- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- UHD filmek lejátszása
Új hozzászólás Aktív témák
-
korn
aktív tag
Jó régi topic.
Valakinek esetleg van még magyar használatija a530-hoz? Megköszönném, ha feltöltené valahova, vagy elküldené. -
palikamail
csendes tag
Sziasztok. Valaki meg tudá nékem mondani miért nem villan a kiba..ott vakum? Új akku minden zsír,csak éppen nem villanunk! Miért? Minden beállítást végig néztem,de nem adja magát a kis kuva...
Próbáltam a gyári visszaállítást is még úgy sem. MIT TEGYEK?????????Kedves canonosok jó lenne az infó mihamarabb,mert jön a képek szezonja,meg stb...
Előrre is köszönöm.
Waggy 73 -
BBke
tag
Sziasztok!
Nekem egy Canon A510-es gépem van.
A problémám az vele, hogy egyik nyáron a strandon a medencében fényképeztem, és azóta a kijelző fényképező módban nem működik. Viszont a videó módban és a képeket vissza tudom nézni, illetve a beállítások menü is bejön.Találkozott már valaki ilyen hibával?
Esetleg egy firmware frissítés megoldaná ezt a gondot?
Bár nem találtam hozzá firmware-t...
-
-v-
addikt
Sziasztok.
Nekem A560 van, de olyan topic nincs
Tudtok win7 x64 alá olyan driver, ami működik? Mert hiába szenvedek, win7 alatt nem tudom feltölteni a képeket. -
Hosaka
csendes tag
válasz Zoli bácsi #109 üzenetére
Szerintetek meg lehet-e oldani, hogy az a530-asomat rászerelem egy távcső okulárjára - ez eddig nem gond - és az "élő képet" egy laptop monitoron nézem.... Mint egy webkamera... Mindezt lehetőleg USB-n keresztül, mert nem szeretnék TV tunert venni... Nos?
4 8 15 16 23 42
-
Psytróger
tag
válasz Zoli bácsi #109 üzenetére
Közben visszajutott hozzám a fényképezőm, és kiderült, hogy A520-asom van... Amihez persze nincs ilyen CHDK kiegészítés a google szerint, mert valami DIGIC I-es procim van, a CHDK meg DIGIC II-vel ill. III-mal működik... Pedig az a töltöttségkijelzés nagyon jól jönne :S
>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Psytróger #108 üzenetére
Fentebb linkeltem a letöltési helyet, onnét leszedheted. A használt SD kártyádra másold fül a fájlokat. Úgy indítsd a gépet, hogy a kép visszanéző funkció legyen bekapcsolva. Nyomd meg a menü gombot, a beállítások aljánál lesz olyan, hogy firmware frissítés. Rányomsz, egy-két mp, és már látod is az új dolgokat.
-
Psytróger
tag
Értem És honnan tudom letölteni ezt a cuccot/pontosan hova kell másolni?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Psytróger #106 üzenetére
Ami hasznos lehet, hogy kijelzi a töltöttséget %-ban, lehet Video közben optikai zoomot használni, közben a hangot nem veszi, ha beállítod. RAW az nyers formátum, tehát az érzékelőről ahogy kijön a jel. Utólag dolgozhatod fel. Tükrös gépek egyik előnye a kompaktokkal szemben a RAW-ban fotózás. Bár nem tudom mit lehetne kihozni az A530 RAW képeiből, a kis érzékelőméret nem sok jóval kecsegtet.
Ez a kiegészítés annyi, hogy két fájlt fölmásolsz az SD kártyádra. Úgy indítod a gépet, hogy kép visszanéző módban legyen. Bemész a menübe, lesz olyan opció, hogy firmwere frissítés. Rányomsz, 1-2 mp, és meglátod az új dolgokat a kijelzőn. Lényeg, ha kikapcsolod a gépet, majd be, akkor már csak a gyári szoftver lesz, tehát nem módosul semmi. Persze, be lehet állítani, hogy minden indításnál betöltődjön. Rengeteg apróságot tud, hasznos dolgokat is, persze idáig is szépen el fotózgattam nélküle. -
Psytróger
tag
válasz Zoli bácsi #105 üzenetére
Nekem ha minden igaz A530-asom van... Bár nem vagyok benne biztos, de majd megnézem a feliratot rajta. Viszont abszolút amatőr fotós vagyok (jav.: sőt, nem is vagyok fotós), tehát pl. nem vágom a RAW képet sem, hogy mi lehet Ez a CHDK kiegészítés pl. mit tud?
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Úgy látszik, már senki nem használ 530-ast. Így van ez rendjén, régen az ember vett egy fényképezőt, aztán vagy 10 évig nyúzta. Most meg akkora a feljődés, hogy egy 3-4 éves gép elavultnak számít.
-
Zoli bácsi
őstag
Fölhozom a topikot több mint egy év után. A jó kis A530-asom 2,5 éves lesz, túl van 10ezer expon, kicsit kopik, de köszöni jól van. Gondolkodtam, hogy cserélni kéne, de amikor megnéztem a 10-12 Mp-es mostani csodák képeit, úgy döntöttem marad még. Most találtam meg ezt a CHDK kiegészítést, prímán működik az A530-assal, magyarul is tud.
Innét szedtem: [link]
Bezzeg ez kijelzi a töltöttséget %-ban, és korrektnek is tűnik eddig.
Próbáltam RAW képet készíteni, csak megnyitni nem tudom. Illetve az Irfanview megnyitja kékesen a képet, de a Rawtherape és a Lightroom nem bírt vele. Több kiterjesztéssel is próbáltam a beállításokban.
Van valakinek tapasztalata, milyen formátumba kell állítani, illetve mivel lehet megnyitni?
Kerestem azt az opciót, hogy meghatározott időnként készít egy fotót, de nem találtam. Esetleg valaki meg tudná mondani hol keressem? -
sziluboy
tag
sziasztok
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy az optika nem nyílt ki, uh kitisztítotam. Utána kipróbáltam és működött is jól. A takarítás közben bepárásodott, uh hagytam kiszáradni, közben pedig kivettem az elemet feltölteni. A fényképezőt pedig úgy hagytam. Aztán beraktam újra az elemet, hogy behúzzam az optikát. Innentől kezdve nem tudtam behúzatni vele. Van ötletetek, hogy mi lehet a problémája?
-
Fryskitt
addikt
A nem SDHC szabványú, és 2GB-nál nagyobb kártyák nem szabvány szerint készültek, tehát vagy működnek vagy nem (magyarázata a file allokáció különbségében rejlik, akit érdekel, lehet találni leírást róla). Szóval, ha van kedved, próbáld ki, de a tuti az 2db 2 GB-os kártya. Amúgy is, ha a nagy kártyád majdnem telefénykpezve tönkremegy, akkor az nem kis bosszúság..........
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
kutga
nagyúr
válasz ThufirHawat #97 üzenetére
Üdv!
Nem tudod véletlenül, hogy az a530-as támogatja-e az AEB-t? Én nem találtam ilyen beállítást, és a kézikönyvben sincs, de lehet hogy átsiklottam felette. Ha nem, nincs rá valami mód, hogy a gép szoftverét frissítve bekerüljön ez a funkció?
Más...mi az a filmes világnál bevett gyakorlat? Nincs valami tipped, vagy nem tudsz ajánlani valami jó tutorialt hdr készítéséhez?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Üdv!
Nekem alapvetően az kellene, hogy az expokorrekciót a gép maga léptesse, mondjuk -2 Fé-ről felfelé +2 Fé-ig, mondjuk öt képe készítése mellett ez öt lépést jelent, a lépésközök értéke 1 Fé. HDR képek készítéséhez szeretnék alapot szerezni, ahhoz pedig az kell, hogy a HDR-ré egyesítendő képek különféle expozícióval készüljenek. Állvánnyal meg tudom úgy oldani a dolgot, hogy a képek készítése közben manuálisan léptetem az expokorrekciót, de mivel HDR-hez nem szabad mozogni a gépnek, ez néha még allvánnyal sem megy tökéletesen. Ezért keresek olyan megoldást, amivel ki tudom küszöbölni a gép mozgását.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Szten Márs
nagyúr
"az egyes képeket különféle expozíciós időkkel szeretném elkészíteni, amiket a gép maga változtat miután beadtam neki."
Bár ezt a mondatot alapvetően nem értem, P módban különböző expozíciós időket ugyanarról a témáról ugyanolyan ISO mellett az expókorrekció változtatásával tudsz elérni, -2 és +2 Fé között 1/3 Fé értékenként léptetheted a kompenzációt. Az expókorrekció gomb az LCD-től jobbra, fennt található, itt a képen Exposure Compensation néven láthatod.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretném megoldani a géppel, hogy ugyanarról a témáról szeretnék több fényképet csinálni a program mód segítségével. Be tudtam állítani minden lényeges paramétert, időzítést, képek számát, stb., de alapvetően az lenne a problémám, hogy az egyes képeket különféle expozíciós időkkel szeretném elkészíteni, amiket a gép maga változtat miután beadtam neki. Sajnos nem találtam ilyen beállítást, a kérdésem az lenne, hogy csak elsiklottam-e felette, vagy tényleg nincs ilyen a gépben, esetleg szoftveresen lehetne hozzáadni?
-
Riddle
tag
asound!
Nekem is Canon PowerShot A530 -as gépem van
Memóriakártyát, SD kártyát javaslok, Kingston-t, én is ilyennel használom, és még 2 GB -nál sem lassul be; videó, sorozatfelvétel, egy - egy kép, még ha tele van majdnem, a kártya, akkor is jó
(4 GB -osat nem próbáltam, de SDHC-t tudtommal nem kezeli, kézikönyv is max 2 GB -ot ír)
Energizer tölthető akkuval használom, semmi gond nincs velük, nagyon sokáig bírják, 4 darabos 2500 MAh -s at, 12-16 óra alatt feltölt, az enyém ilyen.
Nem tudom milyen töltőd van
Normál, vagy gyorstöltő
Egy viszont biztos, ha gyorstöltőd van, hamarabb meghalnak az akkuk!!!
Mindegy, milyen töltőd van (normál, vagy gyors), soha ne hagyd napokig a töltőn az akkukat, mert felrobbanhatnak, 24 óránál tovább, semmi szín alatt ne hagyd a töltőn őket!!!
Riddle''A legkiválóbb is tartson nyitva egy ajtót a barátságnak, a segítség fog belépni rajta'' Grotius Hugo
-
DiVaD
senior tag
Ahogy nézem ide se néznek be túl sűrűn...
Amúgy sima Secure Digital Memóriakártyát eszik a gép. Én edigital-ban vettem hozzá anno egy Ansmann féle töltőt+akkuelemeket. Kb. 1 éve. Még azóta is egész szépen mennek.
Van valakinek tapasztalata CHDK firmware-el kapcsolatban? Mivel tudtommal ez is Digic II-es procis, ezért elvileg erre is rámegy. -
kutga
nagyúr
UP!
Nem tudom mi van az akksijaimmal (Energizer újratölthető). Fent tartom a töltőn őket napokig, aztán kb egy napos állás után a gép már rinyál hogy alacsony az akkufeszültség. Milyet érdemes venni ehhez a géphez? Ha tartósan előfordul ez a probléma kénytelen leszek cserélni. Nem hiszem hogy a géppel lenne a probléma, de azért majd kipróbálom más elemmel is.'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
A géphez aksit szeretnék venni. Nézegettem a depon ezeket a zseléseket, a kérdésem az lenne, hogy milyet érdemes venni bele, és ezzel napi használat mellett mennyi ideig bírja körülbelül?
Másik...le akarnám cserélni a jelenlegi 512 MB-os memóriakártyámat, de nem tudom milyet kell bele venni (SD, Transflash, vagy milyen ).
[Szerkesztve]'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
A540-em van, es a leiras szerint azt garantaljak, hogy 2GB-os SD kartyaval jol mukodik. Mostmar a 4GB-os SD kartya ara is elfogadhato, igy a kerdesem az lenne, van-e vkinek tapasztalata a 4GB SD kartyat jol kezeli-e? (tehat pl. nem csak 2GB-ig tud felvetelt kesziteni)
[Szerkesztve]Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
ssolitude
őstag
A540-el meg lehet valahogy csinálni, hogy pl. egy nap alatt csináljon mondjuk 4 percenként fényképet? Esetleg USB-n keresztül valami alkalmazással?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
AlterEgg
csendes tag
Ha tud valaki egy kifogástalan állapotú A520-ast, az dobjon már egy privit.
Köszönöm! -
erdey_a
addikt
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Energizer újratölthető ceruzaelemet használok a géphez, de nem igazán vagyok megelégedve a teljesíményükkel...Ha vakut is hasznélok nagyon hamar lemerülnek. Lehet esetleg aksit rakni a gépbe? És ha igen milyen típusút és milyen teljesítménnyel?'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Zoli bácsi
őstag
Elvoltunk egy pár napos kiránduláson, a feleségem lebeszélt, hogy ne vigyem el a Nikon tükröst, mert nagy és nehéz, úgyhogy egy több napos kirándulás kb 700 fotóját az új Canon A530-assal készítettem. Igaz, hogy még új a gép, de pár tapasztalatot sikerült szerezni vele kapcsolatban. Az összes fotót végignézve kellemes az összkép, pár bemozdult kép az én hibámból, a gép jól tette a dolgát. Ami negatívum volt számomra, hogy pl barlangban, sötét helyen az AF segédfénye csak dísz, kb 0,5M-re tud fókuszálni a gép, ha az ember messzebb akart, akkor zseblámpa. Ki is kapcsoltam, nem sokat ér. Másik rossz tapasztalatom a géppel, hogy övtásákában hordva 4 napig, a sarkokon erőteljesen kopik le a festék, nem éppen esztétikus látvány. Persze, ez csak egy 35-40e. forintos kompakt, a volt Fuji A350-esem ugyanígy kopott, de a Canontól többet vártam. Kellemetlen volt még az előbbre is említett napfényes időben láthatatlan LCD kijelző. Pozitívumok: Nagyon jó az energiafelhasználása, automata módban meghökkentően jó felvételeket készít, nagyon jó a fénymérése, nem exponálja túl a képeket (Mint a volt Fuji-m). Összességében nem bántam meg, hogy megvettem, zsebkompaktnak szvsz. tökéletes.
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Kb 2 hete használok egy A530-ast, van pár apróság, amin meglepődtem. Automata módban szobában ha besüt a nap, vagy erős a neonfény, nem használ vakut. Szerintem kéne, mert ilyenkor zajos képeket készít, viszont a vakunak automata, vagy tiltás állapotot lehet beállítani, tehát nem vehető rá hogy vakuzzon. Próbáltam megnézni az exif adatoknál, hogy milyen ISO-val dolgozik neonfénynél vaku nélkül (szerintem 400), de nem találtam semmi infót az exif adatokban. Furcsa. Úgynézem, ''P'' állásban kell használnom, nagyjából ez is automata, de ilyenkor legalább szabályozhatom, hogy kellene a vaku.....
A másik furcsaság, amit már más is említett itt a fórumban, hogy a vörösszemhatás csökkentés semmit nem ér. Ilyenkor folyamatosan megy az AF segédfény fókuszálás után is, de a gyakorlatban a képeket megnézve (Nálam) hatástalan. Az is furcsa, hogy a számítógép nem ismeri fel meghajtónak, ha a windows beépített varázslójával böngészem a memóriakártyát, akkor hatalmas windows fagyások lesznek, ha letöltöm a képeket akkor nincs fagyás. Előbbre valaki linkelt totalcommander plugint, mindjárt ki is próbálom, jó lenne ha működne. Ennyi ''furcsaságot'' tapasztaltam, ha valamelyik dologra van megoldás, én vagyok lúzer, szóljatok. Köszi. -
Fryskitt
addikt
A kártyagyártók szerint 1 GB a mx. De ez nem jelent semmit. És kártya és kártya között is van különbség. Ha tudod, próbáld ki. De az sem rossz megoldás, ha veszel 2 db 1 GB-os kártyát. Ha az egyik tönkremegy, még mindíg csak a fotóid fele megy kárba.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
DiVaD
senior tag
No, 1 ideje már én is ilyen masinát használok, és szerintem átlag felhasználásra ennyi pénzért megéri. Viszont kezdek rájönni,hogy az 512MB-os kártya ami most van, az elég kevés.
A gép lekezel 2GB-os SD kártyákat is vagy csak 1GB a max.? -
ftc
nagyúr
tőlem lehet szedni....akinek kell
-
slayer006
addikt
a pics@ba
ingyenes filefeltöltés 200MB
másfél óra múlva a pofámba nyomják, hogy Jelenleg csak maximum 15-20 MB-os fájlokat tudsz feltölteni!
áááááááá
gmail.com -os e-mail -ra nem megy el ??"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
slayer006
addikt
A510/A520 -hoz van igazán
és én nem tudom mi a különbség a gépek között
valamikor az A530 -hoz töltöttem le, mivel ilyet szándékoztam venni
mondjatok egy helyet és én feltöltöm oda, de 25kB/s -el megy a feltöltés, tehát nyugalom"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
lacam
aktív tag
Sziasztok!
Egy hete én is hozzájutottam egy A530hoz, naggyon tutti gép, eddíg csak a legjobbakat tudom róla írni, de a magyar használati utasítást elfelejtették mellékelni...plusz a hozzá járó CD-t. A lemezt tegnap megkaptuk, de a beígért útmutatót nem. Láttam hogy többeteknek volt már kérésük, nem csak nekem hiányzik, sajnos a linkek már nem működnek. Tudna valaki adni egy webcímet (ha megvan valahol) a magyar útmutatóhoz? Megvan még valakinek pdf-ben?
Köszi Szépen!
Üdv! -
kutga
nagyúr
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy az A530-assal készült képeimen az embereknek szinte mindig szép vörös szemük lesz, annak ellenére hogy (tudomásom szerint) be van kapcsolva a vörösszem-effektust csökkentő beállítás. Általában Auto állásban használom a gépet, mit lehet tenni ez ellen? Persze a képek utómunkálása is megoldás, erre Picasat használok, de azzal elég lassú és körülményes minden képről egyenként eltüntetni...'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
zsl.hu
csendes tag
holnap veszek én is egy ilyen gépet, kiváncsi leszek rá hosszas vivódás után választottam ezt a típust.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Hétvégén csináltam pár éjszakai felvételt a géppel (vegyesen Auto és a Night Scene módokat használva) emberkékről, és bár be volt kapcsolva a vörösszem-effektus csükkentése a gépben, mégis a képek zömén mindenkinek szépen vörösen csillognak a szemei. Úgy tudom van olyan progi, amivel a kész képeken ki lehet szűrni a vörösszem-effektust, mégis azt szeretném kérdezni, hogy hasonló helyzetben hogyan lehet elkerülni ezt a képek készítésénél (esetleg a vakubeállításra gondolok, vagy valami olyan paraméterre emi felett elsiklottam).
Ha már itt tartunk nem tud valaki egy olyan oldalt, ahol el tudják látni az embert némi tanáccsal a digitális fényképezéssel kapcsolatban? Kezdő vagyok e téren, de talán nem lenne baj ha esetleg találhatnék valami írást szép képekkel illusztrálva ahhoz hogy különböző helyzetekben hogyan érdemes képeket készíteni (nem csak megnyomni a gombot aztán olyan lesz a kép amilyen...).
[Szerkesztve]'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
A probléma második felét megoldottam, csak kicsit vissza kellett olvasni. De honnan fogom tudni, hogy a memóriakártya üzemel-e, illetve mennyi hely van még rajt?
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyen gépet 512 MB-os SD kártyával. A kérdésem annyi lenne, hogy a kártyát hogy kell üzembe helyezni? Csak berakom és onnantól oda menti a dolgokat? Valamint Windowsból hogyan tudom elérni - formázni, könyvtárakat létrehozni, stb? (a mellékelt szoftverben még nem találtam meg, lehet én néztem el...'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
.DLL
veterán
Hali!
Légyszíves írjatok magyar nyelvű teszteket (v. tesztekhez linket) erről a épről! Előre is köfönöm!(P.H.)
-
ferenc999
tag
Itt jelezném mindenkinek, hogy a letölthető használatit nem tudom megcsinálni. A 2. rész letölthető, az első mindenkinek csináld magad módszerrel megszerezhető.
Fingom sincs hogy kell , ez van sajna, ami meg fent volt törölték.
SORRYA fehér legsötétebb árnyalata a fekete...
-
rex007
csendes tag
nagyon lecsúszott a topic nekem igen jól szuperál folyamatosan a gép mások véleményei, beállítási trükkök tippek egyéb infók? Mindent szívesen várok
-
Pitu
aktív tag
a video max hossza tényleg 30mp?
-
perempe
veterán
[link]
Én még a Canon PowerShot A40-hez használtam a Downloader-t. (Más nem Plug and Play digitális kamerákhoz is jól jöhet. Hasznosabb ezzel letöltöeni a gépre a képeket, ha nincs kártyaolvasó. Mindössze 1,5 MB. Az Install CD-t a program után nem használtam.)
Persze jól jöhet még mellé egy IrfanView, vagy hasonló.
A mostani Canon fényképezőgépek már mind 'Plug and Play'-ek?
[Szerkesztve]* Brahms: 4. szimfónia *
-
Pitu
aktív tag
Üdv!
A gép fém/műanyag vázas? -
rex007
csendes tag
Összeszoktam már a géppel éa a letöltés sem gáz már. Bár a manuális beállítások még nincsenek pontosan a kezemben /kezdő wok/ de szorgalmasan gyakorolok...
Általában Auto módban is jók a képei... Tehát elégedett vagyok...
[Szerkesztve] -
bonobo
csendes tag
Sziasztok!
Most már nekem is a530 van!
Csak attól vagyok kicsit szomorú, hogy manual módban is csak két féle blende választható, amik persze különbözőek a zoom poziciótól függően. -
rex007
csendes tag
sziasztok! nekem is pont ilyen gépem van... tegnapjött meg az edigitaltól.
Több kép is volt a kezem között és mindnél más a kép letöltése. Én szeretném elkerülni a zoom browsert, mert zavar nem lehet valahogy a total commanderemmel ???
feltettem az 1ik progit. a cdről de nem jelenik meg a commanderben meghajtóként....
Előre is köszi és sok szép fényképet nektek...
REx007 -
defter
csendes tag
válasz --=Zolee=-- #41 üzenetére
a bizonytalanságom oka az hogy 45ezerért lehet kapni S60-st is, és ott van még az A610-s... de ha már a 610 árkategóriájába kerülök akkor ott a fujis5600 és a kodak z740... de ezek már nagyobbak... szóval nem tudok dönteni
mailcím: defterKUKACfreemail.hu
és köszi a képeket! -
defter
csendes tag
sziasztok!
egy ilyen gép vásárlását fontolgatom, de még nem avgyok biztos a dolgomban. tudnátok pár saját képet mutatni?
előre is köszönöm -
ferenc999
tag
Igen.Meg ami nem elhanyagolható fogyasztó az LCD.Ezzel is történhetett vmi.De tény ,hogy nekem a lemerült 4db aksit mit kivettem az A60-bol, abbol 2-vel elment több mint 1 hétig az 530.
A fehér legsötétebb árnyalata a fekete...
-
_Gudella
senior tag
Nem tudom az elektronikán mit tudtak változtatni, amitől ennyivel kevesebbet fogyasztana az 530-as, mivel általában a zoom és az autófókusz mikromotorjai eszik a legtöbbet
Úgy tudom a DIGIC II processzor fogyaszt jóval kevesebbet az elődjénél... meg persze gondolom más technológiák is javultak az elmúlt években
[Szerkesztve] -
SnApy
csendes tag
Csá.Akinek kell vmi az A530-as géphez,leírás vagy progik jelezzen a snapy_boy1234@freemail.hu-n és meglátjuk h mit tehetek!
Akinek CANON A530 gépe vagy ehez hasonlo masinája van,azt kérem segitsen abba h mint tok naon közeli képet csinálni.! Mert csinálni tok csk az naon homályos azaz szar
előre is köszi..ha lehet mailon vagy msn en kérném a helpet..thx
csá -
Zozzika
csendes tag
Megköszönném, ha vki felrakná a magyar nyelvű leírást más oldalra az A530-hoz vagy postán elküldené nekem!
Lenne még egy kérésem is tönkrement a géphez kapott telepítő CDm. Valaki tudna segíteni,hogy honnan tudnám beszerezni a CANON PhotoStich 3.1 programot? Előre is köszi! -
Motion_Blur
félisten
Akiknek tesztképek kellenek:
[link]
Egyértelműen a legjobb választás kategóriájában.Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
etrusk
csendes tag
Üdv!
én is megvettem a gépet (első digi) igaz tesztelgetni még nem volt időm
egy dolgot vettem észre, ami kicsit fura. a kép készítése után megjelenik az elkészített kép (az lcd-n), aztán sötétség majd újra aktiválódik (az lcd . na a sötét holtidő tűnik nekem picit hosszúnak (finom M1 méretű képeknél 2-4 sec?). ez a lassú memóriakártya miatt van? noname, a géphez kaptam (1 gigabájtosat bár az reklama újságba csak 512 volt, szal jol jartam v. mégsem?)
[Szerkesztve] -
ferenc999
tag
Hello!
Hát elemmel kipróbálhatsz bármilyen gépet, így is csoda, hogy ez elment vele 1 hétig.
Az elem ezekbe pénzkidobás, aksi kell nekik jó nagy
A használatit sorry de ide sem volt kispályás feltölteni mivel 120Mb, úgyhogy ha valaki leszedte, és lesz olyan rendes elküldi neked 1 CD-n postán, vagy télleg felteszi.A fehér legsötétebb árnyalata a fekete...
-
rakan
csendes tag
válasz --=Zolee=-- #15 üzenetére
Ma megyek és megveszem a gépet..
Majd leírom, hogy szerintem milyen, bár csalódni biztos nem fogok.''Azért jó a kerekeskút, mert oda lehet tolni, ahol víz kell.''
-
Zozzika
csendes tag
Hali!
Én nagyon meg vagyok elégedve az A530-asommal. Mindent tud ami egy amatőr fotósnak (mint én) szükséges. Hát elemmel nekem nem sokáig bírta (kb. 1 hét, igaz rengeteg képet csináltam). Akkumulátorral már sokkal jobb, így több mint 1 hónapot is bír!
Légyszi rakja fel vki másik oldalra a magyar leírást, mert itt a munkahelyemen ez az oldal nem jön be! Előre is köszi! -
sakál
tag
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Nyugi, csak a rossz összehasonlítás miatt hoztam föl, Ha Corás CF árat nézünk, akkor Corás SD a párja.
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
sakál
tag
válasz Latissimus Dorsi #21 üzenetére
A Corában ne vegyél semmi kiegészítőt.(se!) Írd le, mi kellene, lehet, hogy tudom, hol a legolcsóbb(márkás!) - vagy keresgélj az interneten.
A szépség az eszed rovására megy
-
sakál
tag
válasz ferenc999 #20 üzenetére
Igen, én is néztem közben az SD kártyák árát, lényegesen olcsóbb, mint még pár hónapja.
Nem tudom az elektronikán mit tudtak változtatni, amitől ennyivel kevesebbet fogyasztana az 530-as, mivel általában a zoom és az autófókusz mikromotorjai eszik a legtöbbet. De ha aTe így tapasztalod, biztosan igazad van. (mondjuk, a 610-esnél megmaradt a négy elem..)A szépség az eszed rovására megy
-
ferenc999
tag
válasz Latissimus Dorsi #21 üzenetére
Ehe-ehe
A corában a noname SD 512Mb 4500Ft
De én a CF és az SD árát hasonlítottam össze. Lehet szarul, de le kell jönnie , hogy nincs nagy különbség. Na mind1A fehér legsötétebb árnyalata a fekete...
-
Latissimus Dorsi
senior tag
-
ferenc999
tag
Hello!
Én csak amatör szinten nyomom a fotózást, de így laikus szemmel nagyon szép képeket lehet vele készíteni. Makró módban is jó (szerintem).
A 2 elemröl annyit, hogy miután kivettem a 4 elemes A60 bol lemerülve, betettem 2-t az A530-ba és több mint egy hete használom. Tehát valamit energiatakarítottak
A kártya árkülönbsége nem mérvadó sőt!
A corában 4500Ft 512Mb noname CF, és vettem 512Mb-os kingstone-t SD-t 4500Ft-ért. Ha nem vetjük össze a hipermatrket árát a számtech boltokével, akkor sem jelentős az eltéré (szerintem).
Hát én ajánlom mindenkinek! Ha szar lenne azt is ideírnám elhihetitek.A fehér legsötétebb árnyalata a fekete...
-
sakál
tag
Méltó utóda a - talán legnagyobb sikerű - PS A75-nek. Kicsit nagyobb ccd, nagyobb felbontás, továbbra is szerény átfogású és fényerejű, de kitűnő (a kategóriához képest) objektív. Én nem tartom előnynek a korábbi szériához képest csökkentett méretet, mivel jobb fogásuk volt.(így is elfért zsebben) A négy elem(akku) pedig ugye tovább tart, mint a kettő..
A CF kártya is olcsóbb még mindig, mint a kisebb mostani.
[Szerkesztve]A szépség az eszed rovására megy
-
--=Zolee=--
csendes tag
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz ferenc999 #16 üzenetére
Itt van, mindenkinek aki keresi, a magyar felhasználóit a tipushoz.
[link]MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
ferenc999
tag
válasz --=Zolee=-- #15 üzenetére
Én megerősítem!Nekem eddig Canon A60-as volt, de tönkre ment 2 év után az optikai zoomja, a 3-bol maradt kb 1,5 így a digitális sem működött.
Na a lényeg, hogy nagyon meg voltam vele elégedve és vettem egy Canon A530-at, remélem ez nem 2 évig bírja majd, de mindenkinek csak ajánlom, aki nem Funffáj és társait, hanem 1 megfizethető és gyönyörű képeket készítő gépet akar venni.
Hajrá CANON!!
De a lényeg, hogy türelem a használatival kapcsolatban mert a tár ''scak'' 100Mb-ot enged feltenni, és a másik hely regisztrációja még várat
De dolgozunk rajta és fent lesz mihamarabb.
Beírunk ha van fejlemény és mégegyszer bocsi a késlekedésért!!!!!!!!!A fehér legsötétebb árnyalata a fekete...
-
--=Zolee=--
csendes tag
Szia!
Én most vettem egy pár hete A530-ast és nagyon meg vagyok elégedve a géppel!
Nem vagyok profi fotós, sőt... De nagyon szép képeket csinál. A kezelhetősége sem túl nagy ördöngősség. Bár nem tudom hogy az A520 jobb választás lett volna, ha azt vesszük figyelembe, hogy az több funkciót tud... viszont csak 4 megapixeles. Kinek mi a fontos...
Nekem tökéletesen megfelel. Csak jót tudok mondani róla.
Ez az Én véleményem, de szívesen meghallgatnám (olvasnám) egy nálam hozzáértőbb véleményét is.Elmenteménavásárba ;)
-
rakan
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy canon powershot A530-as gépet, de eddig csak a hivatalos honlapokon található magasztalásokat olvastam. Személyes vélemény, tapasztalat kellene. Esetleg pár tesztfotó.
Ha van ilyen, aki tud nekem írni valamit a gépről azt megköszönném.
Üdv.''Azért jó a kerekeskút, mert oda lehet tolni, ahol víz kell.''
-
diesel710413
csendes tag
Hali!! Köszi nektek!!
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Sziasztok!
ferenc999-el kitaláltunk egy átmeneti megoldást.
Innen tölthetitek amíg le nem szedik (he leszedik egyáltalán)
Ezt kapta a boltban, de ez csak az első rész! A második felét feltöltjük hamarosan (ma vagy holnap).
[link]MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
diesel710413
csendes tag
Sziasztok! Ha valaki elküldené nekem is ennek a gépnek a magyarnyelvű leírását. Előre is köszönöm neki.
-
ferenc999
tag
válasz --=Zolee=-- #7 üzenetére
Ment privát a használatirol.
A fehér legsötétebb árnyalata a fekete...
-
--=Zolee=--
csendes tag
Még mindig keresek leírást hozzá.
(up)Elmenteménavásárba ;)
-
--=Zolee=--
csendes tag
Már nem kérdés...
A530 mellett döntöttem...
Nem tud valaki leírást hozzá? Akár netről, akár nyomtatottat, postai úton?
Aki tud segítsen lécccci!
Köszi
[Szerkesztve]Elmenteménavásárba ;)
-
--=Zolee=--
csendes tag
(up) Sűrgős lenne.
Elmenteménavásárba ;)
-
--=Zolee=--
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket vennétek meg szívesebben, ha eltekintünk az árától??
A520 vagy A530?
Mi a lényegesebb különbség a kettő között?
Köszi a válaszokat!Elmenteménavásárba ;)
-
Zozzika
csendes tag
Hali! Canon powershot A530 -as fényképezőhöz valaki tudna magyar nyelvű használati kézikönyvet adni? Honnan tudnák esetleg ilyet letölteni? Mert a Canon oldalon az van, hogy csak nyomtatott formában létezik. Sajnos az enyémet elvesztettem. Előre is megköszönném! Írjatok véleményeket erről a típusról!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest