Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egér probléma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #8463 üzenetére
Akkor marad a 9.12 hotfix, az játékokban az egyetlen normálisan használható HD4-re 9.9 óta. Talán ez is érzékeny más hardverre is, nem csak a VGA-ra, azért nálam csak véletlenszerűen jött elő.
RpPRO: Mint írtam, OGL-ben csal a CCC, DX10-ben meg csak 24x Edge Detect élelmosással láttam az említett kockázódós problémát. De ATI-nál még azonos típusú kártyákon sem feltétlenül lépnek fel ugyanazok a hibák, lásd pl. kurzor-probléma HD5-ös karikon bizonyos konfigokon, másokon meg nem.
Francnak van pénze játékokra; írtam azt is, hogy jön egy haver, aki sok mindent megvesz, soxor már kint Ausztriában (ilyenkor persze néha szív a német cenzúra miatt, mint a torkosborz
,aztán keresgélheti az uncut patcheket) ő hozta el. Én leárazva veszek csak, mert pár drága szarral már megsz.pattam magam.
-
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #8457 üzenetére
Érdekes, hogy nálam ez a hiba csak 1X jött elő, akkor, amikor 10.1-ről váltottam vissza 9.9-re. Ahogy szűz rendszerre tettem fel, megint jó lett. Persze nekem van VGA-szűz partíciómentésem, úgyhogy könnyen vagyok: ha vmelyik driver szar, rendszer vissza, aztán jó drivert fel tisztán.
ATT-t használsz? Annál segíthet egy játék profil. BC2 pl. kilépett a videók után, de amikor fix profillal futtattam, máris gond nélkül futott. Csupán ATT auto 2D/3D profilokat használva előfordulhat ilyen hiba.
AvP DX11(!)-ből kilép (ehhez van ugye későbbi javítás), viszont semmi különbség DX9-ben, szóval erős a gyanúm, hogy ott nem dolgozik semmiféle DX10(.1), hiába kéne neki elméletileg DX11 alatt. HD5-ös karihoz meg úgyis muszáj lesz újabb meghajtót feltenni. -
bozont
veterán
válasz
Mika1227 #8331 üzenetére
Egy próbát megér, de akkor már a 10.3a verziót tedd fel, az egy picit újabb. Igaz nem WHQL, de szerintem az nem is lényeges. Én 9.8-ról váltottam a 10.2-re és elégedett vagyok ezzel is.
S*Tom*
Ha benchmark progikra kell neki akkor érdemesebb valamelyik régebbi driver, de az újban sok optimalizáció van a 48xx szériához is és a tapasztalatok szerint is van több-kevesebb gyorsulás több játék esetén is.[ Szerkesztve ]
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
Mika1227 #8031 üzenetére
Köszi! Beraktam a kérdést a HD 58xx topikba is. Nem nagyon akartam próbálgatni tesztelgetni a drivereket, mert mire összerakom a gépet majd felrakom a wint és a programokat, játékokat éppen elég lesz. Visszaolvasva meg nem találtam semmi egyértelműt, hogy 58xx-re stabil a 10.2-es.
-
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #8001 üzenetére
MIért, letörölted?
A raphook.dll kapcsolódik a VGA-vezérlőre, anélkül nem fog futni. Sztem szedd le az egész progit, töröld ki a .reg bejegyzését (HKCU\Ray Adams), és telepítsd fel az 1.6.9.1472-t (teheted rendszgazd módban, de nálam az sem kellett), aztán állíts be szépen mindent. És gyere át ATT topicba.
-
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #7993 üzenetére
Ja, tényleg, HD4890 magasabb feszen megy.
Nézd meg a fesz-listában a különbségeket, aszerint haladj, és 3 tizedes pontossággal.
Természetesen azt is ki kell majd tesztelned, hogy a 3D-t mekkora feszen képes még stabilan vinni. Az 500/600@1.083V nálam pl. egész nap ment, míg egyszer csak befagyott vele a BLands, amelyben ugye nem lehet normálisan menteni (de rühellem az ilyen játékokat), na, az szívás volt. Úgyhogy visszatettem 1.143V-ra. De a gyári max. -0.06V tökéletesen stabil a gyári 3D órajelekhez. -
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #7981 üzenetére
Fesz-csökkentéssel is csökken a fogyasztás. Egyes karik csak a gyári értékekig bírják (hardver lock), másokat viheted tovább lefelé.
Nem, nem árt. Video-lejátszásnál lehet gondja (zöldkockásodás), mert ez nagyon 2D, ez esetben célszerű egy 300-500/400-600MHz-es profilt készíteni videólejátszókhoz, ill. persze régebbi/igénytelenebb játékok sem kell, hogy zabálják az áramot. BS2 nálam 500/600MHz-en 47FPS fölött fut 1.143V-on, venti 0% (1000RPM), de néha picit feljebb megy, VGA max. 55°C. A sima 3D mód is elmegy a legtöbb HD487/90-en 1.203V-on, csak tuninghoz kell a gyári 1.263. Mindez hűvös gépet, ill. anyagi megtakarítást eredményez.BraveHeart: Utolsó HD4xxx: 9.9, első HD5xxx: 9.10. HD4-en 9.9 oldja meg a legtöbb gondot, 9.12hf-szel ez az első hiba, amelyről hallok (leszámítva a 9.10-től szar RAM-kezelést HD4 karikon).
BFBC2-nél hibás crack eredménye az irányítás meghülyülése, havernál láttam!belaazallat: 10.2hotfix, legalábbis a kurzor-hibák miatt mindenképpen.
honda23: Én értem, hogy te mire írtad, csak neki AGP-s karija van, neked meg nem, és én elsődlegesen az AGP-hibára gondoltam, amely miatt külön drivereket (javításokat) szoktak kiadni. Persze, hogy nem feltétlenül az a hiba. Pl. én ahány gépre telepítettem W7-et, egynél sem lépett föl ez a probléma (egyben sem AGP-s kari volt).
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #7844 üzenetére
Persze, azt írtam.
Játék-függő, hogy lehet-e egyáltalán, de ha igen, nálam csak alacsony AI mellett működött, amivel próbáltam.
Mint írtam, lehet driver is (lásd Oblivion vs. 9.11), de csak próbálgatással tudod eldönteni, melyik megfelelő a te VGA-dhoz. HD5-ösök előnyben vannak, mert nekik fejlesztenek, régebbi kártyáknál inkább csak szaporodnak a bugok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Mika1227 #7838 üzenetére
win7 ... User\Documents\My Games\DiRT2\hardwaresettings\ mappában van egy hardware_settings_config.xml file. Meg kell nyitni szerkesztésre. Rögtön az elején van egy:
<graphics_card>
<directx forcedx9="false" />
szöveg.
Ha true van beírva, akkor DX9 módban megy, ha false, akkor a DX11-es kód fut. A DX10.1 nem számít, mert a DX11 képes leskálázni. A DX11-es effektek nem lesznek elérhetőek, de fut a program. -
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #7462 üzenetére
HD4xxx topic tapasztalat is, hogy az a legkompatibilisebb, persze, ha valamelyik játéknak muszáj az újabb, akkor kénytelen az ember cserélni. Mindenesetre ezen kívül egyedül a 9.12hotfix az, amellyel eddig még minden rendesen ment.
10.1-et illetően: Tegnap megkaptam azt a szörnyed idióta Mass Effect 2-t kölcsönbe, és nem volt AF probléma. Mindenesetre iszonyú tré a gama (grafika és irányítás is), méltó folytatása az elődjének.
-
atesss
addikt
válasz
Mika1227 #7304 üzenetére
No működik ez az XP-eszközkezelőből való frissítés.
A Control Centert, meg a többi dolgot fel tudta rakni a telepítő, csak a driverrel volt gond.
De most úgytűnik az is megy.
Lehetséges, hogy a Catalyst telepítő máshogy rakná fel a drivert, mint az XP driverfrissítés ? Mert látszólag minden működik most.
Sőt a Control Center még magyar is, és úgytűnik többet tud, mint régebben (a régi XP-men egy most már kb. 4-5 hónapos driver volt fent).Most be kéne állítanom VMware-ben egy virtuális gépet minnél előbb, úgyhogy egyenlőre ha megy, akkor nem tudok foglalkozni tovább a dologgal. Majd este visszatérek erre. Neked (egyenlőre) köszi a segítséget.
Addig is várom a többiek ötleteit is !
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz
Mika1227 #7302 üzenetére
Nem.
De itt az illesztőprogram aláírásával van gond.
Meg azzal, hogy hiába kapcsolom ki az XP-ben az ellenőrzését, szerintem nem ott van az az ellenőrzés, ami a hibát okozza, hanem a Catalyst telepítéskezelőben.
És azt nem lehet kikapcsolni. Illetve talán parancssori paraméterrel futtatva talán ki lehet valahogy, de ezt nem tudom.
Ugyanis összehasonlítottam a PCIe-es, aláírt drivert, és az AGP Hotfixes nem aláírtat:
Az aláírtban az
I:\ATI\Support\9-12_agp-hotfix_xp32_dd_ccc\Packages\Drivers\Display\XP_INF\CX_*.cat kb. 60kb-os.
Viszont az AGP-s nem aláírtban a CX_92502.cat csak 1kb-os.
Vagyis az AMD ugyan kiadta az AGP-s drivert, de elfelejtette aláiratni.
Így viszont lehethogy igazad van, hogy a régebbiben talán nem felejtették el.
Azt nem értem, hogy ilyenkor nem szokás tesztelni a kiadott akármilyen drivert ?
Mert ez a hiba azonnal kijönne.
Biztos gondolták, hogy csak a "szokásosat módosítottuk a PCIe-es driveren", ez úgyis megy. Csak az aláírás maradt ki...De most megpróbáltam az XP eszközkezelőből a driver frissítést, és elvileg fel is rakta (bár hiába van kikapcsolva az XP-ben, mégis megjelent az "aláiratlan illesztőprogram" figyelmeztetés
).
Most fogom ujraindítani, és kiderül tényleg működik-e.[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz
Mika1227 #7298 üzenetére
Friss telepítésű XP alapból SP2-vel, de az SP3-at már felraktam (lehethogy ez volt a gond), meg minden frissítést is, ami azóta jelent meg.
Közben próbálkoztam a korábbi módszeremmel, manuálisan hozzáadni az eszközazonosítkat a PCIe-es driverhez: [link]
De ezzel sem működik már, mert megváltoztatták a driver szerkezetét (nincsenek már ilyen fájlok: C:\ATI\SUPPORT\[Current Version]\Driver\Driver\CX_*****.INI
C:\ATI\SUPPORT\[Current Version]\Driver\Driver\INSTALL.INI ).Aztán találtam egy ilyet, ezt átkapcsoltam: [link]
De elsőre így sem telepedett, úgyhogy most leszedek mindent, és újra próbálom. -
kbalazsa
senior tag
válasz
Mika1227 #7189 üzenetére
Próbáltad már eltávolítani csak a ATI Catalyst Install Manager-t? Szabályos programeltávolítással (vezérlőpult -> programok hozzáadása/eltávolítása).
Nem biztos, csak egy külföldi fórum egyik tippje alapján lehet, hogy segítene...
Ugyanott egy másik tipp a .NET 1.1 és 2.0 eltávolítása/újratelepítése volt... az is megér egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Mika1227 #7140 üzenetére
Az biztosan feltűnt, hogy az ATI driverekben évszám.hónap számozást követnek, így nem lesz 9.13, csak 10.1. A hotfix verzió a 9.12 és fél
Gyakorlatilag egy - a normál verzión - felül kiadott külön kiadás, ami elvileg vagy gyors javítást (akár a normál havi verzióba bekerült és utólag felfedezett hibákra vonatkozóan is), vagy olyan külön funkcionalitást tartalmaz, amit valamiért az eredetibe nem akartak belecsomagolni.
A 9.12 hotfix érdekessége, hogy valahogy 1 nappal korábban jelent meg egyes lapokon, mint az eredeti 9.12 verzió. Nyilván az lehet emögött a magyarázat, hogy alapos tesztelésen megy keresztül egy-egy verzió (némelyek most kacarásznak), mire kiadják kezeik közül, s a készre gyúrás és kiadás közt észrevételezett hibákat a hotfixbe tudják már csak bele gyúrni, amit nem annyira hosszú ideig kell tesztelni, amit így elég hamar ki tudnak adni. Szóval bonyolult és hosszadalmas ez, de talán érted a lényegét
Egyébként a 9.12 hotfixről itt egy rövid cikk, amiben olvashatsz a tartalmáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PayPal
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...