Hirdetés
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Engem nem csapott be. Konstatáltam, hogy nem értem, hogy minek a root és megmaradtam a "hagyiományos" sudózós user mellett. Természetesen belépéskor a jelszó megkövetelése. Apukám mondta anno: Járt utat a járatlanért el ne hagyj! ... A root jelszavát is ellophatják gondolom ... akkor lehet a rendszert bedarálni, mielőtt elviszik a bankot.
-
Friczy
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Van, aki nem látja át. De pl. én is úgy telepítek, hogy van root jelszó, de a napi használatban van sudo is, amit beállítok a sudo csoportra és beteszem a useremet. Nem látom be, hogy ez hiba lenne.
Root jelszóra meg azért van szükségem, mert ha bármilyen ok miatt safe módra van szükség, akkor megáll, és root jelszó kell, ha nincs, akkor ott nem tudsz mit csinálni.Várom a magyarázatot, hogy ez szerinted miért hiba. (tekintsünk el azoktól, akik a sudo-t globálisan nem szeretik)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Analóg fényképezés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- M.2 SSD hűtés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 191 - Lenovo Legion 5 (15AKP10) - AMD Ryzen AI 7 350, RTX 5060 (ELKELT)
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest