Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz alapz@j #2869 üzenetére

Csatlakozom, szerintem sincs semmi gond vele. Mondom ezt kezdőként. Aki tanulja a C programozási nyelvet, igazából egy szövegszerkesztővel és egy GCC-vel is boldogulnia kéne. Én nemrég kezdtem újra tanulni C-t, sikeresen elfelejtettem mindent és a Code::Blocks-ra esett a választásom (megpróbáltam az Eclipse és a Netbeans monstrumokat is, de azok már végképp nem alkalmasak egy kezdő számára). Eddig minden programot meg tudtam írni vele, bár voltak gondjaim, de azok nem az IDE miatt. Aki tanulja a nyelvet, az IDE-től függetlenül kell hogy megtanulja. De az egyetemen például Blodshed Dev-C++-t használunk (mert nehogy már platformfüggetlen vagy bárki által támogatott, befejezett, stabil legyen az IDE)... na az tényleg katasztrófa. Rosszak az automatikus behúzások, vacakolni kell, hogy lehessen pontosvesszőt tenni (meg sem találja az ember, hogy mi a baj, ha nem mondják meg neki), nincs automatikus kiegészítés, nincs színezés... pedig elvileg IDE... lényegében csak egy túlbonyolított szövegszerkesztő egy beépített fordítóval. A gedit+GCC alkalmasabb a feladatra. A Code::Blocks meg szimplán első telepítésre működik, ahogy kell, konfigurálás nélkül. Nekem legalábbis nem kellett semmit beállítanom, csak telepíteni. Persze lehet majd bonyolultabb projekteknél kelleni fog egyfajta konfigurálás, de amire az ember eljut odáig, hogy összetett projektet hozzon létre, amihez a C jóval mélyebb ismerete szükséges, az IDE beállítása lesz a legkisebb problémája.
    Szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák