Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgabcsi77
újonc
Hali, egy LenovoG500s-em van Win 7 Professionallal,és egy ideje nem tudok semmilyen lemezt írni.Többféle progrival is próbáltam,mind végigcsinálja az írás menetét probléma nélkül,de a lemez mégis üres marad.Az eszközkezelőben eltávolítottam a meghajtót,újra rákerestem,megtalálta és nem mutat hibát.A BIOS is látja a meghajtót,de nekem már több lövésem nincs
Valakinek van valami ötlete,mi lehet a probléma??
-
Sziasztok!
ImgBurn-el csináltam pár AudioCD-ről másolatot .ISO-ba. Sikerült letörölnöm az iso-n kívül minden más fájlt...
Így semmilyen virtuális meghajtó nem ismeri fel, és az ImgBurn sem tud vele mit kezdeni.
Próbáltam átnevezni .bin-re, vagy .img-re, de semmi.
Az ISO fájlok elég érdekesek, mert van köztük 821 megás is, ami rá sem fér egy CD-re... Szóval, valami felbruttósított formátumba nyomta a progi.Hogy lehet ebből visszanyerni az anyagot?
Köszi!
-
R
senior tag
-
martens
csendes tag
Halihó
Következő a problémám:
DVD-írás közben lefagy a gépem,még a monitor is kikapcsol,csak resetel gyógyul meg.
Véletlenszerűen fordul elő,de már nagyon bosszant a dolog.Általában az írás felénél történik a fagyás.
CD íráskor nem jön elő,csak DVD-nél(R,RW is).Több íróprogit is kipróbáltam,de azoknál is volt hirtelen halál
Pio 110-es íróm van master-be kötve.Új firmware felrakva.
Slave-en egy LG olvasó van.Egy vincsi van a gépben.Alaplap:Giga K8VT800
A tápom 300W, mbm-el megnéztem a feszkókat és a +5V-om nagyon ingadozik.
Lehet hogy a táp a ludas??? -
AtHoS
nagyúr
nForce drivert innen szedd le: [link]
Ha tuningolod a procit, akkor a PCI frekit fixáld 33MHz-re, ha van rá lehetőség. Ha meg nincs, akkor próbáld meg tuning nélkül is.
Memót azért teszteld meg: [link], ha még nem tetted volna
Külön kábelen, kábel végén legyen az író Masterként lehetőleg lapra integrált vezérlőn, bár a külön kábel a mostanában elterjedő összesen egy ATA csatorna a lapokon megoldások esetében ATA-s rendszerwinyóval nem biztos, hogy megoldható.
Nameg amúgy PPeter jótanácsai probléma esetére: [link] -
AtHoS
nagyúr
Ezt a 2.7% olvashatatlan mit is takarna?
A lemez 2.7%-áig olvashatatlan vagy a lemez teljes kapacitásának 2.7%-a olvashatatlan?
Nem ellenőriztem még lemezt Neroval ilyetén módon. Hogy is csináltad?
A gyári játékod milyen másolásvédelemmel rendelkezik?
A játékot tudod-e telepíteni a lemezről mondjuk Teljes telepítést választva?
Gondolom nem, mert akkor nem sírnál () itt.
De, ha mégis tudod telepíteni, akkor a 2.7% olvashatatlanság nagy valószínűséggel a másolásvédelem része lesz. -
davidboy
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Egy gyári game CD-m 2,7% olvashatatlan.Ezt a Nero-val le is ellenőriztem. Van valamilyen mód erre hogy kijavítsam mer nem szeretném megint megvenni.
Előre is kössz! -
Zoli329
addikt
-
Zoli329
addikt
Üdv!
Héten vettem új AM2-es lapot procival meg memóriával. Minden szuper és stabil leszámítva egy dolgot. Nero-val szeretnék cd-t vagy dvd-t írni de közben mindig kikapcsol a gép!!! Mi lehet a gond? Ötlet vkinek? -
The crow
csendes tag
Sziasztok! :O
Következő dologban szeretném a segítségeteket kérni:
Nem túl régen vettem egy 4571-est és kb.2 hét tökéletes működés után elkezdett minden lemezen kihagyni írás közben 1-1 hajszálvékony csíkot, aminek olvashatatlan lemez lesz minden esetben a végeredménye. Nero 7.2.3.2-t használtam írásra. Ugyanez alatt a Nero alatt egy pio 109-es is megy és az hibátlan eredményt produkál minden alkalommal. Viszont a Nec is hibátlanul ír CloneDVD2-vel. Fontos lenne, hogy mind a kettő menjen gond nélkül Nero-val, mert néha előfordul, hogy ugyanazt szeretném felírni egyszerre két lemezre és ezt a funkciót a Nero támogatja, míg a CloneDVD2 nem.
Mi lehet a gond? Szerintetek mi lenne a megoldás?
Most töltöttem le a Nec-hez a legújabb firmware-t megpróbálom feltenni, hátha megoldja a problémát. Ha lehet ebben is szeretném valaki segítségét kérni, mert pio-n már igen, Nec-en még nem frissítettem. Ugyanúgy müxik a dolog, vagy van valami extra?
Köszönöm előre is mindenkinek, aki segít!
Üdv! -
-
Biguli
csendes tag
Sziasztok!!Nekem lenne egy rendszeresen visszatérő DVD író bibim!!Lg vel kezdtem, majd csere egy NEC re.Egy ideig ír lemezről lemezre,de aztán gondol egyet az író és írás indításakor (nero) kidobja a cd/dvd-t és kiírja:a szükséges lemez dvd/cd, de ami bennem van annak a típusa: ÜRES!!!Mi a bigulim ez az üzenet??Persze HD-re átmásolva mindent ki tudok írni,de akkor most mivan???Az lgt is e miatt cseréltem le,erre a NEC is elkezdi csinálni a bajt nekem.
Segítsetek!!!Előre is köszi!! -
AtHoS
nagyúr
válasz
Morphipapa #82 üzenetére
Esetleg egy GetDataBack-es mentés a SATA-s winyóról?
Szerk.: Mondjuk azért nem pont egy cdírás hiba topicba kellett volna írnod, hanem egy kicsit winyósabba.
[Szerkesztve] -
Morphipapa
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne:
VOLT egy Via k8t800 pro chipsetes lapom, amit azért cseréltem le mert format után (rendszer lemez egy ATA) a SATA winyómat nem érzékelte normálisan, nem is tudom hogy fejezzem ki magam, azt írja ki, hogy a lemez nincs megformázva... Gondoltam én, hogy a chipset a bűnös nem kezeli megfelelően a satát, ezért vettem egy NF3-as MSI-t.
Újra raktam a windowst szintúgy ATA-ra, de a probléma továbbra is fönt áll.
Valaki tudna segíteni, hogy formatálás nélkül hogy tudnék életet lehelni a winyómba, mert nagyon fontos adatok vannak rajta és lemásolni nem tudom... legalább 200Gb
Előre is köszönöm!
(liksoft küldött ide egy másik fórumról!) -
Zsami
csendes tag
Szia!
Csak szektorok közötti olvasási hibát jelez.A másik meghajtóm csont nélkül olvassa.Ha csak a megírt lemezt visszateszem a Total Commanderrel is megáll olvasási hibára és megszakad a fájlmásolás.A másik meg bemásolja.Érthetetlen ez számomra.Most próbáltam azt hogy beolvasok egy gyári Gamestart (dupla rétegű) 7856 MB a néróval nrg-be.Az elején kb. 5000 KB/s el indított és egészen 70 % ig gyorsult 10000 ig kb.utána folyamatosan visszaesett a sebesség 5350 re és nagyjából 17 perc alatt végzett a beolvasással. Tökéletesen és hiba nélkül folyt ez. Úgyhogy most nem tom mi van de egy lemezt asszem megkockáztatok vele megírni. Kíváncsi leszek az eredményre.
Üdv mindenkinek.
Zsami -
lowskill
csendes tag
Esetleg firmware hiba elbaszódása okozhat ilyen problémát?
-
lowskill
csendes tag
Szóval akkor még nincs veszve minden?
Áhh, de ugyanez a probléma jelentkezett egy másik fajta, igaz noname cd-nél is.
A héten beszerzek egy pár darab Fujifilm cd-t, eddig azokkal nem volt gond.
Amúgy neked milyen meghajtód van?
Még egy kérdés: mit értessz ''rezidens ODD matató progik'' alatt? -
AtHoS
nagyúr
Első körben CD-RW-t visz a drive (fogalmam nincs milyen), ha igen akkor azzal tesztelj.
Második körben olyan CDre akarsz írni amilyet már írtál ezzel a meghajtóval? Lehet nem fekszik a drivenak ez a lemez. Nekem pl. volt olyan újraírható lemezem, amit a DVDíróm simán vitt, de a CDíróm látszólag megírta, de a lemezre nem került adat. Ki érti ezt?
Nameg ugye amit PPeter is írt: rezidens ODD matató progik, Alcohol, AnyDVD és társai, emulátorprogik, stb.. csinálhatnak érdekes dolgokat -
AtHoS
nagyúr
Ahogy levettem most már nincs gond az írassal az alaplapi lemezről történt javítás óta. Most már csak az AVI-t kellene átrakni DVDbe. Használd a Nero Vision-t úgy, hogy winyó mappába mented el a végeredményt. Így onnan még kiírása előtt megnézheted, hogy rendben van a végeredmény.
Ha nincs, akkor lehet gond van az AVI fájllal. Amúgy a Nero konverteres része nem a legjobb, de aki nemsokat konyít az ilyen dolgokhoz, annak talán megteszi.
NewLive All Media Fixer [link] segíthet a hibás avi fájlon. -
PPeter
addikt
válasz
Franzstadt #70 üzenetére
No hát az ilyen ''egygombos'' megoldások, mint amit a Nero (meg más hasonló program) kínál az AVI állományok DVD-Video formátumba történő gyors konvertálására, kb. ennyit érnek. Rengeteg buktató lehet, a forrás állomány által használt kodek, a gépedre telepített kodekek, filterek (remélhetőleg nincs kodekpakkod telepítve) kombinációja, tehát a rendszered ''állapota'', szóval ez erős lutri. Ha nem jól sikerül a konverzió, akkor nem az íróban kell keresni a hibát, hanem más konverziós megoldást kell találni (ha megoldható normálisan egyáltalán, de a nagy veszteséggel tömörített AVI-kból DVD-Video lemezt készíteni talán a legértelmetlenebb dolog a világon). Sima adatlemezt próbálj írni, hogy kiderüljön, megy-e maga az írás. Az AVI-> DVD-Video konverzióra meg van dedikált téma, ahol okosodhatsz.
[Szerkesztve] -
Franzstadt
csendes tag
De van felkiáltójel.
Nero 7 Premium 7.2.3.2b. Az Origoról szedtem le, én nem nagyon foglalkoztam ilyesmivel eddig úgyhogy elég láma vagyok hozzá.
A forrás egy AVI fájl volt.
Igen, abban még biztos vagyok, hogy átállítottam.
Meg is írná a Nero, azzal már nincs gond, de mint írtam csak a film fele kerül rá.
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
Franzstadt #58 üzenetére
Biztos vagy abban, hogy átállítod a Nero-t CD-ről DVD írásra. (Bal felső sarokban)?
-
PPeter
addikt
válasz
Franzstadt #66 üzenetére
Az nem jelent semmit, hogy ott mit ír ki, mivel nem az operációs rendszer állománykezelőjével fogsz rá írni ugye, hanem egy CD/DVD-író programmal.
Válasszuk már külön a problémákat.
1. Nincs már felkiáltójel az eszközkezelőben?
2. Melyik Nero verziót tetted fel? Nyugtass meg hogy nem egy 7.0.0.0 betát.
3. Sima adatlemezt tudsz írni?
4. Pontosan miből szeretnél most DVD-Video lemezt készíteni? Mi a forrás? -
Franzstadt
csendes tag
Hát konkrétan ismét betettem az alaplaphoz kapott CD-t és újra feltelepítettem róla mindent.
Most úgytűnik a Nero hajlandó lenne írni, de mint írtam most meg ezt csinálja.
De ha beteszek egy üres DVD-t és megnézem a ''D'' meghajtót, ott továbra is azt írja ki, hogy 0 a szabad terület.
Na és ezt a részét nem értem, hogy miért érzékeli azt a gép, hogy az üres lemezen nincs szabad terület?
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
Franzstadt #64 üzenetére
Most mit is szeretnél csinálni egészen pontosan? Ne keverjük a DVD-Video készítést (konvertálást, tömörítést, authorizálást) a szimpla írási folyamattal.
-
Franzstadt
csendes tag
Próbálom a Nero7-tel, most lett kész, ez most írt valamit.
De ennél meg az történt, hogy kiválasztottam a ''Saját DVD-video készítése'' menüt, ott megadtam, hogy melyik file-böl készítse, elkezdte átkonvertálni de csak a film 3/4-ét írta át és fel lemezre... Pedig csak 3.7 GB lett, tehát lett volna hely a teljes filmre. -
PPeter
addikt
válasz
Franzstadt #62 üzenetére
Az eszközök kábelezési sorrendjén nem variáltál a korábbiakhoz képest? Egyértelmű, hogy valami IDE/ATA vezérlő gond van, de pontosítanod kellene az alaplapod típusát, mert vagy félreírtad a típust, vagy én nem találom az Asus terméklistában.
[link] -
Franzstadt
csendes tag
Dehogynem, amikor újratelepítettem az XP-t akkor az alaplap cd-jét is feltettem.
Eszközkezelőben két helyen is van sárga felkiáltójel, az ''SCSI és RAID vezérlők''-nél.
Van egy olyan, hogy ''ismeretlen eszköz'' és egy ''SCSI/RAID álomásvezérlő'', ezek mellett felkiáltójel van. A harmadiknál (VIA SATA RAID controller) nincs. -
PPeter
addikt
válasz
Franzstadt #60 üzenetére
Az alaplaphoz kapott CD-lemezről nem telepítettél fel semmit ezek szerint? Az Eszközkezelőben egyik komponens mellett sincs sárga felkiáltójel, egyéb jelzés stb.?
Tedd fel a legújabb Nerot és próbáld úgy. -
Franzstadt
csendes tag
Nincs más íróprogram telepítve.
Asrock P4VM800-as alaplap.
Nem telepítettem alaplapi IDE/ATA drivert. (nem mintha tudnám mi az, ebböl kiindulva gondolom, hogy nem telepítettem)
Amúgy működött, írtam vele ezt-azt, nem volt gond.
Aztán sokáig nem használtam (írásra), közben újratelepítettem a Win-t (kb. egy hónapja) tegnap akartam írni és nem akaródzott neki. -
PPeter
addikt
válasz
Franzstadt #58 üzenetére
Van valami más CD/DVD-író program, emulátor a gépen? Milyen alaplap? Telepítettél-s külön alaplapi IDE/ATA drivert?
-
Franzstadt
csendes tag
Üdv!
Nekem is lenne egy kis gondom, remélem jó helyre írom.
Azt játsza a gépem, hogy ha beteszek egy üres DVD-t azt CD-nek azonosítja be, ráadásul azt írja ki, hogy ''felhasznált terület 0 bájt (ez persze igaz, hisz üres a lemez), szabad terület 0 bájt'', és nem is hajlandó írni rá. Már kb. 20 lemezt megpróbálltam, de semmi.
LG íróm van, és Nero-val írnék, de mikor írásra kerülne sor azt írja ki, hogy nincs elegendő hely (pedig elméletileg van, hisz a lemez üres).
Egyébként CD-knél semmi gond sincs, azoknál rendesen kiírja, hogy mennyi a felhasznált/szabad terület rajtuk, és meg is írja őket.
Mi lehet a probléma? Sajnos nem nagyon értek hozzá, megköszönném ha valaki tanácsot adna. -
lowskill
csendes tag
mivel cdképet akartam felírni, nem...
nem találtam benne olyan opciót :S
és an még össz vissz egy cd-m, szóval nem akartam fölöslegesen elbaszni még1-et
de akkor mindjárt törlöm daemon-t,és megnézem akkor megy-e -
lowskill
csendes tag
Daemon Tools legújabb, meg CDBurner XP Pro 3, de ezt már később tettem föl, telepítése előtt is fennállt a probléma.
Ezek szerint a Daemon Tools lehet a hiba okozója?
[Szerkesztve] -
Zsami
csendes tag
Sziasztok!
Napok óta nézegetem a fórumot de nem találtam más hasonló topicot ezért ide írok.Ha rossz helyre írnék akkor szóljatok.
A problémám az hogy van nekem LG GSA4160B dvd íróm. Mostanában azt kezte el csinálni hogy az adatellenőrzésnél nem tudja visszaolvasni az általa írt dvd-t.
Úgy 50 %-ig minden rendben de utána általában Szektorok közötti olvasási hibát ír ki a Nero.A baj csak az hogy ezt nem csak +/- R lemezeken csinálja hanem RW ken is ami ugye jobb alapanyag általában.A lemezt a másik meghajtómmal ami egy combo LG GCC 4480B és majd 2 évvel idősebb simán visszaolvassa a dvd lemezt.Éppen ezért most nem tudom mi van. Tönkre ment e az író vagy valami más.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel : Zsami -
lowskill
csendes tag
Hy!
Olyan problémám lenne,hogy cd íráskor végigmegy a folyamat, feldobja az üzenetet,hogy cd írás kész, aztán kiveszenm a cd-t, újra berakom, és üresnek ismeri fel a gép a cd-t.
TOSHIBA DVD-ROM SD-R2412-ról van szó, Fujitsu-Siemens Lifebook E7110-es gépbe van, Windows XP Prof. SP2 fut a gépen, és Neroval próbálkoztam volna írni cd-t.
5-ös verzióval, most pedig 6.6.0.13-mas verzióval, de mindkét esetben ugyanaz történik.
Egy lemezt 2-3-szor is megírhatok, akkoris üresnek ismeri fel.
Valakinek van 5lete,hogym itől lehet ez, illetve hogyan lehetne megoldani?
Előre is köszi a helpet.
Üdv.: lowskill -
corn3l
csendes tag
nem sikerult..
leszedtem, aztan visszatettem az sw nelkul es ugyan az.
nem lehet hogy firmware gond van? 1.10 es most, de lattam hogy van mar ujabb.
lehet hogy ezert nem tudok a 8x os irommal 8x osan irni?! meg ugye a regi gondok.. -
corn3l
csendes tag
hmm...
nemsokara jelentkezem >>> -
Vikky
tag
Nem kell újrarakni a Winfost, csak a drivert. CD be, uninstall, reinstall, cancel arra a izére, oszt kééééész... Meg próbáld ki elébb aztat, h szoftveresen eltávolítod a HDD vezérlőt, meg a optikai drive-ot. Lehet h csak rá kék csodálkozzon, h ja így van. Tudod, hogy megy ez M$-éknél...
-
WillChi
őstag
Sajna nem én írtam 12x-esen DVD-t
Nekem csak 4x-es íróm van. A 333 MHz-es RAM biztosan nem probléma. Nekem 0,5 GB RAM van a gépemben, és 4x-esen normálisan ír. Nincs véletlenül vírusirtó a gépeden, ami elkezd darálni néha?
Gondolom, hogy azért van csak UDMA33 az optikai drive-okon, mert bőven elég ehhez a sebességhez. -
corn3l
csendes tag
amugy tudja vki hogy miert csak udma 33 ban mennek az optikai drive ok?
-
corn3l
csendes tag
;D
hogy mihez jo ez egy nagyon jo kerdes... fogalmam nincs
ide driver installjakor kerdezte meg hogy kell-e en naivan igent adtam.
es a programok listajaban sincs, nehogy uninstallalni tudjam. ahhoz ujra kene raknom a windows de sztem egy igeig ez nem fog menni. orulok hogy jol muxik minden (1-2 dolog kivetelevel)
arra is gondoltam, hogy lehet az is hogy keves a ram, foleg ugy hogy 333 mhzen megy.
nemtom mar lehet hogy te irtad hogy 12xesen keni a dvdt. Mennyi ramod van hozza?
[Szerkesztve] -
corn3l
csendes tag
ahhha..
az csak udma2 ultra 33, es ez a legmagasabb allithato ertek.
az alaplap nforce2-es, es mar egy ideje gyanus nekem, lehet hogy egy ''sw driver'' nevu cucc lesz a ludas. kerdeztem mar errol es azt irtak hogy nforce2 nel nem ajanljak, meg allitolag bugos, stb...
az kavarhatja nekem a dolgokat?
[Szerkesztve] -
Vikky
tag
Vagy a FW-vel van gondod, vagy a fej koszos, vagy sz@r az íród. Nekem is volt, h a Philips írómban megdöglött a CD fej. Gari csere, oszt azóta müxik. Esetleg még egy probléma lehet. Saját tapasztalatból mondom. Nézd meg, h jó-e a ramod valamilyen ramteszterrel. Okozhat az is hibás működést. Bár én azt előbb írási hibákban vettem észre... Egyellőre enji.
[Szerkesztve] -
Vikky
tag
Nem a defragra gondoltam, hanem a scandisk-re /XP alatt chkdsk/. Persze a defrag sem árthat, ha már rég nem volt rendbetéve a vinyetta. De a defrag is leáll, ha hiba van a vinyón, oszt aszongya, h szkendiszkejj.
Meg másik dolog: nem mindegyik file szereti, ha használatban van CD-írás közben, persze kivételek vannak /én nyugodtan hallgatom a Winampon a cucmót, miközben 12x vakarom ki DVD-re, vagy Cd-re/. -
corn3l
csendes tag
valaki segitsen mar nekem abban, hogy mitol van az hogy 4x esen irok dvdt (kis- es nagy fajlok, teljesen mindegy) es mellette mar az is gond a gepnek ha trekket valt a winamp. leesik a buffer es daral a vinyo egyfolytaban.
a konfig egy 2.6 os barton (M), samsung 160 gigas vinyo (ata 133) 8mega cache el es egy 512 es ddr.
mi lehet a baj? lassu a vinyo vagy a ram sebesseg kicsi? mert ugye 1 modul van
de ha cdt irok nem csinalja ezt, gond nelkul megy a gep.
a dvd iro pioneer dvr-a07xla
Valaki HELP pliz !! -
nagydee
tag
a lemezt nem tudok róla, hogy le lehetne kódolni, de javaslom, használj titkosító programot és a titkosítottat írd ki cdre. picit lassabb ugyan a dolog, de biztosabb.
javaslom pl. a kremlin -t
Bővebben: link
természetesen a dolog fizetős, ennek a megoldását rád bízom.
a teljes verzióban a ''safer 128'' kódolás tünt nekem a leghasznosabbnak. -
corn3l
csendes tag
helo!
a kerdes az hogy lehet e password al vedeni egy dvd/cd lemezt.
ha igen hogyan, mikent?
sry ha off topic, nagyjabol idevag, jobb helyet nem talaltam a kerdesnek -
wazy
csendes tag
vinyóról írom. létezik olyan író program ami kiírja hogy melyik fájlt írja éppen, és/vagy melyik hibás?
-
wazy
csendes tag
Hi! mp3 cd-t írtam, de a Nero(v6.3) olvasási hibát jelzett, majd leállította az írást. Mivel az mp3 fájlok innen-onnan összeszedettek, elképzelhető hogy rossz 1-2. Kérdésem: Honnan lehet megtudni, hogy melyik fájl hibás? Tudja ezt a Nero? Ha, nem akkor mivel próbáljam?
-
tibike8
őstag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kis problémám Cd írással. NEC 2510a íróm van kb. fél éves. Idáig jóformán csak DVD+-R(RW)- t meg audio CD-R- t írtam és nem is volt vele gond. Az audio CD-R- t 16x- osan szoktam írni megszokásból. A minap felmerült, hogy adatot kellett volna írnom CD-R- re. Szintén 16x- osan írtam volna, de mindjárt az elején írás hiba üzenettel leállt, a lemez rontva. Ugyanazt az anyagot 4x- es CD-RW- re gond nélkül felírta. Rontottam kettő Philips és egy Sony CD-R- t amikor próba képpen CD-R -re 4x- esen írtam és gond nélkül megírta. Van- e valami ötlet, hogy hiba nélküli 16x- os audio írás mellett miért nem boldogul 16x- os adat írással?
A legújabb Nero- val próbáltam és Abit NF-7, AMD Athlon Xp 2600+, 512/333DDR van többek között a konfigomban.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
szilchi
őstag
Találétam egy firmware-t,a neve:HP DVD Writer dvd300i/e Firmware 9K04 (300c drive revision).Az én íróm DVD writer 300c.Akkor ez elvileg az,nem?
-
szilchi
őstag
Nnnyaaa....szereztem 3 db. Sony CD-t.Azokat gond nélkül megírta és le is zárta.akkor mégis csak a CD a ludas??
-
szilchi
őstag
Szerencsére pont most nincs nyitva üzlet az ünnepek miatt,hogy tudjak másik CD-t venni...
-
szilchi
őstag
Hi.Nem tom mennyi idős pontosan,de fél éve vettem és még garis.Na kipróbáltam egy újraírhatóval,ott nem csinálta ezt.De az is egy Philips CD volt.Utánna megint egy sima CD-R el próbáltam.Megírta,de megint jött a hibaüzenet,hogy nem tudja lezárni.Akkor mégis csak a lemez a hibás??Mert a DVD-t is megírta jól.Csak ezekkel a 52x-es Philipsekkel van galiba.
-
szilchi
őstag
Próbáltam mindkét módban,de mindig ugyan azt csinálta.A DVD íróm 16x-an írja a CD-ket,annyival írtam ezeket is.Eddig nem csinált ilyet,bár az eddigi megírt CD-k közül 2-t már semmi sem képes beolvasni,mintha eltüntek volna az adatok róla.Az író kb. fél éves.De este írtam vele két DVD-t és azokkal nem volt gond.Megírta és le is zárta őket.Csak CD-nél csinálta.Kössz a segítséget.
-
szilchi
őstag
Naaa...senki???Mi egyáltalán az a TCO??A két rontott lemez után betettem egy ujabbat.Azt megírta,de azt sem tudta lezárni.Ugyan evvel a hibaüzenettel.Amúgy olvasni olvassa a lemezeket,amit evvel a hibával nem tudott lezárni.
-
szilchi
őstag
Üdv.Van egy HP tipusu DVD íróm,ami 8x DVD író és 16x CD író.Az elöbb írtam néhány CD-t vele.Az első 5-el nem volt gond,de aztán jött ez a hibaüzenet:TOC nem megy vissza(asszem,fel kellett volna írnom
)... a CD-t nem lehet lezárni.Majd 2 CD-t el is rontott.A CD-k típusa Philips CD-R80(hengeres)52x-es.Mi a hibás??Az íróm vagy a CD-k??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest