Hirdetés
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SwissAirplan
aktív tag
UpcDirectem az van... igaz most igen kockás de ha nem marad más akkor rendelek rá egy érzékenyebb fejet!
Akkor maradjunk ennél a verziónál.
Ennek az osztására digitálisan van lehetőségem? -
SwissAirplan
aktív tag
Svájcba lakom. Kia balkon, oda kibigyesztve az antenna.
2 éven keresztül szuperul jött, most 3 hete semmi nem jön be, csak nagyon szakadozva.Nem lett elállítva nem mozgolódott a kábel, nem változott semmien kondició!
Ezért kezdtem el szétnézni milyen alternatíváim vannak magyar tv-re.
De nyitott vagyok mindenre. Ha az IpTV-t könyebb akkor arra fizetek elö.
Ha a UPC Direct "tányérostévéjét" akkor beruházok egy érzékenyebb fejre. -
SwissAirplan
aktív tag
Ez nem így működik. Az IP alapú "közvetítés" esetén nem az összes jel megy el hozzád, hanem a kliens csatlakozik "kéri le" az adott streamet. Ez a kliens általában zárt, speciális célhardveren fut. Természetesen ki lehet sakkozni az adatforgalmat figyelve pár dolgot. Viszont sanszos, hogy az azonosításnál megbukik a dolog, és az sincs kizárva, hogy maga a stream is kódolt.
Amiről meséltek neked az a dvb-c dvb-t alapú vétel esetén járható út. Ezeknél valóban megkapod az összes műsort, de itt is van pár buktató. Pl. a kódolt csatornák dekódolására még(?) nem létezik fogadóképes interface(UPC -»CI+). Ugyanakkor a mindigTV kártyához létezik PC-s kártyaolvasó.
Annak meg nem sok értelme van hogy a box analóg kimenetét digitalizálod(ha van egyáltalán), és tovább streameled a TV-k felé. Hiszen minden TV az az 1 musor fog menni amit a box-on beállítasz, és még a csatornaváltás sincs megoldva. Nem mellesleg ehhez a TV-nek is elég okosnak kell lennie.
Csak kíváncsiságképpen mennyi az az "igen költséges"?
Ha nem vesszük figyelembe a különböző háttér nélküli cégeket akiknek csak facebook címük van és hirdetik hogy gyere fizess be kapsz egy évet (de se szerződés se csatornalista se semmi)
Tehát ha maradunk a nagyjábol hivatalos szolgáltatóknál akkor 40-47 CHF körül mozog
Egy plusz UPC Box szintén ennyi.Ugyhogy nem tudom.... az a baj hogy a parabola nehézkesen fogja a jelet... gyakran nincs is..
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok! Bejövő IP Tv- t szeretnék lakáson belül szétlőni.
Sajnos igen költséges lenne 2 vagy 3 tv-s (ip címes ) előfizetés.
Ezért szeretném valahogy azt megoldani hogy egy gép kezeli a bejövő IP tv jelet. És azt tovább "sugározza belső hálón.Kaptam ötletet hogy Debian és a/v tuner kártya és broadcastelés és a debianon rgy media szerver... de egy kicsit nehezen indulok el.
Amit be tudok rá álldozni az egy i5 intel ~2,8 proci 8 (ha kell 16) giga RAM és kábeles gigabit hálózat. -
SwissAirplan
aktív tag
Nem tudom mit akarok telepiteni mert nem ismerem ezeket a rendszereket! Ahogy irtam, nekem egy autonom müködésre kell egy transmissionel és egy VPN szerverre csatlakozva, távoli eléréssel monitor meg minden nélkül... de akkor keresem a "kezdő" topikot és megyek oda!
-
SwissAirplan
aktív tag
Nekem Win fut az asztali gépen. És eddig csak Wines környezetben mozogtam!
Nem tudom hogy tud e usb-ről bootolni.. de gondolom hogy igen! mindjárt rámászok a BIOS ra és megnézem!
Meg próbálok kutatni tovább.. de kicsit hülyének érzem magam...,

Na valami lessz belőlem.. ha másnem akkor a Napnál fűtő...
Letöltöttem egy grafikus felűletes debiant, UUI vel sikerült BootStick-et csinálni!
2 gigás flash memora szépen elkezdett felcsuszni... igaz RAID tömbösítés után 970 mega maradt.
Root jelszó beállitva, felhasználo és jelszava beállitva, telepítés teljes!Ujraindul, és csak parancssorral hajlandó elindulni mintha nem is lenne "asztala" ( kezdem azt hinni hogy nem jót töltöttem le)
Viszont akár a root-al akár a felhasználoval lépek be semmilyen parancsot nem fogad el... csak a helpet listázza ki....Mondjok ott a telepítésnél nyomkodtam ám mindent ( még amit nem is értettem pedig az grafikus felületü volt)
Most merre probálkozzak? Miért nem fogad parancsot?
-
SwissAirplan
aktív tag
Nekem Win fut az asztali gépen. És eddig csak Wines környezetben mozogtam!
Nem tudom hogy tud e usb-ről bootolni.. de gondolom hogy igen! mindjárt rámászok a BIOS ra és megnézem!
Meg próbálok kutatni tovább.. de kicsit hülyének érzem magam...,

-
SwissAirplan
aktív tag
Nem tudom hogy csak én vagyok e béna.... de Pi re olyannegyszerü(nek) tünik feltelepíteni!
Itt meg asztali gépre még éppen csak letölteni tudtam a képfájlt... de keressek hozzá... töröljek... másoljak belőle... irjam ki de ne igy.. hanem ugy.Aztán mint kiderült lehet hogy amit letöltöttem az el sem fut egy régebbi gépen!
Az en TC-m pedig szerintem minimum 6-7 éves!
Ha nagyon pofátlan vagyok, megkérhetnék valakit hogy linkeljen egy olyan fájlt, amit letöltök, csinálok vele egy boot pwndrive-ot aztán kész!
-
SwissAirplan
aktív tag
Az a 4giga valóban csak 3,7giga a valóságban. De hagyjuk a gyártók marketing méretmegjelölését. Csak, hogy értsd, bambano valóban mélyen érti a Debiant, én laikusként használom másod disztróként.
Az első linken vannak a live disztrók különböző asztali kezelő felületekkel, Cinnamon, XFCE, stb. Az igazából neked nem kell, a második linkem a net iso, a 200MB körüli, ha valaki mondjuk nem akar kezelő felületet, akkor azzal telepíti. Amit bambano említ, ahhoz lehet hasonló, de ahhoz már mélyebb tudás kellhet, nem csináltam még ilyet, de mint mondtam a hardveredet sem ismerem. Biztosan utána kell nézned, miként megy az a hálózati telepítés, még akár a netinstallos telepítés is lehet bonyolult kissé.

A 2gigás live iso-k telepítése számít inkább kezdő/laikusok számára is könnyűnek. (ha magamból indulok ki)Akkor a felé fogok elindulni!
Tetszene mert akkor minden extra nélkül ki tudnám próbálni!
Utanna olvasok... meg találtam pár videot ahol TC-re tesznek debiant!De most fekszek mert reggel melo! Délután meg nekiugrok!
-
SwissAirplan
aktív tag
Erre is tuti visszatérek!
De már látom hogy ez nem ilyen gyere cipó hamm bekaplak..
Gondoltam itt van elöttem egy HP TC aztán feltolok rá egy Debiant....
Aha.. persze.. csak ahhoz tudni is kéne! Ugyhogy olvasgatok videózok és holnap jövök
! 
-
SwissAirplan
aktív tag
Szia!
Nem ismerem azt a hardvert, de most akkor van pendrive-od vagy nincs?
DE nálam meg nincs kéznél nagy pendrive... csak egy 3.7 gigás!
Azért kérdezem, mert a live iso cc. 2GB, a netinstall meg 200MB alatt van.
3,7 es van.. mondjuk hogy hogy lett ennyi a 4 gigából azt ne kérdezd!

De még net is tud rajta lenni!
Huuu
hát én ilyeneket nem is tudtam!Az az igazság hogy nagyon homály nekem ez a téma, kb az első probálkozásom lesz vele, utána meg pár nap múlva egy PI-re ha megjön!
Kihámozom abból a linkből ami kell nekem.. csinálok vele egy bootdisket a pendrivból.. stick be.. net bedug.. áram aláhelyez és góó?
Azt hiszem keresek pár videot meg leirást erről mert hülyeséget nem akarok kérdezni!
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Inkább itt kérdezek mert teszek most egy kis kitérőt a Pi röl.
Van egy HP ThinClientem szeretnék rá tesztből feltenni egy "Debiant" ( vagy nem tudom hogy mit)
A feladata a TC nek hogy magába fusson majd, monitor nélkül! Tehát távoli elérés,
Ai a kérdésem lenne a TC be eredetileg van egy 2 gigás IDE flash memória, gondolom az nem sokra elég! viszont az alaplapon van SATA csatlakozó!
DE nálam meg nincs kéznél nagy pendrive... csak egy 3.7 gigás!Meg tudom azt csinálni hogy másik gépbe formázok egy SATA vinyót feltöltök rá "valami" telepítő vagy képfájlt amit kell utána berakom a TC-be és onnan boot-olok?
Vagy mi lehet amegoldás?
Tudom kerítsek egy szabad pendrive-ot..

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- TCL LCD és LED TV-k
- Sorozatok
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- AMD Ryzen 7 9850X3D 8-Core 4.7GHz (96MB Cache, 4.7 up to 5.6GHz) Processzor! BeszámítOK
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP X360 11 G7- Intel N6000/8GB RAM/ 11.6" HD érintőkijelző, passzív hűtés - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5464
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Menj a kezdo topicban es kezdj pl mint-el.

!