Hirdetés
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w #10117 üzenetére
Engem nem csapott be. Konstatáltam, hogy nem értem, hogy minek a root és megmaradtam a "hagyiományos" sudózós user mellett. Természetesen belépéskor a jelszó megkövetelése. Apukám mondta anno: Járt utat a járatlanért el ne hagyj! ... A root jelszavát is ellophatják gondolom ... akkor lehet a rendszert bedarálni, mielőtt elviszik a bankot.
-
Friczy
senior tag
válasz
sh4d0w #10117 üzenetére
Van, aki nem látja át. De pl. én is úgy telepítek, hogy van root jelszó, de a napi használatban van sudo is, amit beállítok a sudo csoportra és beteszem a useremet. Nem látom be, hogy ez hiba lenne.
Root jelszóra meg azért van szükségem, mert ha bármilyen ok miatt safe módra van szükség, akkor megáll, és root jelszó kell, ha nincs, akkor ott nem tudsz mit csinálni.Várom a magyarázatot, hogy ez szerinted miért hiba. (tekintsünk el azoktól, akik a sudo-t globálisan nem szeretik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest