- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
#34322688 #5098 üzenetére
két egymásba ágyazott for ciklust használj. egyet a mátrix sorainak, másikat az oszlopok indexelésére...
pl kereszt pszeudókódban:
számolj 0-tól 20-ig (x)
számolj 0- tól 20-ig (y)
ha x=11 vagy y=11 akkor kiír("*")szerintem itt a "nehéz" az hogy hogyan rajzold ki az adott mintát. Ehhez jó ha lerajzolod a mintát, esetleg leírod egymás után sorról sorra a kiírandó karakterpozíciókat a mátrixmban.
ha kell még segítség szólj!
-
mepet
addikt
válasz
#34322688 #5089 üzenetére
Ha olvasmányos, érthető könyvet keresel, ezt tudom ajánlani:
Kochan, Stephen G.: Programfejlesztés C nyelvenOnline irodalmat pedig az 1. hsz-ben, és a google segítségét igénybevéve találhatsz.
-
sssirius
tag
válasz
#34322688 #5070 üzenetére
C, C++, C# is van (és még amiről nem tudok...)
A C++-nak teljesen C az alapja, csak megjelenik számos új lehetőség, többek között az objektumelvű programozáshoz szükséges típusok/eljárások/technológiák. Gyakorlatilag a C nyelv bővítése.
A C# már később jött létre, ez is sokat merít a C-ből, illetve C++-ból (a C bizonyos értelemben a legtöbb ma ismert prog.nyelv alapja) -
sssirius
tag
válasz
#34322688 #5059 üzenetére
Nem mondanám. A kolléga amit írt szerintem arra vonatkozik, hogy a VS sok mindent megcsinál helyetted. Persze abból is lehet profitálni, ha azt neked kell megcsinálnod, hiszen tanulsz belőle. Ha a C:
jobban tetszik használd azt, majd kiderül, hogy elég-e mindaz amit nyújt... szerintem.
-
sssirius
tag
válasz
#34322688 #5052 üzenetére
Programozást tekintve semmi különbség, ahogy notepad-ben is nyugodtan tudsz programozni. Egyéb kényelmi szolgáltatásokban szerintem a Visual Studio többet nyújt. Lévén, hogy fizetős ez el is várható.
Valójában mindenki saját szája íze szeirint eldöntheti, hogy miben programoz. Ha lehetőséged van mindkettőt kipróbálni, akkor szerintem tedd azt és egy hét használat után el tudod dönteni melyik jön be jobban.
Pl. én utoljára VS-ben grafikus alkalmazást csináltam (DirectX/OpenGL). Nem tudom, hogy a Code:
locks milyen segítséget tudott volna nyújtani benne, de a VS elég jól hozzájárult.
-
kispx
addikt
válasz
#34322688 #5047 üzenetére
> "Valaki tudna ezzel kapcsolatos könyvet?"
A parancssorban lévő betűk nagyításával kapcsolatban?Ha C nyelvről szeretnél könyvet akkor a téma összefoglalóban van egy pár felsorolva.
Ha az IDE használatáról keresel akkor arról csak egy wiki tudok mutatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 3
- Gurulunk, WAZE?!
- Nintendo Switch 2
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest