Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Jim-Y #1467 üzenetére

De, teljesen logikus, csak értelmezni kell a szavakat. :DDD

"A vélemény szó utalhat arra, hogy amit írok azt saját kútfőből teszem, és nem másolom valahonnan"
    Nem, a vélemény nem csak sajátod lehet, hanem lehet másé is. A vélemény pont az, amit idéztél az előbb ("egy személynek a saját nézőpontjából kiinduló elgondolása a dolgokról"), úgyhogy ez most félremagyarázás, ha másolnád/idéznéd valahonnan, akkor az attól még, hogy nem a saját nézőpontod, ettől még lehetne akár más véleménye is, ebből következően a másolt szöveg az illetőnek a saját nézőpontjából kiinduló elgondolása, következésképp továbbra sem lehet objektív.
    Ha viszont száraz tényeken alapuló szöveget írsz (pl. leírod, hogy van gravitáció), vagy épp ilyeneket másolsz valahonnan (tök mindegy, milyen forrásból származik), az már nem vélemény - ergo nem is szubjektív, hanem objektív.

A "szubjektív vélemény" szavak összetétele tehát redundáns, és tulajdonképpen értelmetlen (mivel vélemény sosem lehet objektív).
    Én szívesen OFF-olok erről még pár hsz.-en át, bármilyen szőrszálhasogatás is, eldumálhatunk róla, de mások nem biztos, hogy díjazzák. :DDD

(#1468) martonx:
    Egyetértek, ezek a határok amúgy is legtöbbször szerintem elmosódnak, nincs olyan, hogy mondjuk a "web-developer" "nem ért" a design-hoz semmilyen szinten, vagy hogy a "backend-ninja" ne értene a kliensoldalhoz, "nem ért különösebben a browserhez, JavaScripthez, CSS-hez, HTML-hez", szerintem ez bullshit, elég nagy probléma, ha ilyen szinten csőlátású egy webfejlesztő, akár a frontenden, akár a backenden dolgozik.
    Azért nekem elég fura lenne, ha valaki PHP expert lenne, de fingja nem lenne, hogy működik a böngésző, hogy kell leírni egy működő kódot JavaScriptben, és ne tudná, hogy kell CSS-sel formázni, vagy HTML-ben pötyögni... :U

Új hozzászólás Aktív témák