-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w #10117 üzenetére
Engem nem csapott be. Konstatáltam, hogy nem értem, hogy minek a root és megmaradtam a "hagyiományos" sudózós user mellett. Természetesen belépéskor a jelszó megkövetelése. Apukám mondta anno: Járt utat a járatlanért el ne hagyj! ... A root jelszavát is ellophatják gondolom ... akkor lehet a rendszert bedarálni, mielőtt elviszik a bankot.
-
Friczy
senior tag
válasz
sh4d0w #10117 üzenetére
Van, aki nem látja át. De pl. én is úgy telepítek, hogy van root jelszó, de a napi használatban van sudo is, amit beállítok a sudo csoportra és beteszem a useremet. Nem látom be, hogy ez hiba lenne.
Root jelszóra meg azért van szükségem, mert ha bármilyen ok miatt safe módra van szükség, akkor megáll, és root jelszó kell, ha nincs, akkor ott nem tudsz mit csinálni.Várom a magyarázatot, hogy ez szerinted miért hiba. (tekintsünk el azoktól, akik a sudo-t globálisan nem szeretik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- E-roller topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen alaplapot vegyek?
- PlayStation 5
- Battlefield 6
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest