Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

Sziaszok.
    Kezdő Debianos vagyok és szeretnék egy számomra érdekes dolgot leírni.
    Telepítettem a Debian 9.5-öt kb 4x is :) egymás után ugyan azzal a telepítővel.
    Mind a 4x máshogy települt fel.
    A legfurcsább pl az volt, hogy synaptics- keresésben hol benne volt a keresett csomag hol nem.
    Gdebit akartam feltenni és nem volt elérhető.A következő telepítésnél pedig apalból benne volt az eszközök között.
    Több desktopot is teleítettem de mindegy volt mit jelőltem ki cinnamonnal indult el, a következő telepítésnél meg csak KDE stb..
    Minden telepítési lépést végig figyeltem mit és hogyan csinálok az összes telepítésnél mindent ugyan úgy és mégis szinte mind a négy telepítésnél a végeredménynél voltak külömbségek.

Mit csinálhattam másként.

Kezdő Debianos vagyok és szeretnék egy számomra érdekes dolgot leírni.

Első teszt kezdő Debianosoknál, hogy képesek-e megtalálni a nekik ill. gépüknek megfelelő iso-t!

Belinkelnéd, halál pontosan melyik iso-t töltötted le? Utána mit választottál a telepítés elején?

Tutira nem figyeltél mindig egyformán, mert ez gyakorlatilag lehetetlen:

Több desktopot is teleítettem de mindegy volt mit jelőltem ki cinnamonnal indult el, a következő telepítésnél meg csak KDE stb..

(mivel nem default a Cinnamon, ez csak akkor lehetséges, ha kifejezetten a Cinnamon verziót töltötted le, de abban meg nem lesz KDE)
    :N
    Ahogy Frawly szaki is említi, nem mindegy, melyik repo-t választod, de egyébként is kissé nehézkes a Debian telepítője. Ha valaki először telepít vele, kizárt, hogy arra a sok-sok lépésre vissza tudna emlékezni.....viszont Debiannal lehet minden egyes oldalról screenshotot lőni, szerintem csinálj végig egy ilyen telepítést.

Új hozzászólás Aktív témák