Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz 4$T0|\| #12 üzenetére

A véletlen úgy hozta, hogy barátnőmnek egy Clevo M450-e van, míg nekem egy Asus W3-as, így azt hiszem, jogosan alkothatok véleményt.

Lássuk a Clevot:
    Csomagolás: Igénytelen (''Enjoy with me'' és ''Notebook Computer'' feliratú) csomagolás, mindenféle márka ill. típusjelzés feltüntetése nélkül. Ezeket csupán egy kis matrica mutatja a dobozon, de tekintve, hogy valószínüleg barebone-ként érkeznek az országban, nincs rajta RAM, CPU, HDD méret feltüntetve. Mindegy, részltekérdés.
    Tartozékok: driver CD, angol nyelvű felhasználói kézikönyv, illetve egy külön extraként kiemelt ajándék táska, amiről inkább ne beszéljünk. Egy fokkal jobb, mintha egy Tesco-s reklámszatyorban cipelnénk a gépet, de tényleg csak egy fokkal. :D
    Teljesítmény: Ez egy integrált grafikus vezérlős gép, szóval brutális 3D-s teljesítményt nem lehet tőle várni. 3000 körüli 3DMark2001SE pontszám, átlagosan ~40 FPS COD-ban, 800x600, all-mid beállítás mellett, single player módban. Minden másra tökéletes, hála az 512 Mb RAMnak és az 1.7-es Dothan procinak.
    Akkuidő: Átlagos használat mellett kb. 2.5-3 óra, de pontosan nem mértük le.
    Személyes tapasztalatok: 6 hónapos, egyszer már megjárta a szervízt törött káva miatt, amit korrektül és elég gyorsan cseréltek is. Az összerakottság-érzet hagy maga után némi kívánnivalót, de ennyi pénzért korrektül össze van rakva. A billentyűzete jó, a touchpad szintén. Az egész gépről érződik sajnos az olcsóság érzete, de cserébe korrekt árért jó teljesítményt, 2 év garanciát és (kopp-kopp) korrekt szervízt kapunk.

Most következzen az Asus:
    Csomagolás: Bazi nagy kartondoboz, benne egy kisebb, kellemesen dizájnolt külsejű kisebb doboz, ami a gépet rejti. A doboz oldalán minden infó fel van tüntetve a kis matricán, még a S/N szám is. Bíztató kezdet.
    A nagy doboz:
    [kép]
    (Nagyban: Bővebben: link.)
    ...és benne:
    [kép]

Tartozékok: Erős kontraszt a Clevo puritánságával, és bizony itt már látszik, hogy bár az Asus nevet is meg kell fizetni, de nem csak annak köszönhető a többlet ár. A gép mellé kapunk egy ''Quick Start Guide''-ot, ami az első lépések megtételéhez nyújt segítséget (ez sajnos angol nyelvű). Jár hozzá továbbá angol és magyar (!) nyelvű kézikönyv, magyar garanciafüzetecske, install CD, Asus DVD (PowerDVD5), Powerdirector, Cyberlink Medi@Show, Nero, 3 játék CD, Logitech Cordless Optical Mouse for Notebooks, táska. A táska fényévekkel jobb, mint a Clevo megoldása, erre tényleg rá merem bízni a notit, bár egy Dell vagy Samsonite táskával nem vetekszik természetesen.

A tartozékok szépen becsomagolva:
    [kép]
    A gép, a táska, a tartozékok és a doboz:
    [kép]
    És végül a kirakodóvásár:
    [kép]

Teljesítmény: A Mobility Radeon 9700-nek köszönhetően a cucc 10500 körüli 3DMark2001SE eredménnyel, COD-ban átlag 150-200 FPS-sel (single módban) üzemel. A SuperPI 1M-s tesztjét 49 sec alatt ette meg, szemben a 2000+-os Athlon XP-m 1 perc 30 másodperces eredményével. (Ebben a notiban is 1.7 Dothan, 512 mega RAM terpeszkedik.) Sebesség gondom még semmivel nem volt, de játékokat a COD-on kívül még nem futtattam.
    Akkuidő: A gép netezéskor, kevésbé prociigényes feladatok alatt 600 MHz-en ketyeg, így 4 és fél órát megy. Filmnézés, játék körülbelül három óráig mehet akkuról. (Játék esetén kicsit kevesebb, filmnézés esetén kicsit több, kivéve, ha CD-ről/DVD-ről megy a film, akkor alulról súrolja a 3 órát.)
    Személyes tapasztalatok: Én nagyon szeretem ezt a kis notit, talán kicsit elfogultan is írtam róla, ezt nézzétek el nekem. Mindenesetre korrektül össze van rakva, gyönyörűen néz ki, a GlareType WXGA kijelző munkára, filmnézésre, játékra egyaránt fantasztikusan bejött nekem, a gép gyors és nem melegszik túlzottan (azonban negatívum, hogy a ventilátor kifúvónyílása a gép jobb oldalán van, és az egeret tartó kezünkre fújja a meleg levegőt, amikor rákapcsol), halk, és mindehhez viszonylag kicsi, és alig 2.2 kiló! Bónuszként nem billeg, ha ki van véve belőle az akku :). Nekem szerelem volt első látásra, és a mai napig nem ábrándultam ki belőle.

Szálmintás alumínium borítás a tetején:
    [kép]

... és a készülék kinyitva:
    [kép]

Röviden ennyi, szerintem azért komoly különbség van a két márka között, mind minőségben, mind körítésben. (Hozzátenném, hogy a W3 high-end gép, míg az M450-es nem az...)

• xedos

addikt

Szia! Én egy erős ASUS-t árulok....
    [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=157076[/]

• torma99

aktív tag

Van egy másik Clevo-s topic ami már régebbóta létezik, nézz be ott csomó vélemény van(Clevo m400a), de egyébként egyetértek veled az asus-szal kapcsolatban, én még igaz csak pár hete használok clevo-t de teljes mértékig meg vagyok vele elégedve, nem zajos, kijelző hibátlan, lehet vele bugiee-jumpingolni, vadvizi evezni, ejtőernyőzni, játszani,de ha nem akarod nem kell a lényeg h megtehetnéd :DDD

Új hozzászólás Aktív témák