- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ticse67
csendes tag
Üdvözlök minden kedves topiktársat!
A segitségeteket szeretném kérni. Clevo M550N-hez kellene alaplap.
Ha tudtok valakinek eladót kérlek jelezzétek.
Köszönettel:
István -
GyN77hun
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy miben tér el egymástól a két gép?
M4A és M450CElőre is köszi!
-
pw12345
aktív tag
Sziasztok!
Következő dilettáns, amatőr kérdéseim lennének. Clevo D410EF (vagy 41EF), hol a viharban tárolja az alaplapi elemet (ismertető nem tartalmazza
), valamint lehet-e bővíteni ebben a CPU-t (a leírás szerint P4 S478 FCPGA2 3 GHz-es van benne 533 FSBs)? 3.4-esre (3.6-osra? volt olyan fcpga2?) fel lehet-e bővíteni, egyáltalán a BIOS elfogadja-e. A leírás szerint a CPUt nem tanácsos piszkálni benne.
Lehet hozzá találni drivert XP felett és BIOS frissítést (két FTP-n néztem,de semmi)? -
kodaek
tag
Sziasztok!
Következő laptop szerintetek mennyit érhet?
Clevo W76C típusú
proci: core i5 M520 2.40GHz
ram: 4GB DDR3
HDD: 320GB hitachi
Kb 15" kijelző
Aksi 4 órát bír 7% elhasználódás
HDD 22 napot ment
VGA: Intel HD graphics max 1.7 Gb
Semmi probléma nincs vele, minden jól működik. -
magyar1997
tag
Üdv!
Adott egy laptop: Clevo d870p laptop. Nos, ebben van egy Ati mobility radeon 9700-as videókártya. Az amd oldalára rámentem, hogy letöltsem a megfelelő drivert, de egyszerűen nem találok hozzá, már többször is átnéztem, de nem találok. Letöltöttem az atinak az Auto detect programját, de azzal nem sikerül, mert elindítom, és kilép... Kérdésem, hogy valaki tudna nekem segíteni ebben, hogy találjak hozzá egy megfelelő drivert? A laptop gyártó hivatalos honlapjáról letöltöttem a vga drivert, de azzal nem működik megfelelően(Ekkor CSAK az asztalon mintha csíkok jelennének meg, driver nélkül pedig semmi ilyen nincs) Ezért én driver hibára gyanakszok, legalábbis remélem hogy csak ez a baja, hisz csak akkor csinálja, ha fent van a driver,+catalyst control center.
Remélem, valaki tud segíteni. Előre is köszönöm!
-
bigyo108
aktív tag
Sziasztok,
Van egy clevo laptopom m660sru ( albacomp )
A hiba annyi, hogy 6 részre esik szét a kép és full szemcsés .
A procit újrapasztáztam , de a vga-hoz nem férek hozzá .
De elég érdekes amit láttam, az Nvidia GPU-n ( 8xxxM ) csak egy passzív borda van és gyanítom, hogy ott is már kiszáradt az anyag .
A panel kialakítása egy vicc .
Volt már valakinek dolga hasonlóval ? .
-
Andika80
csendes tag
Helló
Nem nagyon ismerem a Clevo gépeket de most szeretnék venni egyet, m66-ost valamelyik forumon azt olvastam hogy ez a típus csak 2/512-es ramot kezel,ha ez így van az nekem nagyon nem jó,bár fúra lenne ha egy duálos gépbe csak ennyi ram menne.......Tudj valaki a választ?
Köszi -
topaz13
csendes tag
Van egy Clevo L570J LCD PC-m keresek hozzá: DeciveDrivers&Utilities +Users Manual CD-ROM-ot
-
Stanlee73
csendes tag
clevo notebook bios behozatalában ha valaki tudna segíteni.Ha bejutok a biosba már boldogulok.
-
Sityu03
csendes tag
Üdv! A segítségeteket szeretném kérni! Ki tudja nekem megmondani, hogy az albacomp m3sw típusú notebookban milyen alkatrészek vannak? Tehát az alaplapon hány slott van, és menniyre lehet bővíteni?
Köszi előre is !
Üdv!
-
válasz
Psychonaut #112 üzenetére
Itt érdeklödjél esetlegitt
-
Psychonaut
veterán
Sziasztok!
Feltámasztanám a topikot egy elég sürgős kérdéssel: BIOS kód kiolvasással foglalkozik valaki?
Clevo M761S, Phoenix BIOS-al. -
zsuszi0
csendes tag
üdv mindenkinek
szervizelésben vagy alkatrészekben jártas emberek segítségét kérném a következő tragédiám elhárításához
van egy Clevo M57A tipusú notebook-om amiben ha minden igaz/szervizes/ szerint elszállt az alaplap, ha valaki tudna nekem segíteni abban hogy a gépembe újra életet lehessen lehelni örökre hálás lennék
előre is köszönöm a segítséget.
-
Mecy_Lacee
senior tag
-
Mecy_Lacee
senior tag
Sziasztok!
Egyik rokonom vett egy Clevo D27ES modellt.
Mivel "csak" 256 MB ram van benne, ezért szeretné egy kicsit felfejleszteni.
A kérdés: síma DDR 266MHz-es noti ram jó bele? Vagy valami különlegesre figyelni kell-e?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
isti35
csendes tag
Heló d400s tipushoz keresek wifi kártyát.Tudna valaki segíteni milyen tipusu valo bele.kösz
-
laccy88
senior tag
hello!
Segítséget kérnék. Clevo D27ES notebook-hoz kellenének driver-ek!!!
Nagyon megköszönném ha valaki feltöltené nekem a cd-t vagy adna egy linket!
THX! -
zagga
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, mivel nem vagyok valami nagy számítástechnikai zseni. Van egy jól működő notebookom Intel Pentium M 740 processzorral (1,73 GHz, 533 MHz FSB). Az egyik ismerősöm adott egy M 770 processzort (2,13 GHz) ami az Ő gépében dolgozott, amíg ki nem vette. Azután odaadta egy másik ismerősének, aki vagy használta, vagy nem, de most megint visszakerült az eredeti tulajhoz, aki már nem tudja megnézni, hogy működőképes-e a kütyü. A kérdés: egy "bizonytalan" forrásból származó, esetleg hibás processzor tud maradandó károsodást okozni az én gépemben? Ennek függvényében nyugodt szívvel kicserélhetem a nagyobb (és gyorsabb) processzorra, úgy, hogy ha esetleg hibás, a régi procit visszatéve tovább tudom használni a gépemet? A notebook leírása szerint a gép kezeli az M770 procit, ezt már megnéztem.
Segítséget előre is köszönöm.
Üdv.
-
Paul90
csendes tag
Szeretnék véleményt kérni, egy Clevo M38AW típusról!
Hozzászólásotokat előre is köszönöm!
Pali!! -
raul560
tag
Sziasztok!
Clevo m66je- hoz kellene nekem xp driver a hálókártyához és valami társprocesszor is kérdőjelene ahhoz nem tudom milyen driver kellene...
Valaki tudna segíteni?
Előre is köszönöm!
-
D@ni88
addikt
hali, van egy D400S laptopom, és az vele a gondom, ogy nem tudok cdről bootolni, nem lehet semmit állítani a boot részen a biosba...
továbbá 2000mhz-reől visszavettem 1200ra az órajelét, és nem találom azt hogy hol lehet újra nem akkus módba helyezni a procit... -
eztvesziki
csendes tag
Helló Mindenkinek!
A segítségeteket kérném, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy nemsokára lesz egy Clevo D610 notebook-om (2GHz (Celeron), 512MB RAM, 40G HDD, 14,1" TFT stb...)... ééés arra gondoltam, hogy kérdezősködök kicsit.
Esetleg Clevo tulajdonosok nyilatkozhatnak, hogy mégis mennyire megbízható ez a gép. Az előző tulaj szerint nagyon masszív és stabil, dehát kíváncsi lennék én is még a vétel előtt 1-2 tapasztalatra, véleményre. Szóval, ha netán akad olyan emberke akinek van valamilyen élménye, tapasztalata -legyen pozitív vagy negatív-, ezzel a géppel, vagy úgy általában a Clevo gépekkel akkor kérem ossza meg velem. Előre is köszi szépen!
Üdv eztvesziki -
válasz
kapcs-ford #7 üzenetére
-
válasz
bLaCkDoGoNe #15 üzenetére
-
zsíráf
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Clevo M551V-t.Tud valaki valamit róla?Szervízhálózat?Sürgős lenne,mert van egy nagyon jó vétel.Előre is kössz -
Fakó
csendes tag
Hi!
Végigolvastam a fórumot. olvastam jót is rosszat is a Clevokról.
Namost én venni akarok egy Clevo m400 ast, ami ugye 3 éves modell. Van valaki akinek ilyenje van? Működik még? Ha igen voltak-e hibái az évek folyamán?
Egyáltalán sztetek megéri megvenni? A videokártya annyira nem fontos, de a sokféle port , a sok memória és a gyors proci csábító.
Köszi a válaszokat. -
Integra
titán
-
Integra
titán
950es intel
ez munkagép, nem játékgép.
de még így is elboldogul amúgy egy wow-val. ok, az x800amhoz képest gyenge, de nem is játékra kell a gép
nem kell vista, teljesen felesleges, biztos bírná, de kivárok azzal.
azt majd akkor ha már lesz vista sp2 és lesz hozzá dx10-es notebook is
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
A RAM egyértelmű lehúzás, kicsit gáz, hogy így próbálják szivatni az embert... Rakjanak bele 1x1GB-ot, és kérjék el azt az árkülönbözetet,ami a 2x512 és az 1x1024 között van. Ha van.
Enyém kicsit gyengébb gép, mégis volt benne WiFi...
Nade kinek kell XP???Főleg, hogy ez a konfig (bár nemtom milyen VGA van benne) simán vinné a Vistát.
-
Integra
titán
voltam ma bent a váci úti boltban
filigrán kis gép amúgy, és szvsz elég bődületes teljesítménnyel, cad és photoshop szerintem röhögve elmegy rajta
de ami kiborított és a lehúzás csúcsa:
1 giga 667 ddr2 ram-ot 2x512-ben adják, ha bővítenem kell, eleve cseréltetnem kell azonnal az elején 5000+áfáért, és akkor berakják az 1 gigás modult a kettő helyett. LOL...
wifi 8000+áfa, ahogy a bluetooth is, ráadásul 1.2-es csak.
de a többi pöpec, ideális munkagép.
megnéztem a konfigurátort, xp pro nélkül 270.000+áfa
xp pro eng 32500+áfa. ez normális ár az xp-ért? nem drága kicsit????
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
[link]
Itt szabadon lehet konfigurálni Clevo gépeket. De sztem az általad kinézettbe is beletesznek más RAM-ot, hiszen itthon vannak összeszerelve a gépek náluk.
Bill. kiosztás: í az a alatt, nyilak jobb alsó sarokban, jobb szélen fentről lefelé: Del, Home, PgUp, PgDn, End. Minden más a megszokott helyen. -
Integra
titán
haliho
egy ilyen clevo vásárlását tervezem: M555N 05 [link]
ami bosszantó: tavaly még 667-es ddr2-vel volt az oldalon, most már csak 533-assal és vagy 30 rugóval drágább... és ebbe még vennem kell wifit mindenképpen.
a kérdés, hogy ezt vajon megkapom e 667-es rammal és az egy gigát egy darab egy gigás modulban és nem 2 darab 512-ben, mert ha utóbbi, akkor baszhatom hogy még egy gigát később belepakoljak.
amúgy a klavi kiosztása miylen a clevoknak?
rég láttam már.
hosszú í lent van bal alul az a betű alatt? illetve jobb oldalt hogy néz ki a nyilak és a del gomb?
mod: közben megtaláltam amit kerestem, itt az M555N 07
[link]
ebben már a 667-es ddr2 ram van, egy gigás modulban
[Szerkesztve] -
Shuta
csendes tag
GMA 950 egész jól elboldogul az sxga+ al.
Állítólag ilyet tud hogyha a winfut akkor csak 8megát foglal a memóból.
Ha elindul valami grafikus alkalmazás akkor szép lassan felmegy 128-ra
Bár everest max 64et ír.Édekes
De amíg megy az 50fps mindenhol nem is érdekel.
Ja nem gamera vettem a gépet, de egy kis kikapcsolódás néha jól esik -
Thommyboj
aktív tag
CLEVO M665N 02 ről mit gondoltok, én elég jónak találom. ár/érték arányban is remek szerintem.
15.4'' (1280x800) WXGA 16:9 Intel® Core Solo T1300 1660 MHz CPU 512MB RAM 100GB HDD 5400RPM SATA 8x DVD+-RW DL Intel Graphics Media Accelerator 950
igaz a vga nem egy álom, de akinek ajánlottam ezt a laptopot annak főként film nézésre meg netre fog kelleni meg egy két program futattására.
Véleményeket szívesen látok. -
Shuta
csendes tag
Szia Potn!
Nekem is ilyen Notim van már lassan 4 hónapja és csak jót tudok róla mondani.
Ár/érték arányban nagyon jó vételnek számít...
Az akksi kb 3óráig bírja, de ez terheléstől is függ, 2 filmet végig lehet nézni akksival, az tuti...
Én nem sokat használom akksiról, de amikor igen akkor még sosem hagyott cserben.
A tükröződést nem tudom hogy érted, ha rásüt a nap akkor nem olyan élénkek a színek, meg egy tft monitornak azért jobbak a színei meg nagyobb szögből látszik, de a felbontás az kárpótol mindenért.
A proci oks, memó bővítés nem árt, vinyó pörög de halk és hőfoka tűrhető, az integrált vga-val is kibékültem már. (Haegemonia, NFSU2; (CS 1.6-> megy 1400-ban 30-40Fps-el...))
A szofver támogatás nem egy HP, Dell szintű, de ha megy minden, akkor nem is kell hetente bios frissítés...
A kártyaolvasó hasznos, a bill kényelmes, az USB portok jó helyen vannak, a hang lehetne kicsit jobb.
A súlya pont jó, az anyaga egy kicsit gagyi műanyagos, de nem olyan rossz, megszokható.
Én vettem alá egy Cooler Master NotePal Coolpad-ot, így a kezemnek is kénylmesebb, feljebb is van a szemem elött a kijelző, és aulról is igen meggyőzően hűti a notit(4-5 fok minusz) még az igen álló levegős koleszban is.
Azt javaslom hogy mielött ilyet választanál mindenféleképp nézd meg, nyomogasd egy kicsit a boltban.
Még mindig várom mások jelntekzését is akiknek ilyan típusú notijuk van.
Ha valaki ilyen notit nézett ki magának, szívesen válaszolok a kérédsekre, képeket is küldök ha kell.
Üdv:
Shuta
[Szerkesztve] -
Potn
csendes tag
Sziasztok!
Kineztem egy Clevo notebookot [link] Van valakinek tapasztalata egy ilyen notebookról? Ha valakinek van, és leírná, azt nagyon megköszönném! Legfontosabb kérdésem, hogy az akksi meddig bírja, és hogy a kijelző mennyire tükröződik?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Shuta
csendes tag
Sziasztok!
Clevo M5xx-es sorozatról szeretnék tapasztalatokat gyűjteni.
Nekem egy M555N-es van 1,66Ghz Core Duo, 512MB DDR2, 80GB SATA, 15'' SXGA, 2 év garral...
Eddig lekopogom, igen jól megy, én video kódolásra használom a procit (dv avi ->mpeg2) és igen jól viszi, melegedés se vészesz, de azért gondolkodom egy jó kis coolpad-on alá.
A video kari hiánya annyira nem gáz, az nfsu2 még elmegyeget rajta, persze nem full-ba
Shuta -
Zsöpapa
tag
sziasztok!
Ez a Clevo gép alkalmas játékra?
http://www.notebook.hu/notebook/clevo/mobilnote/m40ae_pro/m40aepro-01 -
chalee
csendes tag
sziasztok!
Szerintetek mennyiért tudnám eladni az alábbi gépet?
CLEVO D400EV
képernyő méret 15.0'' SXGA+ TFT, képernyő felbontás 1400x1050, processzor:3000 MHz, Intel® Pentium® 4, memória 512MB DDR400pc3200 bőv, merevlemezes meghajtó: 40GB 5400 RPM, optikai meghajtó: DVD olvasó/CD író kombó, grafikus vezérlő: ATi Mobility Radeon® 9700/128MB, interfészek:56K modem, 6in1 Card reader, CMOS kamera (opció), COM (soros) RS-232, Digital Audio S/PDIF, FireWire I-link, Gigabit LAN, Infra port, Párhuzamos port, PCMCIA (2db), S-Video, Sub-Woofer (opció), USB 2.0 (2db), VGA monitor, WLAN 802.11b (opció), angol billentyűzet
Garancia: 2007 febr.-ig
Ajándék coolpad-al
p.s.: ezt nem cseditnek írtam véletlen nyomtam a válasz-ra :p
[Szerkesztve] -
Csedit
aktív tag
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a clevo d400e-ben hol található a mini pci foglalat? A kézikönyvében az van,hogy alul az a fedlap alatt ,ahol a processzor és a memória is van. Le is vettem, belekukk, de ott én nem találtam,bár jobban nem szedtem szét.
-
Bancsi
csendes tag
Csáó!!
Notebookot akarok venni és nem igazán tudom hogy a clevo mellett döntsek e mert az acer is elég jónak tűnik!Mit javasoltok???Mennyire hangosak a Clevo gépei?Mennyire megbízhatóak?És jó e a hűtésük és milyen minőségüek?Esetleg azt hogy milyen ez a márka mert annyira nem nagyon hallottam róla!!?? -
Shia-ko
aktív tag
Van valakinek gyakorlati tapasztalata a CLEVO M540G-ről? Egyenlőre nagyon tetszik. A hozzá kapható BT belső, vagy külső?
Köszi -
Raymond
titán
Ez a dual-core A64 meg mindig a D900T vazra epul ?:
Bővebben: link -
N.Y.P.D.
tag
300+áfáért már elkezdnék egy powerbookba vagy ibookba gondolkodni.
-
jani0625
aktív tag
válasz
#64791808 #55 üzenetére
nem a vita miatt de ezekben a gépekben nem a proci akadályoz meg abban hogy natívban játsszál, hanem a videókari, amit egy ati9700 tud,annyit a proci is simán tudni fog szvsz. és mondjuk a doom3 800*600ban is jól élvezhető, szvsz onnéttól hogy nem szövegetel olvasol, onnéttól mindegy hogy milyen felbontásban vagy,mert filmet,játékot nem nagyon befolyásolja szvsz.
-
törölt tag
Hehe
Nó jó, hagyjuk a meddő vitát, úgysem érti meg egyikőtök sem, hogy egy halmazon belül több szempont szerint is lehet részhalmazokat létrehozni, majd egyszer megértitek.
Ha erre az lenne az első gondolat, hogy ''naugyi kisb*zi kihátrált'', akkor azt mondom: boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
További jó laptopozást -
törölt tag
válasz
bLaCkDoGoNe #52 üzenetére
Egy pillanat, a 206-os példa nem a high-endre vonatkozott, ne magyarázd bele. Azt írtad, hogy az autóknál a motorikus teljesítmény nem választható el az összerakás minőségétől. Erre írtam, hogy de, és példa. Szó nem volt most itt high-endről.
Az említett noti 2 kilóval nuku, de 2,5-3 kilóval nem is ritka. -
dat
senior tag
válasz
#64791808 #51 üzenetére
Ne haragudj, de egy noti nem csak attól high-end hogy modern cuccok vannak belepakolva, pl clevo m400a piszok gyors kis gép, mégsem high-end, pontosan az összerakottság, stb miatt. Ellenben mondjuk egy IBM t42 lehet high-end pedig adott esetben radeon7500 van benne. Ellenben úgy össze van pakolva és olyan supportja van, hogy még 5 év múlva is notebook lesz. Ettől high-end. (Inkább nevezzük felsőkategóriásnak, és akkor elkerülhetjük a félreértést)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
#64791808 #51 üzenetére
Ezek szerint mások az igények. Én pl. 1024x768-ban CODozok az 1280x768-as WXGA-n, fullscreenben, és nem zavaró a képszéthúzás. Ha szövegszerkesztésről, internetről vagy hasonlóról lenne szó, akkor egy szót nem szóltam volna, mert szövegeket nézni nem natívban... Bleh. De játékot?!
Autós hasonlat szerintem akkor sem jó...a 206-os miért lenne high-end? A Te logikád szerint csak a leggyorsabb lehet high-end... Ennél pedig van gyorsabb, nem is kevés
.
Lássunk egy 2.1/1G/X800 notit 2 kiló körül. -
törölt tag
válasz
bLaCkDoGoNe #49 üzenetére
Mért kéne natív felbontásban játszani? TFT esetében ezt komolyan kérdezed? Ha igen, akkor mindenben neked van igazad, én kérek elnézést, és az én kedves édesanyám
Autós hasonlat: motor és összerakottság, mért ne lehetne elválasztani? Pug206RC, 180ló, hasít, mint a disznó, és szétesik, mint a bohóc biciklije.
High-end: tökmindegy mekkora, a teljesítmény a lényeg. Ha egy noti 2.1-es dothan, 1G ram, Gef6800Go vagy X800 go, akkor high-end, mégsem böhöm. A clevo d900t is high-end, csak asztali cuccokból, ezért böhöm. Ez hátrány, előnye, hogy netto 300k-val kerül kevesebbe, mint mondjuk egy márkás, centorino high-end gép. -
Eryck
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #41 üzenetére
Nem én mondtam...
Nekem azért kell ekkora gép, mert kell a gépteljesítmény a munkámhoz, ennyi.
De mindegy, tudjuk mindenki helikopter, csak... -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
#64791808 #48 üzenetére
Miért kéne natív felbontásban játszani? Az 1.7-es Dothan kb. egy 2.8-as P4 erejével bír, ami még ma sem nevezhető piskótának. A szűk keresztmetszet a VGA lehet, de mivel az én notebookom kb. 1000 ponttal odaveri a BBA Radeon9500-tel szerelt asztali gépemet (procierőben pedig kb. a másfélszeresét nyújtja), nem hiszem, hogy ez egyenlőre túl nagy hendikep lenne.
''high-end-re meg annyit, hogy akkor a szuzuki high-end, elvégre az olcsóság kategóriájában verhetetlen. Nos biztos nem rossz autó, motorikusan is tűrhető, de olyat, hogy high-end, még nem hallottam rá.''
Rájöttem, hogy ez az autós hasonlítgatás nem jó példa, mivel az autóknál a motorikus teljesítmény nem választható el pl. a külsőtől (én legalábbis még nem láttam olyan autót, ami hasított, ugyanakkor vacakul volt összerakva), valamint méreteket pl. nincs is értelme összehasonlítani. A notiknál ez máshogy van, és igenis számít, hogy egy gép mit nyújt, ha 1 kilós, mit ha 2, mit ha 5. A Te értelmezésed szerint high-endnek csak a ''böhömnagy'' kategória ''mocskosulgyors'' gépei felelnek meg. Szerintem pedig nem. De mindegy is. -
törölt tag
Hát... attól függ, mit értünk játék alatt, a pasziánsz is játék. Egy biztos: pl egy csounter-strike source-ot az a gép a laptop natív felbontásában nem fog jól futtatni.
high-end-re meg annyit, hogy akkor a szuzuki high-end, elvégre az olcsóság kategóriájában verhetetlen. Nos biztos nem rossz autó, motorikusan is tűrhető, de olyat, hogy high-end, még nem hallottam rá.
Tehát az asus w3 is erős gép a maga kategóriájában. A clevo is a magáéban. De a high-end az egy másfajta csoportosításon belüli csoport. -
dat
senior tag
válasz
#64791808 #43 üzenetére
Már ne is haragudj, de d900t meg asus w3 nem egy kategória. És kategóriáján belül mind a kettő high end. Egyik mint DTR, másik mint kellemesen hordozható notebook (mer' azért nem subnoti).
Akinek van rá pénze, vegyen asust, akinek nincs, az vegyen clevo-t. Egyikük sem jár rosszul.... -
törölt tag
Nohátakkor sorban.
A képernyő MÉRETÉBEN gyengébb az asus, leszámítva a GlareType-ot, ami klasszisokkal szebb, mint a hagyományos tft, homogén képet ad, lényegesen szélesebb betekintési szögben. Meg sorolhatnám.
CPU ugyanaz.
RAM: jó dolog a giga ram, de egy ilyen laptopot a többi alkatrész miatt nem tudsz olyan dologra használni, ahová ne lenne elég az 512M. Egyenlőre.
60G vs 80G ki mekkorát rendel bele.
DVDRW ugyanaz
VGA a Clevoban jobb
Fú, Clevoban +1 USB
BLuetooth 5k, kamera notira 5-7k. 7.1-es hangot nehogy azt mondd, hogy kihasználod, mer rondán kiröhögnek.
Summáznám. A clevo 1 giga ramja játékra és fotosopra is optimális. Ezt viszont az 1,7-es dothan nem teszi lehetővé, valamint az 5400-es vinyók a laptopokban lassúak és passz. Megsúgom, hogy a 855-ös rendszerek jobban össze vannak pakolva, mint a 915-ösök, régebbi, de kiforrottabb technológia. A 7.1-es hangot nem használod ki. A bluetooth hasznos, a +1 usb-re azt mondom, usb hub.
Arról meg ne feledkezzünk meg, hogy az asus és a clevo célcsoportja nem ugyanaz.
Emellett hozzátenném, hogy az említett ASUS gép csak a notebook.hu és esetleg az asus szerint high-end. High-end-re ott a D900T. Főleg ha az enyim nem lenne az enyim fos és fagyna le 5 perc pihi után.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
bLaCkDoGoNe #40 üzenetére
Logikus következtetés, de elfelejtettem leírni valamit, ami ezt kizárja szerintem: a gép a munkaasztal képernyővel fagy le, nem sötétül el. Képernyővédőt és a készenléti üzemmódot kiirtottam, elvileg a világ végéig is desktop képernyőt ad. Ad is, csak kb 5-10 perc után fagyottan. Egérkurzor stabilan egyhelyben, stb stb.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Igen, a Clevo az isten, és minden más szar.
Azért ne sarkítsunk már ennyire, hogy ''+ Bluetooth, Camera, 7.1 hang szoftverek helyett...''.
Bluetooth a W3-ban is van, mínusz 1 kiló, plusz a Logitech egér, plusz a normális táska. Igaz, webkamera nincs. Jaj-jaj, ez szörnyű, nem is értem, hogy lehet meg nélküle az ember.
S hogy miaf.-nak 256 megás X700 meg giga ram, ha nem játszol, és évente cseréled a notidat...
És a #37. post után mondá az Úr: ''Az elvvel nem értek egyet, miszerint van értelme összehasonlítani.''. Mindegy, tudjuk, mindenki hülye csak te vagy helikopter.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Üdv!
Más fórumokban talán már előkerültek a hozzászólásaim, nem vagyok zöldfülő számteches, nagyon sok dolgot tapasztaltam már, de most egy olyan problémával állok szemben, aminek eredetéről fogalmam nincs, ezért kérem a nálam tapasztaltabb kollégákat, hogy véleményezzék az alábbi szitut:
Adott egy Clevo D900T, 3,2-es prescott, Kingston 2x512 DDR533 RAM, 80G 7200-as HDD, DVD-RW, Gef6800Go, satöbbi. A gép örökké meleg, de ez egy ekkora dögnél rendben is van. Ha meghajtom, mint a vadbarom, pl 10 óra CS:S folyamatosan, akkor semmi baja, se fagyás, se túlmelegedés, sem semmi. Juteszembe, WinXP csücsül rajta. Egyszer egy 3 napos hétvégére hagytam magára audiokonvertálásra, simán bírta. Viszont ha akár 5-10 percre magára hagyom üresben, akkor azonnal megfagy. Csak és kizárólag a kikapcsológombra reagál, és arra is csak 4 másodperc után, instant off-ra, tehát teljesen fagyott az XP. Ezt mi okozza? -
Eryck
csendes tag
ASUS W3N-H0042 konfig:
14.1'' (1280x800) WXGA 16:9 GlareType
Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB400 1700 MHz CPU
Intel 855PM chip
512MB RAM
60GB HDD 5400 RPM 8MB CACHE
8x DVD+-RW DL
ATi Mobility Radeon® 9700/64MB
3 USB Port...
Clevo M400A egyedi konfig.:
15'' (1400x1050) SXGA+
Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB400 1700 MHz CPU
Intel 915PM chip
1 GB RAM
80GB HDD 5400 RPM 8MB CACHE
8x DVD+-RW/RAM DL Superdive
ATI® Mobility Radeon X700/256MB PCI-E
4 USB Port
+ Bluetooth, Camera, 7.1 hang szoftverek helyett...
Maradok az én gépemnél. -
WN31RD
addikt
Nem, hanem arra, amire a #18-ban van link. Segítek: Bővebben: link
-
WN31RD
addikt
''Nagyjából évente cserélem a gépeimet, így nekem az ár-teljesítmény-érték arány fontosabb''
Én viszont úgy vagyok vele, hogy inkább kevésbé gyakran cserélem a gépeket, így nem mindig a legnagyobb teljesítményt és legújabb feature-öket felvonultató gépem van, de ami van, az kiváló minőségű, és nem idegesít semmilyen apró hülyeségével.
De a tied is értelmes és tökéletesen elfogadható hozzáállás.
''tehát nem árt azt is megnézni mi van ezen eszközökre írva és hogy melyiket gyártották ázsián kívül.''
Pl. Japánban?
Mellesleg attól, hogy Kínában raktak össze valamit, még nem feltétlenül rossz minőségű.
''Ki kell fogni egy jól összerakott darabot. Ennyi.''
Hehe. Mutass egy jól összerakott Clevo-t, meg egy viszonylag rosszul összerakott IBM T-t, és hasonlítsd össze őket... -
Eryck
csendes tag
Erre gondolsz? Bővebben: link
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Az összehasonlításból kihagytál egy fontos elemet:
ASUS: 1400x1050
Clevo: 1280x800
Ugye nem kell magyarázni, hogy melyik a jobb?
Az 1.7 GHz-es Dothan szinte mindenre elég, csak akkor van értelme nagyobbat venni, hogyha kifejezetten prociigényes alkalmazásokat futtatsz rendszeresen. -
Eryck
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #23 üzenetére
Jóindulat nem volt benne, max némi cinizmus...
Ha már mindenki hasonlatozik, én is élnék eggyel:
Lehet szép, karcsú, felcicomázott egy nő is, csak kérdés, hogy játszunk vele, vagy komolyabb szándékaink vannak.
Nagyjából évente cserélem a gépeimet, így nekem az ár-teljesítmény-érték arány fontosabb, mintsem ''high-end'', márkás, feleslegesen agyonszoftverezett notit vegyek.
A súly nem számít, táskám samsonite van, játszani nem játszok, szóval az asus árát megnézve meg sem fordult a fejemben, hogy vegyek egyet, pláne ha a két gép közti teljesítmény különbséget is figyelembe veszem.
A minőségbeli különbségről meg csak annyit, hogy ez nem a márkától függ, hanem az alkatrészek minőségétől, tehát nem árt azt is megnézni mi van ezen eszközökre írva és hogy melyiket gyártották ázsián kívül.
Ki kell fogni egy jól összerakott darabot. Ennyi.
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nehéz a kérdés... Attól is függ, hogy a notebookot tényleg csak egy hordozható gépnek szeretnéd, vagy desktop gép helyett vennéd. Utóbbi esetben ugyanis szerintem fontosabb a nagy teljesítmény, és ez a Clevo előnyét jelenti. Keveslem viszont a 3600mAh-s akkut ehhez a géphez.
Ha inkább hordozható gépként kellene (én pl. főleg így használom az enyémet), akkor lehet, hogy a könyebb Asust ajánlanám. Nekem az a gondom mindkettővel, hogy nagy ''tepsi''.
A 375-ös Clevo a bemutatótermi darab alapján elég jól össze van rakva, nem a 450-es széria kissé ócskának ható házába van öltöztetve. És elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol én a legjobban köpködök a Clevóra (kijelentem, hogy a tapasztalataimat egyetlen darab 450-es alapján szűrtem le, amely így általánosításnak tekintendő. Összehasonlítási alapként a korábbi postomban bemutatott Asus, illetve egy Dell Latitude D505 szolgáltak.)
Iszonyatosan rossz a gép ''érzete'', minősége, összerakása, stb. Ami a karosszérián belül van, azzal nincs nagyobb gond. De az a karosszéria...
Meséltem a törött káváról, ez állítólag szériahiba, most megcsinálták, remekül szuperál, de az egész gép recseg-ropog. A tapipad két gombja között levő négyállású gomb valami iszonyat, nyeklik-nyaklik, lötyög, stb. A gép ventilátora notihoz képest szerintem nagyon hangos, és igen gyakran kapcsol be, viszont nem vettem észre, hogy túlzottan melegedne. A kijlező látószöge horizontálisan és vertikálisan is elég rossz, a képe viszont jónak mondható.
Mindannak ellenére, amit itt leírtam, nem egy rossz gép, ár-érték aránya jó.
[Szerkesztve] -
4$T0|\|
csendes tag
Tényleg srácok, van itt valaki aki wowozik ?
Elég neki a topicban említett 300+áfával rendelkező notik valamelyike?
Itt gondolok az 1,6 Dothan procira az 512 Mb ramra és az ati 9700 64megás videókarira. -
4$T0|\|
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #24 üzenetére
Kedves blackdogone!
Köszi a hosszú választ. De kérlek mondd még el a véleményed. A 18. hozzászólásban van 2 noti, te melyiket vennéd meg ?
Mit jelent az, hogy a Clevonak voltak hibái? Mikre gondolsz? Elsősorban alkatrész hiba, vagy pedig olyan hiba ami alapból úgy van, mint pl. hogy nagyon melegszik, vagy zajos. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Az az egy ütött szöget a fejembe, hogy miért hiszi azt mindenki, hogy olcsón is lehet jót kapni - pláne a számítástechnikában... Ez természetesen nem predesztinálja, hogy a drágább mindenképpen minőségibb, de igen valószínű.
Persze a másik oldalon ott van az, hogy számítástechnikai termékbe nem is érdemes sok pénzt feccölni, mert igen nagy az értékcsökkenése. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Eleinte én is Clevot akartam venni, de szerencsémre barátnőmnek előbb lett meg a Clevoja, mint ahogy nekem összejött a pénz a notira, így annak a gépnek a tapasztalatai alapján nem vettem végül Clevot, ugyanis én is elég sokat használtam az ő gépét, és bizony komoly hibái vannak.
Természetesen nem egy árkategória a két összehasonlított notebook, ebben egyetértek Veled teljes mértékben. Azzal a hozzászólással csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nem csak a márkanév, hanem a hozzá kapcsolódó extra szolgáltatások miatt van árkülönbség a két noti között.
A táskáról pedig annyit, hogy használtam mindkettőt, hidd el, és és föld. A Clevoé egy kis vászondarab füllel, míg az Asus egy rendesen kipárnázott, gyöngyvászon táskát adott, fém tartókkal, ezernyi zsebbel meg mindennel. Nem Samsonite minőség, és a két noti közti árkülönbségből természetesen jópár komoly notebooktáskát lehet venni.
Vannak olyan hülyék, akik játszanak notin. Pl. én.
De ezek szerint nem jött át, amit írni akartam, mindenki leragadt kis részleteknél. Ami annak a hsz-nek a lényege volt, az az, hogy igenis, az árkülönbség bizony általában többletszolgáltatást is jelent.
A Suzukis hasonlatod igen helytálló, sajnos a Clevo pont olyan, mint egy Suzuki... Jól fog jönni a 2 év garancia, amikor a szervízben voltunk, egymás után hozták a döglött Clevokat. (Mielőtt valaki belekötne - tisztában vagyok azzal, hogy a Notebook.hu a Clevo márkaszervíze, így a rossz Clevok mindenképpen oda kerülnek, míg más gépből lehet, hogy kevesebbet hoznak oda, hanem azok rögtön az adott típus márkaszervízébe kerülnek...Mindenesetre akkor is érdekes látvány volt.)
Eryck: Köszönöm jóindulatú hozzászólásod, természetesen a high-end nem ''abszolút értékben'' értendő, mert van sok, ennél gyorsabb notesz. De 2 kilósan ilyen paraméterekkel? Hm... Abból már nem olyan nagy a felhozatal.
A$to|\|: Asust is lehet konfigurálni bizonyos keretek között, csak a hardver jóval drágább bele (és bármilyen más notiba), mint a Clevo konfigurátornál. Tetethetsz bele több RAMot, nagyobb HDD-t, és azt hiszem, hogy ezt a notebook bolt (Pl. a Notebook.hu garanciálisan beszereli Neked). A prociban nem vagyok biztos, mert pl. Németországban lehet kapni W3-ast 2GHz-es Dothannal, de annak kicsit más a háza, mintha az alján is lenne szellőzőnyílás. Azonkívül a nagyobb proci valószínüleg erősebb hűtést igényel, lehet, hogy ezt nem lehet ilyen alkatrészcserénél megoldani.
[Szerkesztve] -
torma99
aktív tag
válasz
Helló!
Tényleg ne vedd sértésnek de egy kicsit vitatkoznék veled, az összehasonlításod miatt. Amit a Clevo-ról írtál teljesen fedi a valóságot nade!!!Bemutatod a notidat ami majdnem fél millióba kerül és elkezded lehúzni a clevo-t, hát megmondom neked az őszintét, h messze nem ugyanaz az árkategória nekem m400a-m van 370-et szurkoltam le érte tehát a te gépednél egy jó 80-100 ezerrel olcsóbb. És már kész is a 80-100 ezer az pont az optikai egér, a csomagolás, a 3 játékcd(notin ki játszik???), meg a táska, egyébként én még sosem láttam asus notit, de az a táska a képen hát az sem egy biztonságos így első ránézésre, de tény h a clevoé sem az. Sztem itt most egy olyan összehasonlítás történt mintha a egy H Astrát egy Szusival vagy inkább egy renault thaliával hasonlítottad volna össze. De egyébként nézd meg a clevo-kat mert elismerésre méltó azok teljesítménye is.(X700,533-as dothanek,multiregional dvd stbstbstb...h a 2 év gariról ne is beszéljek)Na mind1...
-
Eryck
csendes tag
Hy!
Clevo M400A-m van, semmi olyan bajom nem volt vele amiből messzemenő következtetéseket lehetne levonni. Megbízhatóan működik, nem hangos, nem melegszik, gyors. Van egy Fujitsu-Siemens Amilo A7640-m is, azzal sincs semmi baj, sőt volt két másik F-S notebookom és azokkal sem volt probléma.
Egyébként sem lehet egy gépből nem lehet következtetéseket levonni az egész márkára.
Az Asus - Clevo összehasonlításhoz meg csak annyit, hogy a W3-as high-end jelölése leginkább az árában jelenik meg... -
dennisjunior
tag
Hi'
Nekem egy Clevo D400S-em volt kb másfél évig, semmi baja nem volt, csak nagy volt, és nemtetszett a formájaezért eladtam.
Most egy Clevo T200V-m van, eddig lekopogom ennek sem volt még semmi baja. Szóvel szerintem a Clevo-k maximálisan megbízhatók, kb napi szinten 12 órát ment/megy egyfolytában, eggyik gépre sem jellemző a fagyogatás, azthiszem a D400S a 1,5 év alatt vagy 3 szor fagyott le, azt is a videokárya driver miatt produkálta 3ds max alatt, ami később az új drivernek köszönhetően megszűnt. -
Versus69
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #17 üzenetére
ez rendben , de még mindig nem látom értelmét egy alsó-közép kategóriás gépet egy high-end géphez hasonlítani.
-
4$T0|\|
csendes tag
Először is nagyon szépen köszönöm a hosszú hozzászólást.
A másik, hogy a notebook.hu-n nézegettem a notikat és találtam:
ASUS M6858NEB, 300 +áfa
Bővebben: link
1,7 Dothan, 512 Ram, 60 giga vinyó, DVD olvasó, ATI 64 megás
ezzel szemben:
CLEVO M375EW 07, 300 +áfa
Bővebben: link
2,1 Dothan, 512 Ram, 100 giga vinyó, DVD író, ATI 128 megás
mondjuk az asus tele van extrákkal az lehet, na de kinek kell acrobat reader meg nero express ? (najó lehet hogy csak nekem nem kell)
és még annyi, hogy (a notebook.hu-ból kiindulva), ezt a clevo szériát egyedileg lehet konfigurálni, tehát ha úgy akarom akkor 1 giga ramot tetetek bele, míg az asust nem lehet konfigurálni.
Már csak egy lépés maradt hátra, hogy vajon az ASUS tartósabb? Egyik üzletkötő ismerősöm mesélte, hogy ha elad egy ASUS notebookot, akkor az illetőt nem látja többet, viszont ACER-ből rengeteget hoznak vissza mert hibás, a Fijutsi-Siemens egyenesen megbízhatatlan, de Clevoval nem foglalkozik.
Akinek Clevoja van legyen szíves megosztani velünk, hogy volt-e problémája a notival. -
Versus69
csendes tag
válasz
hát nem tudom mi értelme volt összehasonlítani a kettőt, az asus majd 2x annyiba kerül...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
A véletlen úgy hozta, hogy barátnőmnek egy Clevo M450-e van, míg nekem egy Asus W3-as, így azt hiszem, jogosan alkothatok véleményt.
Lássuk a Clevot:
Csomagolás: Igénytelen (''Enjoy with me'' és ''Notebook Computer'' feliratú) csomagolás, mindenféle márka ill. típusjelzés feltüntetése nélkül. Ezeket csupán egy kis matrica mutatja a dobozon, de tekintve, hogy valószínüleg barebone-ként érkeznek az országban, nincs rajta RAM, CPU, HDD méret feltüntetve. Mindegy, részltekérdés.
Tartozékok: driver CD, angol nyelvű felhasználói kézikönyv, illetve egy külön extraként kiemelt ajándék táska, amiről inkább ne beszéljünk. Egy fokkal jobb, mintha egy Tesco-s reklámszatyorban cipelnénk a gépet, de tényleg csak egy fokkal.
Teljesítmény: Ez egy integrált grafikus vezérlős gép, szóval brutális 3D-s teljesítményt nem lehet tőle várni. 3000 körüli 3DMark2001SE pontszám, átlagosan ~40 FPS COD-ban, 800x600, all-mid beállítás mellett, single player módban. Minden másra tökéletes, hála az 512 Mb RAMnak és az 1.7-es Dothan procinak.
Akkuidő: Átlagos használat mellett kb. 2.5-3 óra, de pontosan nem mértük le.
Személyes tapasztalatok: 6 hónapos, egyszer már megjárta a szervízt törött káva miatt, amit korrektül és elég gyorsan cseréltek is. Az összerakottság-érzet hagy maga után némi kívánnivalót, de ennyi pénzért korrektül össze van rakva. A billentyűzete jó, a touchpad szintén. Az egész gépről érződik sajnos az olcsóság érzete, de cserébe korrekt árért jó teljesítményt, 2 év garanciát és (kopp-kopp) korrekt szervízt kapunk.
Most következzen az Asus:
Csomagolás: Bazi nagy kartondoboz, benne egy kisebb, kellemesen dizájnolt külsejű kisebb doboz, ami a gépet rejti. A doboz oldalán minden infó fel van tüntetve a kis matricán, még a S/N szám is. Bíztató kezdet.
A nagy doboz:
(Nagyban: Bővebben: link.)
...és benne:
Tartozékok: Erős kontraszt a Clevo puritánságával, és bizony itt már látszik, hogy bár az Asus nevet is meg kell fizetni, de nem csak annak köszönhető a többlet ár. A gép mellé kapunk egy ''Quick Start Guide''-ot, ami az első lépések megtételéhez nyújt segítséget (ez sajnos angol nyelvű). Jár hozzá továbbá angol és magyar (!) nyelvű kézikönyv, magyar garanciafüzetecske, install CD, Asus DVD (PowerDVD5), Powerdirector, Cyberlink Medi@Show, Nero, 3 játék CD, Logitech Cordless Optical Mouse for Notebooks, táska. A táska fényévekkel jobb, mint a Clevo megoldása, erre tényleg rá merem bízni a notit, bár egy Dell vagy Samsonite táskával nem vetekszik természetesen.
A tartozékok szépen becsomagolva:
A gép, a táska, a tartozékok és a doboz:
És végül a kirakodóvásár:
Teljesítmény: A Mobility Radeon 9700-nek köszönhetően a cucc 10500 körüli 3DMark2001SE eredménnyel, COD-ban átlag 150-200 FPS-sel (single módban) üzemel. A SuperPI 1M-s tesztjét 49 sec alatt ette meg, szemben a 2000+-os Athlon XP-m 1 perc 30 másodperces eredményével. (Ebben a notiban is 1.7 Dothan, 512 mega RAM terpeszkedik.) Sebesség gondom még semmivel nem volt, de játékokat a COD-on kívül még nem futtattam.
Akkuidő: A gép netezéskor, kevésbé prociigényes feladatok alatt 600 MHz-en ketyeg, így 4 és fél órát megy. Filmnézés, játék körülbelül három óráig mehet akkuról. (Játék esetén kicsit kevesebb, filmnézés esetén kicsit több, kivéve, ha CD-ről/DVD-ről megy a film, akkor alulról súrolja a 3 órát.)
Személyes tapasztalatok: Én nagyon szeretem ezt a kis notit, talán kicsit elfogultan is írtam róla, ezt nézzétek el nekem. Mindenesetre korrektül össze van rakva, gyönyörűen néz ki, a GlareType WXGA kijelző munkára, filmnézésre, játékra egyaránt fantasztikusan bejött nekem, a gép gyors és nem melegszik túlzottan (azonban negatívum, hogy a ventilátor kifúvónyílása a gép jobb oldalán van, és az egeret tartó kezünkre fújja a meleg levegőt, amikor rákapcsol), halk, és mindehhez viszonylag kicsi, és alig 2.2 kiló! Bónuszként nem billeg, ha ki van véve belőle az akku. Nekem szerelem volt első látásra, és a mai napig nem ábrándultam ki belőle.
Szálmintás alumínium borítás a tetején:
... és a készülék kinyitva:
Röviden ennyi, szerintem azért komoly különbség van a két márka között, mind minőségben, mind körítésben. (Hozzátenném, hogy a W3 high-end gép, míg az M450-es nem az...) -
torma99
aktív tag
Van egy másik Clevo-s topic ami már régebbóta létezik, nézz be ott csomó vélemény van(Clevo m400a), de egyébként egyetértek veled az asus-szal kapcsolatban, én még igaz csak pár hete használok clevo-t de teljes mértékig meg vagyok vele elégedve, nem zajos, kijelző hibátlan, lehet vele bugiee-jumpingolni, vadvizi evezni, ejtőernyőzni, játszani,de ha nem akarod nem kell a lényeg h megtehetnéd
-
4$T0|\|
csendes tag
Kinek mi a véleménye a Clevo notebookokról ? Nagyon megköszönném, ha olyanok is írnának, akik már több éve használnak Clevot.
Most akarok venni notebook-ot, Asusban és Clevoban gondolkozom, de van egy megérzésem, hogy az Asusba többnyire az a 60e plusz az csak a márkanév megfizetése, mert a Clevo notebookok ennyivel olcsóbbak és ugyanúgy 2 év gari van rájuk. Azt tudom, ha az ember megvesz egy Asus-t akkor azzal nem lesz gondja, de kíváncsi lennék, hogy a Clevo hol tart a megbízhatóság terén.
Előre is köszi a válaszokat !!! -
Petya25
őstag
Egy-két adat az én notimról:
1 éves Clevo D27ES
Cel 2000 proci, 512MB DDR2700-as rammal
Sajna nem engedi az 400-as FSB-t 533-ra emelni, az azért segítene, nincs valakinek ötlete?
3d2001-ben 1250pont SIS chipset
Everest ram teszt: olvas 1250 / 620 (P4-es asztalim 6400/2000-et csinál)
Vinyó több órás használat után 34 fok. Teljesen változó mikor kapcsol be rajta a venti és vagy 3 sebességet használ a hűtéshez.
CS-zni szokott rajta a párom, ha lan partira megyünk, a 3D 800-ban még okés.
Én meg netezek rajta mert keveset fogyaszt. Valamivel több mint 2 óráig bírja táp nélkül.
Countert, Pokoli Szomszédok 1-2-őt, Screamer 4x4, Syberiát 800-as felbontásban szépen elviszi. Újabb komolyabb játékokat lehet felejteni. Még csak nem is Directx8-as vga van rajta.
[Szerkesztve] -
Joey
tag
Csak annyit írj a Google-ba, hogy M450c. Más néven is futnak Clevo notebookok, Quacom, Eurocom.
Pl.: Bővebben: link -
alorinc
tag
sőt!!!
Most kerestem rá a világhálón és ezt a típust csak a magyar oldalakon találja!!!
Miért? -
alorinc
tag
Én is gondolkoztam ezen a gépen (m450c), de érdekes, h. külföldi áruháakban nem láttam, tudtok segíteni, h. Ausztriában, Németországban, esetleg Svájcban hol lehet kapni?
-
kapcs-ford
őstag
Lehet hogy nem tudja mi a ''legmenőbb'' manapság
''egy 1,7-es Dothannal nem fox profi videószerkesztést végezni, vagy hardcore módon játékokat gyúrni. Pláne nem integrált VGA-val. A RAM elég lesz egy XP-hez, és minden progihoz, amit notebookon jellemző módon használnak. Ne aggódj, elég lesz a géped. Még DivX-ezni/DVD-zni is tudsz majd rajta gond nélkül.''
Miért ne lehetne profi videoszerkesztésre használni??? A p2-es gépemen is tudok divx filmet nézni, ez manapság már nem mérvadó.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Szerintem mind1 melyiket veszed meg , én a Clevo-ról itt a fórum-n csak jót hallottam szinte. Ha nem játékra kell a gép és nem grafikai programokhoz akkor mind kettő jó választás lehet. A sokat menne aksi nélkül akkor talán a Clevo m375s a nagyobb aksi miatt lehet jobb választás.
-
simonzé
addikt
egy 1,7-es Dothannal nem fox profi videószerkesztést végezni, vagy hardcore módon játékokat gyúrni. Pláne nem integrált VGA-val. A RAM elég lesz egy XP-hez, és minden progihoz, amit notebookon jellemző módon használnak. Ne aggódj, elég lesz a géped. Még DivX-ezni/DVD-zni is tudsz majd rajta gond nélkül.
Az FSB is főleg a játékoknál, és a professzionális grafikai/videószerk. munkáknál lehet fontos. ha nem tervezel ilyesmit, a 400-as bőven megteszi majd.
A memória miatt azért se aggódj, mert ha a legmenőbb mobil VGA--val szerelt gépet veszed, a játékok akkor is döcögni fognak rajta. A Notit nem játékra tervezték.
Használd egészséggel a Clevodat!
[Szerkesztve] -
4$T0|\|
csendes tag
200e+áfá-s keretemmel körülnéztem a notebook.hu-n, és ebben az árban a Clevok tűntek a legjobbnak (számomra legalábbis), viszont nem tudom, hogy mennyire számít az FSB egy prociban.
Clevo m450c Bővebben: link
1700Mhz-es procival, viszont 400-as FSB-n.
Clevo m375s Bővebben: link
1600Mhz-es procival, viszont 533-as FSB-n
az m450c 10+áfá-val drágább és Intel chipset-et használ, Intel videokarival, az m375s viszont SiS-t ugyanúgy mindkettőből.
Még egy kérdésem van! Mindkettő ''8-64M w/DDR'' típusú videokarival van, ami azt jelenti, hogy a RAM-ból veszi el magának a memóriát? Tehát ha ki akarom használni, akkor marad 192Mb RAM a gépben? (Elég gáz nem ?)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- Dell Precision 5520 eladó kis hibás!(Kép illusztráció)
- Eladó új bontatlan eredeti Dell Latitude 5320 - 7320 - 7420 - 7520 akku battery - 1PP63
- Eladó új, eredeti Dell töltők USB-C - LA65NM190 - 20 V - 65W - 3.25A
- HARDVERAPRÓ LEGERŐSEBB LAPTOPJA Új 0km es Garanciás asus rog strix scar 17,3 rtx 4080 ryzen 9 7945hx
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest