- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
vviktorr16
tag
Sziasztok, adott egy gép amin egy debian 10 netinst rendszer fut és nas-ként üzemel.
Ami egy UPS-re van kötve USB kábellel (Eaton 5E 850i USB DIN) és olyan probléma van vele, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor nem kikapcsol, hanem újraindul. - ha lehúzom az USB kábelt akkor a "hiba" megszűnik.
Rengeteg hiba forrás lehetne (UPS topikba nem kaptam ötleteteket), de már szinte mindent kizártam, azaz: a driver, nut csomag megfelelően működik, három kábellel próbáltam, BIOS-ban az összes energiatakarékos, ébresztő funkciót kipróbáltam
Egyedül már csak az maradt, hogy ez az UPS gyenge minőségű alkatrészekből, tervezési hibákkal rendelkezik.De akkor hogy jutottam ide?
- úgy, hogy kipróbáltam pendrivon több Linux disztribúciót live-ként futtatva és nem meglepő módon, több Linuxon nem tudtam kikapcsolni a kérdéses gépet, csak ha nem volt csatlakoztatva az UPS. (Linux Mint, Pop_OS, ArcoLinuxD)
Viszont Manjaron is kipróbáltam a gép kikapcsolást, és meglepő módon itt probléma nélkül kikapcsolta a gépet rádugott UPS-el is.
+Másik PC-vel ahol WIN10 fut ott nincs ilyen hiba.
Ebből arra következtetek, hogy kikapcsolás/leállítás során minden OS máshogy kezeli az USB portokra dugott eszközöket.Kérdésem, hogy létezik valami megoldás erre debian rendszeren?
- például USB port tiltása/kikapcsolása közvetlenül a leállítási folyamat elején (hogy ne kommunikáljon az UPS-el a gép), vagy bármi.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Villanyszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobil flották
- PlayStation 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Háztartási gépek
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- NEC MultiSync V422 42" Monitor
- ÚJ Bontatlan Sony Bravia K-65XR90 - 4K HDR Google Mini LED TV - 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
- úgy, hogy kipróbáltam pendrivon több Linux disztribúciót live-ként futtatva és nem meglepő módon, több Linuxon nem tudtam kikapcsolni a kérdéses gépet, csak ha nem volt csatlakoztatva az UPS. (Linux Mint, Pop_OS, ArcoLinuxD)