- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz #00137984 #32850 üzenetére
Telejsen játszahtlan. Eltudod képzelni healerként mennyire élvezem mikor úgy beakad a játék,hogy szó szerint megáll a kép.
Képzeld el amikor a haverom a FULL HD good-ba játszik egy dual core laptop-in iHD gpu-val mellettem és stabil 25 fps. Én meg ott állok a 4,5 Ghz-es fx 8320-al a 16 GB ramommal meg 7870 Ghz editionnal és 10 Fps körül ugrál.
irhejja:
"Mindegyik Crimson csinálta?
Órajelek rendben voltak?"Legalábbis azt mutatja,de nekem ott tünt fel ,hogy 2,5x hangosabb lett a vga-m is aztán meg játék közben beakad. Pedig semmi nem változik. ugyan az a terhlés % ugyan az a kihasználtság és venti sebesség %.
Nem volt időm rá,de hétvégén megnézem.
De Bf4-be is ez lett. eddig ott FHD high meg utlra 50-60 Fps 64-es multi mapon. most meg 10-12 meg álló kép néha.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
irhejja
tag
válasz Whysperer #32852 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert elvileg az előző Crimson verziókban volt egy olyan hiba, hogy alapjáraton maradtak az órajelek 3D applikációkban is.
Elvileg egy Alaphelyzetbe állítás megoldja, illetve van valami Fix is ITT. Mivel nekem nem jött elő ez a hiba, nem teszteltem a Fix-et, de elvileg mindenkinek működött.
-
Whysperer
addikt
válasz irhejja #32853 üzenetére
Olyan érzés amúgy ,hogy amikro csak úgy vagy akkor jólvan. De olyan mint amikor mondjuk megy megy megy é smikro még kakó kell akkor meg lekapcsolná.. De azt írja,hogy 60% stb.. de olyan mintha
autóval hajtanék 50-nel kéynelmesen ,d emikor sebsséghez gáz kell akkor a gáznyomásával elszállna a kocsiból az erő.
Kb így tudom ezt leírni mit csinál a gépem.
De köszönöm irhejja. Hétvégén leszedem ezt a ClockBlocker-t és meglesem. Vagy ma este.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
bobalazs
nagyúr
16.1-en 10ből 9szer nem működik a plays.tv. 15.7.1 volt az utolsó stabil driver amin gond nélkül működött az automatikus felvétel.
-
bence94011
csendes tag
ÜDV!
Nemrég vettem egy r9 280 karit és mióta fent van a Catalyst iszonyat lassan kapcsol ki a gép.
Amint letörlöm az egész AMD program családot a hiba megszűnik.
Épp ezért nem tudom eldönteni gtx 960 vegyek vagy R9 380 mert ha fent marad ez a hiba AMD kizárva.
Valami ötlet hogy mi lehet a probléma?
S.O.S. -
L4CI2
aktív tag
válasz bence94011 #32856 üzenetére
szia
próbáltad a Crimson is ? -
bobalazs
nagyúr
válasz bence94011 #32856 üzenetére
Talán rejtett hibás, azért gondolkodik annyit. De ha felmegy a driver normálisan, success, akkor meg nem hibás. Jó alaposan le kellene tesztelni mindenben hogy kékhalál fagyás egyébb lesz e.
Ha jó, akkor display driver uninstaller, volt itt róla szó, lefuttattni csökkentett módba és újra felrakni akár a legujabb bétát vagy a 15.7.1-es stabil catalystot. -
Whysperer
addikt
válasz FragMaster #32863 üzenetére
köszike. 8)
-
gydani20
tag
Üdv én ma tettem fel 16.1 crimsont de vissza is raktam a 15.11 catalistot mert pl ha a witcher 3 a profilnál a tesszellációt felülirásra állítottam 32x re és amikor a játékot indítanám mindig kiírja hogy crimson host blabla müködése leállt meg a crimson ikon nincs a tálcán csak így tudom megnyitni ha telepítés mappápol indítom el . Teljesítmény beli javulás sztem minimâlis a 15.11 hez képest 3dmark 11 ben r 9 380 amal crimson 13206 pont a vga pontja a 15.11 el pedig 13164 pont kb 40 ponttal kapok többet crimsonnal viszont wicher 3 al azt vettem észre mintha akadna a játék alacsonyabb az fps is rânézésre majd holnap a 15.11 el frapsel megnézem mit mutata.fallout 4 viszont javult pár fpst.valaki meg tudná mondani hogy 15.11 driveremet érdemes 15.11.1 re frissíteni vagy rakják fel a 15.8 át vkinek vannak tapasztalati melyik a 3 közül a legstabilabb és melyik hozzá ki.legtöbb teljesítményt a vgabol?? Előre is köszi a válaszokat/!!!
-
irhejja
tag
válasz gydani20 #32866 üzenetére
A Crimson 15.11 volt a túlmelegedős, mindenképp dobd fel a 15.11.1-et, de van 15.12 is.
Fórumokat olvasva, pont, hogy a 16.1-et ajánlják a Witcher 3-hoz.
Miért akarod a tesszelációt 32x-re állítani? Pont a tesszeláció miatt volt baj a Witcher 3 teljesítményével, 8x vagy 16x értéket érdemes megadni, 16x felett amúgy sincs látható különbség, de nagyon is érezhető a teljesítmény csökkenése.
-
gydani20
tag
Értem hogy 8-vagy 16x tesszeláció kéne de akkor kiírja hogy radeon settings host működése leállt a crimsonnal csak amd optimizáltal nem csinálja ezt úgy meg kevés az fps
-
irhejja
tag
-
Pitterix
őstag
Nekem is van egy észrevételem:
mióta ez a 16.1 van fenn, minden netes oldalam akadva jön be, még a ph is, pedig ilyen ezidáig sosem fordult elő. Ahol meg mozgó avatarok vannak, na az aztán szaggat."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
nanus
senior tag
Nem értem ezt a sok reklamációt "Crimson" én azt kaptam amit ígér szép "vörös" képernyőt ,mivel nem szeretnék több ilyent ,hát lehet előbb lesz zöld mint újra vörös
Remélem addig nem jól alszanak, amíg egy normális drivert ki nem adnak. -
törölt tag
válasz gydani20 #32866 üzenetére
Crimson 16.1 szoftver Unigine Valley tesztben 2064 pont és 49.3 fps. Catalyst 15.8 driverben 2049 pont és 49 fps (Direct3D11, 1920x1080 2xAA fullscreen, Custom és Ultra minőség). Elhanyagolható különbségek teljesitményben, de müködését tekintve a régi Catalyst driver toronymagasan jobb. Még a videólejátszás képminőségében is jobb a 15.8 nálam, és játékokban meg legalább nem szaggat és nincs lag. Egy-két új játéknak azért majd jó lenne a Crimson driver, de most már megvárok egy tényleg jó változatot, amelyiknek jobb a megitélése. Én sem akartam nyüglődni itt vele, de legalább megtapasztaltam a saját gépemre mennyire nem használható.
[ Szerkesztve ]
-
RaZroX
addikt
Üdv! HD6850-hez hol találok mostanság drivert ? Ahogy én értelmeztem befejezték hozzá a driver készítést. Nekem viszont kéne mert a Gigabyte oldalán 2010-es driver van és hát nem megy vele elég sok minden..
This is the way
-
guftabi96
addikt
-
Steelmanus
addikt
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
A AMD 15.11.1 crimson driver mennyire használható? Az overdrive, ventilátor szabályzás jó benne? Inkább ezt tenném fel a 16.1 helyett. Vagy jobb a 16.1 (viszont ebben az overdrive nem jó) ?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Lacccca87
addikt
válasz zolee0307 #32879 üzenetére
Mindegyikben működik csak annyit kell tenned hogy a global beállításoknál átrakod manualról automatic -ra.
Enyni volt a bug egyébként, mert akinek előtte fel volt oldva annál itt is feloldott állapotban volt az overdrive csak manuálsra állítva a venti vezérlés.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Steelmanus #32878 üzenetére
ja én az alkalmazást zártam volna be jobb gombbal a tálcán.
-
Whysperer
addikt
válasz bobalazs #32875 üzenetére
Ha ez megnyugtat.. Nekem a Crimson .. pl WOW közben megáll a játék lerak asztalra kiírja,hogy Crimson leáll aztán pár másodperc. Crimson újra indul.
error majd újr aindul a SC2 és bal odalalt villógdzó csík. majd megint asztal és error. 8)
[ Szerkesztve ]
-
Broomi
tag
Sziasztok.
Segítsetek légyszí,hogy hívják azt a progit amivel lehet gyapni a gépről ezt a szutyok crimsont?mert amióta felrakta gondol egyet és belilul a kép majd később zöld aztán kék,és gondol mégegyet aztán meg megint jó! -
Whysperer
addikt
Felraktam a 15.8-as Catalystet.. Hiba megoldódott. Telejsen rendebn fut a WOW a SC2 minden.
-
Lacccca87
addikt
válasz guftabi96 #32886 üzenetére
Na pont az ilyen programok használata miatt jön nektek elő ennyi probléma.
Ezerszer le lett már írva hogy esetekben olyan fájlokat és bejegyzéseket is törölhet amire szükség lenne és nem kapcsolódik az aktuális driver verzióhoz.Ott a driver saját eltávolítója, vagy végső esetben az AMD saját driver pucolója.
-
Whysperer
addikt
válasz Lacccca87 #32888 üzenetére
Igazad is van mert elöbb unistalláltam a utolsó Crimsont és felraktam a Catalyst 15.8. Hibátlanul leszedte mindent és hibátlanul felrakta az Catalystet. telejsen rendben van az egész.
-
TIT
veterán
Pont,hogy a saját leszedője hagy benne minden vackot és alig lehet leszedni.
Az meg nem baj ha a ddu a regből is töröl mindent,legalább nincs összeakadás,ha telepíti az újat úgyis beteszi megint.
De jó,hogy minden bekapcskor állandóan 1024x768-ra teszi a felbontást és a Hz is 60 lesz -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz guftabi96 #32886 üzenetére
Sziasztok!
Az a gondom, hogy nem tudom telepíteni AMD egyik programját sem. "Telepítő csomag hiba". Kártyát cseréltem Nvidiáról R9 380-ra, Sapphire Dual X 2 GB. Előtte simán uninstalláltam mindent, de azóta egyéb eltávolító alkalmazásokkal sem mentem semmire. A hivatalos AMD uninstallerrel sem + a DDU sem segített. Utánanéztem valamennyire a hibaüzenetnek, de régebbi kérdések voltak. Legszívesebben rommá törném az egészet, hogy ezért áldoztam fel a néma gépemet. Meg egyáltalán. Nem igaz, hogy ezért új rendszertelepítést kell csinálnom. Azt tudom elképzelni laikusként, hogy a program nem nagyon tolerálja, hogy a felhasználói fájljaim külön (fizikai) meghajtón vannak. A log file-ba persze megtalálja, de hivatkozik a 'D'-re ahol semmi nincs. A LOG file, hogy érthetőbb legyen.
Fogalmam nincs, mit tudnék csinálni.
Drivert be tudtam tallózni, de csak kellene a segédprogram.- Glaz-doz-fhut -
-
TIT
veterán
válasz Glaz-dozfhut #32893 üzenetére
Próbáld meg a revo uninstellerrel.
-
guftabi96
addikt
válasz Lacccca87 #32888 üzenetére
Igen, ez is benne van, de sokszor pont ez segített megoldani egy adott problémát. Nyilván mindenki használja saját felelősségére.
Egyébként én mindig ezzel szedtem le az előző drivert, amikor AMD-m volt, és pl tavaly egyedül a 15.7.1-es driverrel volt problémám egyedül. Pedig minden bétát felraktam.
Ettől függetlenül biztos, hogy van olyan, akinek ez bekavar(hat)#KeepFightingMichael
-
bozont
veterán
Ha nem nagy munka esetleg próbáld meg visszahelyezni a felhasználói fájlokat (gondolom ehhez nem kell újratelepíteni, még nem csináltam ilyet).
Amúgy nem érdemes ilyen uninstallereket használni, jól be tud kavarni. Mióta nem használok ilyet, nincs telepítési problémám. Egyszerűen alaphelyzetbe állítok mindent a CCC-ben, aztán törlés a saját programmal, újraindítás és mehet az újabb. Mondjuk a Crimson-t még nem próbáltam, egyelőre a 15.9.1-gyel is megfelel.
-
FragMaster
addikt
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz bozont #32896 üzenetére
Nem tudom mennyire kritikus a visszahelyezés. Eredetileg csak telepítés közben volt áthelyezhető. A ProgramData mappa is beletartozik. 3-4 verzióval próbálkoztam a Crimsonon kívül, de túl régit nem akartam, mert nem ismeri a kártyát netalántán.
(#32894) TIT IOBit uninstallert használtam, ami kicsit rosszabb csak a REVO-nál. Megvan, de még nem próbáltam.
- Glaz-doz-fhut -
-
KAMELOT
titán
Inkább erősebb nv kártyát vehettél volna. Driverekkel csak a gondod lesz.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz KAMELOT #32899 üzenetére
Reméltem, hogy nem lesz ilyen. Gondoltam, ha a piacon van ilyen sok éve, akkor azért nem lesz megoldhatatlan probléma vele. Valahogy csak sikerült telepítenem. Találtam egy megoldást.
Amd telepítő csomag hiba - a kereső kedvéért. A program által használt könyvtárban, ahova kicsomagolja az összetevőket. Alapértelmezetten C:\Amd\Radeon... Meg kell keresni a Config mappában az InstallManager.cfg-t. A "WorkaroundInstall" sor -false- bejegyzését át kell írni True-ra.
Most sem vagyok maradéktalanul elégedett, de talán egy újraindítás után jobb lesz.- Glaz-doz-fhut -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Háztartási gépek
- Politika
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Öregszem
- Macska topik
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest