Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Ha jol ertem, akkor a fejedben nem az a tabulalas van meg, amit a programnak adtal. Vagyis a 45. sorban levo "else" kene legyen a tenyleges feldolgozo a'g, csak nem raktad ki a zarojeleket, es az egyedul az ott kezdodo if-re vonatkozik. Ami veget er a 48.-ban, tehat a 49.-ben levo me'g ures sor eseten is vegrehajtando.
Rakd ki az else utan a blokk-kezdest, ami vegzodik a while vege elott, a 60. sornal.
Valoszinuleg az "osszenott" else if okozta, hogy nem latod pontosan a strukturat. Ilyen egybeirt else if -et en csak akkor szoktam csinalni, ha tobb darab, 1 sorba befero rovid vizsgalat es 1 soros rovid blokk tartozik hozza, szinte egy switch tipusu egymas melletti esetfelsorolas lenne, csak mas tipusu a feltetelem. Mondjuk ilyenkor annak megfeleloen is tabulalom, tehat minden else if blokkja az egybeirastol fuggetlenul uj szintre kerul be. Minden mas esetben hasznos, ha minden nagyobb else-hez kirakod a sajat kezdo-zaro parjat. Szigorubb coding standard szerintem alapbol meg is koveteli. -
Nem lenne egyszerűbb megoldás, ha megvizsgálnád, hogy melyik "óra a nagyobb" azt elvégeznéd simán kivonással, a percnél pedig hasonló képen (itt fordított esetben, tehát, ha az első "óránál" nagyobb a második akkor 24-ből ki kell vonni)? Bár ott én úgy oldanám meg, hogy az viszonyítási alap - tehát a legelső - időpont "perceit" kivonnám 60-ból majd hozzáadnám a másikét (itt értelemszerűen lenne 60-nál nagyobb érték is, akkor simán -60 és megvan a keresett különbség).
Pl.:
1. 00:00
2. 09:17
3. 11:23
Itt tök egyszerű, leellenőrzöd, mindig a nagyobb az időpont.
Pl.:
1. 15:37
2. 16:42
3. 09:27
Itt már kevésbé. Első óra 15, a második 16. Ez oké, nagyobból a kisebb. A második esetben 9 óra viszont kisebb, de itt is nagyobb-kisebb majd ezt az értéket levonod 24-ből (15 óra és 9 között van 18 óra különbség. 15-9=6, 24-6=18). Perc esetén hasonlóan.
Remélem érthető voltam!
mobal,
-
bucsupeti
senior tag
SZE vizsga.
Van egy tanítványom aki szintén tegnap volt vizsgázni. Neki sikerült az alapfeladatot megcsinálnia úgyhogy sikeres vizsgát tett.Tök véletlenül a vizsga előtt egy hétig éppen egy időátszámító feladatot adtam neki (éjféltől eltelt másodpercekkel kellett számolnia moduló képzéssel).
A lényeg hogy úgy csináltattam meg vele az időpontátszámítót hogy készíetett egy ctoi() függvényt amit hivogatott. Kiszámolta másodpercekben az órát a percet és a másodpercet, majd úgy modulózott tovább.Boldogan mesélte hogy sikerült a vizsga, én is örültem neki. Nem is kérdeztem hogy mi volt a vizsgafeladat, ma meg látom itt ezt a sze feladatlapot. Fel is hívtam hogy szégyellje magát, mert az alapfeladat gyakorlatilag készen volt már egy hete és sokkal tovább kellett volna jutnia.....
-
Az alapelv oké, de ez mi? Ha ez megvan, akkor a két időpontot ki kell vonni egymásból, majd az órát meg kell szorozni 60-nal és hozzá kell adni a percet. Ezt már a kivonás előtt meg kell tenned. A visszaalakítást pedig maradékos osztással (modulo) tudnád megcsinálni, de az itt nem kell. AM esetén ellenőrzöd, hogy az óra <= 12, 24órás esetén <= 24, pm esetén az órához 12-t adsz, a perc pedig <=59.
Melyik része nem oké még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest