- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
Üdv olyan hibám van hogy
él éve vettem egy asus eah 4830-as vgat csak annak a ventije meg adta magát be adtam gariba 1 hónapig volt bennt addig kértem kölcsön egy asus eah 4350 silent vgat annak driverét fel tettem ment is jól minden ma meg megjött a 4830-as úgy voltam vele hogy a driver jó lessz tehát nem tettem fel azt ami van hozzá de mikor be mentem a catalystba látom hogy a GPU aktivitást nem mutatja (és ez bosszant ilyen tipus vagyok szeretem ha minden jól mégy
) De ha még a egérjobbgom tulajdonságokat megnyitom ott is a lehető legnagyobb felbontást lehet beállitani és a catalystban sincsen közölt maximális felbontás vagyis az 1440x900 mert a monitorom ezt birja meg ott fent a catalystba is nem azt irja hogy EAH 4830 syncmaster hanem csak hogy EAH4830 alapértelmezett VGA monitor
Ilesztőprogram csomag verzió:8.541-080923a070532C-Asus és ez van most fent néztem ASUS oldalán hogy a 4830-as VGA-ra ez a driver nincs ott és gyanitom hogy azért nem lenne tökéletes letöltöttem a legujabbat asus oldaláról Előre is köszönöm a segitséget és bocs ha egy kicsit értelmetlenül fejeztem ki magam.
-
Olizoli
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap csere történt a gépemben és mióta az MSI 865GM3-LS lap van benne az ATI drivert ha feltelepítem kikapcsolja a monitoromat. TV-re is rá van kötve ott viszont bejön rendesen. Próbáltam az MSI oldaláról és az ATI oldaláról is a drivereket. Korábban az ABIT IC7-es alaplappal nem volt semmi problémám.Valami ötlet mit lehetne csinálni?
-
creedszl
senior tag
hát még mindig fenn áll a probléma gom player alatt...próbáltam VLC-vel ott simán lement a film...nem vágom mi ez...
-
katt777
félisten
válasz
F_Zolee #8040 üzenetére
Azt, hogy "hiba esetén az előzőleg stabil beállításra áll be a rendszer".
creedszl: Hát, jó fél évbe bele szokott telni a dolog, sőt, HD3870-hez csak a 8.5 volt az a meghajtó, amellyel hirtelen 15-20%-ot gyorsult minden (és úgy már leverte magas minőségben a 8800GT-t is, viszont az 580X-támogatásnak meg annyi lett vele), miközben a 8.7 volt az utolsó ahhoz készült meghajtó, 8.8-tól már 4xxx szériára foltoztak. HD4-hez meg a 9.9 eddig a legstabilabb, ami az utolsó hozzá. Szóval az sem kizárt, hogy majd a HD6-os széria megjelenése előtt 1-2 hónappal megy majd minden (nagyjából) rendesen.
(Ezzel csak vigasztalni akartalak.
)
Codec csomagok viszont durván bele tudnak zavarni még játékokba is! Nálam ATI AVIVO van fönt (+ amit a tuner felpakol magának), és megy vele minden szépen. -
S*Tom*
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt! Sajnos a kártya ma nem ért ide és az új gépet egyelőre egy régi 1950pro val kellett összeraknom, ha gianni is úgy akarja, akkor hétvégén már tesztelhetem a Giga 5870-et. Így talán jobb is, több időm lesz kipróbálni 10.2-10.3b-vel.
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szeretném húzni kicsit a kártyát Catalyst-on belül. Párszor próbáltam és valami tesztet is nyomatott közben. Ezalatt csíkos képet ad teszt. Most ezt meddig kéne nézni, hogy ki is derüljön valami?
-
Kristof86
tag
Sziasztok nem tudom, hogy jó helyre írok!
Én Most vettem egy zsír új 5850 eset mert a régebbi 8800 gts-emnek a ramja beszart!
Olyan problémám van , hogy amikor játszom 10-20 percet a számítógép képernyője beragad és az egész képernyő befeketedik vagy bebarul attól függ hogy melyik szín dominált játék közben.Amikor beragad még rendesen búg a videokártya ventije amíg nem restartolok. Leteszteletem a videkari stabilitását és 20 percen keresztül futtatam a FurMark-ot , de semmi probléma nem merült fel,Szerintetek ez driver brobléma 10.2 es van fent?
(Gépem rossair 520 watt, 2gb memóra ddr2, intel q6600 3,185 MHz négymagos proci, Gigabyte ds3-p alaplap.)
-
creedszl
senior tag
ezek után ki mit ajánl hogy full működőképes legyen a karim?
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
Mika1227 #8031 üzenetére
Köszi! Beraktam a kérdést a HD 58xx topikba is. Nem nagyon akartam próbálgatni tesztelgetni a drivereket, mert mire összerakom a gépet majd felrakom a wint és a programokat, játékokat éppen elég lesz. Visszaolvasva meg nem találtam semmi egyértelműt, hogy 58xx-re stabil a 10.2-es.
-
S*Tom*
aktív tag
Win7 x64 és Giga 5870-hez melyik Catalyst drivert érdemes felrakni? Gainward 4870-hez 9.9-et használok ami bevált, a 10.2-es nem volt jó hozzá.
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
Nem olvastam a topikot, biztos volt már róla szó, de megtudná v.ki mondani, hogy Vapor-X 4850-es VGA-hoz melyik a legjobb, leggyorsabb driver?
Jelenleg 10.2-es van, ezzel sincsen semmi gáz. Csak sok helyen olvastam, hogy 4850 és 4870hez a 9.9-es a leggyorsabb. -
katt777
félisten
válasz
creedszl #8024 üzenetére
Rossz drivert nem kell feltenni. MSI-nél meg éppen ajánlott a gyári meghajtó, még ha régebbi is, ugyanis nem egyezik a referenciával (a kari sem). Hawk-nak pl. eleve több fázisú a tápellátása. ASUS is ilyen még, oda is gyári meghajtó kell, anno 1950XT-mmel mosolyogtam mindig, mit szívott mindenki az újabb ref. meghajtókkal, miközben az esetleg régebbi gyárival minden OK volt.
ATT minden ATI kártyához jó, ha nem ismeri fel, szoftveres módot kell aktiválni benne. ATT topicban bővebben.
-
creedszl
senior tag
csak érdekességképp:
5770-es kártya, 64bit win7 fenn a 10.2-es driver....szépen megy.aztán egyszer csak látom hogy leestek az fps-ek minden játékban.nem is értettem mi a franc.mondom adok egy esélyt a gyári drivernek amit adtak a kártya mellé.első meglepi, szedném le a 10.2-es driver uninstall közben kékhalál...rendszer újraindul driver sweeperrel leírtom csökkentett módban a maradékot, újraindit felrak a gyári driver, újraindít,megy.kipróbálom és láss csodát mindenhoz visszugrott az fps.hogy milyen mértékű volt a lassulás...mondjuk codban 90-ről 40-re...far cry 2 40-ről játszhatatlan 25-24-re....szóval érdekes
-
creedszl
senior tag
hali
MSI R5770 Hawk-hoz megy az ATT?
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! A következő a problémám: van egy XFX 4830-as videókártyám, most lesz 1 éves. Tegnap úgy gondoltam, frissítem a drivert, letöltöttem a hozzá valót az ATI honlapjáról. Telepítés után, amikor újraindul, egyből beáll 600x800-as felbontásra és kiírja, hogy a driver nem támogatja a videókártyámat. Nem egyszer csináltam már ilyet, de sosem volt más ATi kártyával problémám, ha felrakom a gyári drivert, azonnal minden okés. Ezt tettem fel: 10-2_xp32_dd_ccc_wdm_enu.exe Mi lehet a tipli?
-
deter
aktív tag
Annyira jó, hogy AVP után BF BC2 után is villódzik a kép, ráadásul az utóbbinál nem segít az CCC AI kikapcsolása.
-
siriq
őstag
Hali
Az egyik havernak van egy 19xx serias vga-ja(PCI-E). Win 7-el szeretne hasznalni. Valami modolt driver van hozza emberek? Megis mukodjon? Normalisan.
-
okay
aktív tag
Az a helyzet hogy a drivert a windows látja, de a CCC nem. Nincs támogatás, alapértelmezett monitor. Ez a kábel a 4870-nél jó volt, sőt egy másik vga-val is jó most. De kötöttem rá egy másik monitort amelyiket felismeri, DDC támogatás megvan ott.
Most olyan kábelt vegyek ami több pines? Mert a proba monitornak eggyel több tűje van. -
BraveHeart
tag
A patch-et is feltettem a BC2-höz, s a kormányt is lehúztam!
Szóval azért kellett tenni a dologért!
Osztom, tegnap végignyomtam, s vannak benne részek, amik nagyon cool látványt nyújtanak... bár, maga a story a végére.. hmm.. mintha kicsit elspórolták volna a feelinget, az elején jobban indult (az a repülős story a végén...háthát..)!
De látványba No. 1.!
-
Tommee
aktív tag
válasz
BraveHeart #8007 üzenetére
Érdekes...10.2 hotfixet használok 4850-el, kormány is van,de nálam a függőleges irányítás nem volt egérrel. Nálam a Battlefield BC2-nél az első patch oldotta meg.
Gyönyörűen néz ki a játék! -
BraveHeart
tag
... öö.. biztos vmit elrontottam, de most, ha meggebedek sem vágom, hogy mire gondolsz... próbálom visszanézni a 7997-es hozzászólásomat, amit nem találok...
ha vmit elszabtam, sorry!
... öö, szerkesztek: vágom, a crack-es téma nem jött bé... SORRY!
Egyébként a 10.2-es hotfix minden problémára megoldást adott, szóval köszi ALL!
-
okay
aktív tag
Hello!
Egy problémám lenne. CRT-m van. CCC-ben a monitor tulajdonságainál a jellemzökben a max frekveneciát be tudtam állitani 85Hz-re. HD5850es vga, több driver. De a windows adapterben és a CCC kijelzö kezelöben is 60Hz max. HD4870-el semmi gond nem volt.
Probáltam a monitort másik gépen ott jó, ezen a gépen meg egy másik monitor jó , utánna a monitor drivert is felraktam de semmi, 60Hz max.
Win7 és XPSP3-n is ugyanez a helyzet. -
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #8001 üzenetére
MIért, letörölted?
A raphook.dll kapcsolódik a VGA-vezérlőre, anélkül nem fog futni. Sztem szedd le az egész progit, töröld ki a .reg bejegyzését (HKCU\Ray Adams), és telepítsd fel az 1.6.9.1472-t (teheted rendszgazd módban, de nálam az sem kellett), aztán állíts be szépen mindent. És gyere át ATT topicba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Tudományos Pandémia Klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Projektor topic
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- 2x GIGABYTE GTX 460 OC Rev. 1.0.
- KERESEM: KFA2 GeForce RTX 2060 Mini DOBOZÁT
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest