Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
e5200-9x400@1.120v-1h blend
Naa
1.104v-on a 10k-s tesztnél bukik meg mindíg valamelyik mag.Ha azt a tesztet kihagyom megy,semmi gond vele. -
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11901 üzenetére
Jaja.Jó kis netezős,filmezős nyári beállítás.
Én a corsair dominator ramokkal jól megvagyok.Jól is mennek,nem is melegszenek,ud3r lappal is jól megvannak.Igaz nagyon nem birom kihasználni az e5200 procival a ramok max tudását,mert max 416-420fsb-t tudok csinálni,de legalább minőségi ramok vannak. -
bzs73
őstag
Ezt nem hagyhatom szó nélkül.
E5200@10x400@1.168v-valid
Kölcsön vga-t ne nézzétek,holnap jön meg a 4770. -
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11883 üzenetére
Szép napot neked is lipi,meg a többieknek is.
Én meg alapórajeles tesztet csináltam.
Alapórajel@0.88v-1h blend
pll-1.45v, mch 1.05v... -
bzs73
őstag
"legizmosabb nyári beállításom"
Ez jóóó. -
bzs73
őstag
Na jóóól van.De tudjátok már milyen vagyok.
-
bzs73
őstag
válasz
darál0w #11840 üzenetére
Hát az e5xxx sorozat nem egy tuning bajnok.Ált 360fsb a végük,mert alap 200 ügye,de ez 416fsb-t tud lazán.Van vele 47xx akármennyi valid,1.47v-on.Nagyon megy.Külömbség az e5300-hoz meg csak annyi hogy ez 12.5 szórzó,annak meg 13,és nincs vt,de nekem nem is kell virtual izé.4ghz-t 1.216v-on viszi,10x400-on.Alapon 0.88v-n stabil.Brutál ez az e5200.
Na jól van nem e8xxx kategória,de nekem már azokból elegem lett.Tavaly volt 12-13db e8xxx procim,és hát többségük brutális volt,de nem éri meg.Ezek meg ólcsók,lehet hajtani őket.Láttam mostanába elég sok e5xxx procit,messze ez a legjobb,amit láttam.Ez a lényeg hogy örülök neki. -
bzs73
őstag
Na én is eladtam az e5300-t,és jött egy brutál e5200.
24/7-re,netezni,filmezni,stb.
E5200-9x333@0.976v-1h blend -
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #11826 üzenetére
Megy pü.
-
bzs73
őstag
Üdv.
Fiúk.Debrecenből van valaki aki megbízható ismert tag? -
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11790 üzenetére
Most már késő lipi.
Kapsz élettartamot,és fizetheted egy életen át.Majd máskor előbb gondolkodsz,hogy milyen ramot vegyél.
Én meg csak felraktam most megint az F12-t.Ramokat turbo-ra raktam oszt jól van.Nézegetem tovább a rambeállításokat,hátha csak azért lasabb kicsit a ramkezelés,mert valamit máshogy kell belőni a biosba.Proci megy ugyanúgy.
Próbálgatni kell,mert 1-2 tesztből nem írom le ezt a biost. -
bzs73
őstag
Üdv szj.
Én nem is azért írtam hogy ez törvényszerű,és hogy ezt aki tuingol érdekli,mármint a fogyasztás,csupán szakmai kérdés,mert sokan azért alulfeszelnek hogy esetleg spóroljanak,és vid-től függetlenül hogy alacsony vagy magas,azt tudni kell szerintem hogy spórolni vid alatt lehet.Szerintem,és olvasmányaim szerint is ez jött le,és csak véleményeztem a dolgot.Melegedés meg hűtéstől függ úgy is,ami a tuning alapszabálya.(#11721) krammerka: Jó reggelt neked is.Sokáig húztuk az északa.
-
bzs73
őstag
Na hát megnéztem az enyém mennyit droppol llc nélkül,ugyanúgy 1.056v biosba.
idle
load
idle--1.05625 - 1.040 = 0.016
load-1.05625 - 1.024 = 0.032
Mondom én hogy ez az ud3r keveset droppol nagyon.Volt már jó pár ilyen lapom,de ez a legjobb eddig dropp szempontjából.De hát most nézem az előbbi linkedet nálad nagyon nem stimmel valami yolan.Itt 1.056v-ról magyarázol et6 meg 1.0625v-ot mutat.Az még több dropp.Annyit képtelenség.
Vagy nem jó valami,vagy lebuktál mert nem jól szerkeztettél a paint-ba. -
bzs73
őstag
Na azért.llc nélkül használod,mert ilyen kis feszen mondom ilyen brutális droppot nem tapasztaltam még.Jó proci.Jól megy.
llc nélkül már okés,csak ált ud3r-nél mindenki használja az llc-t,de jól van ez így.Nem gond a dropp végül is,és ált llc nélkül jobban megy a tuning.
-
bzs73
őstag
Amugy amit mondtam lipi hogy ez a legjobb ud3r lapom eddig a sok közül,itt is megnézheted.Amit az előbb linkeltem eredményemet,és amit yolan linkelt.Az ő lapja mennyit droppol,és az enyém.Az övé jóval kisebb fesznél 0.06-t,az enyém magasabb fesznél 0.25-t.Ált nekem is 0.05-0.06 körül droppoltak llc-vel,ez a mostani meg llc-nélkül droppol annyit.
Bár nem tudom yolan-nál llc be van-e kapcs,mert ilyen kis fesznél sokallom azt a droppot azért,Fentebb reális a nagy dropp az ud3r-nél,de ilyen kis fesznél elég sok ez.Jó északát lipi.
-
bzs73
őstag
Na de vedd vissza azt a vtt-t.Minek neki 1.20v?Nézted 1.1v-on?
Nekem 10x350fsb-nél is 1.1v-on van.Így is használom.Vagy nézted?Nem bírja?Mert emberek többsége meg se próbálja.Úgy van vele alapból 200,és 300-hoz egyből felteszi a vtt-t.
Refek meg hát 1.1vtt-nél cpu 0.69, mch ref meg 0.65. Neeem 0.85.Az a ref már....
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11705 üzenetére
Fura dogokon.
Most nehogy félre érts lipi,nem azért kérdem én mert most spórolni szeretnék,mert aki tuningolni akar meg szeret az ne spóroljon,én meg szeretek,ugyanúgy mint te,csak hát hogy még is pontosítsunk,mert vannak páran akik azt hiszik hogy az alacsony vides procival áramot is spórolnak,mikor vid felett vannak.A melegedés meg épp azért van mert többet eszik.Persze első 1 percbe ugrál jobban de utána szép lassan beáll az folyamatosra.Utána már nincs olyan nagy ugrálás.
-
bzs73
őstag
Amugy a táblázatból kiemelnék 2 példát.
e8400 vid 1.150--4127@1.136v
e8500 vid 1.275--4200@1.248v
Hát feszbe van külömbség rendesen,és ha az everestbe megnézzük a cpu értékeket még is az 1.248v-os jóval alacsonyabb,pedig ugye elvileg többet kap,nem is kicsivel. -
bzs73
őstag
Üdv.
Na most van egy témám amin elvagyok pár ismerőssel,és várnám a véleményeteket.
Igazából a vid-el kapcsolatos.
Tegyük fel van 2db e8400 proci.Az eggyiknek 1.275 a vid, a másiknak 1.150v.Na most ugye elég sűrűn látunk már magas vid-es procikat amik nagyon jól mennek,és mondjuk most is ez a helyzet.Tegyük fel hogy mindkettő 1.200v-on viszi a 4ghz-t.Akkor most csak az eggyik van alulfeszelve nem?Mert elvileg az alacsony vides már alapfesz felett van bőven.Most fogyasztásról akarok beszélni.Ügye vid felett rohamosan nől a proci fogyasztás,és akkor az alacsony vides procik vid felett csak többet fogyasztanak már.
Jó tudom hogy tuning-nál ki nem sz@rja le a fogyasztást,de hát megy az alulfeszeléss rendesen,én is csinálom régóta,ismertek,csak most épp a fogyasztásokat nézegetjük vid-hez képest.Akkor igazából ahogy én gondolom,és ha jól gondolom a magas vid-es proci ami jól megy,ténylegesen alulfeszelhető,ahol is a fogyasztás is kevesebb,míg az alacsony vid-es proci vid felett már nem nevezhető alulfeszelésnek fogyasztás szempontjából,mert vid felett van ahol rohamosan nől a fogyasztás,hozzáértők szerint.
Na.Na. -
bzs73
őstag
válasz
Csaszykj #11633 üzenetére
Hát én 2.1-el nyomtam és brutálisan ment.
például ez is abba ment.Szerintem meggyőző egy p35 laptól. -
bzs73
őstag
Köszi kollegák.
Á feszt nem nyomok neki egyelőre,mert csak gyári hűtő van.Sajna nem tellik most jó hűtőre.Majd csak javul a helyzet,és akkor megbolondulok megint. -
bzs73
őstag
Na egy gyári hűtős teszt.
E5300@10x350-1h blend -
bzs73
őstag
válasz
krammerka #11513 üzenetére
Majd szóljál hogy mi van,vagy ha már biztos.Nem ismerem a srácot,csak láttam az apróba hogy hirdet.Ha akarod elmegyek és megnézem.Lebeszéled vele hogy van egy ismerősöd szolnokon és mikor tudja megnézni.Ha ettől nyugodtabb leszel,akkor oké.Én sajna ráérek mostanába mert nincs munka.
Hoppá dupláztam.
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #11513 üzenetére
Majd szóljál hogy mi van,vagy ha már biztos.Nem ismerem a srácot,csak láttam az apróba hogy hirdet.Ha akarod elmegyek és megnézem.Lebeszéled vele hogy van egy ismerősöd szolnokon és mikor tudja megnézni.Ha ettől nyugodtabb leszel,akkor oké.Én sajna ráérek mostanába mert nincs munka.
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #11510 üzenetére
Ja.Akkor most veszel.Netán azt ami az apróba van egy ud3r,és szolnoki a srác.Beszámít p35 lapot.Mert ha az akkor én is szolnoki vagyok ,és megbirom nézni,birok segíteni.
Köv nekem is corei3 lessz.Az bőven elég.De nagyon ráérne még,csak lassan ólcsóbb lessz mint a 775.
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #11505 üzenetére
Te már régóta szeretnél azt tudom.Egyszer az enyémet is meg akartad venni valamelyiket,mert nekem ez a 6.ud3r lapom,és volt 1 ud3p is.Még msn-n is beszéltünk,ákoskával hármasba.
11507) Bagira01: Teljesen igazad van amugy.Én is tudom hogy így van,csak hát na...Ha meguntam és tesztelni szeretnék valami újat ,úgy is az apróba vagyok egyből.
Tavaly volt vagy 12-14 lapom,és annál több procim,meg ramom.Buktam is ált rendesen rajtuk,néha nyertem is.1-2 alkalommal.Mi értelme volt?Semmi.Csak jókat teszteltem.Na de sajnos most ezt nem birom megtenni.Egyelőre.
-
bzs73
őstag
mondom én hogy 775-be nem érdemes fektetni.
11503) Bagira01:Üdv bagira.Na jól montad csak az enyém lett az ud3r.A srác akitől a p35ds3 lapot megvettem 13k-ba,annak vittem az ud3r lapot,de 3 nap után feladta.Nem bírt a lappal,e7500 procival.Nem ment neki közelse úgy mint a p35-be,sok volt neki a bios lehetőség.Így 3 nap után visszakönyörögte a p35 lapját és 2 részletbe ide adta az ud3r-t.Így 20k-ba,2 részletbe enyém lett az ud3r.Érdekes nekem az e5300 ugyanúgy megy mint a p35ds3-ba.
-
bzs73
őstag
válasz
darál0w #11497 üzenetére
Hát ha nem 1:1-be nyomom akkor is jobb a nagyobb fsb.Mindenképp.A ram is gyorsabb,meg a proci is.Amugy meg nagyon filózok érdemes-e még tényleg beleölni 1 fillért is 775-be,mert lassan corei3 olcsóbban kijön.Egy ólcsó alap biostar lap 1156,corei530,és 2x1gb kingmax ddr3 és kész az új rendszer.Most ha belegondolok hogy már ma is brutálisan leértékelődött pl a wolfik ára,mi lessz ha fél éven belül már megjelennek a használt corei3-k,amik újonnan 26k-ba kerülnek.Lessz használtan 20k körül,a wolfi mennyit fog érni?Már most is a legjobb wolfik se mennek el 30k-ba se.Ott van sz.j 2 procija is,meg volt itt nem 1-2.Még filózok mi legyen.
-
bzs73
őstag
válasz
kulerr #11494 üzenetére
Hát ha 22 k körül kapok akkor igen kell.
11495) krammerka:Hát azért az is megy mind 4ghz körül lazán,és azok legalább mennek 450-500fsb-t is.Nekem az a lényeg mert elég jó corsair ramok vannak,de így alacsony fsb-vel nem sokat ér.4ghz-nél nem kell nekem több,csak fsb legalább 450 körül menjen.
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #11489 üzenetére
Szerintem e7xxx lessz,csak az fsb miatt.Játékra nem kell a gép mert ott az xbox360,így csak net+filmezés,zene,erre kell a gép,na meg persze tesztelgetni.Szóval elég lenne ez az e5300 mert megy 4ghz-t is 1.312-1.328v-on,csak ez a 380fsb zavar.Tovább nem akar menni.Nem enged az fsb-n 90%-nál többet.
Az érdekes az egészbe hogy vtt-t meg nem is kell neki emelni.Végig bírja alapon 1.1v-on.
-
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #11468 üzenetére
Na ez már jó nagyon.
-
-
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #11460 üzenetére
Grat.Szépen megy az i3. -
bzs73
őstag
válasz
kimi02 #10735 üzenetére
Köszi,és én is jobban érzem már magam,így hogy itthon vagyok,és beszélek a régebbi ismerősökkel itt a ph-n.Most már leszek,csak az idén nem kéne megőrülni megint pc ügybe,mert tavaly igen belehúztam.Mondjuk élveztem a sok cserét meg tesztet,csak nem kifizetődő dolog hosszú távon.
-
bzs73
őstag
e5300@9x333@1.024v prime
Gyári hűtővel.Ez van most. -
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #10678 üzenetére
Jó északát.
-
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #10675 üzenetére
Üdv.Hát oda voltam sokat.Nem nagyon voltam otthon.Gondolkodtam sokat corei-n de oda jutottam hogy nem kell.Netezni meg filmezni elég gyengébb gép is,játékra meg van xbox360.Most összedobtam csak egy gépet itthon,p35,e5300,stb.Nem költök én már annyit gépre mint tavaly.Tavaly egyfolytába cserélgettem,meg nagyon sokat költöttem gépre,de meguntam.Semmi nem volt elég,meg nem is lenne,de hát nem igérgetek,mert majd meglátom mi lessz.Aztán lehet rámjön megint a hülyeség,de most már leszek rendszeresen a ph-n megint.Na olvasgatok tovább,hogy mik is történtek távollétemben.
-
bzs73
őstag
Jó estét mindenkinek.
-
bzs73
őstag
Üdv.Most nincs is gépem mert sok más dolgom lett,és majd januárba veszek valamit.Nemtudom még mi lessz.corei-be valószínű várok még a corei9-re,addig meg januárba majd veszek valamit.Olvasgattam vissza,azért mikor bejött 1-2 nappra a fagy beindult a tuning láttam.Megjött a kedv egyből.Helyes.
Ne hadjátok munkanélkül akoskát.Majd januártól remélem többet leszek.Hiányzik azért a ph,de nem sok időm lett így hirtelen,valamikor pénzt is kell keresni.
-
bzs73
őstag
Na üdv nektek.
Boldog karácsonyt mindenkinek.
Kicsit ritkán vagyok de majd januártól belehúzok.Most kicsit olvasgatok vissza mi történt a topikba. -
bzs73
őstag
Na kezded már te is lipi.
Én most adtam el az egész konfigot.Még én is gondolkodok mi legyen.Vegyek ólcsó lapot,ólcsó procit,laptop-t,vagy corei5-7,Nem tudom.Most tudnék corei7-t ólcsón ismerőstől,de még átgondolom mi legyen.Azt meg hogy eladtam most mindenem nem bánom.Unalmas volt már.Pedig rendesen változtattam rendszeresen,de még se izgat már a dolog.Lehet kicsit pihentetem a dolgot,addig kérek egy laptopot kölcsönbe,mert a ph hiányozna már. -
bzs73
őstag
Na már nem sok minden van meg a cuccaimból.Csak sajna a 2 leghúzósabb van még meg.hirdetés.Na de van még idő,és majd csak összejön az új rendszer.
-
bzs73
őstag
Lehet.De inkább valószínű.Nem baj csak már rákattantam.Csak már azon legyek.Azzal elbíbelődök egy darabig,míg rájövök mindenre.Az a baj hogy s775-ön már nem érdekes.Teszteltem már annyit,meg már nem sok újat látok,az meg ismeretlen teljesen.Fingom nincs az egészhez,de épp ez vonz.
-
bzs73
őstag
Na az apróba van mindenem.
Vagy laptop lessz januárig,vagy corei7 még a héten.Meglátjuk. -
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #8479 üzenetére
Az lenne a legjobb ha akoskához kerülne egy kis tesztre,a biostar lapba.Szerintem Erdei88 kolléga is jól járna,meg akos is tesztelne egy jót.A posta meg kb 500ft,tehát 1k lenne oda-vissza.Szerintem ha lenne 1-2 friss eredmény vele és megfelelő körítést kapna,el lehetne azt adni jó áron,a biostar lapba meg biztos nagyod hasítana.Én nem 1-2 embernek segítettem már,úgy hogy hirdette a procit amit jónak láttam,és elkerült hozzám tesztre.Előtte semmi érdeklődés nem volt rá,és miután kiteszteltem finoman,meg adtam neki egy jó kis körítést a hirdetésbe egyből elkelt norm árba.Most már ezt nem tudom megtenni mert nem egy csúcs tuning lapba vagyok.Jól megy ez is de ebbe azért több fesz kell mindenhol,mint p35ds4-be,vagy ud3 lapba,és mint tudjuk sokaknak a fesz számít.
Na ez csak egy ötlet volt.Vitázni meg hát tényleg kár.Nem hiszem hogy subaru nem vette volna meg,ha elmegy a procija.Az már más kérdés hogy ezt tudtuk hogy egy e8600-t nem könnyű eladni ami brutálisan megy jég vagy nitro alatt,de hát nem sokan jegeljük a procit,és inkább léggel tolja a többség.Az meg megint biztos hogy Erdei88 is elesett 1-2 vevőtől,legalább is én 1 vevőt biztos tudok aki megvette volna korrekt áron,de azt kapta vissza hogy le van foglalva,és utána meg már nem adott volna annyit érte,ha már el lett küldve egyszer,ami érthető.Hát sajna ez van.Sajnálom,pedig megnéztem volna subaru-nál mit ment volna az a proci jég alatt,de gondolom nem vagyok ezzel egyedül.
-
bzs73
őstag
Én 2 dologra tippelek.Vagy az elem gyengült le,és cserélni kell,mert elfelejti a biost,vagy pedig rossz a földelés alapnak.Alátétet tettél a laplefogató csavarok alá?Az a piros valami.Próbáldmeg először az alátétes dolgot.Próbáld ki alátétekkel,meg anélkül.Utána elemet próbáld ki.
-
bzs73
őstag
Na jó reggelt.Jól elhúztunk aludni.
Csak 1,csak 1 maradt talpon. lipi azért még meglesett egy tuningot,aztán lehet belealudt ő is. -
bzs73
őstag
Értelek.
Amugy a jó kis lap ha valakit érdekelne.tom_tol:hát dfi nem egyszerű az biztos,de jó lapok azok is nagyon.Amugy kérdeztem akos-t az árról mennyi lessz ha napokba úgy alakulna.Nem is néztem az apróba,majd megnézem.Kár hogy kiment a fejemből.Pár napja nem volt lapom,és úgy is voltam lap nélkül,és csak a boltokat nézegettem,így megvettem ezt a lapot újonnan.Mondjuk jó kis lap.Sok újítást csinált benne az asus.
-
-
bzs73
őstag
Hát tom_tol biostar lapja.Csak gondolom akoska segít neki eladni,és ott van nála.Ott van az apróba is.
Hameg már ott van,mért bírná ki hogy ne teszteljen az a jó ember.Hát teszt függő ő is,csak most beleunt kicsit.
No meg népszerűsíteni kell a biostar-t,mert félnek tőle az emberek.Amugy a többség főleg attól fél,hogy ügye itthon nem nagyon forgalmazzák,meg nem könnyű gariztatni se,meg stb.Gondolom én.Nem annyira a biostól,mert nemhiszem hogy kezdő tuningos biostar lappal kezd,aki meg benne van a tuningba annak meg csak egy kis kihívás,semmi több. -
bzs73
őstag
pll-t én nem nagyon állítottam soha.Van aki azt mondja segít,én nem azt tapasztaltam,bár lehet ezt is lapja válogatja.Ált a nagyobb eredményeket gigába nyomtam,ott nem segített nekem soha.Eleinte próbáltam néha 1.57-t adtam neki,de nem semmivel nem ment jobban.
akoska: miben tesztelsz?Táncsak nem biostar lapba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest