumos ranggal egyenes arányban egyre több dolog jár ingyenesen. Ezt kifejtené valaki bővebben?
Illetve jól jönne néhány konkrétum is.Más: De jó, most látom, hogy fantasztikus tag lett a rangom, pedig tegnap még csak tag voltam.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Gravírozást vállalok, valamint eladó sorban gyerekruhák és vitorlások.
Zaklassatok bátran. -
Blabcsi
senior tag
Fácán...
Csak el ne szálljak. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Vitorlások és gyerekruhák eladók, cserélhetők. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
68-as gyerek ruhák eladó sorba kerültek.
Mind jó állapotú.
Képek. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Mindenkinek szívből kívánok
Békés, Boldog Karácsonyt. -
Blabcsi
senior tag
válasz
#65675776 #32519 üzenetére
Mint asztalos, azt kell mondjam vannak kivételek.
Igen, saját. Lehet fikázni is. -
Blabcsi
senior tag
-
Blabcsi
senior tag
válasz
mexicanraven #32109 üzenetére
Üdv.
Időarányosan kell leosztani az évi alapszabidat, ami egyébként életkorszerint van meghatározva. És csak a teljes hónap számít. Tehát, ha 15.-én kezdtél, akkor csak a köv hó 15.-én lesz 2 napod, ha az évi alapszabid 24 nap, aminek 1/12-ed része ugyebár 2 nap.
Azért vágom, mert én is hasonló cipőben voltam, csak nekem a szabik kifizetésével akartak sumákolni, mikor elküldtek egy hónapja.
Itthon meg 3 gyerek.
De az ingyenélő s@ggnyalót meg ott tartják, akinek se kutyája, se macskája.
Ja: Eurocell3000Kft
Remélem tudtam segíteni. -
Blabcsi
senior tag
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
M2 adaptere van-e valakinek fölösbe vagy hol tudok olcsón venni? -
Blabcsi
senior tag
válasz
zolikaDB #31930 üzenetére
Mint mondtam a szilánk-nál megcsinálják. Vánkert, a kerivel szemben.
Ledsort én akváriumhoz a kujbusvillnél vettem legutóbb, jó áron, de itt is láttam pár, csak + posta és már drágább is. Annyi, hogy kell neki stab. 12V esetleg régi pc táp. Ezek öntapadós hátsórésszel vannak, így tapad mindenre. Nagyobbik és a kisebbik akvárium.
Ha vmelyik nap lejössz, szívesen elmutogatok mindent. -
Blabcsi
senior tag
válasz
zolikaDB #31928 üzenetére
Szerintem:
A Sz. A. u.-i bolt drága, a P.u.-i minőségi és segítőkészek.
40-50L nehezem áll be, főleg trópusi halakkal.
Inkább 100-150L Külső szűrővel v. ha nincs hely talajszűrés szerűen egy erősebb belsővel. Levegőztetővel egyben.
Világításnak hidegfehér ledsor, ennek megfelelő a színhőmérséklete és nem zabálja a villanyt.
A szilánk kft-nél talán a legolcsóbb az üveg, ha nem akarsz gyárit. Össze is tudják ragasztani ( garral ). Esetleg használt. ( fertőtlenítés, újra tömítés, stb. )
Halakból és növényekből is olyat vegyél/kapjál, amik strapabírók ( ha esetleg elfelejtenél foglalkozni vele, akkor is kibírja. )
Zaj? Minimális, de a külsőké lényegesen nagyobb, A szétpukkanó buborékokról nem is beszélve.
Nálunk 2 is megy. Lassacskán nőnek a kicsi guppik...
Remélem segítettem. -
Blabcsi
senior tag
válasz
Papaj x #31924 üzenetére
Biony, ki kell szárítani.
Csak előtte vedd ki az akksit, utána mehet a 200°C-os előmelegített sütőbe, fél óra múltán emeljük a hőfokot 50°C-kal, majd még fél óra múlva ismét 50°C-kal, és így süssük 5-6 órán keresztül.
Ó bocsi, csak a szakácskönyv is itt hever az asztalon. -
Blabcsi
senior tag
válasz
fenergie84 #31878 üzenetére
Így van.
Felnéztem a faceb...-ra, mit látok megosztva?
Íme:
A bankrabló elkiáltja magát: - Mindenki feküdjön a padlóra! Aki ott tartózkodik, mind leveti magát. - Nyissák ki azonnal széfet! Ki is nyitják neki, belenéz: - Egy pohár tej!? A rabló fogja és megissza. - Nyissák ki a következő széfet! Kinyitják neki, megint csak egy pohár tej. A rabló fogja és megissza. A negyedik széfnél a helyzet ugyanez, ismét egy pohár tej. A rabló most már felbosszantja magát: Ne szórakozzatok velem, mert lepuffantok valakit! - Uram! Nálunk, nincs semmi pénz mi spermabank vagyunk! -
Blabcsi
senior tag
Na jó..
Ha már ajándék...
Már csak hogy ne maradjak ki. -
Blabcsi
senior tag
Nos?
Senki sem tud segíteni? -
Blabcsi
senior tag
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
The Bachelor fórumtársunktól szeretném megvenni az ágyikóját viszont az a gond, hogy az ágy Mikepércsen, én meg Debrecenben vagyok.
Tehát el kellene hozni. Nyilván nem ingyen, de nem egy ökör áráért.
Ha valaki tud kérem segítsen. -
Blabcsi
senior tag
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tudja valaki hol tudok venni kicsiny városunkban 6-7cm ( teljes ) hosszú és 2cm beakasztó rész méretű rozsdamentes rugót. Ilyesmi.
Vagy van valakinek 4 db ne tartogassa. -
Blabcsi
senior tag
-
Blabcsi
senior tag
Karácsonyra?
Még lehet szólni. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Beltéri falfestéket milyet ajánlotok?
Hol, mennyiért?
Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GTA VI
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Óra topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -60% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest