- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen széket vegyek?
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokesz007
aktív tag
Szerintem a zalman F1 rohadt hangos, én csak akkor használom ha gamézok, utánna kikapcs...Szív mint a torkos borz, de hangos....Halkítva meg mormogó hangja van,
OFF
én nem is kaptam hozzá ellenállást, a nyomi és legfőképp tapló Computer Galaxy-s gyerekek meg a pofámba röhögtek mikor visszamentem,h az nem lehet h nem volt benne(uccsó darab volt)...És elkérték a számom h majd hívnak ha lesz, ez volt 4 hónapja, soha többé nem megyek oda, inkább pár ezressel drágábban veszem a cuccot, de tőlük semmit...Nem a szaros 20 ft os ellenállás fáj hanem ahogy viselkedtek,ááh inkább nem írok többet mert feb,,,m magam ...
Ja és a zalmi is fekete, lehet h kékben halkabb lenne
[Szerkesztve] -
Szak1
csendes tag
Utolsó kérdés, mielőtt rendelem a ventit:
Ez a Coolink venti 30 fok alatt minimumon pörög, és 45 fokon pörög maxon.
A kettő között ugye szabályozza magát.
Tehát: egy tápnak milyen melegnek kell lennie? A 45 fok nem sok?
A hőszenzort hova ragasszam? (pl. hűtőborda a tápban, vagy a kifújt levegőt érzékelje?)
Köszi! -
Szak1
csendes tag
Srácok, csínján a táp melegítésével...
Ugyanis tény, hogy a ''melegebb levegőt fúj'' mellett lehet, hogy ''tökéletesen működik'', de a tápban kondenzátorok vannak, melyek fegyverzete közt a szigetelő réteg szárad ki, ha nincs jól hűtve.
Ergo ha nincs rendesen hűtve, akkor egy ideig tök jól megy, aztán teljesítménye csökken, majd végül tönkremegy.
Egy srác aki szerelő azt írta PHn hogy 10 rossz tápból 8-ban a kondenzátorok száradnak ki.
Úgyhogy halkítás esetén a hűtés rontása nem biztos, hogy jó ötlet.... -
al_age
senior tag
válasz
God Vazzeg #30 üzenetére
hát ha hideget fúj, viszont hangosnak találod, akkor egy próbát mindenképpen megér
-
al_age
senior tag
válasz
God Vazzeg #28 üzenetére
Codegen
- ahoz képest meg vagyok vele elégedve, de azért le szeretném cserélni
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
válasz
God Vazzeg #25 üzenetére
kb 2,5 hónapja így megy és köszöni szépen jól van
melegebb levegőt tol , mint a régi ventije, de semmi fagyás, feszültségingadozás nincs, tehát bírja
persze játékok alatt feljebb tekerem, de akkor rajtam van a füles, tehát nem zavar a hangja -
al_age
senior tag
én a tápomba pont ilyen 17dB-es YS-Techet tettem és tökéletesen ''muzsikál''
12 volton van hangja, de rendesen tolja a levegőt, viszont 5 volton _néma_
plusz még a házamban is van 4 darab ilyen venti
a topiknyitónak én is csak ajánlani tudom ezt a típust, nagyon megéri 1200 Ft-ért! -
Szak1
csendes tag
Még egy apróság!
Varázspálcában árulnak egy ilyet:
Coolink CFE08T
80x80x25mm rendszerhűtő ventilátor, dupla golyóscsapágyas, hőszabályzóval, ventilátor sebesség: 1500-3000RPM, 21-31dBA zaj, 23-47cfm levegő 1 325 Ft
Emmeg milyen? Látott már vki ilyet?
Mert nem hinném, hogy túlságosan melegedne a gépem, tehát az a 21db az elég gyakori lenne, és akkor ugye halk a gépem. Másrészről a mostani (szerintem nagyon túlméretezett) venti 41cfm-et fúj, 33db-el. (brrrr....), tehát mindenképpen jó, ha tudja akár a 47 cfm-et is, ha gáz lenne..
Szerintem a 21db a szubjektív határa a ''hangtalanságnak''. Az még baromi halk.
Csak kicsit gyanúsan olcsó, vagy nem? Végülis Coolink jó márka.
Vagy inkább vegyek kézzel állíthatót, és hagyjam a fenébe az automata szabályzósat?
Tápba menne a venti, olyanba, ami alapból nem szabályozza a frodulatszámot, fixen 12V-os. -
hallja (legalábbis én meg tudom neked mondani, melyik a hangosabb, de gondolom te is meg tudnád ezt, ha odarakná valaki eléd a 2 ventit), mégpedig azért, mert a 20dB az 1:10es arány, a 11dB pedig valamivel nagyobb arány, mint 2:7-hez (egész pontosan 11dB az 1:3,5481338923357545843321870226449) tehát cca 2,8szor hangosabb az egyik venti a másiknál. (az akusztikában 0dB a hallásküszöb, de ebbe most ne menjünk bele, lévén az emberi fül hallásküszöbe frekvenciánként és egyénenként eltér, satöbbi satöbbi. szal legyen a 0dB egy jó átlag az ingerküszöbre.)
-
Csiszike
tag
Én is azt hittem, hogy a kék és a fekete egy és ugyanaz. Ősszel vettem 1-1 darabot a 3 őrző-védőnél. Először a feketét bontottam meg és próbáltam ki: az ütő is megállt bennem; a motorhangja mindennek nevezhető volt, csak éppen ''silent''-nek nem. A kék viszont sokkal meggyőzőbb volt, bár ennek sem árt, ha 12 V-nál kisebb feszültséget kap.
Lehet, hogy egyedi hiba volt, 250 km távolságból már nem vittem vissza a boltba cserélgetni... Azóta vettem még egy kéket, a feketétől valahogy óvakodok inkább. -
Viktor77
titán
Ide is leírom, hogy SilentBlade-t ne. Idézem magam:
''Kicsit utánéztem és számolgattam.
A Silentblade 25.20CFM-et tud, az YS-Tech 17dB-es ventije 40m3/h-t.
Ezt átváltva kijön, hogy a Silentblade 43m3/h-t tud.
Viszont az YS-Tech halkabb és olcsóbb szal nagyon megéri.''
Ez az YS-Tech venti TTS-nél 1200ft. -
Szak1
csendes tag
Hozzászólásokat köszi!
Valszeg Silentblade lesz, plusz némi kimetszés a táp oldalából (sok apró lyukon hangosan jön át a zug).
J aés akkor kék lesz, bár inkább babonából, nem akarom elhinni, hogy hangosabb.. -
dabadab
titán
Nahat, ezt en irtam
Nekem tapban is volt ZM-F1. A tap a homerseklet fuggvenyeben szabalyozta a venti feszultseget + bekotottem ele az ellenallast, es igy tenyleg halk volt (es terhelesnel se nagyon hangosodott, mert nem melegedett annyira a tap).
Amugy lehet a venti YS-Tech, Papst, Noiseblocker, akarmi, hangja mindenkeppen van, leszabalyozva is. -
Csiszike
tag
Glacialtech SilentBlade + Zalman F1-hez adott ellenállat
. De tényleg!
-
Csiszike
tag
Glacialtech SilentBlade + Zalman F1-hez adott ellenállat
. De tényleg!
Ja és csakis KÉK sb-t, mert a fekete hangosabb
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Van már ilyen totyik. Bővebben: link
-
igazat adok annak aki azt mondta, hogy hangos a zalman 8 centis még ellenállással is. DE! ellenállással előlapi panelre rákötve és leszabályozva 7V-ra már tökéletesen halk!
nekem is így pörög 2 a gépemben. hogy mekkora fordulatszámon megy azt nem tudnám megmondani, de olyan 900 és 1200 körül lehet valahol. -
-=Ghost=-
őstag
Noiseblocker S1 38 m3/h - 11 dBa 3250 Ft
jóis halkis
Bővebben: link -
Szak1
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a topicot azért nyitnám, mert se a halkítás, se a zalman topic nem foglalkozik a kérdéssel egy-egy hozzászóláson kívül.
Szóval az a helyzet, hogy szerintem lehet bármilyen 8 centis tápot elhallgattatni, hiszen csak a ventillátor keltette levegőáram ad hangot.
Én is ezt tenném: eltávolítottam a védőrácsot, így egy picit halkabb lett, most jönne valami halk venti.
Végig a Zalman ZM-F1-re gondoltam, ami 8 centis, ám valaki azt írta, hogy még a hozzáadott 50 Ohmos ellenállással is hangos, inkább vegyen az ember egy YS-Tech ventit.
Azokat, akiknek van a gépében (tápjában) Zalman ZM-F1, kérem, írják le szubjektív véleményüket a ventiről. (milyen hangos, mennyire hűt)
Mert a fő szempont a szinte néma gép, a hűtés másodlagos, persze a 400W-os Codegen tápom jó lenne ha nem olvadna el....
Ha esetleg más halk 8 centis ventillátort tud vki 2000 alatt az írja, esetleg tapasztalatokkal együtt.
Ugyanis ezen információk alapján össze lehet hozni egy szinte néma tápot 1000-2000 forintból.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged