- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
hali!
új 450D 150k-ért, vagy használt 450D 100k-ért? 15 000 expo van a használt gépben
15 000 után még mennyi vagy biztosan a zárban? 30e?
-
Sleed
aktív tag
-
törölt tag
Jaja én 8-assal dolgozom de bőven sok.. 1 hét Németország, nem bírtam telefotózni pedig raw-ban nyomom csakis.
Aztán hazajöttem, elkallódott a kártya (macska bejátszotta kipakoláskor fotel alá)
de volt para rendesen hogy úristen, elhagytam...
Másnap találta meg bnőm mikor porszívózott.
Én is a több "kicsi" elve mellett vagyok
-
duni84
aktív tag
válasz
kiskornel #1091 üzenetére
ugyanaz a class, csak gari nincs rájuk, mindössze a "belepróbálom és működik-e"
( félreértések elkerülése végett, nem kezdő vagyok, aki nem olvassa el az apróbetüt, csak kiváncsi voltam, h próbálta-e már valaki 32-essel ... gyorsabbnak tűnt, mint rákérdezni a canonn-nál, semmi több ) -
duni84
aktív tag
vajon a 450d tudja kezelni a 32 GB-os SDHC kártyákat vagy csak 16-ig hajlandó? próbálta már valaki? néztem pár review-t, de javarésze még 2008as, amikor a tesztelőknek eszükbe sem jutott ekkorát belepróbálni
-
törölt tag
A képminősége nagyon baba, viszont a gyutávról sosem gondoltam volna, hogy ennyire "használhatatlan". Lehet FF-en pont jó, de 1.6-os crop-os vázon nekem a 70 már sok volt, a 200 meg még kevés.. úgy .. sehogysejó. De ez szerintem csak ízlés.
24-105 f/4L sokkal jobban izgat, ilyet még sajátra nem tettem csak 40D-n használtam, az is APS-C ugye, na az tényleg k* jó, 24 alul is elég jól átfog (a coppal is) és 105 is kellemes.
-
törölt tag
Megyek CEBIT-re. Vkit érdekel vmi esetleg ? Téma, stb.. bármi.
-
törölt tag
Üdv Urak !
Felcsatoltam nemrég egy 70-200-at a 450D-re, kimentem vele a szabadba.
Elég meggyőző (a váz tudása, normális obival) -
kiskornel
addikt
válasz
#27070592 #1080 üzenetére
Az a baj, hogy ehhez "túrista GPS" (én most így neveztem el..) kell... azokon olyan szoftver van, amivel a senki földjét is fel lehet térképezni.
Nekem viszont PNA-m van, IGO8-cal. Szorgalomból nagy nehezen raktam rá egy RUSSA szoftvert, amit azért már lehet használni erdőkerüléskor is, de nem hiszem hogy olyan formátumba rögzíti az útvonalakat, mint amit a Microsoft is használ (tekintve, hogy a RUSSA orosz fejlesztés).Már megoldottam a beágyazást, de nem épp kényelmes 2 szoftverrel kajtatni + koordinátákat írogatni. De müxik...
Köszönöm az 5letet.
-
kiskornel
addikt
Na látod... Nem kell hamarkodni... Jó skacok. Nekem is tőlük van a gépem...
Mindenkihez: Van GPS-em, már csak az a bajom, hogy nem tudom a CR2 fájlokhoz hozzáadni. Nincs valami szoftver, amivel már a RAW Exif-jéhez hozzá lehetne adni GPS adatokat?
-
Motion_Blur
félisten
Felhívtam őket (220volt), 2 év a gari a második évben a boltban érvényesíthető a garancia a számlával
-
kiskornel
addikt
Azokkal nem szokott gond lenni. Szerintem nem kell kifogni, mert szinte mind fasza.
Én is, ki tudja miért ragaszkodom hozzá. Bár már vagy fél éve nem használtam az obit, akkor is csak úgy lőttem vele egyet, kettőt, hogy aztán visszategyem a légmentesen záródó tasakba. Mióta meg van a 17-55...
Motion: Szerintem hívd fel a boltot. Én meg vagyok velük elégedve.
-
duni84
aktív tag
válasz
Motion_Blur #1071 üzenetére
a számlán, amit adtak, nincs feltüntetve, hogy 24 hónap a garancia? mert abban az esetben az lenne a mérvadó ( azaz a viszonteladó 2 évet ad rá, ezellen nincs semmi törvény. nem kötelező a minimális időt adni )
( pont érdekel a válaszod, mert speciel objektívet vennék, aztán a 220 volton 1 helyett 2 év garit láttam, erre most lám itt egy ember, aki tőlük vett cuccot )
ha tényleg 2 év lenne a számlára írva és még működne is náluk, akkor megérné számomra az a plusz párezer ( a plusz 30 meg főleg az ebayhez képest ... főleg, hogy nemrég az 1 év gari lejárta után pár héttel adta meg magát az egyik objektívünk)
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur #1069 üzenetére
Át.
De tulképpen ezt vétel ELŐTT kellett volna jól megnézni..
Szóval annyira mégsem. Csak picit. -
Motion_Blur
félisten
Hali!
2008 augusztusban vettem a gépem a 220volt.hu-n. Amint az a linken is látszik, 2 év garancia van rá. Most eladom a gépem, de a hozzá adott garanciajegyen (Canon European Warranty System) az áll, hogy a jótállás egy évig érvényes.
Át lettem kúrva?
-
Moleskin
tag
sziasztok!
Most lettem gazdája egy 450D-nek!
1.03-as firmware van rajta.
Érdeklődnék, hogy az. 1.1.0 miben jobb? találtatuk bugot benne?Előre is köszi a nagylelkű válaszokat!
-
johnjohn
addikt
60 000.- körül van, robosztus felépítésű jó objektív. A kollégám használja A 200-as Sonyval.
Szép színek reprodukál, és elég éles is, egyes helyzetekben van némi CA, de kezelhető.
Legalább F 4-es rekesz kell neki,minimum.
A Tamron 28-75/2.8 is hasonló árban van használtan, és legalább olyan jó, ha nem jobb. -
szeku
tag
Sziasztok,
TOKINA AT-X PRO 28-80mm 1:2.8 obi (azt hiszem, Tokina AT-X 280 AF Pro más néven) mennyire jo? HAsznalt mar vki ilyet?
Mennyit erhet hasznaltan? -
Gaskin
aktív tag
válasz
kiskornel #1060 üzenetére
Igen igaz, csak ebben az általam vázolt esetben nem kaphatott a gép akkora "puffer terhelést", hogy ez lehessen a gond.. Azért ennél gyorsabb a gépünk szerencsére. Mondjuk az előbb bukkantam rá valsz a megoldásra külföldi fórumon, mert másnak is volt ilyen gondja mint nekem. Röviden tömören túlterhelődik/túlmelegszik a beépített vaku... Én is vakuval nyomtam.. Bár nem túl beszédes a hibaüzi, meg kell hagyni...
-
kiskornel
addikt
Minden fényképezőnek van puffere. Ez a beépített memóriája. Először ebbe kerülnek a képek, majd csak aztán íródnak le a jóval lassabb memóriakártyára. Ha ez a puffer megtelik, akkor ilyet ír ki. Nem csak ezen a gépen, de még a profi szériákon is.
Ilyenkor meg kell várni, még a piros ellenőrző lámpa elalszik (akkor üriítette ki a mem kártyára az összes adatot a pufferből).
A 450D-nek Raw esetén 6db teljes kép a puffere (sorozatlövésnél, jpg esetében ennél azért jóval több). -
Gaskin
aktív tag
Már többször is előfordult velem a következő; Fotózgatok egymást után sokat, kis időközzel. Tehát kb mondjuk 0.5 - 1mp-enként fotózgatok, aztán kb. 10-20 kép után a gép "besokal". Mintha lefagyna, és kiirja BUSY.. Aztán hosszú mp-ek tellnek el, mire magához tér. Aztán ha mégegyet exponálok, megint jön a BUSY felirat! Mi a fene ez? Szerintem nem normális dolog. Másnak nem jött ez elő még?
(Persze sima jpg-ket fotózgattam, nem a raw formátummal játszadoztam) -
kiskornel
addikt
Csak egy érdekesség: Canon 450D Tamron 18-200 objektívvel kitben árulva...
[link] -
törölt tag
A megoldás itt az új CMOS-ok lesznek, lásd D300s vagy 1D Mark IV.
Hatalmas ISO mellett is relatív alacsony zaj.
A maradék meg Noise Ninja PS alatt, de még az sem biztos.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kiskornel #1054 üzenetére
Nem mindegy milyen rekeszérték mellett jön ki az a18-22 m... ISO 400 további 3 fé előny eleve.
Azonban a gyakorlati használhatóságról jó lenne kikérni egy ez irányban tapasztalt fotós véleményét....
Elméletileg gondolkozva legalább 1/100 és 8-as rekesz kellene. Persze eleve nem 300-ra számolok,az obi másik végére inkább.... -
kiskornel
addikt
válasz
philoxenia #1053 üzenetére
Valami nem kakukkfű abban, ami ott le van írva. Én csak a hátlapon megjelenő méter számokat nézegetem, és ott biza 18-22m-eket ír ki a vaku ISO400-on (105mm-es állásban).
Most vagy az ETTL-II vaku elektronikája számol rosszul, vagy valami újat tud a régi villanóvakuk helyett. Én se ISO100-ra gondoltam. Az már nem csak Nagaszaki, hanem Hyroshima is egyben.Majd egyszer tartok egy próbát, hogy meddig visz el vaksötétben.
Amúgy érdemes volt elolvasni a cikk rendszervakuk részét, mert megtudtam valami nagyon érdekeset belőle.
"Egyébként a vakunál nekem sok szempontból jobban bejönnek a fényerős obik," - na igen, de nagytelébe fényerős obi megfizethetetlen.
"Sportcsarnokban volt és lezavartak" - Ahha, tehát nem engedtek közel.
Ez sajnálatos.
Olvastam, hogy Amcsiba lehet kölcsönözni obikat. Átszámolva 30-35e Ft 1 hét, ha jól emlékszem (igen, mert most megnéztem. A 300/F2,8 200$) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kiskornel #1051 üzenetére
Sportcsarnokban volt és lezavartak így is a lelátóról... Egyszerűen csak a kiválasztott pár embert engedték közel. Egyébként a vakunál nekem sok szempontból jobban bejönnek a fényerős obik, sok helyen eleve nem szabad vakuzni, másrészt a vaku villanásakor tudatosul méginkább az emberekben, az, hogy fényképezik őket...
Állvány nem statikus témánál felejtős...
43-as kulcsszámú vaku 25 m-en ez szerint elég fényerős obit kívánna.
8 -as rekeszhez, ha jól számolok, 43-as vakunál még a 6m sincs meg...Ez a 76-os vaku, nekem 175-be fájna és nagyjából 3,5-ös rekeszre lenne elég 25m-en.... és még optimista is voltam...Szerk.Persze ez ISO 100-ra vonatkozik...
-
Gaskin
aktív tag
válasz
kiskornel #1051 üzenetére
Nah igen.. egy bika vaku.. Szalagavatóra (is) ideális lenne. Rá kellett jönnöm, hogy nekem is kéne egy vaku, mert hiába az 1.8-as fix 50-es obi, az sem elég szobában gyenge fényben.. totál nem.. A gyerek feje, csak bemozdulni tud.. Persze dellám nincs elég, nézegettem az alternatívákat. Van egy Nissin márkájú, 62-es!! vaku kulcsszámmal, jobb helyeken Br30-ér! Nincs nagy multifunkcionális tuti kijelző a seggén, de találtam pár nyugati tesztet, ahol egyáltalán nem hordák le, sőt inkább best buy-ra hozzák ki, ha nem kellenek extra vaku funkciók, mert az alap funkciókat messze mind tudja, sőt! Szal hajlok rá, hogy karácsonyra beruházok 1re. Valaki hallott erről valamit? Mert ugye ha alapul vesszük az alapgépünket, ahol még az iso1600 is relatív használható, egy ilyen erős vakuval, az utcasarokról is meg lehet világítani mindent ami létezik...
-
kiskornel
addikt
válasz
philoxenia #1048 üzenetére
Szalagavató? Hát igen. Mindenütt ott kell lenni az első sorokban. Ez a megoldás. Még ha 2millás felszereléssel mennél oda, akkor is ez lenne a cél. Ha meg nem tudsz közel menni, akkor meg a megfelelő helyekre állványt kellene felállítani, stb, stb.
Lefogadom, nem érdeklődtél utána a programnak, hogy mikor mi fog történni. Lefogadom nem te voltál az első, aki az egyik helyszínről a másikra futott, hogy az első sorban legyen.
300 F2,8-ad meg akkor lesz, ha eladod a házad, meg a szomszédét is (mármint az összes szomszédodét).Mellesleg azt is állványra kellene raknod (NEM! Nem a szomszédot... a 300 F2,8-as obit).
És egy 43-as kulcsszámú vaku simán elvisz 25m-re. Íme egy táblázat (ez alapján kivilágíthatod vele Nagaszakit):
(az utolsó oszlop felső számait kell nézni, és az méterben van. -
törölt tag
válasz
philoxenia #1048 üzenetére
Bocs csak zárójelben, egyetértek. Fényerő mindenek felett.
17-55 f/2.8 IS USM még nem volt, kitobival mentem szintén szalagavatót fotózni.Broáf. Képek háromnegyede kuka. IS megfogja a környezetet, de a mozgásokat nem, kenhettem a hajamra...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kiskornel #1047 üzenetére
Nálam sajnos a fényerő mindenekfelett... Sokan a családból, de a környezetemből sem tudják megérteni,hogy "sötétben" nem lehet fényképezni.... Ha Ők jól látnak, akkor a gép miért nem lát jól
Ha mondom,akkor a miért nem vakuzol? kérdés a leggyakoribb, nemrégen szalagavatón voltam,szinte állandóan villogtak a kis zsebkompaktok és a mobiltelefonok
vakui,azt hitték gondolom, hogy érdemes 20-25 m -ről próbálkozni.....
Autófókusz reménytelen lett volna,mivel már 6,7-nél is sok kép bemozdult, ISO800-on is, legtöbbször a legtágabbal kellett próbálkozni, ilyen rekeszeknél meg alig volt már mélységélesség. Bekapcsolt stabival fotóztam, de az ugye a táncosok mozgásán nem sokat segít, így is elég nehéz volt már amúgy is kitartani a gépet, néha 1/45 esetleg 1/90 , az obi meg a 70-300-asTami volt, hogy ne csak tájképek készüljenek olyan távolságból...
Fele kép sem lett jó, de két éve a Minolta Z2-vel sokkal rosszabbakat bírtam csinálni, ott ugye a manuálfókusz elég necces.... -
kiskornel
addikt
válasz
philoxenia #1042 üzenetére
"harminc képből fele jó legyen a fókuszhiba miatt, mint egy sem a fényerő hiánya miatt.... " - nos ez kicsit ellentmondásos. Tág rekeszen használd fényhiányban, de nem kell pontos AF? Szerintem ott kell csak igazán pontos AF.
A 450D pentatükrös és nem pentaprizmás. Viszonylag sötét a kukkerja. Pontos manuális állítás csak szerencse (vagy LiveView) dolga.
A "harminc képből fele... " - 95%-ban nappal szoktak fényképezni. az én meglátásom szerint kevesebb tudás, de biztos működés sokkal jobb, mint a több tudás, de bizonytalan működés.
Visszanézés funkciója is xar a 450D-nek. Tehát a helyszínen nem lehetsz benne 100%-ig biztos, hogy most jó volt vagy sem a fókusz. Nem tűéles a képernyője. Pedig csak szoftver dolga volna, hisz ugyanez a képernyő megy az 1DsmIII-ba, csak ott megoldották, hogy éles legyen (marketing).
A Nikon 14-24-et a profik használják Canonon is. Igaz ott nem kell AF.
"a két nagyra rengeteg obi van, ezek szerint mégsem?" - Rengeteg obi van ami 18mm-t tudja és Canon. 100e Ft-ért azonban nincs F2,8 Canonban.
"Manuálfókusszal is rossz volt az obi?" - mivel csak a fókusza volt hibás, ha manual fókusszal is hibás lett volna, akkor én lettem volna hibás, ami pedig lehetetlen.
Látod. volt olyan mondat, amibe nem kötöttem bele?A fényerős mondatodhoz: vélemény szerintem a kitobit nem azért érdemes lecserélni, hogy fényerős obit kapjunk. A fényerő az csak a velejárója. Inkább ezekért:
- Jobb képminőség.
- Színekkel teli kép (a kitobi kicsit fakó).
- Világosabb átnézetik kereső.
- Bokeh, ami sokkal szebb lesz (a tágabb rekesz miatt).
- Komolyabb rekesz, több lamellából, köralakkal.
- Gyorsabb, pontosabb AF (USM ring)
- AF 2,8 pontok is aktiválódnak.
- Végre üvegből vannak a lencsék és nem műanyagból.
- Még jobb stabilizátor.
- Nagyobb súly, ami kevésbé rázkódik be, ha kézből lövünk.
- Masszívabb felépítés,
- Kezelhetősége jobb.
- ETTL II kompatibilitás
- Komolyabb elektronika.
- Komolyabb lencsebevonatok.
- Pontosabb fénymérés.
stb... -
kiskornel
addikt
válasz
philoxenia #1042 üzenetére
Gondolom te is leírtad volna ezt, ha ugyanígy pórul jártál volna vele.
Pár dologban nem értek egyet avval, amit írtál, de nem firtatom... Nem vagyok felforgató. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Destin4tor #1043 üzenetére
Ár/érték arányban így kívülállóként nem rosszabb.
-
Destin4tor
tag
válasz
philoxenia #1036 üzenetére
nem, de nem is annyiba kerül...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kiskornel #1040 üzenetére
Igazából nekem Pentaxom lévén nincs módom az obit kipróbálni, ellenben elméletileg nézve a dolgot digitális vázon inkább harminc képből fele jó legyen a fókuszhiba miatt, mint egy sem a fényerő hiánya miatt.... Manuálfókusszal is rossz volt az obi? Nekem Tamiból 70-300 van, annak fókuszproblémái nincsenek... Nekem másrészt már a 100k is drága egy obira, +180 biztos nem lenne rá, inkább csinálok több képet. Ha már 280-at költenék egy obira, akkor akár rátehetnék még 200-at, és vennék 14-24 -et persze az meg Nikon...
Nemrég arról volt szó, több ízben is, hogy a két nagyra rengeteg obi van,ezek szerint mégsem?
Azért azt a boltot linkeltem, mert ott volt az első találat, de gondolom senki nem ez alapján választja ki a vásárlás helyét, a bolt nem felelős a gyári szórásból eredő hibákért, esetleg egy másik obiból egy másik bolt kaphat több hibás darabot... Egyébként ezt a hibát főleg ezen a Canon vázon produkálja, vagy mindegyiken? Nikonon is? Pentaxon is?
Mod.: D90-en például igen...Az ottani topikban olvasható -
johnjohn
addikt
válasz
kiskornel #1040 üzenetére
Nekem nem kimondottan a fókusszal volt gondom, hanem avval, hogy 50 mm-en kb. f 8-as blendénél kezdett éles képeket rajzolni. Ez valami szériahiba volt ,mert még 2 darabot próbáltunk ki az üzletben és mond rossz volt. Ugyan avval a vázzal egy másik helyen nem volt gond az obival.
-
kiskornel
addikt
Jaja.
Így igaz.
Amúgy én nem azt mondtam, hogy ne vegyen senki Tamron 17-50 F2,8 obit. Ellenkezőleg, vegyen. De aki az interneten rendel, az kockáztat. Személyesen menjen be, próbálja ki, kattintson párat... vigyen laptopot, nézze vissza, hogy ott van-e a fókusz, ahol kell lennie.
Sajnos nagyon észnél kell lenni vele kapcsolatban.
Nagyon éles volt a rajzolata F2,8-on is. A színek viszont fakók lettek (bár ezt a mai világba csak egy csúszkával el lehet intézni). Nagyon kopogós műanyag, de szilár érzést nyújt, és nagyon könnyű obi. A fényméréssel hadilábon állt. -
Gaskin
aktív tag
válasz
Destin4tor #1035 üzenetére
Az említett objektívek amellett, hogy kb 2-3*-os árszorzóval bírnak, "csak" az nagy fényerejükben, az ebből származó jó zársebességekben, és az ugyancsak a nagy fényerőből származó kis mélységi élességben, jó építési minőségben, színvilágukban, kisebb torzításaikban, és a várhatóan jóval nagyobb élettartamukban különböznek kb. a 18-55-östől.(stb... stb..) Ha ezekből az előnyökből nem tudtál semmit sem a javadra fordítani, akkor valsz a vágyálomként kezelt csúcs Canon gyári obikban is csalódni fogsz csak, és meg fogod állapítani hogy nem érik meg a pénzüket ezek sem...
-
Gaskin
aktív tag
válasz
kiskornel #1037 üzenetére
Azért bízok benne, hogy nem a teljes szériára jellemző ez a hiba. Amúgy a cucc teszteredményei mindenütt meglehetősen jók, akik használják, azok is áradoznak róla, nem hinném, hogy mindenki tévedne az obi megítélésében.. Azt elhiszem, hogy a gyári 18-55-ös árhatékony darab, de azért nem kellene a mennybe meneszteni.. Én is használom, de még stabival is használhatatlan kezdődő szürkületben. (Ugye F4.5!) A színei sem a legjobbak, ha már látott jobbat az ember. Az élessége sem mindig, a torzítása sem, a mechanikai felépítéséről meg nem is beszélve.
Az általatok említett tamront nem, csak a nagytestvérét használom, a kb neki megfelelő zoom objektívet, a 70-200-ast. Ha ez az obi is hasonló színvilággal dolgozik, mint a 70-200-as, akkor azért szívesen bepróbálkoznék vele. És azt hiszem veszek is majd egy ilyet. Az F2.8-ban rejlő lehetőségeket meg ugye kár lenne ecsetelni.
Nekem a tamron 70-200-as nagyon bejön (mondjuk nem csak nekem), megint azt venném, és egyáltalán nem lobbiznék, hogy elég a gyári 55-250-ös is, és legalább olyan frankó. Nem egy kategória. Nagyon nem... -
kiskornel
addikt
válasz
philoxenia #1036 üzenetére
Háát. Volt szerencsém, de csak így egy ilyen linket nem szabad kitenni ide. Még valaki ráklikkel és megrendeli (aztán rácseszik vele).
Egyébként én is ezt rendeltem meg, még a cég is egyezik. Aztán mikor megjött kicsit pofára estem. Közelre fókuszálásnál backfókusza volt, de nem kicsi! Mint ide Nagykáta. Amit véletlenül sikerült belőnie, az tűéles volt, de úgy ámblokk használhatatlan. Viszont a cég nagyon jól kezelte. Már mondták is, hogy várható volt. Így aztán kinyitottam a pénztárcámat, rádobtam 180e Ft-ot, és így lett 17-55 F2,8-am, ami ennél sokkalta-sokkalta többet ér, és jobb.
Szóval amikor azt mondják kitobi minőségnél jobb, akkor az én feleletem az, hogy AZ legalább használható. Ehhez meg 4x kell fordulnod a kereskedőhöz, össze-vissza cserélgetned, hogy legyen egy jó példányod.
Az összes obimat a netről rendeltem, mert az itteni BÓTok az arany árfolyamát nézik a TŐZSDÉN, és az alapján számítják ki az obik árkalkulációit. Szóval a Canonokkal nincs baj. Amit olvasol, tesztelnek, tesztképeken nézegetsz, azt kapod meg, ha megrendeled.Remélem nem haragszol, hogy ezt megosztottam másokkal is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Destin4tor #1035 üzenetére
Hát azért tudtommal ez messze nem kitobi minőség...
-
törölt tag
A gyári forrásoldal is elérhető, itt lehet keresni mindenféle Canon termékre. A legtöbb vázhoz van magyar használati is. Kivéve mark4. De ahhoz még semmilyen sincs.
-
kiskornel
addikt
Anno volt pdf-ben magyar használati utasításom. Vinyo hopp (meg kuka) és eltűnt. Volna olyan szíves valaki feltölteni egy magyar nyelvűt. Anno a gépemhez kaptam egy linket, ahonnan le lehetett tölteni, de az már nem él.
Nagyon megköszönném... Persze priviben... -
törölt tag
válasz
werttzui #1029 üzenetére
Beállításáról tudsz esetleg valami linket, infót adni ?
Jóbarátom most vett, 24-70 HSM EX 2.8 végig.. jó lencse, nagy vaddisznó (Alfa200-ra nézte). Viszont a tipikus könyves, lapos szögből fotózós tesztnél néha tévedett egy egész sornyit a fókusz. Félközelre és messzebb viszont tűéles, meglepően szép.
-
werttzui
addikt
-
smart2
csendes tag
szerintetek a 450d-m alap 18-55IS obiját ha kicsit kevessellem, mire lenne érdeme cserélni?
-17-85nek nagy a hordósítása 17-en azt írják mindenhol, de hobbi célra is gáz?
- Sigma EX DG 24-70 f2.8 is nincs, de fix 2.8 ami elég szimpi.
- Tamron 17-50/2.8
- Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro
- Sigma 20-40 mm F/2.8- elég rövid az átfogása, emiatt nem igazán preferálom
- valamit kihagytam?vagy inkább ne cseréljem mert azok sem adnak annyival szebb képet? a 200E-res kategóriára nincs pénzem, úgyhogy azokat ne is ajánljátok
-
kiskornel
addikt
válasz
code1005 #1022 üzenetére
Nem kell gondolkodni. Vedd meg mindkettőt. Távkioldók, de mindegyiket másra lehet használni.
Természetesen nem kell folyamatosan nyomni B módban.
A vezetékesnél be lehet akasztani a gombot, mikor benyomtad. Itt a gomb teljesen megegyezik a fényképezőgép gombjával minden funkcióban. Van félig lenyomás, stb.
Az infrásnál egyből fókuszál + exponál. Ezt csak előről lehet használni. (markolaton van az érzékelője).Én az RC-1-et ajánlanám infrásból. Azon van egy 2mp várakozás + expo készítés mód. Ez azért jobb, mert nem úgy leszel a képen, hogy a kamera felé irányítod a kezed, mikor képet készítesz saját magadról, mert van időd arra, hogy leengedd a karod, és normálisan beállj.
-
code1005
senior tag
Illetve átgondolva a dolgok a vezetékes is jó választás lehet, hiszen az infrával csak a gép elől lehet exponálni, az pedig macro-nál elég körülményes. Gondolom mindkét cucc ugyan azt tudja.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
szeretnék távkioldót venni, két játékos van a listámon egy vezetékes és egy infra:
Canon RC-5 infra távkioldó
Canon RS-60E3 távkioldóA kérdésem az lenne, hogy ezeken van "B" időre lehetőség? Illetve remélem nem folyamatosan kell nyomni a gombot, hosszabb időknél kényelmetlen lenne. Ami még érdekelne, hogy távkioldóval tudok e AF-et állítani.
Az infra szimpatikusabb számomra. Jó lesz ez a gépemhez?
üdv.
-
Gaskin
aktív tag
válasz
Dexter M #1014 üzenetére
Pedig hidd el vannak szuper jó fóliák. Annó még PDA-hoz vettem pda store-ban védőfóliát, ami tényleg profi cucc, bár elég drága. Pda-mon, vagy 2 éve egy ilyen van, és gyakorlatilag nincs rajta érdemi sérülés. 450d-re is tettem, bár rá kellett vágni, mert kicsit kisebb a kijelző, mint egy átlagos pda méret. A típus azt hiszem Brando volt vagy mi. Akkor még volt belőle fényes, illetve matt is. Bár ~2500-3000Ft-os áron. (Eleve amire gyártgyák az egy érintőképernyős cucc ugye... )
ui: Persze vettem előtte még kb600 pénzért valahol 3 db. foliát egy csomagban, (Lehet talán pont hama-t, vagy valami kisértetiesen jól hangzót..) Na az viszont egy nagy határ sz@r volt!! Mire feltetted már tiszta karc volt az egész, és csak légbuborékokat láttál alatta... -
-
Bubanc
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy van-e és ha igen hol lehet beállítani, bekapcsolni a 450d-ben az expozíció sorozatot? Tehát, hogy hogyan lehet sorozat módban expozíció sorozatot csinálni és lehet-e állítani, hogy hány lépésenként, csinálja a képeket.
Köszi -
Dexter M
csendes tag
válasz
code1005 #1004 üzenetére
Következő választ kaptam a kérdésemre edigitaltól az 5D LCD védőüvegével kapcsolatosan: „Az Ön által kiválasztott termék sajnos nem kompatibilis a Canon 450D-vel.” Ennek tükrében a kérésem még mindig áll, mely szerint aki meg tudná nekem mondani, hogy 450D-hez hol lehet vásárolni / rendelni LCD védőüveget (nem fóliát) az legyen kedves, írjon privátban.
Előre is köszönet!
Üdv,
Dexter M -
Dexter M
csendes tag
Sziasztok!
Aki meg tudná nekem mondani, hogy 450D-hez hol lehet vásárolni / rendelni LCD védőüveget (nem fóliát) az legyen kedves, írjon privátban.
Előre is köszönet!
Dexter M -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen routert?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R WR objektív
- Eladó Canon RF-S 18 45mm f/4.5 6.3 IS STM objektív
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged