- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- MSI N720 lowprofil takaró fém
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen notebookot vegyek?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megnéznétek ezt a dmesg kimenetet? Ha jól nézem, az atomic modesetting nem akar működni és azért vannak megállások a boot során:
nomodesettel kellene indítani a gépet?
Több call trace is van ezzel kapcsolatban. A csomagkezelő szerint az xserver-xorg-video-modesetting csomag nincs telepítve és nem is lehet a függőségek miatt, de az xserver-xorg-core van helyette ami fent van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még egy probléma. Hogyan lehet kideríteni, hogy miért tart majd 2 percig a boot a Debian 9-re frissítés óta? A systemd-analyze szerint a boot idő 16+30s, vagyis 46s, blame-el nézve már nincs semmi ami 5-6 másodpercnél tovább tartana.
Azon a gépen a 45s boot idő teljesen rendben lenne, de sajnos a kiírt szám nem fedi a valóságot mert olyan, mintha hosszú másodpercekre megállna a betöltés. Ma reggel a 8-as Debiannal nem volt ilyen gond, pedig akkor még ruby, rake, apache, samba, meg minden fent volt.
Mondjuk anno a 7-es Debianról 8-as verzióra frissítés is baromi lassú végeredményt produkált, akkor újra is lett rakva a 8-as frissen és az megoldotta.
-
bambano
titán
válasz
herdsman12 #8160 üzenetére
nem teljesen értem, hogy mit csináltál rosszul, de amikor root jelszót kér a telepítő, akkor meg kell neki adni, és akkor úgy fog működni, mint egy rendes unix.
-
herdsman12
őstag
válasz
bambano #8157 üzenetére
Köszi, ez rendben volt, csak nem írtam.
(#8158) kovaax
Köszi, a sources.list miatt nem ment a frissítés.
Aztán szerencse, hogy én meg kipróbáltam. Volt pár necces kérdés (nekem), amit nem értettem pontosan, de sikeres lett a frissítés.
Lett egy csomó rendezetlen, visszamaradt csomag és beállítás a Synaptic szerint, ezért csináltam egy új telepítést (netinstall).
Nem kértem az árnyék jelszóból, de root és felhasználó, jelszó rendben beállítva.
Második indítás után kiderült, hogy nincs su, "Hitelesítési hiba" az üzenet, próbálom Synaptic felől, ott se fogadja el a root jelszavát. Hogy biztos legyen a dolog új telepítés, de a helyzet változatlan.
Visszateszem a 8.8-at és újból dist-upgrade ott működött a jelszó.Ezt most elbénáztam, vagy mi?
Megköszönök egy jó ötletet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- BestBuy ruhás topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Trollok komolyan
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest