-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
vviktorr16
tag
Sziasztok, adott egy gép amin egy debian 10 netinst rendszer fut és nas-ként üzemel.
Ami egy UPS-re van kötve USB kábellel (Eaton 5E 850i USB DIN) és olyan probléma van vele, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor nem kikapcsol, hanem újraindul. - ha lehúzom az USB kábelt akkor a "hiba" megszűnik.
Rengeteg hiba forrás lehetne (UPS topikba nem kaptam ötleteteket), de már szinte mindent kizártam, azaz: a driver, nut csomag megfelelően működik, három kábellel próbáltam, BIOS-ban az összes energiatakarékos, ébresztő funkciót kipróbáltam
Egyedül már csak az maradt, hogy ez az UPS gyenge minőségű alkatrészekből, tervezési hibákkal rendelkezik.De akkor hogy jutottam ide?
- úgy, hogy kipróbáltam pendrivon több Linux disztribúciót live-ként futtatva és nem meglepő módon, több Linuxon nem tudtam kikapcsolni a kérdéses gépet, csak ha nem volt csatlakoztatva az UPS. (Linux Mint, Pop_OS, ArcoLinuxD)
Viszont Manjaron is kipróbáltam a gép kikapcsolást, és meglepő módon itt probléma nélkül kikapcsolta a gépet rádugott UPS-el is.
+Másik PC-vel ahol WIN10 fut ott nincs ilyen hiba.
Ebből arra következtetek, hogy kikapcsolás/leállítás során minden OS máshogy kezeli az USB portokra dugott eszközöket.Kérdésem, hogy létezik valami megoldás erre debian rendszeren?
- például USB port tiltása/kikapcsolása közvetlenül a leállítási folyamat elején (hogy ne kommunikáljon az UPS-el a gép), vagy bármi.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 14" 400nit 100% sRGB 1 év garancia
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- 2025.10.02 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő