Új hozzászólás Aktív témák
-
glutamin
őstag
Most egyelőre beállítottam az alapfeszes 10*266-ot 800-as 2.5-ös szorzós memóriaórajel mellett. Nekem elég fontos lenne a stabilitás is mert van, hogy hibernálva otthonhagyom a gépet és tv műsorokat vesz fel. (ilyenkor nem lenne jó ha indulás, leálláskor vagy a felvétel közben túlmelegedés miatt lefagyna
) Mondjuk így 2,66GHz-en kb 20%-os terhelésen megy a proci Mpeg2-es felvétel közben (nem nagyon erőlködik)
Annyira elégedett vagyok a TV kárrtya + PC kombóval ezen a téren most, hogy a merevlemezes asztali DVD felvevő vásárlását teljesen elvetettem, noha nagyon nézegettem még őket mostanáig is.
-
doddencs
senior tag
Szia!
Vista alatt NHC-vel próbálkoztam, nem igazán jött be, így felkerült a gépemre az RMClock. De a felületét kicsit nehézkesnek találtam, a beállításáról lehet vhol találni leírást, mert google nem segített, és s nincs kedvem kísérletezgetni?
Vagy nincs kedved megosztani velem ezt a jól beállítást?
thx
doddencs -
Ste
addikt
igen, 1.175V-on üzemel. direkt alulfeszeltem, hogy ne melegedjen (ha már bírja)
ettől függetlenül Rmclock erre 1.325V-ot ír ki, na ez volt nekem a nagyon furcsa.
amikor viszont visszaveszem Rmclock segítségével a feszültséget és a sebességet is (az előző példában leírt 0,55V, 5x szorzó, 1000mhz-re) akkor sem a Cpu-z sem az Everest nem érzékeli a változást, azaz ugyanúgy 1.175V-ot írnak ki. (órajelben stimmel az 1000mhz)
a 2.25 ugyanúgy nem ismerte fel a procit, de azzal 0.8V mellett vitte az 1000mhz-t. sajnos ott nem ellenőriztem le másik progikkal, hogy tényleg annyit adott-e neki (viszont orthos hibákat dobott és lefagyott a gép 0.8V alatti fesz értékekkel). a proci ott is 1.175V mellett üzemelt (tehát már ott sem a gyári Vid érvényesült)
-
pentium4
senior tag
a c1E nemjó
ahoz kikő menni a bioszba napközbe kell a teljesitmény, és a fel le ugrálás megőritett 1 hétig utána döntöttem el hogy azt kilövöm!
akkor semmi más lehetőség nincs rá??
maradhatok az alvó állapotnál vista alatt vagy akkor is zabálja a maga jó sok kis watt-át?
mondjuk az alvót se szeretem, mert ugy bealszik hogy csk resettel lehet feléleszteni és elvész minden!
egyéb ötlet/tanács?P4
-
J.J. András
őstag
DOKAR !
köszi, ha már rákérdeztél, és van energiád, szívesen veszem a MIÉRTekre is a válaszodat
szóval AUTOra teszem a Vcore-t, akkor nem fog szaladgálni azt hiszem 375MHz-es FSBvel..., de ez legyen a legnagyobb baj, úgysem játszok mostanában már....
a M.I.T (ilyen Tuning menü a BIOSban Gigabyte alaplapoknál), ott van egy CIA2-es opció, azt is tegyem ENABLEDre :??őőőőőőőőő, és így faszán visszaveszi majd a Vcore-t, és kb. mennyi áramot lehet így spórolni :? (Watt-ban is jó
)
másik, ha visszaveszi a Vcore-t,de írtad az FSBt nem veszi vissza, hogyan lesz stabil a gép :?? vagy 2D alatt mivel alig kelé számolni a porcinak, annyi hibázás még nem vezet esetleg összeomláshoz :?köszi
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Nah..A munkahelyi 3200+ Athlon-nal símán megy a progi. Szorzót csökkent, ha épp nincs használatban a proci. Símán működik. Windows update-tel megnéztem terhelve, és visszatolja a 10x-es szorzót 5x helyett. Az FSB-t viszont nem tudja/akarja csökkenteni.
Viszont az otthoni P4-et nem szereti a saját 13x-os fix szorzójával...Valószínűleg csak a ODCM-el lehet csökkenteni a fogyasztását.
-
barnam_
nagyúr
Nekem van pár ötletem, hogy tudnád VID-nél nagyobb fesz esetén csökkenteni a fogyasztást:
Nem ismerem a P5K bios-t, de Giga P35-ben lehet profilokat létrehozni. Nálam 3 profil van:
- 9x296 - 1.25V
- 9x320 - 1.325V (alapfesz)
- 9x333 - 1.4VEzeket a profilokat bármikor lehet váltogatni a bios-ból. Mivel azt írtad 99%-ban üresjáratban megy a gép, csinálhatsz egy alacsony fogyasztású profilt, illetve egy olyat, ami cpu igényes alkalmazásoknál jön jól. Ha a P5K tud 1V körül adni a procinak, még jobb.
A másik megoldás pedig egy windows-os tuning program lenne, amivel valós időben (tehát ujraindítás nélkül) lehet szorzót és feszültséget állítani. Gigabyte hoz van az Easy Tune nevü program, ami ezt tudja, de csak Gigabyte alaplappal működik. Úgy emlékszem Asus alaplaphoz is van ilyesmi, nem?
-
dokar
addikt
Tovább teszteltem a dolgot az E4500-al:
A eset: 10x300MHz @1.29V (alapfesz, azaz BIOS-ban cpu fesz: Auto)
Idle állapot: 6x300MHz=1800MHz @1.15V
Ekkor a teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül: 83.1WFull load állapot: 10x300MHz=3000Mhz @1.29V
Ekkor a teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül: 135.1WB eset: 11x300MHz @1.41V
Idle állapot: 6x300MHz=1800MHz @1.41V
Ekkor a teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül: 90.4WFull load állapot: 11x300MHz=3300Mhz @1.41V
Ekkor a teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül: 162.1W
De ekkor be kell kapcsolnom 2 extra ventit és a másik kettőt is fel kell tekernem, így a fogyasztás: 171.4WKár, hogy 11x300-nál az idle fesz nem megy le 1.15V.
Továbbá egy minimális 4x-es szorzó is jó lenne 1V vagy alatti fesszel. -
Solicidium
aktív tag
Üdv. Ezt már többször meg akartam kérdezni, hogy milyen proccal sikerült 4*-es szorzón stabilizálni a rendszert. Én is rm clockot használok az amd c&q szoftvere helyett már jóideje, de sem a winchester-magos 3000+ -mel sem a jelenlegi oteron165-tel nem sikerült semmiyen feszültségértéken fagyás nélkül beállítani a 4*-es szorzót, csak az 5*-et a default 1,100V-tal. Már az is megfordult a fejemben (de szerintem hülyeség), hogy a 4*-es szorzót csak az alapból 10*-es szorzójú procik viszik (pl. A64 3200+ v opteron170). előre is kösz a választ.
-
tzimash
őstag
a torrent még sosem okozott ilyesmit, pedig mindig megy
de megvan a bűnös! valami nk.exe nevű progi, nemtom mi lehet ez, de adok neki
eddig nem is figyeltem, hogy a feladatkezelőben, a folyamatok menü alatt a prociterheltség is látszikmindig csak a memhasználatot figyeltem ott, a terheltséget meg a teljesitmény fül alatt...
köszi a segitséget! -
tzimash
őstag
nem tudtam rájönni mi lehet, csak a szokásos dolgokat láttam, egyedül az szúrt szemet, hogy a firefox.exe 40 megát eszik a memóriából. ezt soknak találtam, és most hogy igy gondolkozok , a leterheltség nagyjából egybeesik a ff legutóbbi frissitésével.... lehet az csinálja a galibát? mondjuk ha nem netezek akkor is terhelve vannak a magok, akkor ez is kilőve...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Én 75%-ra szoktam állítani a terheléslimitet, szerintem úgy jobban tartja magát a fokozatokhoz (bár ilyen alaposan nem néztem meg működés közben), de ha extrém terhelést kap akkor valszeg azonnal maxra ugrik.
Szerk.: Meg 200-ról 500ms-ra a felfele lépést, 100-ra meg a lefelét, ne tekerjen a rendszer ha nem muszáj.
-
mr_ricsi
veterán
Szerintem ezt még az AMD-nél is kutyulják, mert az egész megkülönbözetetés marketing alapú.
A CnQ úgy keletkezhetett, hogy belepakolták a PowerNow! egy részét, és kiegészítették új funkciókkal. (pl. a venti szabályozás.)
Így aztán igencsak hasonlítanak egymásra. (Még akár egyet is értenék veled, hogy a PN! a CnQ elődje, de hát az AMD azt írja, hogy nem szabad így tekinteni.) -
mr_ricsi
veterán
Igazad van, a PowerNow! képes az FSB-t is változtatni. Viszont ez a funkció az XP-M-be és a későbbi mobil procikba már nem került bele, csak a mobil K6-osok tudták.
Abban viszont tévedsz, hogy a C'n'Q a PowerNow! elődje lenne: az utóbbi a mobil procik fogyasztáscsökkentő technológiája, a C'n'Q pedig az asztali prociké.
A legújabb 64bites mobilprocik is a PowerNow!-t támogatják. -
rétisün
veterán
én ezt a max szorzó beállitást nem igy tapasztaltam, de mivel nem egyforma alaplapunk van, lehet egész egyszerüen azért viselkedenk máshogy. egyébként mivel a lapom nem igazán komálja 250 feletti fsb-t, marad a 10x szorzó, amivel megy a c'n'q, szorzóállitással nem vesződöm tovább
-
rétisün
veterán
ezt nem tudom, szerintem attól függ, egyáltalán lehet-e változtatni az adott proci szorzóját.
''Ha engedélyezem a BIOS-ban a CnQ-t és 9x-re rakom a szorzót, akkor is 10x-en (max-on) indul a gép'' ha 9x-re van visszavéve, akkor 9x-en indul. esetleg a profiloknál nem állitottad be, hogy max 9x-es legyen, azért lesz mégis 10x, annak ellenée, hogy a biosban 9x-t állitottál. -
rétisün
veterán
[link]
ez arra jó, hogy ha a gyárinál kisebb szorzóval tuningolsz (pl mert igy jobban ki tudod hajtani a ramjaidat) akkor is müködik a c'n'q. kipróbáltam, nálam működött, csak mivel a lapom nem igazán birja a 250 feletti fsb-t, nem erőltettem a dolgot, inkább menjen 10x250-en a proci, 500-as ramokkal igy is mehet szinkronban -
stanci
aktív tag
Szerintem se kéne törölni.
Állandóan leoltják az embert, hogy minek nyit új topicot mindennek inkább kérdezze meg jelen példa esetén az A64 topikban. Ha ott megkérdezed akkor meg letolnak, hogy már 1226 hsz.-el ezelőtt már kitárgyalták a dolgot. Keress vissza!
Így tényleg könnyebb megtalálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest