Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Zedz #1695 üzenetére

A label tag használatára három jobb módszer kínálkozik hozzá kapcsolódó űrlapelemnél (amit tulajdonképpen leír a label, aminek a címkéje/felirata):
    1. a label tag tartalmazza magát az elemet, amit leír:
    <label>My label <input type="text" ... /></label>
    vagy/és
    2. a label tag tartalmazza egy for-attribútum értékében az általa leírt elem id-ját:
    <label for="mytextfield">My label</label>
    <input type="text" id="mytextfield" ... />

3. a kettő kombinációja:
    <label for="mytextfield">My label <input type="text" id="mytextfield" ... /></label>

Tehát ha már külön van választva a két elem, ahogy a példádban látszik, akkor érdemes id-val jelölni, hogy minek is a címkéje.
    A felsorolt módszerek erősen javítják a felhasználói élményt, hiszen a fókusz így a labelre rákattintva is belekerül az általa "vezérelt" űrlapmezőbe.

A példádat javítva id-kkel (ja, mondjuk mivel ez a 785-ös edit lett, valszeg nem a Te példád, hanem vetted valami Stack Overflow-s válaszból, ami ilyen szempontból "rossz" volt :DDD):
    http://jsfiddle.net/WX58z/785/

Habár ez nem kötelező, rontja a felhasználói élményt, ha a labelre kattintva nem ugrik a fókusz a mezőre.

• adam_

senior tag

válasz Zedz #1695 üzenetére

Köszi, én sem értem már, hogy így hirtelen miért táblázatos rendezést alkalmaztam a form-ra, pedig már itt is, és máshol is sokszor láttam, mondták, hogy "szentségtörés" ez a módszer, és eléggé elavult.

Az őszintét megvallva, gyorsan össze kellett dobnom a form fület, ezért netről vettem az alapjait, valószínű egy jóval régebbi oldalt dobhatott ki arra a google, hogy "kontakt form", ahol és amikor még ez a módszer volt a best practice.. :B

PumpkinSeed: Bootstrapet, vagy media queryket alkalmazva csináltad a responzív design-t?

Új hozzászólás Aktív témák