- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
amd22
csendes tag
nem tuning modszer az lehet, deha várok 2 honapot és veszek 2x2gb-os 1066-ost és azt kezdem el huzni,akkor már elöbbre van az ember minthogy a 800 as ramjaimat huzza.
de lehet azokat is persze huzni ugyan ugy csak max ugy stabilan 900mhz-töl nemigen lehet eggyiketse feljebb, de ezmár böven elég. csak ha az 1066-ost huzza az ember akkor még jobb a dolog. valami ijesmire akartam kijukadni.
a másik meg az,hogy nem sok árkülömbség van a 800-as és az 1066-os között.
max 1-3ezer forint a külömbség fölegha a kingmaxokat nézzük.
megugye attol függ,hogy milyen kunfigot hajtok,mert azért egy quad proci föleg ha 12m-ás 2800mhz meg hasonlo akkor már az biztos igényli az 1066mhz-ramokat.hogy a ramis utol tudja érni. egy x2-nek akár amd akár intel ami csak középkategoria annak elég a 800-900mhz ram.
bocs az okoskodásért csak én igy gondolom a dolgokat.
egyébként énis nagyon szeretem a tuningot csak muszáj belátni, ami nem megy azt nem kell eröltetni.
üdv. -
JoolsNOS
veterán
A cl4 azt jelenti, hogy pl 4-4-4-16ban menjen vagy csak a cl legyen 4?
speedernet: igazából ha tuningot csinálsz azt általában a proci és a videókártyán éri meg mert az látszik legjobban teljesítményben. A ramot én egyenlőre mindig próbálom visszaosztani az eredeti közelébe. Én is még csak tanulgatom.
-
JoolsNOS
veterán
Hát lehet igazad van. Eredeti órajel emelés nélkül se tudtam kihozni nagyobb fsb-t. Bár a 260at se. (amit ugye akkor sikerült amikor csak a két pqi ram volt benn) mindegy. MOst nem küzdök vele. Esetleg annyit még tudsz segíteni, hogy amikor emelek órajelet, és ugye visszaosztom a ramot pl 834 Mhzre(csak írtam valamit a lényeg hogy 800 fölé)) akkor boot elején azt írja hogy ddr2 667. Ez ellen lehet valamit tenni? Mert gondolom így 667én megy a 800as ram. Ennek mennyi sebességbeli jelentősége van?
Esetleg még annyit. hogy állandóra akarom most a 230as fsb-t. Így 920ra jön ki a ram. Azt visszaosszam egyáltalán?
köszi -
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Szerinted akkor mi?
Mert a lapomnak bírnia kéne. A procit persze nem lehet máséhoz hasonlítani, hogy valakinél viszi a 300as fsb-t is. Csak 260at hiba nélkül vitte, 265 meg már el sem indul. Úgy gondolnám, hogy ha a proci a ludas, akkor pl 265ön indulna de hibázna. De persze még elég amatőr vagyok tuningba, de azért érdeklődök mindenfelé -
JoolsNOS
veterán
Tudtál köszi! A legnagyobb problémám az, hogy van 2 giga pqi ramom 5-5-5-16os időzítéssel, és 2 giga kingmax 5-5-5-18assal.(már lassan két éve jól együtt működnek) És ha jól emlékszem akkor a 260as fsb-t ís úgy tudtam elérni, hogy csak a 2 giga pqi volt benne. Ebből gondolom, hogy ott a leggyengébb láncszem. Csak mondom hátha az időzítések variálásával még tudok feljebb menni.
-
JoolsNOS
veterán
Az megvolt, illetve a trfc értéket emeltem egy fokozattal, így fsb 240-260ig elmegy, de fölé nem. Azért gondolom, hogy esetleg időzítésbe is bele kéne nyúlni, de nem értek hozzá. Feszt gondolom, csak ha magasan jár a Mhz akkor kell +. De azt ugyis visszaosztom 800-900 közé. Meg nem tom mit jelentenek ezek a cl4-5 stb.
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
-
Geil ultra 1066mhz-esek.
Bios-ban beállítottam az 5-5-5-15-ös időzitéseket és nem tudom hogy mennyi a ram alapfesze amit a lap ad neki, de én az overvoltage controllban még rádobtam + 0,1v-ot.
Azt mondják a legjobb elvileg 900 mhz 4-4-4-12. De én 400 fsb-n járatom a procit.
Igazából most csak azt nem vágom, hogy így ezzel a +,01v mennyi feszt kapnak a ramok? -
Roland06
aktív tag
Értem! De ha szerintem a 800MHz-es memóriám 750MHz-n megy és PL.:kb.800-ra (körülre)
akarom felhúzni, (közben meg tud 850-900-at PÉLDA) akkor nem hiszem hogy agyon hajtanám!??
Egyépként értem a válaszod!
Sok helyen olvasgattam már és értem egy kicsit, hogy hogyan menne csak az a problémám, hogy a BIOS-omhoz nem találtam még megfelelő leírást hogy mi micsoda és mindíg van valmi amit nem értek vagy éppen nincs olyan beállítás ....stb. Olyan segítség kellene amin pontosan be tudom állítani vagy olyan akinek ugyan ilyen alaplapja van!
Kösz! -
Dany007
veterán
Így érthetőbb volt, illetve rávezetőbb
Jobb lap? 2,5 éve még jó lap volt... : P olyan 35-40 körüli áron...
Ha új lapot veszek, akkor új procit is, meg vga-t meg ramokat, meg tápot, vinyót talán nem ;)
Nembaj, ha nem jön össze, vagy ha az egyik ram tényleg szivat, csak próbálgattam mit lehet kihozni belőle : )
Meglátom mennyit bír 2,3 volton. Ha nem, akkor egyenként bepróbálom u.a.-a feszen. Aztán max 2x1gb lesz : ) -
Dany007
veterán
Erre a déli hidas terhelésre nem is gondoltam =/
Sajna ezen az alaplapon szinte semmit nem lehet állítani... Ram cpu fesz, meg fsb, amivel szinkronban nő a ram freki is... Igen cl5-ben van!
Megpróbálom, kivárok a jelenlegivel meddig bírja.A furcsa számomra az volt, hogy a 2,1 voltos feszen kibírta az Everest terhelés tesztet 15 percig. 2 is. Tudom, ez nem sok, de utána TDU-ban 2 perc után lefagyott... A mostani 2,3-as veszélyesnek minősített beállítással bírta 45-50 percig is TDU-t utána már meguntam
-
lipi67
nagyúr
2,2 v alatt valamivel, pontosan nem emlékszem, de ott még lassúscsak volt. Akkor volt mellette 2x1Giga reaper is, s azok 2v alatt 1200-on voltak, csak..utána meg el is fogytak. Ezek, hogy 1:1-ben mit tudnak..nem tudom. Külföldi fórumokon 2,6V-okat látok..nálam 2,4v volt 1x egy picit, de ezzel a procival sose tudom meg..
megtaláltam az 1150-es (rev2-es ) reapereket, igaz nem szinkronba mentek, de nem is 3:5-ben
[link] -
-
toyone
őstag
Megpróbáltam utánanézni mit megy, (nálam ugyanis ilyen még nem tette tiszteletét) elég kevéske amit találtam. De 1200 CL5 2.1V-vel Maxolnak Superpire meg Everest bench-re és olyan 1130-1150 körül stabilra futtatnak.
lalus8706 1150mhz-et kihozhatsz az 1066mhz-osbol is vagy többet. 1150mhz elméletileg garantált órajel, az jóval meg kevésbé jóval is mehet többet... ez szerencse kérdése is.
-
dokee78
félisten
24/7-ben megy majdnem fél éve.Nem forró a RAM,csak enyhén langyos.(1180 5-5-5-15-ben)
Az OCZ Platinum bírja ezt a feszt,garantálják,hogy ezen a feszen hajtva sem veszít az élettartam garanciából.OCZ EVP (Extended Voltage Protection) is a feature that allows performance enthusiasts to use a VDIMM of 2.2V ± 5% without invalidating their OCZ Lifetime Warranty.
Ezért nem szerettem a GEIL-t,960MHz CL 4-4-4-12-nél már 2,3v kellett neki,de akkor már nem bírtam megfogni annyira tüzelt.
A Crucialod is bírja az 1000MHz-t 4-4-4-12-ben,5-5-5-15-ben meg 1200MHz.
Jobb a Crucial,mint az OCZ. -
Fücsök007
őstag
Tudom, hogy 2GB kevés, de már van 2*1GB team xtreem kitem, és keresek hozzá jó 2*1 GB tuningramot, ami bírja a magas feszt, és jól megy!
(Ez az a kit amit ZÉ_Mester is letesztelt a Logout-on!)
A 2*2 GB-s kitek közül a magasabb feszesek sem mennek nagyon 1250MHz fölött, de 1300MHz fölött szinte biztosan nem, de a segítséget ettől függetlenül köszönöm! -
yolan
őstag
Az kimaradt, hogy a 2x1-es micron és elpida chippes jószágok (1.x és 3.x) papíron 2.4v-ot bírnak, persze adhatsz nekik többet, de az hosszú távon igen hamar és jól megroncsolja a fémrácsot, szóval magát a szerkezetét a chippnek, utána pedig adhatsz nekik 3v-ot is, akkor se megy többet és egy idő után még kevesebbet sem, majd kuka.
Annó a 4.x-es psc-kre azt olvastam, hogy oylan 2.2 körül van a lényeges végük, onnantól már csak pár-pár mhz-kez lehet nyerni, alá nagyon nem tudom támasztani, mert 1000-en mentek huzamosabb időt, azt pedig 2.12v-on talán. -
KKK-007
tag
Nem tudom. Péntek reggelre a gép megállt. Most sikerült tegnap este újjáélesztenem a BIOS újraírásával. Azóta nem is tudom újra produkálni ezt az eredményt. 1000Mhz-en csak 5-5-5-15-el hajlandó elindulni, 4-4-4-12-vel nem. Alacsonyabb frekin továbbra is megy 4-4-4-10-en. 2.2V-on viszont sehogy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest