Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kiskornel

addikt

válasz philoxenia #1042 üzenetére

"harminc képből fele jó legyen a fókuszhiba miatt, mint egy sem a fényerő hiánya miatt.... " - nos ez kicsit ellentmondásos. Tág rekeszen használd fényhiányban, de nem kell pontos AF? Szerintem ott kell csak igazán pontos AF.
    A 450D pentatükrös és nem pentaprizmás. Viszonylag sötét a kukkerja. Pontos manuális állítás csak szerencse (vagy LiveView) dolga.
    A "harminc képből fele... " - 95%-ban nappal szoktak fényképezni. az én meglátásom szerint kevesebb tudás, de biztos működés sokkal jobb, mint a több tudás, de bizonytalan működés.
    Visszanézés funkciója is xar a 450D-nek. Tehát a helyszínen nem lehetsz benne 100%-ig biztos, hogy most jó volt vagy sem a fókusz. Nem tűéles a képernyője. Pedig csak szoftver dolga volna, hisz ugyanez a képernyő megy az 1DsmIII-ba, csak ott megoldották, hogy éles legyen (marketing).
    A Nikon 14-24-et a profik használják Canonon is. Igaz ott nem kell AF.
    "a két nagyra rengeteg obi van, ezek szerint mégsem?" - Rengeteg obi van ami 18mm-t tudja és Canon. 100e Ft-ért azonban nincs F2,8 Canonban.
    "Manuálfókusszal is rossz volt az obi?" - mivel csak a fókusza volt hibás, ha manual fókusszal is hibás lett volna, akkor én lettem volna hibás, ami pedig lehetetlen. :))
    Látod. volt olyan mondat, amibe nem kötöttem bele? :DDD

A fényerős mondatodhoz: vélemény szerintem a kitobit nem azért érdemes lecserélni, hogy fényerős obit kapjunk. A fényerő az csak a velejárója. Inkább ezekért:
    - Jobb képminőség.
    - Színekkel teli kép (a kitobi kicsit fakó).
    - Világosabb átnézetik kereső.
    - Bokeh, ami sokkal szebb lesz (a tágabb rekesz miatt).
    - Komolyabb rekesz, több lamellából, köralakkal.
    - Gyorsabb, pontosabb AF (USM ring)
    - AF 2,8 pontok is aktiválódnak.
    - Végre üvegből vannak a lencsék és nem műanyagból.
    - Még jobb stabilizátor.
    - Nagyobb súly, ami kevésbé rázkódik be, ha kézből lövünk.
    - Masszívabb felépítés,
    - Kezelhetősége jobb.
    - ETTL II kompatibilitás
    - Komolyabb elektronika.
    - Komolyabb lencsebevonatok.
    - Pontosabb fénymérés.
    stb...

• kiskornel

addikt

válasz philoxenia #1042 üzenetére

Gondolom te is leírtad volna ezt, ha ugyanígy pórul jártál volna vele.
    Pár dologban nem értek egyet avval, amit írtál, de nem firtatom... Nem vagyok felforgató.

Új hozzászólás Aktív témák