- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoltanz #8529 üzenetére
Ez az avahi-daemon nem sok vizet zavar, nekem anno volt valami NAT-olt IP címes problémám és az elhárítás alatt elég sokszor találkoztam az avahi kifejezéssel. Ebből az jött le, hogy hálózattal kapcsolatos szolgáltatás, így nem bántottam. (nem általad látrehozott hálózatra gondolok, mint a samba, hanem globális hálózatkezelésre) Alapból, amiről nem tudom, mit csinál pontosan, azt nem inaktiválom.
Amiket felismerek, azokat kilövöm, de alapból le is szedem a kapcsolódó csomagokat synapticból, például a bluetooth, cups dolgait.
A legjobb, ha tisztázod minden service feladatát, de ez nagyon nem egyszerű, ha nem vagy hozzáértő. Én se jöttem rá pontosan, kell-e nekem az avahi, csak egy példa ez a sok közül természetesen.
Ami a képen látszik, azokkal nem nagyon lehet semmi gondod, érdemes inkább megnézni a
systemd-analyze blame
paranccsal, nincs-e olyan szolgáltatás, ami megakasztja a boot folyamatot. Persze ilyenkor sem biztos, hogy ki kell lőni a service-t.ez szokott ritkán hosszú várakozást előidézni:
NetworkManager-wait-online.service
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3245
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest