Hirdetés
- AI-ra hangolta legújabb NUC mini PC-jét az ASUS
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Engem nem csapott be. Konstatáltam, hogy nem értem, hogy minek a root és megmaradtam a "hagyiományos" sudózós user mellett. Természetesen belépéskor a jelszó megkövetelése. Apukám mondta anno: Járt utat a járatlanért el ne hagyj! ... A root jelszavát is ellophatják gondolom ... akkor lehet a rendszert bedarálni, mielőtt elviszik a bankot.
-
Friczy
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Van, aki nem látja át. De pl. én is úgy telepítek, hogy van root jelszó, de a napi használatban van sudo is, amit beállítok a sudo csoportra és beteszem a useremet. Nem látom be, hogy ez hiba lenne.
Root jelszóra meg azért van szükségem, mert ha bármilyen ok miatt safe módra van szükség, akkor megáll, és root jelszó kell, ha nincs, akkor ott nem tudsz mit csinálni.Várom a magyarázatot, hogy ez szerinted miért hiba. (tekintsünk el azoktól, akik a sudo-t globálisan nem szeretik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Samsung Galaxy S23 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- Orionix 32 GB (2 x16 GB) DDR4 3600MHz CL18 ram kit
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest