Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon
    nagyúr

Sziasztok!
    én meg netinstallal bűvészkedtem, és kerestem azt a minimál DE-t vagy WM-et ami hozzám való. az LXDE (Vagy openbox és néhány lxde csomag) hasonlóan egy kicsontozott XFCE már nem hozta azt amit vártam. (bár az xfce közel volt hozzá-annyit csináltam hogy csak az xfwm4, xfdesktop4 xfce4-panel xfce4-session thunar tumbler csomagokat rakta fel --no-install-recommends kapcsolóval. így egy jóval feszesebb xfce települt. - Pár apróság még kellett synapticból thunarhoz illetve a docklike-plugin.
    ezzel együtt megette a rendszer a 600-700Mb memóriákat idle. ->ehhez hozzátartozik, hogy több olyan gtk3-as appot is használok. pl az evince és még néhány dolog ami húz magával gnome függőségeket és használja is a gnome libeket.).

és akkor gondoltam nagyot. mi van ha a legminimálabb gnomeot felrakom? és lőn. egy dash2panel plugin került fel pluszban, kikapcsoltam a nautilus indexelését, és pár automatikusan induló szolgáltatást systemdből, ami nem kell. a htop így ezt mutatja trixie-n:
    mondhatjuk h elégedett vagyok. Azt nem mondom, hogy lehorgonyoztam, de egyelőre marad. :)

LXDE-t már nem fejlesztik, helyette az LXQt-t.

Jó kis setup! :C

Új hozzászólás Aktív témák