Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Köszi a segítséget.
Amit még nem teljesen értek, hogy ha az APU elméletileg csak 1866-ig kezeli, akkor hogyhogy feljebb is tudom állítani? Akkor miért van odaírva hogy 1866?
Illetve elméletileg az alaplapom tudja az XMP-t, mégsem jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy a RAM-om ami van, abban nincsenek XMP "adatok" úgymond?
-
MasterMark
titán
Egyelőre ez lett:
A tRC-t automatikusan 54-re állította, de azt olvastam, hogy ez a tRP és a tRAS összege, vagy nagyobb kell legyen, ezért 45-re raktam. Memtest lefut, Win alatt probléma nincs.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #4914 üzenetére
Hát végülis megy 2400-on. Az időzítéseket még feljebb tolta. Most megy a mem test.
De mostmár érdekel a többi is.
-
MasterMark
titán
Na próbálgattam húzni kicsit.
A feszt 1.6-ra állítottam, a szorzót 21.33-ra állítottam.
Itt a MemTest-ben miért lesz kevesebb az érték. A különbség csak a BCLK-nál van. Az micsoda pontosan, és miért kevesebb a MemTest alatt?
Az időzítések mennyire fontosak? Most auto-n hagytam, ami így kijött az mennyire jó / nem jó?
szerk.: Egyébként a teszt végigment hiba nélkül.
-
MasterMark
titán
Üdv
Gondoltam lehetne húzni kicsit a RAM-jaimat, mert olvastam hogy általában simán mennek nagyobb frekvencián mint ami rá van írva.
A kérdés az, hogy ezt hogy kell csinálni új gépen.
Én le vagyok maradva a P4-es időkben, ahol még az FSB-t kellett húzni, és az arányt állítgatni.
Csináltam pár képet az UEFI-ben. Kicsit olvasgattam a topikban, de nálam nincs XMP, csak ez a memória szorzó. Akkor ezt kellene feljebb állítani?
Kép1 Kép2 Kép3Az APU ugye 1866-ost kezel gyárilag. Ettől még lehet feljebb húzni a RAM-okat? Kapásból 2133-ra állítani vajon jó ötlet?
És még egy utolsó, ettől elveszik a garancia a RAM-ra, vagy az alaplapra, vagy az APU-ra?
szerk.: Ja igen, a RAM-ok HyperX 4GB FURY DDR3 1866MHz CL10 HX318C10FW/4 2x4 GB Dual Channel-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest