Új hozzászólás Aktív témák
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
i are robot #8 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy írtál! Ma megkaptam az RMA számot és a címet, holnap csomagolom, hetfőn pedig posta, talán már nem lesz semmi gond. -
i are robot
senior tag
Szia!
Csak most láttam a problémádat. Én pont 1 hónappal ezelőtt intéztem a Crucailnál gyári gariztatást, mert az itthoni bolti gari már lejárt (1 év volt, nem Ősembernél vettem). Ha esetleg még lenne valami kérdésed, írjál PÜ-t, nekem 9 munkanap alatt a legnagyobb rendben megfordult a RAM (hétfőn adtam fel postán ajánlott levélként elsőbbségivel, következő hét pénteken jött vissza a csere), és ca. 1800 Ft-omba került, úgyhogy maxirispect a Crucialnak, amiért ilyen gyors és korrekt ügyintézése van. Szóval szerintem se tartson vissza senkit, hogy "csak" gyártói élettartam gari jár valamihez.
-
S*Tom*
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy Crucial Ballistix Tracer 2×2GB 800MHz CL4-es kittem és elakadtam a garanciális ügyintézésben, ha valaki tud segíteni ebben nagyon örülnék neki!
A ramot a rambazárban vettem és a garanciát nekem kellene intéznem, de sajnos nem igazán megy az angol csak a német. [Garancia] ezt átolvastam, a mintát kitöltöttem a leírás szerint (Név, cím, e-mail,tel, és a ram adatai) elküldtem, válaszoltak is rá pár napon belül, hogy próbáljam cserélgetni a modulokat, frissítsek BIOS-t és rendszert stb. biztos más a rossz nem a ram. Erre válaszoltam nekik, hogy a ram melegszik, egy 8cm ventivel kell hűtenem 1.8V 800MHz CL5-ben is tűzforró ha terhelem, ha nem megy a venti Win7 x64-ben kékhalál, memtest 4.1-ben meg 1000hiba. Próbáltam másik gépben is ott is ugyanaz a hiba, igaz alulfeszelve 1.9V alatt, ha megy rá a levegő hibamentes mindenhol. Erre válaszoltak rá másik support agent, hogy oké akkor adjam meg az adataim és a ram adataitAz adatlapon és az e-mailben is előzményekben benne csak görgetni kéne lefele!
Most a harmadik mailnál tartok (RE: RE: RMA) rohangálok fordíttatni mert a webfordító semmit nem ér, de lehet inkább kivágom a picsába és többet a rambazárban nem veszek garancia papír nélkül semmit. -
beluschi
tag
Én már küldtem vissza Crucial ramokat, "csak" Angliáig kellett elküldeni őket. Kb. 2.000 Ft volt a posta, de csak az odautat kellett fizetni, vissza már ők küldték. Emlékezetem szerint elég gyorsan megfordult /talán két hét, vagy annyi se/, kint feladták és 2 nap múlva már a gépben volt /légiposta + futár/. Meg voltam az ügyintézéssel elégedve.
-
toyone
őstag
Egyébként hogy érted ezt: nem azt lehet kiolvasni belőle, ami belekerült?
Mi a konkrét probléma? Nem biztos hogy feltétlen vissza kell küldeni. -
toyone
őstag
Az alábbi leírás a rambazar.com ról származik. Hogy hogyan tudod érvényesíteni a garit.
Egyszerűen leírva mit kell tenni.Hogyan kell érvényesíteni a gyártói élettartam garanciát?
(RMA = gyártótól kapott kód, amely a garanciális ügyintézés végéig a te egyedi ügyfél azonosítód lesz)1. Panaszt teszel a gyártónál
* Crucial töltsd ki az oldalon megadott mezőket
2. A gyártó egyik alkalmazottja válaszol
* hétvégente általában nem dolgoznak és egy pár napba is telhet, míg választ kapsz
* Kapsz egy RMA kódot, amely kb. 10-14 napig érvényes
* Megkapod a pontos címet, ahová küldened kell a csomagod
* Ebben a válaszlevélben fontos infókat találsz, olvasd át figyelmesen!3. Irány csomagolni! Mik a követelmények?
* A címzést lehetőleg vastag fekete filctollal, olvashatóan csináld
* Az RMA szám a csomag legalább két oldalára kerüljön fel
* 3cm puha bélés sosem árt, erre esetenként a gyártók is felhívják a figyelmed
* A kitben vásárolt ramnál mind a két modult kell visszaküldeni4. Jöhet a postázás! Milyen lehetőségek vannak?
* Elsőbbségi ajánlott levél (előny: olcsó - kb. 2k, relatív gyors, hátrány; nem nyomon követhető)
* Csomagküldő szolgálatok (DHL, EMS, GSL,...) (előny: nyomon követhető, gyors; hátrány: nagyon drága).5. Most már csak türelemmel kell lenned és várnod a csereramot
* Aktuális sorozatokat mindig gyorsabban cserélnek, mint elavult, régi modulokat
* Általában 2-3 hetet ígérnek, de bizonyos esetekben több vagy kevesebb türelem fog kelleniEz a kérdés befért volna a Nagy ramos topikba nem kellet volna újat nyitni neki.
-
Theon
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata a Crucial memóriák élettartamgarijával kapcsolatban? A Ballistix Tracer RED 2x2 DDR2 kitem egyik tagja meghalt (nem azt lehet kiolvasni belőle, ami belekerült), és azon gondolkodom, hogy visszaküldöm cseréltetni, de mivel kit, ezért mindkét modult postáznom kéne USA-ba, így gyak gép/RAM nélkül maradnék. Ha valaki már küldött nekik valamit, elmondaná, hogy mennyit szőröznek, kb. mennyi a körülfordulási idő és mibe kerülne ez nekem (posta oda, vissza is, egyéb költség?)?
Köszönettel,Theon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest