Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
iP4300-asom vacakol mostanában.
Nyomtat szépen, aztán egyszercsak kiböki, hogy Printer head not installed, stb, áramtalanítok, akkor jó egy darabig.Mit kellene vele csinálni?
Az érintkezősort megpucolni a fej hátulján?
Vagy van valami trükkje? -
kcs1977
csendes tag
válasz
afterburner_ #3946 üzenetére
Köszönöm szerinted fejcsere segítene?
-
kcs1977
csendes tag
Sziazstok!
Tudna-e esetleg valaki tanácsot adni? Canon IP4200 nyomtató fényképet és magas minőségi módban jól nyomtat,de normál és gyors módban szöveg nyomtatásakor minden második sort nyomtatja csak ki. Fejtisztítás nem segített. A tesztkép ilyen . -
dbilas
tag
válasz
afterburner_ #3939 üzenetére
A lényeg az, hogy kuka a fej mert nem látja a ciánt normálisan :S...
Cserélgettem a fejeket és semmi probléma nem történt!
Köszönöm a segítséged!
Üdv -
dbilas
tag
válasz
A lényeg az, hogy kuka a fej mert nem látja a ciánt normálisan :S...
Cserélgettem a fejeket és semmi probléma nem történt!
Köszönöm a segítséged!
Üdv -
dbilas
tag
válasz
Szia!
Mosogatva nem volt! -
afterburner_
őstag
panelhibás valószínű, nem ajánlatos jó fejet egy használt fejhibás (vagy panelhibás) készülékbe rakni, amiben mondjuk előtte mosogatva volt a fej és úgy lett zárlatos, mert könnyen a jó fejet is kinyírhatja a zárlatos panel, és ha a zárlatos fejet berakod a gépedbe azt is lazán kinyírhatja, tehát lesz 2 kuka géped, a 2-ből!
-
dbilas
tag
Sziasztok!
Van nálam egy ip4200 nyomtató ami fejhibás!
A lényeg az, hogy nekem is ilyen nyomtató van... az enyémből kivettem a fejet beleraktam a másikba,de a másikat a gép nem ismeri fel vagyis semmilyen műveletet nem akar elvégezni!
"A nyomtató kapcsolaton kívüli állapotban van.
Ellenőrizze, hogy a nyomtatókábel csatlakoztatva van-e és a nyomtató be van-e kapcsolva."
Ezt az üzenetet kapom alul!
Valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm!
Üdv! -
cimbi66
csendes tag
Helló!
Az IP4000 nyomtatóm nagy fekete része nem nyomtat rendesen. Az ellenörző minta felső fele tökéletes de az alsó fele hiányzik. A többi színminta jó. A fej mosás segíthet vagy ez már végleges fejhiba?
Mit javasoltok?
Üdv. -
ozz
tag
válasz
afterburner_ #3934 üzenetére
Világos, köszönöm a segítséged
-
ozz
tag
válasz
afterburner_ #3931 üzenetére
Nem vagyok jártas a témában... akkor a glossy dvd-nel kell figyelni hogy lezérhez való vagy tintasugarashoz?
koszi a segitséget!
-
ozz
tag
Sziasztok!
Van egy canon MG5250-es nyomtatóm, lehet ezzel Glossy DVD-re nyomtatni?
Köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
szakkii
csendes tag
válasz
afterburner_ #3927 üzenetére
Langyos vízzel és fecskendővel kinyomattam a színeket--ugyanazt produkálja...ezekszerint kuka a fej?--vagy ez már így hal meg szindróma?--Érdekes--a pzs-n az összes szín szépen látszik--nyomtatáskor a kék mégis csíkos-halvány.Na itt nálam megáll a tudomány!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
afterburner_ #3927 üzenetére
OK.
Azért is voltam vele óvatos, mert tudom azt a rész nem szereti a vizet. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
afterburner_ #3925 üzenetére
Próbáltam elkerülni az elektronika víz alá kerülését, de lehet akkor kiszedem, hadd száradjon ki teljesen.
Vagy ha működik rendesen akkor ne foglalkozzak vele, maradjon így, majd kiszárad?
Amíg nem lesz magenta patron bele véve, addig úgysem kapcsolom be.Még nem volt kiütve a tintagyűjtő.
-
afterburner_
őstag
válasz
M_o_g_y_i #3924 üzenetére
5300-as esetében ha nem ütötted ki legalább kétszer a selejt tintagyűjtőt, nem kell azt kimosni
meleg víz sokat segít, de már önmagában az is ha fecskendő + cső segítségével le van légtelenítve a fej, 50-60 fokos víz csodákra képes sokszor
de ami fontos soha ne legyen csap alá rakva az egész fej, mert a zöld nyák mögötti ic, ha esetleg vizet kap, akkor a kis cellából nehezen jön ki a víz, ez pedig zárlatot okozhat, ezért érdemes a fecskendő + cső kombót alkalmazni
azzal koncentráltan a zűrös területet lehet átnyomatni.
-
M_o_g_y_i
őstag
No, én is belefutottam "végre" a fúvóka-eltömődés jelenségébe.
Bő fél év (vagy még több???) állás után az IP5300 elég csúnyácska fúvóka-ellenőrző mintát nyomtatott...(csoda, hogy nyomott még valamit egyáltalán...)
Ráadásul közben a kék totál ki is fogyott, a tisztítás végére a magenta is.
A kéket pótoltam, meleg vizes öblítés-áztatás után meglepődve tapasztaltam szinte tökéletes mintát nyomtat, a magenta kivételével természetesen, azt most nincs lehetőségem pótolni.
De látszik abból is valami a nyomaton, szerintem megmenekült az is.afterburner_: írok majd privátot, szerintem szükség lesz magenta és fotó-fekete patronra.
A kérdés: ha egy egyszeri öblítés-mosás után ennyi javulás állt be, van rá esély, hogy még fotó ill. lemezre nyomtatáskor ismét hozza majd a régi szintet? A kék nagyon-nagyon gyengén csíkos, éppen hogy csak nem teljesen homogén.
A nyomtató belsejében a tintát gyűjtő szivacsot nehéz kivenni? Gondolom azt sem ártana már tisztítani. -
szakkii
csendes tag
válasz
afterburner_ #3922 üzenetére
Ebből látsz valamit?
-
szakkii
csendes tag
válasz
afterburner_ #3919 üzenetére
fúvókaellenőrzés --valahogy kinyögtem...
-
szakkii
csendes tag
válasz
afterburner_ #3919 üzenetére
-
szakkii
csendes tag
válasz
afterburner_ #3917 üzenetére
Hozzájutottam egy nagyon keveset használt(talán 2 garnitúra patront evett meg) IP4200-hoz.Új (ITmediás) patronszettet tettem bele. A kék színt sehogy sem nyomja rendesen--a teszt után is a kék szín látszik de a halvány sávja egyáltalán---Fejes lett vagy még javítható?
-
afterburner_
őstag
válasz
EddieCivic4g #3916 üzenetére
amikor felismeri, leválasztja , előfordulhat hogy érintkezés hibás a kábel
nincs mit
-
EddieCivic4g
csendes tag
válasz
afterburner_ #3913 üzenetére
Köszi az ötletet, annyi hibát produkált, hogy egy sima kábelcsere eszembe sem jutott. egyelőre működik
Azt mondjuk nem értem, hogy a nyomtató nem működik a nyomtatókábellel. A kamera kábelével működik. A kamera pedig a nyomtató kábelével működik.
De hát az a lényeg, hogy minden működik
Még egyszer köszi! -
afterburner_
őstag
válasz
Sir Psycho #3914 üzenetére
ha más hibakód van a selejt tintagyűjtő megtelten kívül, addig nem lehet nullázni míg az nem lett korrigálva
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Sir Psycho #3907 üzenetére
Nyomtató működik. Elfelejtettem h két kapcsoló van ami ha nyitva van akkor a "Fedél nyitva" hibaüzit dobja.
-
afterburner_
őstag
válasz
EddieCivic4g #3912 üzenetére
másik usb kábellel próbáltad már? nekem egyszer azt csinálta mintha ki-be húzgáltam volna az usb kábelt, kábelcsere után meg megjavult.
-
EddieCivic4g
csendes tag
Sziasztok!
Van egy IP4700 nyomtató, másfél éves, eddig semmi baja nem volt, de 2 hete érdekes hibákat produkál. Kezdődött egy "az eszköz működésében hiba lépett fel, ezért a Windows nem ismeri fel" hibaüzenettel. Más USB cuccokat felismer a gép. A nyomtatót viszont más gép sem. Félretettem, majd 2 hét múlva elővettem, hátha. Próba más gépen, felismeri, működik. Próba én gépemen, ott is. De ha ki van kapcsolva a gép, és bekapcsolom a nyomtatót, elindul a gép is
Amúgy ok, kinyomtattam 98 oldalt. Ebből 4 oldalnál azt játszotta, hogy kb 1/3nál kitolta a lapot, behúzott egy újat, és azon folytatta. Majd jött a 99. oldal. Közepén megállt, és jött a már ismert üzenet, "Az eszköz működésében hiba..."
És megint ott tartok, hogy egyik gép sem ismeri fel. Van esetleg valakinek valami ötlet, javaslat, tipp? Van valami megoldás? Vagy vigyem szervízbe? Vagy dobjam ki?Előre is köszi
Ui: bocsi, kicsit hosszú lett
-
afterburner_
őstag
válasz
terencehill #3910 üzenetére
tisztítóegységet kellene átmosnod lehet, vagy ahol csúszkálnak a tisztító lapátok ott leöblíteni. mert ha tapad a tintától akkor nem működik megfelelően.
-
terencehill
tag
válasz
afterburner_ #3909 üzenetére
-
afterburner_
őstag
válasz
terencehill #3908 üzenetére
na erre még én sem jöttem rá teljesen, elméletileg szét kell az egész nyomtatót bombázni és a tisztítóegységben található valamelyik szenzor ami rosszalkodik azt megtisztítani vagy cserélni , csak elég macerás a dolog... esetleg nézd meg nem e akadályozza valami fizikálisan a tisztítást
[6C10] The valve cam sensor was
faulty at power-on or when
purging was attempted.1) Foreign material or paper debris
around the purge drive system unit;
remove foreign material.2) Cable connection
3) Part replacement:
- Purge drive system unit
- Logic board -
Sir Psycho
aktív tag
válasz
afterburner_ #3906 üzenetére
6 sárga villanás belső fedél nyitva. szervíz módba új hardver ez is megvan.
hétfőn tudom megpróbálni a programmal resetelni. -
afterburner_
őstag
válasz
Sir Psycho #3905 üzenetére
szervíz módba be kell lépni, mikor új hardvert talál a gép de nem ismeri fel akkor jó, usb port kiválaszt, és mehet a ink absorber counter main set 0%
6 felváltva villanás hőmérséklet gond, vagy 6 sárga villanás belső fedél nyitva.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
afterburner_ #3904 üzenetére
mikor bekapcsolom akkor 7-et villan zöld sárga felváltva, service modba próbálok menni akkor sárga villog 6-ot, gépre kötve bökte ki az 5b00 -t. A resetet próbáltam progival, csúnya errort dobott a képembe.
-
afterburner_
őstag
válasz
Sir Psycho #3903 üzenetére
nem 7-et villan? selejt tintagyüjtő megtelt az 5b00, resettelni kell a selejt tintagyüjtőt
-
Sir Psycho
aktív tag
afterburner_:
ip4700 5b00 hiba (zöld sárga felváltva világít) service modba 6 sárga viloogás, vmi ötlet? -
jedda
csendes tag
válasz
afterburner_ #3901 üzenetére
Na most van elegem
Nyakig tinta vagyok
Lehet ezeket a fejeket javítani,vagy hol kaphatnék újat,valami kedvező áron? -
afterburner_
őstag
utángyártott patronokat nem ismerem mennyire jók mert én csak a saját tintámmal töltött patronokat árulom, de nekem pl van olyan vásárlóm aki 4-6 hetenként nyomtat és nem volt gondja a tintámmal. de ismertem olyat aki 1 hét állás után hozta a fejet javítani mert a jó kis EZ print ennyi állás után belekötött a fejbe.
gyári patron viszont azért tovább bírja, mert az picit mintha olajos lenne, ezt onnan veszem észre hogy a gyári patronok alján sokszor kicsapódik az olaj ahogy a víz elpárolog belőle
ha meg már csíkozni kezd a fej , felesleges hozzá gyári patront venni mert ha az áztatás nem segít, az sem fog. inkább akkor sűrűbben kell nyomtatni az utángyártottakkal, aztán talán nem lesz vele gond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest