Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz torma99 #22 üzenetére

Eleinte én is Clevot akartam venni, de szerencsémre barátnőmnek előbb lett meg a Clevoja, mint ahogy nekem összejött a pénz a notira, így annak a gépnek a tapasztalatai alapján nem vettem végül Clevot, ugyanis én is elég sokat használtam az ő gépét, és bizony komoly hibái vannak.

Természetesen nem egy árkategória a két összehasonlított notebook, ebben egyetértek Veled teljes mértékben. Azzal a hozzászólással csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nem csak a márkanév, hanem a hozzá kapcsolódó extra szolgáltatások miatt van árkülönbség a két noti között.

A táskáról pedig annyit, hogy használtam mindkettőt, hidd el, és és föld. A Clevoé egy kis vászondarab füllel, míg az Asus egy rendesen kipárnázott, gyöngyvászon táskát adott, fém tartókkal, ezernyi zsebbel meg mindennel. Nem Samsonite minőség, és a két noti közti árkülönbségből természetesen jópár komoly notebooktáskát lehet venni :D.

Vannak olyan hülyék, akik játszanak notin. Pl. én. :U

De ezek szerint nem jött át, amit írni akartam, mindenki leragadt kis részleteknél. Ami annak a hsz-nek a lényege volt, az az, hogy igenis, az árkülönbség bizony általában többletszolgáltatást is jelent.

A Suzukis hasonlatod igen helytálló, sajnos a Clevo pont olyan, mint egy Suzuki... Jól fog jönni a 2 év garancia, amikor a szervízben voltunk, egymás után hozták a döglött Clevokat. (Mielőtt valaki belekötne - tisztában vagyok azzal, hogy a Notebook.hu a Clevo márkaszervíze, így a rossz Clevok mindenképpen oda kerülnek, míg más gépből lehet, hogy kevesebbet hoznak oda, hanem azok rögtön az adott típus márkaszervízébe kerülnek...Mindenesetre akkor is érdekes látvány volt.)

Eryck: Köszönöm jóindulatú hozzászólásod, természetesen a high-end nem ''abszolút értékben'' értendő, mert van sok, ennél gyorsabb notesz. De 2 kilósan ilyen paraméterekkel? Hm... Abból már nem olyan nagy a felhozatal.

A$to|\|: Asust is lehet konfigurálni bizonyos keretek között, csak a hardver jóval drágább bele (és bármilyen más notiba), mint a Clevo konfigurátornál. Tetethetsz bele több RAMot, nagyobb HDD-t, és azt hiszem, hogy ezt a notebook bolt (Pl. a Notebook.hu garanciálisan beszereli Neked). A prociban nem vagyok biztos, mert pl. Németországban lehet kapni W3-ast 2GHz-es Dothannal, de annak kicsit más a háza, mintha az alján is lenne szellőzőnyílás. Azonkívül a nagyobb proci valószínüleg erősebb hűtést igényel, lehet, hogy ezt nem lehet ilyen alkatrészcserénél megoldani. :F

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák