- Milyen alaplapot vegyek?
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
Szia, nem mondtam, hogy csak 16 bites számokat kezel, csak azt, hogy amit pl. windows-on beírsz int változót az alapból talán 24 vagy 32 bites emlékeim szerint, míg itt alapból csak 16 bites és előjeles. Előjel nélkülire %u-t kell használni, és ezek a \n, \r-ek sem igazán működnek itt.
Ez utóbbihoz talán a write_lcd függvényemet kellene módosítanom.
A 6 tizedes pontosságot hogy számoltad ki, vagy hol írja?
Hogy számolod ki pl. a 24 bites float maximális értékét 3 tizedesjegy pontosság esetén?Amúgy #pragma --FLOAT=32 utasítással most lefordult, mindjárt kipróbálom a változást, de mint említettem már, jelenleg csak egy tizedesjegy pontosságra van szükségem (0.0-tól 100.0-ig), amit most is ki tudok íratni %f-fel gond nélkül,
csak ennek az egész számmal való szorzatát már nem (pl. 6 milliót). Tehát az eredményt már kerekíteni kellene egész típusra!
És ez a 32 bitre való állítás a fent általam leírt hibásan printf-felt egész értékeket még nem befolyásolja.Lehet, hogy még átállok az 10-zel, 100-zal, 1000-rel való szorzásra/osztásra,
de a milliókat akkor sem fogom tudni megjeleníteni.Egyébként még azt nem értem, hogy mi a különbség a 32 bites float, 32 bites double és a 32 bites long double között.
update: 32-bites float esetén is ugyanezt kapom: printf("%f", 6123456.0); // --> 6123520.000000
Ki kellene számolni már csak kíváncsiságból is, hogy meddig pontos, csak nem tudom hogy kell.Biztos a milliós nagyságrend már nem tetszik neki, de még a százezres sem. Illetve megnéztem az előbb, a %u is csak 65535-öt tud kiírni túlcsordulás nélkül, long-ra (32-bit) pedig végre megtaláltam, hogy a %lu-t kell használni (eddig %ul-lel próbáltam) és ugyanez jó unsigned short long-ra is.
Bár utóbbi esetben szerintem feleslegesen felkonvertálja a printf függvény a short long-ot 32-bites long-ra, de most annyi baj legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Robotporszívók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest