Új hozzászólás Aktív témák
-
paramparya
őstag
válasz
Trihorn #7290 üzenetére
Basszus, ez tényleg nem vicc?
Rákeresve azt találtam a racedepartmenten, hogy sauberrel is elő lehet hozni a bugot néhány pályán, ha az elejét magasabbra állítod, mint a végét.Meg is néztem most a suzukai setupomat, és front 11, rear 1, akkor ezek szerint ez az "elvárt, normális" működés
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #7283 üzenetére
Közben utánanéztem, és úgy tűnik nem lehet.
Sebaj, gondoltam ha időmérőn a másodikra másfél mp-t simán ráverek, akkor egy 40%-os versenyen behozom. Behoznám, ha nem egy nfs-klónt csináltak volna ebből, hogy ha 2 mp alatt megyek körbe a pályán, akkor is pont ugyanolyan gyorsak versenyen, mint én. -
paramparya
őstag
Azt mitől csinálja ez a drága, hogy bementem kerékcserére (box utca segítség on), és amikor kiengedtek, max-on pörög a motor, majd kb 20 méterenként 1 kph-t gyorsulok?
A boxutca végén már majdnem 35-tel mentem, nagyon lobogott a hajam, de így is elment melletem mindenki közben a célegyenesbenBefelé menet is kipróbáltam, hogy hátha nem nyomok semmit akkor nem fog neki fájni, de akkor folyamatosan lassult. Ha rányomtam, akkor se gyorsult, csak instant 18k fordulat.
Hátha ennél jobban össze lesz rakva a 2011 -
paramparya
őstag
válasz
MC HOBO #7156 üzenetére
benzinszimuláció sincs
már máskor is megfigyeltem, hogy a tőlem nagyon lemaradtak elkezdenek leggyorsabb köröket futni, pedig elevel legalább 1 mp-vel verem az időmérős körüket.
nem szabad túl késői kerékcserével nagyon hagyni lemaradni őket, mert akkor feljönnek, és mire te cserélsz kereket, előtted vannak fél perccel, pedig ha velük együtt mész, akkor gyorsabb vagy. kicsit zavaró, mármint nagyon, pláne mire végre kicsit ráéreztem arra a kedves szingapúri pályára -
paramparya
őstag
válasz
Motion_Blur #7147 üzenetére
Ja, gumiszimuláció nincs, szóval semmi lassulás nem volt részemről
Csak az ellenfelek táltosodnak meg varázsutésre, amint látótávolságon kívül vannakMásodjára kipróbáltam egy 14 körös futamot, de már rögtön a 4. körben kijöttem, erre Hamilton akkor is előbb jött nálam, már a harmadikban, de így visszajöttem elé. Nem szabad hagyni, hogy a távolban bekapcsolják a varázstapadásgombot
-
paramparya
őstag
Tudom, hogy multiban lenne érdemes inkább játszani, de akkor is el kell ezt most panaszkodnom
Nagyon idegesítő, hogy elverek mindenkit időmérőn 1,5-el szingapúrban, versenyen kicsit lerajtolnak az első kanyarig, de aztán hamiltonnal elhúzunk 10 mp-re a többiektől, hamilton bejön a 8. kör környékén a 18-ből, és a 14-re időzítettem, annál csak jobb köröket megyek általában utána, de mire én kereket cserélek, már de la rosa is előttem van, mert ha valahogy a távolban megtáltosodnak, onnantól pedig a maradék 4 körben már nem lehet őket megfogni.
Az egyetlen esély, hogy cseréjek én is 6 kör után keményre, és akkor megmarad valósághűbbnek az egész? Ez így elég játéktermi, hogy a nagyon lemaradt ai űridőket fut, kovalainen fastest lap, stb.Most még csak tanulgatom a pályákat, ez a szingapúr nagyon szopó, de gondoltam akkor túlesek a versenyen, erre a 17. körben kiléptem, mert annyira felhúzott.Még ha lehagynak, mert lassú vagyok, akkor az tök oké, de ez így nem normális.
Online meg 10 mp-ket vernétek rám a szingapúri 1:34-el, így is versenyen sikerült a legjobb időmet futni 1:43-al, igaz force india
-
paramparya
őstag
Olyan hogy lehet, hogy 1 mp-vel a második előtt nyerem az időmérőt, aztán a szokásos elrontott rajttal visszaesek kb 12. helyre, onnan elkezdem őket visszaelőzni, már vagyok első is, alonsót is lehagyva (kb csak 4-et előztem, a többi elment kerékcserére), aztán 15. körben kerékcsere után 15 helyre jövök vissza Kovalainen mellé?
Volt egy elrontott kör, amikor 8 mp elment, de általában közel olyan időket hoztam, mint az időmérőn, szóval ez itt nem túl reális.
Volt szó AI modokról, van azok közül olyan, ami ezt orvosolja? (És azt, amikor verseny közben hol Kovalainen, hol De La Rosa fut egy-egy leggyorsabb kört)
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #6366 üzenetére
Többiek? Tényleg lehet ilyen 2-esben már padlógázzal esőben kanyarban így menni segítségek nélkül, vagy csak videón tűnik veszélyesebbnek, igazából lassan megy?
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #6366 üzenetére
Közben újrakezdtem, de csak 10 körösként, és 2 tizeddel meglett az utolsó előtti
Küzdöttem a 18. helyért is, de akkor utolértem Kobayashi-t, de még az előzési képességem nem tökéletes
Azért jöhet minden esőtipp, még ha csak annyi is a titok, hogy türelem és gyakorlás. -
paramparya
őstag
válasz
Rolly Dy07 #4783 üzenetére
Te hogy a p*csába' mész így esőben?
Most tartok silverstone-nál, 3 nap alatt begyakoroltam, hogy egész jó köröket tudjak menni, megvan a pole (pro szintre levettem), indítom a versenyt, eső. [sadtrombone.wav]
Kb ötször indítottam újra a versenyt, gondoltam azért valahogy hátha összejön az utolsó előtti hely, de nem akarja (persze az idegrendszerem is egyre jobban távolít tőle
)
Nem volt semmi segítség bekapcsolva? Én ha nyomok egy kövérebb gázt, már pördülök is ki, pedig nagyon próbálom úgy, mintha tojáshéjon lépkednék, nem is csinálom rosszul szerintem, de így simán lehagynak. Pedig valenciát esőben sikerült második helyen hozni.
Force India, balról a második quick setup, és olyan eső, hogy nem extém esőgumin megy mindenki.
Mi a titok? -
paramparya
őstag
Én a real pitcam-et tettem fel, de abban a mappában is van még három almappa.
A neveikben a FOV a field of view, tehát hány százalékban láss a sisakodból kibámulva, én azt hiszem a 60-ast tettem fel.
Azokat kell a cars mappa tartalmára rámásolni, azt előtte ott lemásoltam cars.bak néven, kitudja mi lesz
Az actionmap-et pedig szintén biztonsági mentettem, és azt is lehet felülírni, abból csak egy van a rar gyökerében.Ha minden jól megy, akkor így már jó is vagy, de ha úgy érzed, hogy túl sokat fordul (pl a 90 fok kicsit túlzás
), akkor a játékból kilépve az actionmap mappában keresd meg a te kormányodnak megfelelő nevű xml-t, és abban ezt a részt keresd ki:
<Action actionName = "Look Left" >
<Axis axisName = "win_con_di_axisX" deviceName = "F430 Force Feedback" baseCalibration = "biDirectionalLower" deadZone = "0.0" saturation = "9.0"/>
</Action>
<Action actionName = "Look Right" >
<Axis axisName = "win_con_di_axisX" deviceName = "F430 Force Feedback" baseCalibration = "biDirectionalUpper" deadZone = "0.0" saturation = "9.0"/>
</Action>és mindkét saturation-t emeld meg érzéssel (nekem 4-ről lett 9-re emelve). Tehát minél nagyobb a saturation, annál kevesebbet fordul.
Ezután viszont ne menj bele a controller setupba, mert ráment egyet, és aztán emelheted még tovább, én így jártam. -
paramparya
őstag
válasz
polonic #6324 üzenetére
Verpelét volt régen, aztán pár éve már szülők Egerben, én Pesten. Te?
@(#6325) Steady74
Én cockpit cammel nem láttam be úgy jól a kanyarokat, legalábbis nem ennyire. T-cam jobb ilyen téren, de az nem szimpatikus.@(#6323) ΩМΞGΔЯΞD
Itt van egy, ez tűnik az újabb verziónak (a videó elég béne, mert mintha billentyűzettel irányítaná, ezért eléggé rángat)
Én ezt használom.Elsőre full jobbra vagy balra tekert kormánynál 90 fokban oldalra nézett az nem volt túl praktikus
Ha neked is előjön ilyen gond vele, vagy bármi a telepítéssel, akkor szívesen segítek. -
paramparya
őstag
válasz
polonic #6319 üzenetére
Pedig a pilóta is valami hasonlót lát, a kanyarba érve jó eséllyel odanéz, nem bámulja tovább a hátsó tengellyel merőlegest
De nem is azért ül ott, hogy irigyeljük, milyen kényelmes lehet.
Biztos anno a több éven át suliba buszozás "enyhén" kanyargós úton (including eger-rally útvonala) megedzett -
paramparya
őstag
-
paramparya
őstag
Nekem az volt az egyik gondom, hogy a hátranézést állítólag a 10-es gombra állította, de gyakorlatilag a 11-esre.
A játék könyvtárában van egy actionmap könyvtár, abban egy, a kormányodnak megfelelő nevű .xml fájl, abba érdemes belenézni. Ha láttál már hasonló adatstruktúrát, akkor boldogulni fogsz vele -
paramparya
őstag
válasz
Steady74 #6310 üzenetére
Megcsináltam a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=CBC6MWQoUuYVisszanézve már eléggé úgy tűnik, hogy egyszerűen későn kezdek el fékezni, pedig menet közben úgy érzem, mintha pont a 100-as táblánál kezdeném. Lehet, hogy a fékezést akkor is kezdem, de a visszaváltást már inkább 80-nál.
-
paramparya
őstag
válasz
ftomi74 #6309 üzenetére
Ránéztem, de nem mertem nekiállni ezzel, mert úgy tűnt, mint egy msi radeon kártyákhoz való cucc, nekem pedig palit nvidiám van
Szerk: közben megtaláltam lent, hogy N400 series, az már biztos stimmel
Persze gondolom nem véletlenül ajánlod, ezért holnap ki is próbálom.
A kormányszög megnyugtat, hogy nem gond, féltem is kicsit, amikor ezt választottam a 900 fokot forduló logitech helyett, de minden más emellett szólt.@(#6310) Steady74:
A játék SSD-ről fut, de a mikrolagok miatt a replay fájl mappáját symlinkeltem a másik hdd-re, amitől szerencsére megszűnt a mikrolag, de így mindkét vinyó használatban van.
Van viszont egy esata-s rackem a filmeknek, azt is rárakom a gépre holnap, és akkor már nagyon jó lesz, pláne ha lejjebb veszem a felbontást is 1680x1050-ről, és nem 2G lesz másfél perc -
paramparya
őstag
válasz
ftomi74 #6294 üzenetére
Megfogadtam a tanácsod, de inkább már valenciának estem neki, mert ott tartottam a karrierben.
Hát voltak feszült pillanataim, néha abba kellett hagyni és pihenni kicsit
Viszont kezdem úgy érezni, hogy a váltásra lassan ráérzek, és az időim is javultam, némi time trial-os gyakorlás után force indiával legend szinten hatodik helyet tudtam megcsípni, de vannak még hibák bőven. 1:43 alja lett.Pl. a hídra vezető kanyar előtti éles kanyart (8-as) nem tudom elég szűken venni, és nem tudom pontosan, mi lehet a gond. Egyrészt Thrustmaster F430-asom van, nem tudom, hogy itt számít-e, hogy csak 270 fokot fordul.
Másrészt az ingame videók, amit találtam a neten, azok mclarenek és red bullok voltak, de láttam, de itt pl virgin-nel veszi valaki ugyanúgy:
http://www.youtube.com/watch?v=-Pm14GRioNc#t=0m30s.Csinálok is majd egy videót róla, hátha látszik, mi a gond, de a fraps-szal azt tapasztaltam, hogy 30fps-re állítva a felvételt eléggé elkezd tőle szaggatni, pedig azt jelzi, hogy 60fps megvan. Van valami trükk?
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #6304 üzenetére
úgy tűnik az oda, de ez most megy: http://zonein.tv/462610
-
paramparya
őstag
időmérő stream: http://zonein.tv/462557
-
paramparya
őstag
válasz
Steady74 #6274 üzenetére
Meg is van a videó, végül Kanadában vettem fel:
http://www.youtube.com/watch?v=KaPCdkSN914
Még több sebből vérzik, vannak bőven elrontott féktávok, így ideális ívről lecsúszások bőven
Várom a véleményeket, előre is köszi -
paramparya
őstag
-
paramparya
őstag
válasz
Trihorn #6271 üzenetére
nem is az a mod kell inkább, hanem ez:
http://www.youtube.com/watch?v=VVEF94o5Dv4(#6280) polonic:
sorry, már elszoktam tőle, hogy a linkek nem konvertálódnak automatikusan -
paramparya
őstag
válasz
paramparya #6272 üzenetére
Közben úgy döntöttem, hogy manuális váltó lesz az első, pláne mert azzal még gyorsulni is lehet
Így ismerkedtem meg valenciával (canada talán könnyebb lett volna), fél óra vezetés után tizedik hely a szabadedzésen force indiával legend szinten, kikapcsolt gumi- és benzinszimulációval.Ha holnap úgy alakul, akkor próbálok videót is készíteni, amit lehetne véleményezni.
Mivel tudok? -
paramparya
őstag
válasz
Trihorn #6271 üzenetére
megkeresem, köszi!
Közben a maradék segítségek eltűntetésével kapcsolatban:
Egyelőre még benzin- és gumiszimuláció hiánya, automata váltás, ideális ív, törés kikapcsolva, amit ide sorolhatók.
Hogy, milyen sorrendben (esetleg együtt, ha függetlenek) érdemes kikapcsolgatni ezeket, hogy megmaradjon a kihívás, de ne legyen túl sok egyszerre?
Ismétlem, hogy 1 hónapja van kormányom, előtte sosem volt, így tök új vagyok az egészben -
paramparya
őstag
válasz
Rototti #6267 üzenetére
Thx mindenkinek, akkor megnyugszok
Mármint majd nem, amikor szenvedek ezekkel, de nem kell félnem, hogy begyakorlom a pályákat, és második szezonban renault-val (fiatal) schumi-t játszok.Más:
A racedepartmenten láttam egy cockpit-modot, ahol versenyző-szemszögből látod a dolgokat, viszont benne vannak a tükrök a látómezőben és kanyarnál fordul az autóval a kamera.
Ránézésre jónak tűnik, de nem kezdeném el moddolni a játékot, ha nem érdemes.
Használja azt valaki közületek, mennyire jó? -
paramparya
őstag
Kezdek kicsit aggódni, mennyire lesz ez izgalmas hosszútávon
Kb egy hónapja vettem kormányt, előtte sosem volt, hetente egyszer-kétszer játszottam eddig vele, még csak a montreali pályánál járok, de így is fel kellett tennem az ai-t legendre, különben az időmérőn is 3mp-t vertem rájuk
Minden segítség kikapcsolva, kivéve az ideális ívet, de még nincs sérülés, gumi- és benzinszimuláció.
Így is, míg ezen gondolkoztamkicsúsztam, és 20 kör alatt visszahoztam hatodikra utolsóból.
Érdemes lenne feltenni valami ai modot, vannak azok közt jók? -
paramparya
őstag
válasz
paramparya #6244 üzenetére
Közben megcsináltam a replay-hacket:
SSD-n van az oprendszer, és oda telepítettem az f1-et is.
Most kisymlinkeltem a normál vinyóra, azóta nem laggol.
Következő körben megpróbálom majd visszatenni 1680x1050-ben, aztán meglátjuk, mit tud.
A hőmérséklet még érdekes kérdés, de azt majd a meglelelő topicban megvitatom. -
paramparya
őstag
válasz
polonic #6243 üzenetére
Nekem is ugyanez a problémám van.
Adott egy Palit 460 gtx, amivel tök szépen fut, aztán jönnek benne az akadások.
már lejjebb vettem 1680x1050-ről 1300x600 környékére, futtattam egy benchmarkot, ott kijött, hogy átlag 58, min 52 fps.
Aztán jönnek a microlagok, különösen monacoban szopok, ahol ráadásul a pálya is nehéz, ezért még egy értelmes kört nem tudtam menni.
Driver épp az aktuális legfrissebb, de amilyen előtte volt, azzal is azt csinálta.
GPU-Z-vel néztem a hőmérsékletet, sosem megy 73 sok fölé, de legtöbbször 72-nél áll meg.
Az is gyanús, hogy hátha ott akad meg valami miatt, mert valami ott visszaveszi kicsit.visszakeresve a microlag kifejezésre azt látom, hogy szab.tam-nak is volt ilyen baja, ő tett fel 32bites xp-t is, és azzal jobb lett, aztán mintha már win7-en is jobb lenne neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest