Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rétisün
veterán
válasz
wassermann #48 üzenetére
majdnem... nálam emelt feszültséggel, tuningolva is műxik a c'n'q.
-
wassermann
addikt
OFF Bennem is felmerül - Minek ez a topik? Kb. olyan értelmetlen, mintha valaki megkérdezné: Hány lába van a procidnak (Válasz=939) Bocs!
(Semmi ördöngősség: ha az A64 az alap-feszültségét kapja, akkor a C&Q a legtöbb alaplapban bekapcsolható és működik. Az FSB-t úgy állíthatod, ahogy akarod, legfeljebb a visszafogott fesz. miatt nem indul el, ha túl magasra állítod.De ettől még megy, nekem pl 272-őn egyidejű C&Q használattal. Így csak azt kell eldönteni, feláldozza-e az ember a C&Q érdekében a feszültség emelésnek köszönhető további húzhatóságot...) OFF
[Szerkesztve] -
rétisün
veterán
én ezt a max szorzó beállitást nem igy tapasztaltam, de mivel nem egyforma alaplapunk van, lehet egész egyszerüen azért viselkedenk máshogy. egyébként mivel a lapom nem igazán komálja 250 feletti fsb-t, marad a 10x szorzó, amivel megy a c'n'q, szorzóállitással nem vesződöm tovább
-
dokar
addikt
a c'n'q pedig nem lett állitva a biosban.
ez most mit jelent? bekapcsolva v. kikapcsolva volt?
amugy a c'n'q csak windows alatt van, tehát sztem nem kavarhat be a post alatt.
Ez nem kavarás. A BIOSban a CnQ bekapcsolás előfeltétele az operációs rendszer alatti működésnek. Ha automatán van (CnQ Enabled), akkor lesz@rja a kézzel beállított szorzó értéket, de a max szorzót nem lépheti túl! Sajnos a legtöbb lap nem engedélyezi a max. szorzó átállítását. Ameddig az oprendszer nem jön be, addig nincs program, ami szabályozná CnQ-t és ezért a proci maxon megy, tehát a max. szorzó lép életbe. -
dokar
addikt
Én itt az 'indulás' alatt nem az oprendszer indulását értem, hanem konkrétan a szgépnek az indulását, a közvetlen postot. A BIOSban a CnQ Enabled magasabb prioritási szinten van, mint a Multiplier manuális beállítása, tehát fölötte van. Nálam a CnQ Disabled esetén fogja posztoláskor a beállított szorzót jóváhagyni. Sztem minden alaplapnál így kéne működnie, mert ez a logikus. Csak akkor lehet, ez alól kivétel, ha te a Maximum Multiplier-t is tudsz állítani és azt veszed visszább, miközben a Multiplier-t is az általad beállított Max. Multiplier értékre teszed. Bár lehet, hogy vannak olyan lapok, ahol a Max. Multiplier-t és a Multiplier-t egyszerre állítod. Vagy nem jól gondolom?
-
rétisün
veterán
ezt nem tudom, szerintem attól függ, egyáltalán lehet-e változtatni az adott proci szorzóját.
''Ha engedélyezem a BIOS-ban a CnQ-t és 9x-re rakom a szorzót, akkor is 10x-en (max-on) indul a gép'' ha 9x-re van visszavéve, akkor 9x-en indul. esetleg a profiloknál nem állitottad be, hogy max 9x-es legyen, azért lesz mégis 10x, annak ellenée, hogy a biosban 9x-t állitottál. -
dokar
addikt
Megnéztem mit tud ez a kis program és nagyon ügyes!
Ha engedélyezem a BIOS-ban a CnQ-t és 9x-re rakom a szorzót, akkor is 10x-en (max-on) indul a gép. Ha kikapcsolom a CnQ-t BIOSban akkor értelemszerűen oprendszer alatt sem fog menni. Ez a kis aranyos RM Clock Utility nevű program nem a CnQ funkciót tudja, hanem ahhoz teljesen hasonló dolgot. Talán jobbat is, mert CnQ-ban 5x volt a minimum, de ezzel 4x is lehet. Amúgy tényleg nagyon jó ez a progi, mert jól testreszabható teljesítmény profilokat lehet benne készíteni. De mivel a CnQ teljes kikapcsolása (BIOS, energiaellátási sémák) mellett is tud működésben hasonlót produkálni, akkor a CnQ képtelen procik esetén is működik ez a funkció? -
rétisün
veterán
[link]
ez arra jó, hogy ha a gyárinál kisebb szorzóval tuningolsz (pl mert igy jobban ki tudod hajtani a ramjaidat) akkor is müködik a c'n'q. kipróbáltam, nálam működött, csak mivel a lapom nem igazán birja a 250 feletti fsb-t, nem erőltettem a dolgot, inkább menjen 10x250-en a proci, 500-as ramokkal igy is mehet szinkronban -
Spiderka
csendes tag
Köszöntem az ötletet már át is húztam ebből a totyikból.
-
Spiderka
csendes tag
Tud vki. vmi okosságot erre:GA-K8NSC-939 +3200 Athlon64 512kb.
Nyillván felfelé gondoltam -
rétisün
veterán
eddig nem esett szó az RMclock nevű progiról. ezzel megvalósitható tuning+c'n'q abban az esetben is, ha el van állitva szorzó, mivel alapesetben ilyenkor nem müködik a c'n'q.....
-
Spiderka
csendes tag
Tud vki. vmi okosságot erre:GA-K8NSC-939 +3200+ 512kb.
Nyillván felfelé gondoltam. -
t-shirt
veterán
A bios-ban amikor engedélyezem a cnq-t, az alatta lévő menüpont aktív lesz (a nevét hirtelen nem tudom) ezt a menüpontot át kell állítani auto-ról arra az értékre amit szorzónak is beállítottunk. kb enniy
Ha a feszt hagyod auto állásban és csak %-osan növeled (ha kell) akkor a feszt is tudja csökkenteni amikor vissza veszi a procit. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Régi Asus A7V8X lapban kifejezetten ez volt a neve Cool'N'Quit., szal ezért kérdeztem, de akkor ok...
-
-
kovsol
titán
az én asus lapomban ezt smart q fan néven rakták be
te ez csak a venti sebeségét állítja
amugy az hogy megy a c&q tuning mellett is már vagy 1,5 éve megtudtam volna mondani mivel azóta van meg az a64 es gépem
amig nem változtatjuk meg az alap szorzót addig szépen szuperál még fesz emelés mellett is -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez a c n q megegyezik azzal, amit a jobbfajta Asus lapok (s462 -höz) biosból tudnak? ott ugyanezzel a névvel volt, és 10/15 valamint 15/15 között lehetett állÍtani aszthiszem, és akkor magától csökkentette a prociventi sebességét, mondjuk a szorzó v. fsb csökkentésre már nem emlékszem...
-
t-shirt
veterán
Az nf4-es DFI-kben még a szorzót is elállíthatod, csak a bios-ban kell megfelelő beállításokat eszközölni.
Nekem gyárilag 11-es szorzóm van, de 10X280-at használok a szürke hétköznapokon és minden gond nélkül megy a cnq, a 2,8-at 1,4-re veszi vissza.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
Az újbóli nyitás tiszteletére szeretnék néhány dolgot megjegyezni:
Fontos!
1. A topik nem a C'n'Q problémák megoldására jött létre, akinek ezzel kapcsolatban nehézségei vannak, az itt ''Cool and quiet(c&q) problémák'' [link] tegye fel kérdéseit.
2. A topik a C'n'Q funkció és a tuning együttes meglétével foglalkozik.
3. Az érintett processzorok a 32 ill. a 64 bites AMD-k s754 tokozástól felfelé.
4. Ezen topik nem segítség kérés, hanem inkább segítség nyújtás alapon jött létre, ezért kérném a fölösleges ''UP''-ok nélkülözését. Köszönöm. -
Loretto
veterán
Újra nyitva, remélem hasznos lesz.
-
dokar
addikt
Én a DDR400-as ramomat is tudnám max szorzón 500-asként hajtani cnq mellett. Ha kiakarod hajtani az 500-as ramjaidat, akkor csak 50MHz-el kell túlhúzni az FSB-t. Én jelen esetben 60-65 MHz-el tudom túlhúzni. Bezzeg a régi 2800+os Sempiben 125Mhz-et is ráadhattam pluszba az FSB-re max szorzón.
-
stanci
aktív tag
Szerintem se kéne törölni.
Állandóan leoltják az embert, hogy minek nyit új topicot mindennek inkább kérdezze meg jelen példa esetén az A64 topikban. Ha ott megkérdezed akkor meg letolnak, hogy már 1226 hsz.-el ezelőtt már kitárgyalták a dolgot. Keress vissza!
Így tényleg könnyebb megtalálni. -
deicide
veterán
automatikus szorzó mellett eddig is ment a cool&quiet és a tuning, az a baj, ha a szorzót csökkented és az fsb növeled, hogy kihasználd az 500as ramjaidat, akkor kezdődnek a problémák.
-
CocooN-z
őstag
Ide is Up, ez nekem új
-
dokar
addikt
Van ez a Cool 'n' Quiet funkció AMD processzoroknál, amely fogyasztás csökkentésre jó. Igen hasznos, ha az embernek a számítógépe szinte egész nap folyamatosan üzemel. Ennek volt egy elődje: PowerNow!. Ez a szorzót és az FSB-t csökkentette le terheletlen állapotban. A C'n'Q ellenben az FSB-t nem bántja! Ha szeretnénk élvezni ezen funkció előnyeit, úgy hogy nem mondunk le a tuningról, a következőket kell tennünk: Állítsunk be mindent ami szükséges a C'n'Q-hoz, majd a CPU által támogatott legmagasabb szorzón állítsunk FSB értéket. Amin változtathatunk és befolyásolja a processzor sebességét: RAM sebessége, időzítések, CPU fesz, RAM fesz, HT sebesség, HT sávszél. Fontos: a szorzón ne változtassunk, legyen automatikus! Egyes alaplapoknál az alábbi trükkel lehet C'n'Q mellett CPU feszt változtatni: C'n'Q kikapcsol, CPU fesz beállít, C'n'Q bekapcsol.
Nem akartam az összes AMD-s topikba ezt leírni, ezért nyitottam. Igazából ezt egy kis helpnek szántam az érintetteknek.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- Napelem
- Mozilla Firefox
- The First Berserker: Khazan
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest