Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • woodworm

  veterán

  válasz Lipigab #737 üzenetére

  Első lépésként a már előbb említett partíciómentéseket egyesíteni kell. Én a Total Commandert használom ilyen célra. A lényeg, hogy azonos nevűek legyenek és sorszámot tartalmazzanak. Fontos a sorrend!

  u-boot-env.backup >> 01.backup
  radio.backup >> 02.backup
  factory.backup >> 03.backup

  Az első fájl kijelölése után, a tc menüben a fájl egyesítést kiválasztva a program végzi is a dolgát. A kapott fájlt át lehet nevezni mtd1.bin-re, hogy később is tudni lehessen miről van szó.
  Ha nem lenne bekapcsolva, az ssh-t engedélyezni kell a padavan adminfelületén. Párhuzamosan használtam winscp és ssh kapcsolatot, de meg lehet oldani máshogy is a másolást. Winscp-vel felmásoltam a router /tmp könyvtárába a létrejött mtd1.bin-t és a lede alatt mentett defaults.backup-ot.
  SSH-n belépve a következő parancsokat kell kiadni.
  cd /tmp
  mtd_write write mtd1.bin "Config"
  mtd_write write defaults.backup "Factory"
  Mivel nekem működő routernél nyomva tartott reset gombbal nem jött be a recovery menü az újraindulás után és az utolsó parancsnál esetlegesen megadott reboot opció sem járható út, mert a padavan a boot során rögtön módosítja a partíciókat. Ezért a két partíció felírása után áramtalanítottam a routert, majd recovery üzemmódban indítottam el. Reset lenyomva tartása mellett áramot adtam neki, a gépen fix ip-adtam meg (192.168.0.2) és a böngészőben megadtam a 192.168.0.1-es címet.
  Innentől mehet rá gyári/openwrt/lede is.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák